• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ajťácké Chilli con carne
Napište svůj komentář k receptu

Ajťácké Chilli con carne

autor: David Polesný
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ajťácké Chilli con carne
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 200
      g fazole
    • 100
      g kukuřice sterilovaná nebo mražená
    • 450
      g mleté maso - hovězí
    • 3
      ks rajčata spařená, oloupaná
    • 1
      ks cibule větší
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks chilli papričky
    • vývar
    • polohrubá mouka na zahuštění
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • tymián

Postup přípravy receptu

1
Na velké hluboké pánvi osmahneme cibulku, poté přidáme česnek a mleté maso, které vařečkou rozmělníme a čekáme, až se rozpadne na drobné kousky a zatáhne. Pak přidáme rajčata a fazole, osolíme, opepříme. Fazole musí být den dopředu naložené ve vodě – pokud zapomeneme, dají se použít fazole ve slaném nálevu z plechovky. Přidáme trochu vývaru a dusíme pod pokličkou. Mezitím si nadrobno nasekáme chilli papričku, kterou přidáme ke konci dušení, stejně tak tymián. Ještě o něco dříve přidáme kukuřici. Podle požadavku na konzistenci zahustíme polohrubou moukou. Hotovo je cca za hodinu, podle fazolí – musí být měkké.
2
Pro zjemnění lze přidat smetanu a dva čtverečky hořké čokolády. Lze oživit paprikou nebo červeným vínem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chilli con carne

Chilli con carne

Chilli con carne IV.

Chilli con carne IV.

Chilli con carne V.

Chilli con carne V.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gabriela | 25. 6. 2014 00:12

    :D za to krájení a sezení u vaření by jste měl dostat pár facek... Ano nejste asi pr ofesionální kuchař ale když tu prezentujete vaření tak si sakra rozšířite obzory :'(

  • Thaya | 25. 1. 2014 12:19

    Tak tentokrát jsem to udělala z červených fazolí a žádný velký rozdíl jsem v tom nenašla. Bohužel nejsem asi takový gurmán jako vy. :-\

  • brainbow | 31. 10. 2013 13:00

    zelnacku delame zasadne bez kapusty :-D

  • Kobe | 4. 10. 2013 20:50

    Dovolil bych si jednu menší úpravu - chilli papričku nepřidávámé nikdy do jídla pře vaření! Nasekanou chilli papričku, chi sušené a nadrcené chilli zvolna zahříváme v oleji ihned na začátku přípravy pokrmu - to jest předtím než se přidá cibulka či maso. Jídlo pak zjíská příjemně konzistentní pálivou chuť a není to jen o tom kdo chytne "šrapnel" v podobě kousku chilli paprička kterou přidáte ke konci vaření.

  • Ajťačka Eva | 25. 11. 2012 13:54

    Vařil to manžel a mě to moc chutnalo :-)

  • Ivana | 29. 8. 2012 11:16

    Bez červených fazolí není chilli con carne. To jako byste delala zelnacku z kapusty ;-)

  • Thaya | 21. 8. 2012 12:46

    Měla jsem k dispozici jenom bílý fazole, ale bylo to fakt výborný, Hlavně chlapi to vychvalovali. Dala jsem tam malý chilli papričky z naší zahrady, ale hodně, takže to bylo parádně ostrý :-)

  • Lenka | 17. 5. 2012 08:35

    Tento recept znam a vařím ho fazole dávám z plechovky je to rychlejší.klikněte si na videorecepty je jich tam víc :-)

  • Jorge | 23. 2. 2011 16:26

    Jo s čokoládou je to fajn :)

  • Janaso | 20. 2. 2011 12:43

    Dobrá večeře, přítel si liboval.

  • helka | 16. 2. 2011 20:29

    Skutečně tam dáváte čokoládu?

  • Hnidopich | 24. 1. 2011 18:11

    Sice to ma video, ale na zalozce video je velka 0. Nekde je asi chybka ;)

  • recepty73
    recepty73 | 6. 1. 2011 18:56

    Klárko,to sice nevím,ale recept je z videokuchařky ;-) :Chilli con carne podle Davida

  • Klára K. | 6. 1. 2011 18:33

    Neviete, kto to hodnotil? :-\ :-!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Maso & ryby & mořské plody Hovězí Karbanátky Chilli con carne
Maso Pokrmy Hovězí Mleté Z luštěnin Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli papričky Cibule Fazole Kukuřice Mleté maso - hovězí Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Rajčata Sůl Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v pivní omáčce

Kuře v pivní omáčce

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Jarní ředkvičková pochoutka

Jarní ředkvičková pochoutka

Studená cuketová polévka se dvěma sýry a šunkou

Studená cuketová polévka se dvěma…

Dýňový koláč famózní

Dýňový koláč famózní

Tuňákový salát s cottage sýrem

Tuňákový salát s cottage sýrem

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

Poslední sledované recepty

36
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
27
Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy
Měsíční krajina (nejen)…

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Sisa Skovská (59) opět v nemocnici: Další operace ruky!

Sisa Skovská (59) opět v nemocnici: Další operace ruky!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Achillova pikantní křidýlka
Achillova pikantní křidýlka
Achillova řecká souzukakia
Achillova řecká souzukakia
Ainsleys Blueberry Muffins
Ainsleys Blueberry Muffins
Ajvar
Ajvar
Ajvar
Ajvar
Alemanský Frankfurtský věnec - "Frankfurter Kranz"
Alemanský Frankfurtský věnec - …
  • Recepty.cz
  • Ajťácké Chilli con carne
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact