Zavadlou mrkev před čištěním namočíme do ledové vody. Mrkev se zpevní a snadno ji očistíme.
Na pánvi opražíme sušená rajčata s uvařeným bulgurem, dochutíme solí a sušeným česnekem. Do hluboké pánve dáme kuřecí kostky a pórek, přidáme sojovou... více o Kuřecí kousky s bulgurem
Žampiony očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme přidat do směsi, kterou budeme plnit žampiony, nebo je dáme volně péct se žampiony,... více o Portobello s nivou a šunkou
Troubu rozehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Pečivo nakrájejte na větší kousky, zastříkněte olejem, osolte a ze všech stran opečte, asi... více o Salát Caesar
Nakrájenou rebarboru smíchejte s jahodami, cukrem a citronem a nechte odležet. Smíchejte vločky, mouku, všechny cukry, sodu a sůl. Prsty zapracujte... více o Jahodovorebarborový sypaný koláč
Nejprve si připravíme rýži a mleté maso. Remosku používáme s průměrem 30 cm +. Rýži propereme a dáme do hrnce s osolenou vodou vařit dle návodu téměř... více o Kološvárské zelí z remosky
Nejlépe v zapékací míse (můžeme jí pak dát rovnou do trouby) smícháme ingredience na marinádu - jogut, koření, worcetrovo omáčku a rajský protlak. Do... více o Naložená kuřecí křídla
Vodu s cukrem ohřejeme v hrnci. Teploměr vložte do vody a naměřte teplotu 121 stupňů. V misce mixérem vyšleháme žloutky a celé vajíčko a postupně... více o Čokoládová pěna s jahodami
Z vyzrálého avokáda vydlabeme dužinu, zralý banán oloupeme, přelomíme na třetiny a dáme všechno do mixéru. Přidáme jogurt, pomerančový džus, med, olej... více o Banánové smoothie s avokádem
Velký hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Ovoce můžeme použít jak z okapané kompotu, tak i čerstvé, dle vlastní chuti: broskve,... více o Jemné pudinkové řezy s ovocem
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme rozmaražené, na kostky pokrájené, osolené a okořeněné filety a pokrájenou paprikou s česnekem a za... více o Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně
Okurky důkladně očistíme kartáčkem a opláchneme čistou vodou. Špičky okurek odkrojíme nebo okurky napícháme vidličkou - to proto, abychom urychlili... více o Ruské okurky - rychlokvašky na slano
Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Ke konci přidáme i drobně pokrájenou šunku.... více o Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou
Namočíme přes noc (min. 4 hodiny) fazole do vody s jednou lžící octa. Poté vaříme cca 1 hodinu. Nakrájíme cibulku a na plátky česnek, orestujeme na... více o Boloňské fazole pro vegany
Smetanu vyšleháme do tuha. Margotku nastrouháme do mísy, přidáme vanilkový cukr, zakysanou smetanu a vše dobře promícháme. Poté vmícháme šlehačku,... více o Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, vlažné máslo, mouku, prášek do pečiva, aroma a řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z... více o Šlehačkový koláč s rebarborou
Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou klobásu a orestujeme,... více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou
Na rozehřátém olivovém oleji lehce osmahneme nakrájenou cibulku a česnek. Pak přidáme maso a mícháme, dokud nezhnědne a nerozpadne na malé kousky. Pak... více o Pravé řecké Pasticcio
Naklepané maso osolte a opepřete. Oloupané brambory nakrájejte na plátky a v míse promíchejte se solí, pepřem, paprikou, kmínem, jemně nakrájenou... více o Frýdecká kotleta v alobalu
Do mísy dáme mouky, cukry a sůl, promícháme, uděláme do středu důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem (jen částí), trochu... více o Vdolky s jablečným rozvarem
Nejprve si připravíme marinádu: v kastrolku si smícháme všechny ingredience na marinádu a za stálého míchání přivedeme k varu, necháme krátce... více o Salát z jemných párků
Množství záleží na počtu strávníků. Cuketu (nejlépe mladou, bez semínek, kterou není nutné loupat) pokrájíme na půlcentimetrové plátky a těsně před... více o Cuketové plátky v pivním těstíčku
Maso pokrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, přidáme osmažit maso, ke konci přidáme nastrouhaný česnek a... více o Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou
Kapustu očistíme, drobně pokrájíme a dáme na rozpuštěné máslo s olejem orestovat. Pak zasypeme moukou, promícháme, zalijeme vodou a povaříme doměkka... více o Krémová kapustovo-sýrová polévka
V osolené vodě si uvaříme květák. Vytáhneme a v téže vodě si uvaříme těstoviny. Slaninu a květák si nakrajíme na malé kousky. V míse smícháme uvařené... více o Těstoviny zapečené s květákem a slaninou
Ve větší pánvi rozpustíme lžičku másla a osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky. Přilijeme vlažnou šlehačku (nesmí být studená, srazila by se),... více o Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí
1. Z prosáté mouky, změklého tuku a zakysané smetany vypracujeme vláčné těsto a necháme ho 1 -2 hodiny v chladnu odležet. 2. Těsto potom rozválíme na... více o Rychlé chuťovky nejen ke kávě
Maso si pokrájíme na plátky a pak na kousky stejně velké jako půlcentimetrové plátky uzeniny a sýra. Střídavě napichujeme na špejli s hrotem.... více o Špízy se sýrem a uzeninou
Nejprve si cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji tak, aby se nám lehce zbarvila dozlatova. Po té si připravíme kvásek z vlažného mléka,... více o Domácí chléb VI.
Žloutky + mletý cukr + vanilkový cukr + prášek do pečiva smícháme. Pak přidáme mléko a olej. Vytvoříme takovou tekutější hmotu. Vše míchám stěrkou v... více o Bábovka olejová II.
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a přeléváme na talířích omáčkou. Omáčka: Na třech lžících oleje orestujeme cibuli dozlatova. Na cibuli dáme... více o Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda. Ještě horké je sesypeme do... více o Dědovy pikantní brambůrky
Varný pekáč vymažeme máslem, vyložíme cibulí nakrájenou na kolečka, česnekem nakrájeným na plátky. Na to položíme rozporcované kuře posypané oblíbeným... více o Neskutečně žravé kuře
Po otevření sklenice vylejeme nálev a fazole nasypeme do přiměřené misky. Cibuli nasekáme nadrobno a spolu s majonézou promícháme s fazolemi. Teprve... více o Bleskový fazolový salát
Na polovinu plechu dáme papír na pečení, vymažeme a vysypeme. Špenát jemně posekáme a smícháme se žloutky, sněhem z bílků, moukou, utřeným česnekem a... více o Slavnostní špenátová roláda s lososem
Vejce našleháme a postupně přidáváme hořčici, sojovou omáčku, worchestr, papriku, kukuřičný škrob, utřený česnek a sůl vše pořádně promícháme. Kuřecí... více o Nakládané řízky
Sýr a vajíčka nastrouháne najemno, přidáme utřený česnek, sůl, pepř, nasekanou pažitku nebo petrželku (v zimě dávám sušenou nebo mraženou) a vmícháme... více o Silná česneková pomazánka na jednohubky
Škvarky smícháme se sádlem a rozetřeným nebo rozmixovaným česnekem, přidáme na droboučko nasekanou cibuli, kmín a sůl podle chuti. Máme-li trochu... více o Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila
Všechny ingrediencie dobře promícháme a dáme odstát do chladničky. Mažeme na chléb nebo bagetu a ozdobíme zeleninou.... více o Sýrová pomazánka s česnekem II.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které rozdělíme na čtyři díly a z každého vyválíme tenkou placku. Nepodsypáváme! Vymícháme strouhanou Nivu s... více o Nivoví šneci
Oloupaná jablka nastrouháme, přidáme odváženou hrubou mouku a zpracujeme těsto. Necháme odležet 1-2 hodiny, promícháme, z hmoty vytvoříme cca 25... více o Super jablkové knedlíky
Připravte silnou horkou kávu, těsně před podáváním přidejte do každého šálku kopeček zmrzliny Carte d’Or Tiramisu, ozdobte čokoládovými šupinkami a... více o Káva Tiramisu
Bůček uvaříme s bobkovým listem, pepřem a 12 stroužky česneku. Ještě teplý ho potřeme kašičkou, kterou jsme udělali ze zbylého česneku utřeného se... více o Nakládaný bůček
Houby nakrájíme, osolíme a podusíme na cibuli. Mleté maso smícháme s vejcem, prolisovaným česnekem, strouhankou namočenou v mléce, osolíme, opepříme a... více o Houbové karbanátky III.
Uvedené ingredience smíchejte dohromady.... více o Salátový dresing
Máslo, tvaroh a mouku zpracujeme v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vyválíme užší dlouhý plát, posypeme jablky, rozinkami, sekanými... více o Tvarohový závin
Brambory nakrájíme na malé kostičky a v mixéru je umixujeme. Směs nalijeme do mísy. Přidáme celé vejce a sůl dle chuti. Sypeme hrubou mouku, až... více o Halušky se zelím
Karotku a hrášek zalijeme vroucím vývarem a 5 minut zvolna povaříme. Pak sejmeme z plotny, za stálého míchání vsypeme krupičku a opět přivedeme k varu... více o Krupičková polévka s vejcem
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, okurky a vejce také nakrájíme na kostičky. Nálev z... více o Bramborový salát s olejem
Cibuli a česnek oloupeme, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme semen. Vše pokrájíme na kostičky. Brokolici rozebereme na růžičky. Maso nakrájíme na... více o Krůtí ragú s brokolicí
Náplň uděláme tak, že jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme. Mletý mák smícháme se lžící cukru krupice. Prosátou mouku smícháme s práškem do... více o Rychlé řezy s mákem