• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Adonisova řecká kotopoulo
Napište svůj komentář k receptu

Adonisova řecká kotopoulo

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Adonisova řecká kotopoulo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí maso kuřecí prsa
    • 0,50
      lžička rozmarýn
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 100
      g sýr feta též k dostání pod názvem Apetina či sýr středomořského typu
    • 4
      lžíce panenský olivový olej extra
    • 50
      ml drůbeží vývar
    • 4
      lžička rajský protlak 3-4
    • 30
      ml metaxa 5* 2-3
    • 3
      lžíce créme fraiche
    • 2
      lžíce pepř celý celý
    • 125
      ml zeleninový vývar
    • 1
      špetka pálivá paprika

Postup přípravy receptu

1
Tip na začátek: Kdo nesežene Créme fraîche může si jej doma snadno vyrobit. Do jednoho kelímku šlehačky (min. 30% tuku) se přidají dvě lžíce podmáslí a tento kelímek se nechá stát při pokojové teplotě 24 hodin.
2
V mase vytvoříme nožem opatrně kapsy. Větší kusy masa můžeme prvně rozpůlit a pak vytvořit kapsy. Fetu nakrájíme dle velikosti kapes. Po naplnění masa kapsy uzavřeme za pomoci párátek. Poté jej vložíme do mísy, mírně osolíme, opepříme, přelijeme dvěma lžícemi olivového oleje, posypeme rozmarýnem, několikrát maso otočíme, aby bylo nakořeněné ze všech stran stejně a marinujeme asi hodinu až dvě. Poté si rozpálíme gril (buď venkovní nebo stolní elektrický, ne v troubě), a maso na něm z obou stran grilujeme dokud nezíská pěknou barvu (otáčíme jen 1x).
3
Nejlépe ve Woku smícháme slepičí vývar se zbytkem olivového oleje, necháme vařit na mírném až středním ohni, než se vyvaří tolik tekutiny, aby jí zůstala jen troška (pozor tato směs ráda stříká). Poté přidáme Metaxu, necháme minutu vařit, poté přidáme zeleninový vývar a po dalších třech minutách přídáme Créme fraîche, rajský protlak a zelený pepř. Vaříme dál, krátce před zhoustnutím přidáme ugrilované maso, aby se též ještě prohřálo a aby se spojily chutě.
4
Po zhoustnutí omáčky je jídlo hotové a podává se, nejlépe s hranolkami a tzatziki dle mého receptu http://www.recepty.cz/recept/tzatziki-originalni-recky-recept-14264
5
Pepřové kuličky se v omáčce ponechávají a jsou jedlé, téměř nepálivé. Přeji dobrou chuť aneb "kali orexi"
6
Originální název: Adonisova řecká kotopoulo stithos gemisto me feta se saltsa apo Metaxa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kotopoulo Tiganito Marinato

Kotopoulo Tiganito Marinato

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká vegetariánská moussaka po australsku

Řecká vegetariánská moussaka po…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zmije.com | 23. 5. 2013 18:09

    blééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé no fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj

  • xcff | 26. 10. 2011 12:01

    fůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj.................

  • GRAREG | 18. 7. 2011 16:10

    :-) :-) :-) :-( :-( :-( ;-) ;-) ;-) :-P :-P :-P :-D :-D :-D :-[ :-[ :-[ :-\ :-\ :-\ =-O =-O =-O :-* :-* :-* 8-) 8-) 8-) :-$ :-$ :-$ :-! :-! :-! O:-) O:-) O:-) :'( :'( :'( :-X :-X :-X :-)) :-)) :-)) :-| :-| :-| <3 <3 <3 <:-) <:-) <:-) :-S :-S :-S

  • JeSs | 18. 7. 2011 16:08

    Já sem to zkoušel, a moc mi to nebralo. Nevím jaký bude váš názor ale mě to moc nešlo H :-( :-( :-( :-( :-( N U S

  • afrodita panopoulou | 1. 2. 2010 19:02

    Zdravím, (ADONISOVA KUŘECÍ PRSA by byl trochu srozumitelnější název :-))ale jinak v pořádku,autor receptu se zdá být jak vynikající kuchař,tak i požitkář.bravo.

  • Patrick Schmitt | 30. 8. 2009 05:43

    Děkuji za upozornění, do receptu jsem zapomněl vkloubit údaj o tom, že špetka pálivé papriky patří do omáčky a přidává se zároveň se zeleným pepřem. Omáčka určitě není kyselá, jelikož Créme fraîche je o hodně méně kyselý neź např. kysaná smetana. Je to víceméně stále šlehačka, akorát že kultury bakterií podmáslí způsobí, že získá hustou konzistenci a jen jemňoučce nakyslý nádech. Ani Metaxa není kyselá, omáčka získá jen specifickou příchuť, která někomu chutná, ale druhý může mít výhrady. A tak zbývá jen říct, že recepty mají slozit jen pro inspiraci a rozšíření obzorů. To pravé umění spočívá v tom dát jídlu i něco vlastního a vědět, které chutě k sobě jdou a které ne. Každopádně mi ale lichotí, že jste se nadchl pro mé recepty. Mnoho zdaru při vaření.

  • František Pazdera | 28. 8. 2009 19:02

    Dobrý den, Patriku vyhledávám nyní postuponě vaše recepty a zkouším je, v tgomto případě mne zajímá lokace pálivé chuti - má pálivá paprika okořenit maso ( snad uvnitř?) nebo patří do omáčky? není výsledná chuť omáčky moc kyselá a jak by se originální recept hněval na ev. korekci kyselé chuti ? Děkuji za vysvětlení

  • Patrick Schmitt | 7. 4. 2008 21:31

    Název musel být zkrácen, takže tady je celý název pro zainteresované: Adonisova řecká kotopoulo gemisto me feta se saltsa apo Metaxa

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Créme fraiche Drůbeží vývar Kuřecí maso Metaxa 5* Pálivá paprika Panenský olivový olej Pepř celý Pepř mletý Rajský protlak Rozmarýn Sůl Sýr feta Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketa na smetaně

Cuketa na smetaně

Vyprošťovací česnečka

Vyprošťovací česnečka

Pikantní nakládaný hermelín II.

Pikantní nakládaný hermelín II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Cuketová bábovka s ovocem

Cuketová bábovka s ovocem

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky…

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

24
Buřty na pivě
Buřty na pivě
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
14
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory…

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Kašák se vrací na televizní obrazovky, ale... Jedna chyba a letí!

Kašák se vrací na televizní obrazovky, ale... Jedna chyba a letí!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Acidovka
Acidovka
Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem
Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem
Adamovy kuličky (sekaná)
Adamovy kuličky (sekaná)
Ádovy koule
Ádovy koule
Adrijská Ciabatta
Adrijská Ciabatta
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
  • Recepty.cz
  • Adonisova řecká kotopoulo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact