• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Adonisova řecká kotopoulo
Napište svůj komentář k receptu

Adonisova řecká kotopoulo

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Adonisova řecká kotopoulo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí maso kuřecí prsa
    • 0,50
      lžička rozmarýn
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 100
      g sýr feta též k dostání pod názvem Apetina či sýr středomořského typu
    • 4
      lžíce panenský olivový olej extra
    • 50
      ml drůbeží vývar
    • 4
      lžička rajský protlak 3-4
    • 30
      ml metaxa 5* 2-3
    • 3
      lžíce créme fraiche
    • 2
      lžíce pepř celý celý
    • 125
      ml zeleninový vývar
    • 1
      špetka pálivá paprika

Postup přípravy receptu

1
Tip na začátek: Kdo nesežene Créme fraîche může si jej doma snadno vyrobit. Do jednoho kelímku šlehačky (min. 30% tuku) se přidají dvě lžíce podmáslí a tento kelímek se nechá stát při pokojové teplotě 24 hodin.
2
V mase vytvoříme nožem opatrně kapsy. Větší kusy masa můžeme prvně rozpůlit a pak vytvořit kapsy. Fetu nakrájíme dle velikosti kapes. Po naplnění masa kapsy uzavřeme za pomoci párátek. Poté jej vložíme do mísy, mírně osolíme, opepříme, přelijeme dvěma lžícemi olivového oleje, posypeme rozmarýnem, několikrát maso otočíme, aby bylo nakořeněné ze všech stran stejně a marinujeme asi hodinu až dvě. Poté si rozpálíme gril (buď venkovní nebo stolní elektrický, ne v troubě), a maso na něm z obou stran grilujeme dokud nezíská pěknou barvu (otáčíme jen 1x).
3
Nejlépe ve Woku smícháme slepičí vývar se zbytkem olivového oleje, necháme vařit na mírném až středním ohni, než se vyvaří tolik tekutiny, aby jí zůstala jen troška (pozor tato směs ráda stříká). Poté přidáme Metaxu, necháme minutu vařit, poté přidáme zeleninový vývar a po dalších třech minutách přídáme Créme fraîche, rajský protlak a zelený pepř. Vaříme dál, krátce před zhoustnutím přidáme ugrilované maso, aby se též ještě prohřálo a aby se spojily chutě.
4
Po zhoustnutí omáčky je jídlo hotové a podává se, nejlépe s hranolkami a tzatziki dle mého receptu http://www.recepty.cz/recept/tzatziki-originalni-recky-recept-14264
5
Pepřové kuličky se v omáčce ponechávají a jsou jedlé, téměř nepálivé. Přeji dobrou chuť aneb "kali orexi"
6
Originální název: Adonisova řecká kotopoulo stithos gemisto me feta se saltsa apo Metaxa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kotopoulo Tiganito Marinato

Kotopoulo Tiganito Marinato

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká vegetariánská moussaka po australsku

Řecká vegetariánská moussaka po…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zmije.com | 23. 5. 2013 18:09

    blééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé no fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj

  • xcff | 26. 10. 2011 12:01

    fůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj.................

  • GRAREG | 18. 7. 2011 16:10

    :-) :-) :-) :-( :-( :-( ;-) ;-) ;-) :-P :-P :-P :-D :-D :-D :-[ :-[ :-[ :-\ :-\ :-\ =-O =-O =-O :-* :-* :-* 8-) 8-) 8-) :-$ :-$ :-$ :-! :-! :-! O:-) O:-) O:-) :'( :'( :'( :-X :-X :-X :-)) :-)) :-)) :-| :-| :-| <3 <3 <3 <:-) <:-) <:-) :-S :-S :-S

  • JeSs | 18. 7. 2011 16:08

    Já sem to zkoušel, a moc mi to nebralo. Nevím jaký bude váš názor ale mě to moc nešlo H :-( :-( :-( :-( :-( N U S

  • afrodita panopoulou | 1. 2. 2010 19:02

    Zdravím, (ADONISOVA KUŘECÍ PRSA by byl trochu srozumitelnější název :-))ale jinak v pořádku,autor receptu se zdá být jak vynikající kuchař,tak i požitkář.bravo.

  • Patrick Schmitt | 30. 8. 2009 05:43

    Děkuji za upozornění, do receptu jsem zapomněl vkloubit údaj o tom, že špetka pálivé papriky patří do omáčky a přidává se zároveň se zeleným pepřem. Omáčka určitě není kyselá, jelikož Créme fraîche je o hodně méně kyselý neź např. kysaná smetana. Je to víceméně stále šlehačka, akorát že kultury bakterií podmáslí způsobí, že získá hustou konzistenci a jen jemňoučce nakyslý nádech. Ani Metaxa není kyselá, omáčka získá jen specifickou příchuť, která někomu chutná, ale druhý může mít výhrady. A tak zbývá jen říct, že recepty mají slozit jen pro inspiraci a rozšíření obzorů. To pravé umění spočívá v tom dát jídlu i něco vlastního a vědět, které chutě k sobě jdou a které ne. Každopádně mi ale lichotí, že jste se nadchl pro mé recepty. Mnoho zdaru při vaření.

  • František Pazdera | 28. 8. 2009 19:02

    Dobrý den, Patriku vyhledávám nyní postuponě vaše recepty a zkouším je, v tgomto případě mne zajímá lokace pálivé chuti - má pálivá paprika okořenit maso ( snad uvnitř?) nebo patří do omáčky? není výsledná chuť omáčky moc kyselá a jak by se originální recept hněval na ev. korekci kyselé chuti ? Děkuji za vysvětlení

  • Patrick Schmitt | 7. 4. 2008 21:31

    Název musel být zkrácen, takže tady je celý název pro zainteresované: Adonisova řecká kotopoulo gemisto me feta se saltsa apo Metaxa

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Créme fraiche Drůbeží vývar Kuřecí maso Metaxa 5* Pálivá paprika Panenský olivový olej Pepř celý Pepř mletý Rajský protlak Rozmarýn Sůl Sýr feta Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mňam buřty

Mňam buřty

Cookies II.

Cookies II.

Česneková polévka IV.

Česneková polévka IV.

Buchta celulitida

Buchta celulitida

Rybičková pomazánka II.

Rybičková pomazánka II.

Jahelník mrkvový

Jahelník mrkvový

Řezy s černým rybízem

Řezy s černým rybízem

Šafránové rizoto s cuketami

Šafránové rizoto s cuketami

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

54
Klasické lečo
Klasické lečo
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
34
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
33
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
AHA.cz Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Ženy.cz Macatá, krásná a sexy. Může tohle spojení vůbec fungovat?

Macatá, krásná a sexy. Může tohle spojení vůbec fungovat?

Blesk.cz Nadšená Michaela Ochotská: Detaily o pohlaví a jménu miminka!

Nadšená Michaela Ochotská: Detaily o pohlaví a jménu miminka!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Další doporučené recepty:

Acidovka
Acidovka
Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem
Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem
Adamovy kuličky (sekaná)
Adamovy kuličky (sekaná)
Ádovy koule
Ádovy koule
Adrijská Ciabatta
Adrijská Ciabatta
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
  • Recepty.cz
  • Adonisova řecká kotopoulo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact