• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Správné množství rýže

Správné množství rýže

Správné množství rýže

Rýže při vaření hodně nabude na objemu. Pro 4 osoby počítáme dva šálky rýže. K vaření použijeme na šálek rýže asi 1 a 1/2 šálku vody nebo vývaru.

Recept s rýží najdete zde.

Mohlo by vám zachutnat

40 minut
Kapustová polévka se slaninou

Kapustová polévka se slaninou

Na kousku másla nebo trošce oleje osmažíme na nudličky pokrájenou slaninu. Pokud je hodně prorostlá, budeme tuku potřebovat minimálně. Na osmaženou... více o Kapustová polévka se slaninou

15 minut
Okurkový salát

Okurkový salát

Oloupané okurky nastrouháme na na struhadle na hrubo, přidáme ocet, cukr, sůl a pepř a zamícháme.... více o Okurkový salát

10 minut
Avokádový dezert

Avokádový dezert

Banány a avokádo rozmixujeme , přidáme kakao (holandské) dle chuti a zakápneme trochou šťávy z citronu. Směs pořádně promícháme. Vzniklou směs... více o Avokádový dezert

120 minut
Křenová omáčka s jazykem

Křenová omáčka s jazykem

Jazyk uvařte doměkka, oloupejte a nakrájejte na plátky. Rozpusťe máslo a nechte zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Orestujte s moukou. Postupně... více o Křenová omáčka s jazykem

120 minut
Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Maso si našpikujeme uzenou slaninou tak jak umíme. Slaninu nakrájíme na klínky, maso na pár místech propíchneme, roztáhneme prstem a vsuneme klínek... více o Vepřová kýta na rajčatech

Česnekové řízky v těstíčku

Česnekové řízky v těstíčku

Maso pokrájíme na tenčí plátky, které naklepeme, po stranách nakrojíme, jemně osolíme a opepříme. Z mléka (piva), papriky, medvědího česneku (nebo... více o Česnekové řízky v těstíčku

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Očištěné barevné papriky s oloupanou cibulí pokrájíme na nudličky a v míse společně smícháme. Barevnou směsí pak naplníme čisté, suché sklenice asi... více o Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Jednoduché cappuccino řezy

Jednoduché cappuccino řezy

Žloutky v míse vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme cappuccino, olej, vodu a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, promícháme a nakonec zlehka... více o Jednoduché cappuccino řezy

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Sklenici rýže nasypeme do hrnce, přisypeme kari a sůl dle chuti, přilijeme vodu dle návodu na obalu rýže a vaříme podle uvedeného času doměkka za... více o Fazolková rýže - (nejen) příloha

10 minut
Lahodné vafle

Lahodné vafle

Oddělíme bílky od žloutků, bílky dáme do menší misky, žloutky do větší, kde budeme dělat těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme... více o Lahodné vafle

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Zelí očistíme, zbavíme povadlých listů, rozkrojíme na menší díly tak, aby každý díl držel pohromadě kousek košťálu, pak se nám zelí při krouhání... více o Kysané zelí ve sklenicích + salát

40 minut
Papriková smetanová omáčka

Papriková smetanová omáčka

Pokud nemáte rádi rajskou omáčku a hledáte omáčku k plněným paprikám, našli jste. Ingredience na plněné papriky nenajdete v seznamu, ale níže v... více o Papriková smetanová omáčka

Kus Kus (Cous Cous)

Kus Kus (Cous Cous)

250-300g kuskusu zalijeme horkým vývarem tak, aby byl ponořený tak akorát (pokud dáme víc vývaru, tak máme kuskus po oddělení hodně mokrý a to... více o Kus Kus (Cous Cous)

45 minut
Zdravý ovesný dortík

Zdravý ovesný dortík

DORT: Mléko s vločkami přivedeme k varu a asi dvě minuty povaříme. Odstavíme hrnec z plotny a přidáme vajíčko a med. Vlijeme do dortové formy vyložené... více o Zdravý ovesný dortík

210 minut
Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Líčka jsou dnes gastronomickým hitem. Maso z lícní části hlavy zvířete je velice jemné, vhodné na dlouhé dušení a díky kližkovitým částem šťáva z něj... více o Telecí líčka na víně

25 minut
Malý korpus

Malý korpus

Žloutky ušlehat za postupného přidávání horké vody, potom přidávat cukr a ušlehat do husté pěny. Ušleháme hustý sníh z bílků. Do žloutkové hmoty... více o Malý korpus

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Na trošce oleje se špekem osmažíme dosklovata cibuli, přidáme osmažit celer, mrkev a očištěné a na nudličky pokrájené žaludky. Přidáme papriku, kterou... více o Gulášová polévka z kuřecích žaludků

60 minut
Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Troubu předehřejte na 200 °C. V kastrolu svařte 250 ml vody s máslem a solí. Přisypte mouku a vařečkou míchejte na středním plameni těsto tak dlouho,... více o Malinové profiterolky

40 minut
Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Mléko, 15 g cukru a kakao dejte do kastrolu a pomalu uveďte do varu. Mezitím v míse utřete žloutky s dalšími 15 g cukru do pěny buď ruční, nebo... více o Čokoládové suflé

Podkova - dort

Podkova - dort

1) Vyšleháme moučkový cukr se šesti žloutky do pěny, přidáme horkou vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše promícháme. Nakonec zlehka... více o Podkova - dort

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

V míse ušlehat větší část moučkového cukru, žloutky a vodu. Šlehat do té doby než bude hmota bílá. Z bílků a zbytku moučkového cukru ušlehat sníh. Do... více o Světlý piškotový korpus

120 minut
Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Než začneš, vyndej si z lednice máslo (Zlatou hanou) a dej se Salkem na stejné místo, aby měli stejnou teplotu a nesrazil se krém! Všechny ingredience... více o Medovník z Počernic

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Těsto: Droždí rozmícháme v části vlažného mléka, lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, rozehřáté máslo, kvásek, 1 vejce a... více o Kynutý ořechový závin

45 minut
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velkém hrnci dejte vařit vodu, trochu ji osolte a 5 až 6 minut povařte připravený fenykl. Nechte okapat a fenykl... více o Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

50 minut
Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Vepřová plec s krémovou omáčkou,…

Maso nakrájíme na proužky a naložíme do oleje, jemně osolíme, opepříme, přidáme rozdrcené stroužky česneku, na proužky nakrájenou jednu celou cibuli,... více o Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Vmícháme nastrouhaná jablka, rozpuštěné máslo a likér. Přisypeme mouky s práškem do pečiva, promícháme a nakonec... více o Jablečná bábovka s vaječným likérem

50 minut
Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

1 - Mouku nasypeme do mísy, přidáme jedno vejce a promícháme. Dále přidáme změklé máslo, 25g cukru, sůl a vypracujeme hladké těsto. Nedrží-li těsto u... více o Alsaský jablečný koláč

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Všechny ingredience rozsekáme v robotu na jemnou fáš, kterou vložíme do mikroténového sáčku. Ustřihneme růžek tak, aby otvor měl průměr cca 1,5 cm a... více o Kuřecí noky do polévky

Mufloní kýta

Mufloní kýta

Ingredience na marinádu v hrnci svaříme a necháme vychladnout. Pak do marinády vložíme maso a v chladu necháme 4-5 dní marinovat. Denně maso otáčíme.... více o Mufloní kýta

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Kolena rozsekneme na porce, vložíme do vody, osolíme, přidáme kmín a uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, podlijeme... více o Vepřové koleno v zelí

Bryndzová pomazánka

Bryndzová pomazánka

Ředkvičky nastrouháme na jemno, přidáme brynzu a pomazánkové máslo a všechno dohromady vyšleháme. Brynza je dost slaná a chuťově výrazná, takže není... více o Bryndzová pomazánka

Americká pizza

Americká pizza

Do mouky přidáme vodu, droždí, sůl a olej a zaděláme těsto. Rozděláme ho na plech pomocí rukou namazaných olejem. Nejlíp od kraje ke kraji, aby těsto... více o Americká pizza

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda s nutellou

Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušle­háme tuhý sníh a střídavě s moukou ho vmícháme do žloutkového krému.... více o Piškotová roláda s nutellou

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Každé kolečko tvarůžek obložíme plátkem poličanu, spojíme párátkem, dvakrát obalíme v trojobalu a smažíme.... více o Pikantní smažené tvarůžky

Máslová bábovka

Máslová bábovka

Utřeme máslo a žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme rum a střídavě přimícháváme mouku s práškem do pečiva a mlékem. Nakonec vmícháme sníh z... více o Máslová bábovka

Šlehačkový koláč

Šlehačkový koláč

Ušleháme 1/2 l smetany, přidáme 2 lžíce cukru, lžíci skořice, 5 vajec a 250 g hladké mouky. Těsto vlijeme do vymazané, velké dortové formy (nebo menší... více o Šlehačkový koláč

15 minut
Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tuňáka (může být i s olejem) rozmícháme s tvarohem, přidáme hořčici a nakrájenou cibuli. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Můžeme podávat... více o Tvarohová pomazánka s tuňákem

60 minut
Bábovka olejová

Bábovka olejová

Do mouky s pečivovým práškem přidáme cukr, olej, mléko nebo vlažnou vodu, žloutky dobře rozmícháme. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.... více o Bábovka olejová

Sýrová roláda II.

Sýrová roláda II.

Asi 100 gramový plátek eidamu vložíme na několik sekund do mikrovlnné trouby. Musí změknout tak, aby se dal válečkem na těsto rozválet. Pokud změkne... více o Sýrová roláda II.

Bábovka s jablky a ořechy

Bábovka s jablky a ořechy

Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je to opravdu pochoutka.... více o Bábovka s jablky a ořechy

Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

Na másle osmahne cibuli dozlatova, přilijeme vodu, přidáme brokolici a brambory, trochu osolíme a uvaříme do měkka. (Lze přidat i masox, ale není to... více o Jednoduchá brokolicová polévka

30 minut
Milionová polévka

Milionová polévka

V hrnci, ve kterém chceme uvařit polévku, rozpustíme asi polévkovou lžici másla, na másle orestujeme na hrubém struhadle nastrouhanou zeleninu (celer,... více o Milionová polévka

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky nařízneme a do řezů vložíme kolečka cibule a kousky papriky. Dáme do pekáčku a zalijeme pivem, ve kterém jsme promíchali kečup. Pečeme zvolna... více o Špekáčky na pivě II.

20 minut
Brokolicový salát s tuňákem

Brokolicový salát s tuňákem

Brokolici vaříme asi 5 min, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky. Přidáme tuňáka i s olejem, kukuřici a na kostičky nakrájený balkánský sýr.... více o Brokolicový salát s tuňákem

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Z uvedených surovin vypracujeme těsto a ihned smažíme lívance.... více o Kefírové lívance

30 minut
Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

V salátové míse promícháme ocet, olej, sůl a pepř. Přidáme nakrouhané zelí, cibuli, mrkev a červenou papriku. Dobře promícháme, přikryjeme a necháme... více o Zelný salát s mrkví a paprikou

60 minut
Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme. Dvě třetiny těsta nalijeme do formy vymazané... více o Mramorová bábovka ze šlehačky

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Dobře vyzrálý angeršt zbavíme stopek a okvětí, dobře propereme a rozvaříme s trochou vody. Horký prolisujeme, odvážíme a smícháme s přečištěným medem.... více o Angreštová marmeláda s medem

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Maso zlehka naklepeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli drobně nakrájíme, na oleji osmahneme, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme.... více o Hovězí maso na pepři

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Housky nebo veku nakrájíme na tenké plátky, které zlehka namočíme do mléka a natřeme džemem. Potom vždy dva plátky spojíme, obalíme v rozšlehaném... více o Chudí rytíři

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

38
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
34
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně…
26
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Vdova po Žbirkovi (†69) Kateřina: Lásce se nebráním!

Vdova po Žbirkovi (†69) Kateřina: Lásce se nebráním!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Správné množství rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact