Kůru z chemicky neošetřovaného citronu strouháme tak, že pod struhadlo připevníme kousek pergamenového papíru. Kůra se na něm zachytí, dá se snadno sejmnout a struhadlo neucpe
Na kousku másla osmažíme dosklovata pokrájenou šalotku. Pak do hrnce přisypeme hrášek, nasekaný česnek a chviličku za občasného promíchání smažíme, až... více o Hrášková polévka se šunkou
Kuřecí prsa osolte, opepřete a na oleji orestujte z obou stran dozlatova, z každé asi 5 minut. Vyjměte maso a zabalte jej do alobalu. V troubě... více o Kuřecí prsa s pomeranči
Oškrábané brambory nakrájím na plátky. Máme-li nové brambory, stačí je důkladně omýt, loupat nemusíme. Stejně tak si nachystáme rajčata, nakrájíme na... více o Zapečené brambory s květákem a rajčaty
Maso dle vlastního výběru (může být i libovější bůček) pokrájíme na tenké plátky, které osolíme a kořeníme, poklademe na ně plátky slaniny a zavineme... více o Masové závitky v zelí
Mouku s nastrouhaným sýrem a solí dáme do mísy, promícháme, doprostřed nadrobíme droždí, přidáme vejce a mléko. Přidáme pokrájený změklý tuk a ze... více o "Párkrole" - párkové kremrole
Korpus: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej s vodou, přidáme kokos, mouku a kypřidlo, dobře promícháme a nakonec přidáme sníh z bílků.... více o Kokosový dort nebo řez
Dáme vařit vodu. Až se voda bude vařit, vložíme rýži podle návodu na obalu. Pokud používáme sypanou rýži, tak doporučuji 1 hrnek rýže a k tomu 2 hrnky... více o Rizoto s vepřovou konzervou
Mouku, cukry, prášek do pečiva, mák, skořici a citronovou kůru smícháme v míse. Přidáme olej, mléko, vejce a řádně promícháme. Těsto nalijeme na plech... více o Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou
DORT: Mléko s vločkami přivedeme k varu a asi dvě minuty povaříme. Odstavíme hrnec z plotny a přidáme vajíčko a med. Vlijeme do dortové formy vyložené... více o Zdravý ovesný dortík
1. Ušleháme žloutky s cukrem a pak přidáme Heru/máslo, mouku, kokos, kakao a vanilkový cukr. 2. Vznikne nám hmota, ze které uděláme menší kuličky.... více o Fantastické sušenky KOKA
Uvaříme rýži, umyté a od jádřinců očištěné papriky nakrájíme na kostičky a promícháme s rýží spolu s petrželkou, cibulkou a fazolí bez nálevu. V malé... více o Italský rýžový salát
Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem, vejcem, rozpuštěným máslem, kakaem, moukou a kypřidlem. Těsto nalijeme do připravené formy (kulatá forma s... více o Jablečný perník s tvarohem
1) Troubu předehřejte na 200 °C. Třetinu těsta vyválejte na pomoučněné ploše na rozměr 15x30 cm, zbytek dejte zpět do lednice. Vyválené těsto přeneste... více o Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami
Mouku, sůl a kůru prosejte do mísy. Droždí rozdrobte do trochy smetany či mléka s cukrem. Žloutky s cukrem šlehejte nad parou do zhoustnutí, přilijte... více o Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.
Čínské zelí a cibuli nakrájíme na drobno, dáme do větší mísy, přidáme všechny ingredience a pořádně promícháme. Podáváme vychlazené buď samostatně,... více o Salát z čínského zelí s kysanou smetanou
Vařené oloupané brambory jemně nastrouháme, přidáme k nim jemně nastrouhanou mrkev, vejce, nasekané bylinky dle chuti, osolíme a přidáme mouku.... více o Barevné bramborové knedlíky (noky)
Lilek pokrájíme na půlcentimetrová kolečka, která osolíme a necháme cca 1/2 hodiny vypotit. Pak kolečka dobře vysusíme ubrousky (utěrkou) a naskládáme... více o Lilkové koláčky
Brusinky zasypejte v širokém kastrolu cukrem a nechte přes noc stát. Druhý den k nim přidejte citron nakrájený na kolečka a za stálého promíchávání je... více o Nakládané brusinky
Žloutek si utřeme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, mouku a řádně promícháme. Nakonec vmícháme ušlehaný bílek, těsto nalijeme a rozetřeme do... více o Malinový dort - bez křoupání
Lososa očistíme, osolíme a mírně opepříme. Na olivovém oleji osmahneme z obou stran (nemusí být moc, bude se ještě péct). Přendáme do zapékací mísy ... více o Losos na špenátové peřince
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a rozkrájíme na silnější měsíčky. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, pak přidáme změklé máslo pokrájené na... více o Šlehačkový koláč s jablky
Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm osolené a opepřené mleté maso. Přidáme rozetřený česnek (3 stroužky), rajský protlak (100 g) smíchaný s... více o Boloňské brambory
Smícháme mouku s vejci, solí, cukrem a postupně vmícháme mléko, až je těsto hladké. Pečeme na lehce vymaštené větší pánvi. Jsou výborné se skořicovým... více o Klasické palačinky
Z mouky, másla, vajec, vody a octa (citronové šťávy) zaděláme těsto, nejdůležitější je osolit ho! Poté si těsto rozdělíme na tři přibližně stejné... více o Snadný štrůdl
Pekáč vymažeme máslem a poklademe na kolečka nakrájenou cibulí (hodně), na to poklademe již okořeněné kuře. Dáme péct. Mezitím na plotně rozehřejeme... více o Francouzské kuře II.
Do 4 lžic vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky, zamícháme a necháme vykynout. Do mísy dáme prosátou mouku, cukr, celá... více o Velikonoční jidáše
Nivu rozstrouháme, cibuli najemno nakrájíme. Nivu smícháme s cibulí a přidáme Perlu. Promícháme. Mažeme nejlépe na světlý toustový chléb.... více o Vynikající pomazánka z nivy
Brambory nakrájíme na malé kostičky, osolíme a dáme vařit. Mezitím připravíme česnek, který rozmačkáme nožem a hodně osolíme. Do vařicí vody přidáme... více o Česnečka po česku
Do vymazané zapékací mísy dáme na dno šunku na kostičky, přidáme uvařený květák, který nožem rozřežeme na kousíčky a sýrovou omáčku. Omáčka: 3 lžíce... více o Zapečený květák III.
Brambory nastrouháme na jemno, zakápneme mlékem aby nezhnědly. Přidáme česnek, sůl, pepř, kmín, vejce, mouku a krupici (díky hrubé mouce a krupici... více o Křupavé bramboráky
Brambory najemno nastrouháme a pokropíme horkým mlékem, aby nezhnědly. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, prolisovaný česnek a majoránku. Pak přidáme... více o Bramborák rodeo II.
Dáme vařit vodu na těstoviny. Mezitím si připravíme cuketovou omáčku - omyté, neokrájené cukety nakrájíme na malé kostičky, vhodíme na pánev, kde jsme... více o Rychlé těstoviny s cuketou
Do hrnce dáme rozehřát máslo, přidáme cukr, lžíci medu, rozkvedlané vejce a zahřejeme. Odstavíme a přidáme lžičku jedlé sody. Hmota nám trošku zpění a... více o Medovník V.
Plátky knedlíku obalíme dvakrát v dvojobalu, tj. rozšlehaných vejcích a strouhance (nesolíme, nepoužíváme mouku), poprvé můžeme ve vejcích nechat... více o Smažené houskové knedlíky
Krůtí maso naklepeme, pokrájíme na maličké kostky, osolíme, lehounce opepříme a dáme opéct na trochu másla. Po opečení zaprášíme polohrubou moukou,... více o Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou
Vyšleháme cukr se žloutky, přidáme vodu, mouku smícháme s práškem do pečiva, opatrně přimícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pomalu přimícháme do... více o Dort Raffaelo
Na dostatečně velký kus alobalu dáme porci lososa, posolíme, na vršek dáme 2 kolečka citronu, rozmarýn a 2 kousky másla. Dobře zabalíme do alobalu a... více o Losos v alobalu
Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme na kostičky nakrájený pórek a zamícháme zakysanou smetanu.... více o Šťouchané brambory II.
Z bílků ušleháme tuhý sníh přidáme cukr a ještě šleháme. Přidáme žloutky a důkladně prošleháme. Nakonec přimícháme mouku s kakaem. Těsto vlijeme do... více o Pařížský dort
Mouku smícháme se špetkou soli a kypřícím práškem. Přidáme na vločky nakrájené máslo a vodu. Vypracujeme hladké těsto a dáme ho na 1 hodinu chladit.... více o Hruškový koláč II.
Opečené toasty potřeme z jedné strany majonézou a na osm kusů navrstvíme jemně nakrájené listy ledového salátu. Čtyři plátky se salátem poklademe... více o Club Sandwich
Chřest oloupeme a nakrájíme na kousky 3 až 4 cm. dlouhé. Do teplé vody (asi 1 litr) přidáme sůl, cukr, třetinu másla a kousky chřestu. Vaříme asi 10... více o Chřestový krém - polévka
Bílý chléb osmahneme, nadrobno nakrájená rajčata s česnekem, petrželí a olivovým olejem promícháme, osolíme. Posypeme tím chléb.... více o Italská kuchyně- předkrmy- brusketa
Krabí tyčinky najemno nakrájíme, cibuli nakrájíme na kostičky a vše smícháme se sýrem a tatarkou. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Necháme... více o Krabí pomazánka
Do větší pánve vlijeme olej, přidáme najemno nasekanou cibuli a mírně osmahneme. Na tenké nudličky nakrájené vepřové maso vložíme na pánev s cibulkou... více o Neapolské nudle
Špagety uvaříme dle návodu na obalu a scedíme. Bůček nakrájený na kostičky vysmažíme na suché pánvi. Žloutky rozšleháme se šlehačkou, přidáme sýr,... více o Uhlířské špagety
Těsto: utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce, mouku a vypracujeme vláčné těsto. Vytvarujeme z něj bochánek a zabalený do fólie, jej uložíme asi na 30... více o Valentýnský dort
Roštěnky omyjeme, odblaníme, po obvodu nařízneme a naklepeme. Prudce je po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, osolíme, opepříme a... více o Roštěnky Esterházy
Kuře opláchneme, osušíme a rozdělíme na čtvrtky. Jednotlivé kousky nařízneme v kloubech a paličkou naklepeme. Oloupeme a prolisujeme česnek. Maso... více o Kuře na česneku
Zvlášť uvaříme sušené houby. Do vařící vody vložíme kostky oloupaných brambor, osolíme, přidáme kmín, bobkový list a když jsou brambory poloměkké,... více o Valašská kyselica