• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Adžika rýže - zeleninové rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Adžika rýže - zeleninové rizoto

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 300
      g rýže
    • 1
      ks cibule větší
    • olej nebo máslo
    • 2
      ks slovenská paprika (bílá)
    • 1
      ks mrkev cca 100 gramů,
    • 2
      ks rajčata oloupaná cca 200 gramů,
    • 80
      g čerstvé žampiony nebo sterilované
    • 1
      plechovka rajský protlak malá
    • 150
      g cuketa mladá, cca
    • 2
      lžíce koření - adžika 1,5 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • 600
      ml zeleninový vývar dle potřeby, cca
    • 30
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Na oleji nebo másle osmažíme v kastrolu s širokým dnem dosklovata cibuli, pak přidáme osmažit pokrájenou očištěnou cuketu, papriky, mrkev a žampiony. Nakonec přidáme protlak a pokrájená rajčata, Adžika koření a promícháme.
2
Přisypeme rýži a vše zalijeme asi půllitrem vývaru. Vaříme do změknutí rýže, během vaření občas promícháme od dna a dle potřeby přidáváme vývar.
3
Pokud jsme měli hodně kyselý protlak, můžeme přidat mimo jiného i trošku cukru. Je-li třeba, ještě dosolíme, opepříme.
4
Až bude rýže uvařená, kastrol odstavíme, přidáme máslo a to necháme rozpustit v horké rýži již bez vaření.
5
Rizoto podáváme dozdobené pikantnějším sýrem, například hoblinkami parmazánu, nebo strouhaným čedarem nebo ementálem...
6
Lze použít i jako rýžovo-zeleninovou přílohu k přírodnímu plátku kuřecího nebo vepřového masa.
7
Pokud nejsme příznivci Adžika koření, můžeme ho nahradit čubricou nebo kari kořením.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika zeleninové kuře

Adžika zeleninové kuře

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 21. 5. 2017 07:17

    Velice dobré, doporučuji všem.

  • Lucie | 1. 11. 2016 10:55

    Právě jsem dovařila a výsledek je skvělý <3 . Bohužel jsem neměla ani víno, ani vývar, ale nevadí to, pochutnala jsem si.

  • Hany | 2. 6. 2016 21:55

    Skvělá večeře <3 nezbylo abi zrnko rýže!!

  • Zdena Hodná | 5. 5. 2016 18:09

    Žampióny, rajský a všechno okolo obsahuje vodu a je napsané přidáváme vývar a tak prostě přiléváme vývar až je to akorát.

  • girlska
    girlska | 5. 5. 2016 16:25

    Bylo do celkem dobré, jen nechápu, jak jste vařili tu rýži? Já tam přilévala další a další deci vody a stejně se mi to připalovalo :-\

  • Zdena Hodná | 16. 3. 2016 17:50

    Bylo to výborné, moc děkuji za recept.

  • mrkef | 8. 1. 2016 18:16

    jo tak tohle nemelo chybu O:-) ze chybelo masinko mi nevadilo a aby s tim nemel problem ani pritel, udelala jsem mu kureci steak a pohoda

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 9. 2. 2015 18:14

    Dnes vaříme již podruhé. Je to velice dobré a je toho opravdu hodně. Dá se to jíst teplé i studené, nemá to chybu. Děkujeme za tento super recept.

  • Vendula Šetková | 22. 10. 2014 09:08

    Byla moc dobrá a bylo jí docela hodně, ještě mi zbylo do krabičky ke svačině tak jí tu ujídám :)

  • Stáňa | 4. 8. 2014 20:49

    Velmi dobrá, celkem sytá a přitom vás nijak zvlášť kaloricky nezabije. Určitě jí budu dělat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže Zelenina
Pokrmy Přílohy Z rýže Ze zeleniny Rýže Zeleninové Oběd Večeře Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Cibule Cuketa Koření - Adžika Máslo Mrkev Olej Pepř mletý Rajčata oloupaná Rajský protlak Rýže Slovenská paprika Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Smetanovo-nivová brokolice

Smetanovo-nivová brokolice

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Lehký těstovinový salát s tuňákem a cuketou

Lehký těstovinový salát s tuňákem a…

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

"Párkrole" - párkové kremrole

"Párkrole" - párkové kremrole

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Doporučujeme

20 minut
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

211
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
42
Dýňová tortila
Dýňová tortila
37
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
29
Mleté maso s řapíkatým celerem
Mleté maso s řapíkatým…
27
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Robbie Wiliams v Praze: Vyrazil dech Gondíkové i Absolonové

Robbie Wiliams v Praze: Vyrazil dech Gondíkové i Absolonové

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Další doporučené recepty:

Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
Adžika masovo-zeleninová směs
Adžika masovo-zeleninová směs
Adžika masovo-zeleninové ragú
Adžika masovo-zeleninové ragú
Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého masa
Adžika zeleninová směs
Adžika zeleninová směs
Adžika zeleninové kuře
Adžika zeleninové kuře
  • Recepty.cz
  • Adžika rýže - zeleninové rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact