Hluboko zmrazené ovoce, například jahody, borůvky nebo maliny před použitím přelijeme vařící vodou. Ovoce potom není rozbředlé.
Všechny ingredience pořádně promíchejte, dejte do vakuově uzavíratelného sáčku a do něj vložte naporcované kuře nebo lososa tak, aby bylo maso obalené... více o Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa
Kuřecí maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, opepříme a mírně osolíme. Na trošce rozpáleného oleje smažíme za občasného promíchání připravené kuřecí... více o Kuřecí maso se šunkou a hermelínem
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky a dáme do mísy, kam přidáme zázvor, česnek, hřebíček, skořici a chilli. Vše promícháme se lžící oleje a necháme... více o Nakládané masové kostky dušené na cibuli
Nesolené a nepražené arašídy nejdříve opražte na sucho. Můžete použít buď pánev nebo je upražit na plechu v troubě. Na pánvi budou opražené během pár... více o Arašídové máslo
V kastrolu rozehřejte olej a 2 minuty poduste rozpůlené cibulky a na plátky nakrájený česnek. Přidejte na kolečka nakrájenou karotku, 2 minuty... více o Nakládané karotky
Oloupané, předem uvařené (nebo zbylé od oběda) brambory dáme do mísy a nastrouháme na hrubo nebo rozšťoucháme. Přidáme hrubě nastrouhaný sýr dle... více o Bramborové placky se sýrem po našem
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Pak přidáme vlažné máslo a mléko a opět promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a pokud máme rádi vůni citronové... více o Bublanina z remosky
Troubu předehřejte na 180 °C. Změklé máslo vyšlehejte do pěny s cukrem, vanilkovým extraktem a citronovou kůrou. Zašlehejte vejce, pak tvaroh a... více o Bezlepkový tvarohový mazanec
Polovinu brambor uvařte a nechte zchladnout. Zbylou polovinu syrových brambor oškrábejte, nastrouhejte najemno, osolte a vymačkejte z nich vodu.... více o Bramborové drbáky
Na sádle orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte nakrouhané zelí, kmín, ocet, cukr, červené víno, rozinky a osolte, 2 minuty restujte a pak zalijte... více o Červené zelí s jablky
Korpus: do mísy rozklepneme vejce, přilijeme kefír a olej, přisypeme cukr, kakao, mouku s kypřidly a vše promícháme na hladké těsto, které nalijeme do... více o Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem
Mouku s nastrouhaným sýrem a solí dáme do mísy, promícháme, doprostřed nadrobíme droždí, přidáme vejce a mléko. Přidáme pokrájený změklý tuk a ze... více o "Párkrole" - párkové kremrole
Tvaroh s tukem, citronovou kůrou a moukou (dle potřeby) vypracujeme na hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočívat v chladu. Pak na pomoučněném... více o Jablečné žabí tlamičky se skořicí
Očištěné patizony pokrájíme na větší kostky, aby se nerozpekly na kaši a dáme je do pekáče společně s pokrájenou cibulí a česnekem. Přidáme trochu... více o Kořeněné kuře na česnekovém patizonu
Žloutky rozšleháme se smetanou ve dvouplášťovém hrnci a za stálého míchání zahříváme na malém plaménku, až krém zhoustne. Meruňky podusíme s cukrem a... více o Meruňková zmrzlina
Jáhly několikrát propláchněte a zalijte vroucí vodou. Slijte a dejte do osolené vody vařit na 20 minut. Pak nechte dojít. Mrkev očistěte a... více o Jáhlové placičky s mrkví
Do vyššího hrnce s nepřilnavým povrchem dáme cukr 800-1000 g (odzkoušeno mám 850 g), přidáme 2 balíčky vanilkového cukru, nalijeme 200 ml polotučného... více o Krowky
Mango byste měli mít větší a pěkně zralé a štavnaté (ne jako to moje na obrázku :D), oloupejte a nakrájejte na kousky. Dejte do nádoby, společně s... více o Mangové smoothie
Jako první si nastavím teplotu trouby na 180 stupňů a položím si košíčky na muffiny na plech. Poté si nakrájím čokoládu na malé kousky, do mísy si... více o Muffiny s čokoládou
Zaděláme kynuté těsto a po prvním vykynutí ještě jednou podebereme měchačkou, aby lehce spadlo a dáme znovu nakynout. Pak si těsto nakrájíme na stejné... více o Jablečné vdolečky - kynuté, pečené
Tuňáka nakrájejte na silnější plátky. Osolte a na rozpáleném oleji opečte na grilu nebo na pánvi. Chřest očistěte – odřízněte nebo odlomte spodní... více o Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
Mouku nasypeme do mísy, uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. Potom... více o Čokoládové buchtičky s čokoládovým pudinkem
Guanciale (sušená slanina) nakrájíme na kostičky. Špagety dáme vařit dle návodu, mezitím v pánvičce osmahneme Guanciale za občasného míchání dozlatova... více o Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale
Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo se 175 g cukru vyšlehejte do světlé a nadýchané pěny. Přidejte pomerančovou kůru a pak jeden po druhém žloutky.... více o Koláč z podmáslí
Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kousky (cca 1 cm). Na hrubší kousky nakrájíme také oloupanou cibuli (poměr brambory:cibule cca 4:1) Na větší... více o Levné a chutné cibulové brambory
Těsto uhněteme z uvedených ingrediencí a dáme na půl hodiny do chladna. Pak ho vyválíme a vyložíme s ním dortovou (vymazanou a vysypanou) formu, i... více o Jablečný tvarohový dort
Kuřecí maso pokrájíme na kousky, pórek na kolečka dáme do misky, osolíme, posypeme kari, zakápneme cca 2 lžícemi oleje a necháme odležet alespoň 2... více o Kuře ,,MACO“
Promícháme dobře všechny ingedience a listy salátu potíráme nebo namáčíme do dresingu. Můžeme polít salát v míse. Je výborný i na čínské zelí.... více o Dresing na hlávkový salát
Tyčinky, rajče a okurku nakrájíme na malé kousky. Přidáme majonézu, dle chuti osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a necháme proležet v chladničce.... více o Salát z krabích tyčinek s majonézou
Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malinké kostičky. Nejprve smícháme všechno sypké, poté přidáme ostatní tekuté suroviny a vše řádně... více o Rebarborové muffiny
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, mléko a rum.... více o Tvarohová buchta s margotkou
Rozinky předem namočíme do rumu nebo do vody. Nejprve uděláme kvásek. V 200 ml mléka rozmícháme hrubou mouku, droždí, cukr a špetku soli. Zaprášíme... více o Makový závin III.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme práškový cukr a znovu prošleháme dotuha. Med přivedeme k varu a do vroucího medu přimícháme sníh a mícháme, dokud... více o Turecký med
Kuřecí stehna osolíme a necháme 15 minut odstát. Očištěné brambory nakrájíme na čtvrtky. Smetanu smícháme s mletou sladkou červenou paprikou a se solí... více o Pečená kuřecí stehna
Kýtu nakrájíme na tenké čtverečky asi 3x3 cm. Dáme-li ji před krájením na 10 minut do mrazáku, maso ztvrdne a lépe se krájí. 1/4 hrnku solamylu... více o Švei-ču-žou
Ingredience na sekanou spojíme a vytvarujeme šišku, potřeme vodou a dáme do pekáče pod pokličku péct. Po 1 hodině: slijeme vypečený tuk a přidáme... více o Divoká sekaná
Zamíchat cukr a droždí s 200 ml vlažné vody, nechat 10 minut. Přidat mouku, sůl a olej, promíchat, nechat opět 10 minut. Promíchat, rozválet na plát... více o Minipizzy
Ve vlažném mléce rozpustíme 2 lžičky cukru, přidáme rozdrobené droždí, trochu mouky a dáme vykynout, po vykynutí přidáme žloutek, olej, sůl a mouku -... více o Výborné koláčky
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme játra pokrájená na nudličky (můžeme nechat i celá), opepříme a dusíme. Když jsou téměř hotová, přidáme pokrájené... více o Kuřecí játra na olivách a víně
Dršťky vydrbeme solí a důkladně opláchneme vodou. Dáme je vařit do první vody a vaříme je zhruba 3/4 hodiny. Poté dršťky slijeme a dáme je vařit do... více o Dršťková polévka grand
Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, promneme tuk a žloutky zaděláme těsto. Necháme chvilku odpočinout a potom odkrajujeme stejnoměrné kousky, které... více o Košíčky plněné pudinkovým krémem
Ušleháme žloutky s cukrem do pěny, postupně přidáme vlažnou vodu a citronovou šťávu. Smícháme mouku, krupici, ořechy a citronovou kůru. Ušleháme sníh... více o Výborný narozeninový dort
Den předem uvaříme kondenzované mléko na karamel - ve vroucí vodě vaříme 1 hodinu (úplně to stačí, je zbytečné vařit je déle). Žloutky utřeme s cukrem... více o Karamelové řezy II.
Na sádle zpěníme cibuli, vložíme na kostky nakrájené maso, osolíme, podlijeme pivem a dusíme s pepřem a kmínem. Nakonec necháme vydusit šťávu,... více o Vepřové maso na kmínu a pivu
Karotku a hrášek zalijeme vroucím vývarem a 5 minut zvolna povaříme. Pak sejmeme z plotny, za stálého míchání vsypeme krupičku a opět přivedeme k varu... více o Krupičková polévka s vejcem
Krevety omyjeme a vyloupeme z krunýřů. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na mírném ohni na něm osmahneme česnek nakrájený na tenké plátky, feferonku... více o Krevety s pikantní omáčkou
Kotlety opláchneme a osušíme. Na okrajích je nařízneme a maso částečně uvolníme od kosti. Mírně naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a na rozpáleném... více o Zbojnické kotlety
Brambory omyjeme pod proudem vody a očistíme kartáčkem. Ve středu každé vykrojíme menší klínek. Troubu rozpálíme na 180 °C. Rajčata a mozzarellu... více o Zapékané plněné brambory
Vejce rozšleháme, osolíme a opepříme. Kuře podélně rozpůlíme a každou polovinu obalíme v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance. V kastrole... více o Smažené kuře
Žlutý nebo zelený hrách namočíme před použitím na dvě hodiny do vody. Potom jej v té samé vodě uvaříme doměkka, prolisujeme a rozředíme zvlášť... více o Hrachová polévka