• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • 100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
Napište svůj komentář k receptu

100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!

autor: JanKucerik
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 26
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 130
      g rýže basmati
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Pořád jsem zkoušel různé typy receptů na rýži, která se krásně sype a dobře chutná. Vyzkoušel jsem vše. Pečenou, v hrnci pod pokličkou, restovanou, varný hrnec atd. Až mi jeden Ind řekl: “Nechápu co s tím u vás naděláte.” A naučil mne vždy stejnou a sypkou rýži na první pokus.

RADA: Masopust: Koblihy, vdolky a koláče vám osladí sváteční chvilky!

2
Rýží nejprve opláchneme. Dáme do hrnce a zalijeme vlažnou vodou, aby byla celá namočená. Necháme 20 minut odstát a poté ji přes síto scedíme. Cílem je zbavit se škrobu!

RADA: Správné množství rýže

3
Rýži dáme zpět do hrnce a opět zalijeme vlažnou vodou. Pokud se voda zakalí, je tam stále hodně škrobu a to není žádoucí. V tom případě ještě jednou rýži přecedíme. A opět vložíme do hrnce zpět.
4
Nyní začneme vařit rýži. A pozor, vodu neodměřujeme :) Prostě jen rýži zalijte a vodou nemusíte šetřit! Osolíme, vložíme na sporák a začneme vařit. Vaříme bez pokličky a tak aby nám voda ani moc nevřela, ale aby ani nebyl var moc malý. Rýže by měla být vidět jak v hrnci při vaření plave a mísí se. Za občasného míchání hlavně odedna takto rýži vaříme bez pokličky dokud nezměkne tak na skus. Tedy téměř do hotova.
5
Rýži přecedíme přes sítko a do stejného hrnce už bez vody dáme zpět, přikryjeme pokličkou a dáme na sporák na nejmenší stupeň na 5 minut. Pozor pokličku do té doby neotvírat!
6
Po dokončení 5 minut dovaření a máte hotovo. Rýže bude vždy sypká, nebude se lepit a přitom krásně nabobtná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená rýže

Dušená rýže

Arabská rýže

Arabská rýže

Rýže s vejci

Rýže s vejci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Oběd Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Rýže Basmati Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v pivní omáčce

Kuře v pivní omáčce

Jogurtový koláč II.

Jogurtový koláč II.

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Švestkový koláč V.

Švestkový koláč V.

Kakaová buchta s polevou

Kakaová buchta s polevou

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Pohádkový čokoládový dort

Pohádkový čokoládový dort

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

43
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
31
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki
22
Skvělá omáčka na špagety
Skvělá omáčka na špagety

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
(nejen) Vepřová játra na cibuli a…
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
100% rajská šťáva - sterilovaná
100% rajská šťáva - sterilovaná
100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják
100% žitný kváskový chleba z ošatky…
1001 noc
1001 noc
15 minutová česnečka
15 minutová česnečka
  • Recepty.cz
  • 100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact