• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Adžika
Napište svůj komentář k receptu

Adžika

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 144
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Adžika
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg rajčata
    • 3
      kg červená paprika
    • 200
      g feferonka
    • 5
      ks bobkový list
    • 300
      g ocet
    • 300
      g rostlinný olej
    • 200
      g cukr
    • 100
      g sůl
    • 0,50
      balíček pepř celý
    • 2
      česnek

Postup přípravy receptu

1
Rajčata umeleme a vaříme s octem, olejem, bobkovým listem, solí, cukrem, pepřem 90 minut. Poté přidáme jadřinců zbavené umleté papriky, i feferonky (ty melu i s jadřincem) a vaříme dalších 90 minut. Nakonec přidáme česnek a ještě dovaříme cca 30 min., naplníme do skleniček, a 10 min. zavaříme.Tento recept jsem získala od ukrajinských sousedů.
2
Místo kečupu, třeba ke grilovanému masu, je to absolutně bezkonkurenční.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika zeleninové kuře

Adžika zeleninové kuře

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Stepa | 19. 8. 2011 13:31

    Tak jsem ji vařila,ale měla jsem malý problém s feferonkami.Měla jsem doma pěstované a tak pálivé,že poloviční dávka udělala adžiku téměř nepoživatelnou. :-) Malá rada.Nejdříve si zjistěte jak moc pálivé feferonky máte... Jinak je bezkonkurenční...

  • tonca | 20. 12. 2010 17:28

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Walter Brom | 3. 10. 2006 11:04

    ja tu adžiku znam pod jinym názvem dělam ji take je vynikajíci

  • Jitka K. | 30. 9. 2006 18:57

    já to znám jako chutney ale moc dobré na vaječné topinky

  • Magda hofrichter | 27. 9. 2006 16:56

    To je skvělé. Musím vyzkoušet. Já dělám podobně hořčici.

  • Tereza Martínková | 12. 9. 2006 20:37

    Dělám adžiku také a můžu jen doporučit, je výborná!

  • Martina Hájková | 11. 9. 2006 21:36

    Rajčata neloupu,je to zbytečné,když se musí umlít.

  • Ivana Přikrylová | 11. 9. 2006 14:20

    Chci se zeptat, ty rajčata musí být předem oloupané?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená paprika Česnek Cukr Feferonka Ocet Pepř celý Rajčata Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Indická kuřecí stehna

Indická kuřecí stehna

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Super tenké těsto na pizzu

Super tenké těsto na pizzu

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Jednoduché pivní staročeské řízky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Vánoční cheesecake

Vánoční cheesecake

Rajčatové smoothie

Rajčatové smoothie

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

30
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Grilovaný lilek
Grilovaný lilek
18
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
13
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz První vyjádření Vondráčkové: Pravda o rozchodu s bijcem

První vyjádření Vondráčkové: Pravda o rozchodu s bijcem

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

  • Recepty.cz
  • Adžika
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact