• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Adžika zeleninová směs
Napište svůj komentář k receptu

Adžika zeleninová směs

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Adžika zeleninová směs
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 250
      g patizony očištěný, pokrájený na hranolky (lze nahradit kedlubnou)
    • 200
      g paprika pokrájená na nudličky - více barev
    • 150
      g mrkev na kolečka pokrájená
    • 250
      g cuketa mladá, bez semínek, neloupaná, pokrájená
    • 200
      g brokolice nebo květák, malé růžičky
    • 1,50
      lžíce koření - adžika dle chuti, cca
    • olej
    • sůl
    • šmakoun nebo tofu - není nutné

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou, omytou zeleninu pokrájíme. Ve větší pánvi nebo kastrolu rozpálíme trochu oleje a zeleninu do něj nasypeme. Zeleninu okořeníme Adžika kořenící směsí. Zaklopíme poklicí. Tepelně upravujeme zprudka tak, aby se ode dna opékala a přitom i dusila ve vlastní páře, nikoliv však šťávě, protože chceme mít zeleninu opečenou a pevnou na skus.
2
Když budeme chtít zeleninu promíchat, dáme poklici rychle stranou, aby nám z ní vysrážená pára ze zeleniny nenatekla zpět do pánve. Pokud bychom ji dělali pomalu, pustila by nám vodu a začala se dusit ve vlastní šťávě na zeleninovou kaši. Ta by milovníkům zeleniny jistě také chutnala, ale nebylo by to ono. Proto i solit budeme dle chuti až úplně nakonec a to už i smažíme bez poklice. Místo soli můžeme také zakápnout troškou sojové omáčky.
3
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou, rýží, těstovinami.
4
Obměna:
5
Přílohu můžeme do Adžika zeleninové směsi rovnou nasypat a společně promíchat na způsob teplého zeleninového salátu s těstovinami nebo rizota.
6
Do směsi můžeme vmíchat tofu nebo šmakouna pokrájeného na kostičky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kacik | 25. 5. 2016 13:49

    Patizon neznam, dala jsem kedlubnu. Bylo to skvely :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Z mléka / sýra Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Pozdní večeře Smažení Dušení Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Cuketa Koření - Adžika Mrkev Olej Paprika Patizony Šmakoun Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Bramborový salát s okurkou

Bramborový salát s okurkou

Smažené bramborové placičky

Smažené bramborové placičky

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Křenová omáčka s jazykem

Křenová omáčka s jazykem

Salát Caprese

Salát Caprese

Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

68
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
44
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…
30
Rukolový salát s novými bramborami
Rukolový salát s novými…
29
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
28
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Princ Harry si v Anglii nebere servítky: Drsný vtip na Williama!

Princ Harry si v Anglii nebere servítky: Drsný vtip na Williama!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Adžika masovo-zeleninové ragú
Adžika masovo-zeleninové ragú
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého masa
Adžika zeleninové kuře
Adžika zeleninové kuře
Africká lilková pomazánka
Africká lilková pomazánka
Africké kari
Africké kari
  • Recepty.cz
  • Adžika zeleninová směs
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact