• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Adžika zeleninová směs
Napište svůj komentář k receptu

Adžika zeleninová směs

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Adžika zeleninová směs
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 250
      g patizony očištěný, pokrájený na hranolky (lze nahradit kedlubnou)
    • 200
      g paprika pokrájená na nudličky - více barev
    • 150
      g mrkev na kolečka pokrájená
    • 250
      g cuketa mladá, bez semínek, neloupaná, pokrájená
    • 200
      g brokolice nebo květák, malé růžičky
    • 1,50
      lžíce koření - adžika dle chuti, cca
    • olej
    • sůl
    • šmakoun nebo tofu - není nutné

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou, omytou zeleninu pokrájíme. Ve větší pánvi nebo kastrolu rozpálíme trochu oleje a zeleninu do něj nasypeme. Zeleninu okořeníme Adžika kořenící směsí. Zaklopíme poklicí. Tepelně upravujeme zprudka tak, aby se ode dna opékala a přitom i dusila ve vlastní páře, nikoliv však šťávě, protože chceme mít zeleninu opečenou a pevnou na skus.
2
Když budeme chtít zeleninu promíchat, dáme poklici rychle stranou, aby nám z ní vysrážená pára ze zeleniny nenatekla zpět do pánve. Pokud bychom ji dělali pomalu, pustila by nám vodu a začala se dusit ve vlastní šťávě na zeleninovou kaši. Ta by milovníkům zeleniny jistě také chutnala, ale nebylo by to ono. Proto i solit budeme dle chuti až úplně nakonec a to už i smažíme bez poklice. Místo soli můžeme také zakápnout troškou sojové omáčky.
3
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou, rýží, těstovinami.
4
Obměna:
5
Přílohu můžeme do Adžika zeleninové směsi rovnou nasypat a společně promíchat na způsob teplého zeleninového salátu s těstovinami nebo rizota.
6
Do směsi můžeme vmíchat tofu nebo šmakouna pokrájeného na kostičky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kacik | 25. 5. 2016 13:49

    Patizon neznam, dala jsem kedlubnu. Bylo to skvely :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Z mléka / sýra Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Pozdní večeře Smažení Dušení Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Cuketa Koření - Adžika Mrkev Olej Paprika Patizony Šmakoun Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tofu

Těstovinový salát s tofu

Česnekové kapsy

Česnekové kapsy

Nutelové řezy s vůní skořice

Nutelové řezy s vůní skořice

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Ovocný koktejl

Ovocný koktejl

Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky

Curry rizoto s kuřecím masem a…

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

71
Koktejl mint vibe
Koktejl mint vibe
60
Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Knedlíky s dušenými…
57
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
50
Jahodovo-rebarborový koláč
Jahodovo-rebarborový…
35
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Jana Švandová (78) o plastikách: Nic se nemá přehánět!

Jana Švandová (78) o plastikách: Nic se nemá přehánět!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Adžika masovo-zeleninové ragú
Adžika masovo-zeleninové ragú
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého masa
Adžika zeleninové kuře
Adžika zeleninové kuře
Africká lilková pomazánka
Africká lilková pomazánka
Africké kari
Africké kari
  • Recepty.cz
  • Adžika zeleninová směs
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact