• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • After Eight- makronky s mentolovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

After Eight- makronky s mentolovým krémem

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
After Eight- makronky s mentolovým krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 275
      g cukr krupice
    • 3
      ks bílek
    • 25
      g kakao kvalitní
    • 1
      špetka sůl
    • 30
      ks mandle loupané - půlky
    • čokoláda tmavá - na ozdobu
  • Krém
    • 40
      g máslo
    • 30
      g dětská krupice
    • 30
      g bílá čokoláda
    • 1
      dl mléko
    • 0,50
      dl salko
    • 0,40
      dl peprmintový likér

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme mleté mandle, kakao a 3/4 krupicového cukru. V druhé míse vyšleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Přidáme k němu zbylou část cukru a vyšleháme do tuha. Obě hmoty opatrně promícháme, vzniklé těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou širokou trubičkou a na plech vyložený papírem nastříkáme malé kopečky asi 60. Na polovinu kopečků položíme po půlce mandle, vše vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C tak dlouho, než ztuhnou a nejdou odlepit od papíru.
2
Upečené necháme vychladnout a mezitím v kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme krupičku a orestujeme ji za stálého míchání dorůžova. Zalijeme ji obyčejným mlékem a za stálého míchání povaříme. Pak vmícháme salko a peprmitový likér a směs necháme přejít varem. Odstavíme ji z plotny, necháme trochu zchladnout a nakonec vmícháme na kousky rozlámanou bílou čokoládu. Krém necháme vychladnout a pak jím slepujeme palcky. Po ztuhnutí potřeme z části čoko polevou
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády

Halloweenské makronky s ganache z…

Makronky

Makronky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Merlet | 29. 1. 2014 13:48

    To vedle makronek ani neleželo. Najděte si francouzský recept, pak je to pochutnáníčko. Tento recept je odpad.

  • Jurda | 12. 7. 2011 19:59

    <3 :-| :-)) :-X :'( O:-) :-! :-$ 8-) 8-) =-O =-O :-[ :-[ :-P ;-) :-( :-) :'( :-X :-| :-)) <3 <:-)

  • Klara | 9. 12. 2010 18:29

    Nějak jsem nepochopila, kolik těch mletých mandlí do těsta patří?

  • Jana2222 | 25. 11. 2010 17:11

    Vubec to nebylo dobré nikomu to doma nechutnalo ještě že máme slípky. peprmintka nám doma vydržela skoro dva roky

  • Veronika Frydrychová | 16. 12. 2008 08:25

    U nás to manžel ohodnotil jako nejhorší cukroví . Ani u mě to neuspělo. Krém chutná jako krupicová kaše.

  • lllllhkl.h l.hkl.k. | 26. 2. 2008 15:26

    l.........................................lllllllllllllllllllll

  • Radka Hudská | 15. 12. 2007 15:29

    Také jsem již tvořila a opravdu výborné, zajímavé jiné, neobvyklé a netradiční. Spojení kakaa,mandlí, mátové nápně a čoko polevy dobroučké. S těstem se pracuje rychle a snadno, ale o to horší je pak pečení souhlasím s těmi 180°C a u trouby jsem seděla do slova a do písmene a hlídala každý plech. Nevím jak dlouho péct asi podle velikosti, ale když začaly vonět nechala jsem jim ještě půl min. a šly ven. Jo a teplé velmi měkké a křehké zchladnutím ztuhnou, takže orientace odlepení od plechu je zavádějící. :-)

  • Markéta Reková | 9. 12. 2007 13:25

    já ho dělala a je výborné. Vřele doporučuji ale pozor při pečení. Ta teplota je dost vysoká a pálí se. pekla jsem ho na 180.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Makronky Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Šlehání Vánoce Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Čokoláda Cukr krupice Dětská krupice Kakao Mandle Máslo Mléko Peprmintový likér Salko Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušený špenát

Dušený špenát

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Italské kuře II.

Italské kuře II.

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Kokosová rýže se skořicí

Kokosová rýže se skořicí

Sladké oplatky

Sladké oplatky

Nutela (DUKAN)

Nutela (DUKAN)

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Smažené bramborové kroužky

Smažené bramborové kroužky

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

31
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
29
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Kuřecí prsa po asijsku
Kuřecí prsa po asijsku
17
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Nikol Švantnerová o otci své dcery: Novinky ve vztahu!

Nikol Švantnerová o otci své dcery: Novinky ve vztahu!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Čert, Mikuláš a anděl v erotickém horoskopu: Žhavá mikulášská nadílka! Na co se těšit v posteli?

Čert, Mikuláš a anděl v erotickém horoskopu: Žhavá mikulášská nadílka! Na co se těšit v posteli?

  • Recepty.cz
  • After Eight- makronky s mentolovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact