• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Africká lilková pomazánka
Napište svůj komentář k receptu

Africká lilková pomazánka

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Africká lilková pomazánka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • lilek 1-2
    • sůl
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 50
      g arašídy pražené
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v pánvi při střední teplotě. Necháme vychladnout a rozmixujeme nebo nadrobno nasekáme. Arašídy nastrouháme nebo opět nadrobno nasekáme. Prolisujeme česnek. Obě přísady vmícháme spolu s citronovou šťávou do lilkové pomazánky. Osolíme a opepříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lilková minutka

Lilková minutka

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Bramborovo-lilková krémová polévka s mrkví

Bramborovo-lilková krémová polévka s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • NikaJam | 17. 8. 2014 20:16

    Výborná netradiční pomazánka. Určitě jsem nedělala naposled. <3

  • iva | 10. 7. 2013 21:44

    nechutná nám :-(

  • Hanka | 30. 1. 2012 23:09

    Tak sousede prezili mixovani orisku v jedenact v noci a pomazanka je na svete. Delala jsem ji na zadost pritele, ktery pry jednou nejakou likovou jedl v cajovne a moc mu chutnala. Tahle pry chutna uplne jinak. Neni spatna, po vychladnuti si ji s pita chlebem a s chuti dam, nicmene priste bych zkusila original baba ganoush se sezamem. Arasidu bylo na jeden lilek asi trochu moc. :-\

  • meduňka | 25. 10. 2011 16:20

    moc nám nechutnala :-(

  • seš kokot | 20. 9. 2011 13:11

    to je pičovina a to bych nežral vy skurvisini zasrani ste piče <3

  • bobik | 13. 9. 2011 17:34

    velice chutné,vřele doporučuji. :-)

  • pican76 | 19. 8. 2011 19:18

    luxusní pomazánka,díky za recept

  • Sárka | 16. 7. 2011 23:13

    Tato "pomazánka" opravdu pochází z Východu z arabských států, nejčastěji ji najdete pod názvem BABAGANUŠ /píši, jak se čte/. Lepší je lilek nejdříve ugrilovat, až slupka zčerná, tu oloupat, rozmixovat, místo arašídů dát tahinu - sezamová pasta, která se koupí i ve zdravé výživě apod. Arabové si ji mažou na své chlebové placky, často používají místo naší hořčice nebo majonézy např. k falafelu, k mashi (plněné vinné listy), apod.

  • nikki73 | 7. 7. 2011 20:27

    Jak sekáte ty oříšky? já jsem je dala do mikrot. sáčku a bušila do nich paličkou na maso a připadalo mi, že snad spadne panelák... :-)

  • jagr68 | 16. 5. 2011 08:12

    vytecne pavelec :-P =-O

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 4. 4. 2011 12:07

    Taky někdy přidám bílý jogurt ;-) foto přiloženo

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 10. 3. 2011 11:06

    Výborná ;-)

  • Levné a chutné | 6. 2. 2011 17:14

    Zajímavé, chutné. Díky.

  • df | 17. 1. 2011 18:28

    maerg <:-)

  • Janaso | 25. 10. 2010 13:03

    Báječná, ukládám do oblíbených.

  • Simča Sládková | 1. 2. 2010 14:36

    Velice podobné jako již (Airan) zmiňované Kjopolo. A skutečeně výborné!!!!

  • Jana Sochová | 1. 2. 2010 13:39

    Moc dobrá pomazánka, zvláště s domácím chlebem.

  • Petr Chaloupsky | 2. 9. 2008 18:29

    Vynikajici pomazanka, dneska jsem ji delal, vrele doporucuji.

  • Petule B | 7. 2. 2008 20:05

    Tak mě napadá jaké by to bylo kdyby se místo nastrouhaných arašídů dalo arašídové máslo??? Nezkoušel jste někdo?

  • Brethová | 23. 1. 2008 19:19

    Poprvé jsem zkusila lilek, a celkem chutná pomazánka.

  • Anonym | 26. 11. 2007 16:43

    We sell store online.

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • Michaela Atherton | 30. 4. 2006 14:00

    Vcera jsem opet delala a misto arasidu jsem pouzila orisky, ktere se prodavaji pod nazvem pecan, ve slovniku jsem to nasla pod orechovcem. Vypadaji podobne jako vlasske, akorat jsou hodne tmave. Chutnalo to zajimave:o]

  • Airan | 20. 4. 2006 12:28

    Tohle znam, i kdyz ne z Afriky ale z Balkanu:-) Jen davam vlasske orechy misto arasidu. U nas se podava na zakousnuti k tvrdimu alkoholu. Je to tak dobre, ze deti to nam vetsinou sni nez si stacime pripit:-)) Doporucuji, je to vynikajici!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Česnek Citronová šťáva Lilek Olivový olej Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sváteční řezy

Sváteční řezy

Mramorové maso

Mramorové maso

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Pudinková bábovka II.

Pudinková bábovka II.

Staročeské kostky

Staročeské kostky

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Cuketová pomazánka

Cuketová pomazánka

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Doporučujeme

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

30
Kotlety s rajčaty a bramborami
Kotlety s rajčaty a…
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
16
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
16
Vanilkové rohlíčky VI.
Vanilkové rohlíčky VI.

Zajímavé články

Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran ocení něco zajímavého, malého Štíra budete muset trochu obelstít
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran…
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás, nepřiberete po nich a ještě si pochutnáte
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás,…
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete úrodu ze zahrádky a ulevíte tak své peněžence
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete…
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
AHA.cz Meghan porušila všechny zásady! Ukázala děti

Meghan porušila všechny zásady! Ukázala děti

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Poznáte české celebrity podle fotek z dětství? Někteří vás překvapí!

Poznáte české celebrity podle fotek z dětství? Někteří vás překvapí!

Ženy.cz Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Blesk.cz Natálie Jirásková po rozchodu s Mišíkem: Zpověď o konci vztahu!

Natálie Jirásková po rozchodu s Mišíkem: Zpověď o konci vztahu!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na září: Komu hrozí nachlazení a záněty a kdo bude trpět na migrény?

Velký horoskop zdraví na září: Komu hrozí nachlazení a záněty a kdo bude trpět na migrény?

Další doporučené recepty:

Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého masa
Adžika zeleninová směs
Adžika zeleninová směs
Adžika zeleninové kuře
Adžika zeleninové kuře
Africké kari
Africké kari
Africké kuře
Africké kuře
Afrika řezy
Afrika řezy
  • Recepty.cz
  • Africká lilková pomazánka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact