• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • 100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
Napište svůj komentář k receptu

100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!

autor: JanKucerik
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 26
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 130
      g rýže basmati
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Pořád jsem zkoušel různé typy receptů na rýži, která se krásně sype a dobře chutná. Vyzkoušel jsem vše. Pečenou, v hrnci pod pokličkou, restovanou, varný hrnec atd. Až mi jeden Ind řekl: “Nechápu co s tím u vás naděláte.” A naučil mne vždy stejnou a sypkou rýži na první pokus.

RADA: Masopust: Koblihy, vdolky a koláče vám osladí sváteční chvilky!

2
Rýží nejprve opláchneme. Dáme do hrnce a zalijeme vlažnou vodou, aby byla celá namočená. Necháme 20 minut odstát a poté ji přes síto scedíme. Cílem je zbavit se škrobu!

RADA: Správné množství rýže

3
Rýži dáme zpět do hrnce a opět zalijeme vlažnou vodou. Pokud se voda zakalí, je tam stále hodně škrobu a to není žádoucí. V tom případě ještě jednou rýži přecedíme. A opět vložíme do hrnce zpět.
4
Nyní začneme vařit rýži. A pozor, vodu neodměřujeme :) Prostě jen rýži zalijte a vodou nemusíte šetřit! Osolíme, vložíme na sporák a začneme vařit. Vaříme bez pokličky a tak aby nám voda ani moc nevřela, ale aby ani nebyl var moc malý. Rýže by měla být vidět jak v hrnci při vaření plave a mísí se. Za občasného míchání hlavně odedna takto rýži vaříme bez pokličky dokud nezměkne tak na skus. Tedy téměř do hotova.
5
Rýži přecedíme přes sítko a do stejného hrnce už bez vody dáme zpět, přikryjeme pokličkou a dáme na sporák na nejmenší stupeň na 5 minut. Pozor pokličku do té doby neotvírat!
6
Po dokončení 5 minut dovaření a máte hotovo. Rýže bude vždy sypká, nebude se lepit a přitom krásně nabobtná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená rýže

Dušená rýže

Arabská rýže

Arabská rýže

Rýže s vejci

Rýže s vejci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Oběd Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Rýže Basmati Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Těstovinový salát s lososem

Těstovinový salát s lososem

Bábovka z jogurtu

Bábovka z jogurtu

Květákový nákyp s kuřecím masem

Květákový nákyp s kuřecím masem

Klasická žemlovka

Klasická žemlovka

Banánový koláč se smetanou

Banánový koláč se smetanou

Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem

Dvoubarevný roládový dort se…

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Naložená kuřecí křídla

Naložená kuřecí křídla

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

91
Máslové řízky
Máslové řízky
78
Dýňová tortila
Dýňová tortila
62
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
27
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
26
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
(nejen) Vepřová játra na cibuli a…
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
100% rajská šťáva - sterilovaná
100% rajská šťáva - sterilovaná
100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják
100% žitný kváskový chleba z ošatky…
1001 noc
1001 noc
15 minutová česnečka
15 minutová česnečka
  • Recepty.cz
  • 100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact