Veškerou drůbež můžeme špikovat proužky slaniny. Zvlášť vhodná jsou vysoká prsíčka. Ta napíchneme dlouhým nožem a do otvoru vsuneme slaninu. Kuře můžeme obložit plátky slaniny a omotat nití.
Mandle se slupkou nasypeme do vroucí vody a minutku povaříme. Nevaříme příliš dlouho, aby nebyly "gumové". Pak je scedíme a ihned, ještě teplé, je... více o Mandle v pánvi pražené
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme větší polovinu droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme cca 1dl vody a necháme... více o Plněné knedlíky uzeným masem
Remosku můžeme vyložit pečícím papírem, na který nalijeme cca 4 lžíce oleje nebo budeme kuličky z kynutého těsta vkládat rovnou do remosky s olejem. ... více o Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem
Maso omyjeme, osušíme a potřeme olejem a obalíme v koření. Necháme v uzavřené nádobě nejlépe přes noc v lednici. Pekáč si vymažeme sádlem. Maso jen... více o Krkovice zapečená s cibulí a sýrem
Vločky nasypte do hluboké pánve, zalijte mlékem a přidejte špetku soli. Přiveďte k varu a 4–5 minut nechte probublávat, pak 2 minuty odstát. Banán... více o Ovesná kaše s banánem
Nejprve smícháme všechny suché a poté všechny tekuté ingredience do dvou misek. Obě směsi spojíme a vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.... více o Zdravá kakaová vegan bábovka
V kastrolu na rozehřátém oleji zprudka orestujte maso. Přidejte jemně nasekanou cibuli s česnekem a pokrájenými chilli papričkami zbavenými semen. Asi... více o Krůtí chilli con carne
Maso zalijte vodou, přidejte koření, přiveďte k varu, snižte teplotu a zvolna vařte. Lžící průběžně sbírejte pěnu. Po 30 minutách přidejte na kostičky... více o Ukrajinský boršč
Maso pokrájíme na nudličky, okořeníme, promícháme s vejcem a solamylem a osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova. Po osmažení maso vyndáme... více o Jednoduchá masová směs (nejen) se zelím
Kapustičky dáme do vroucí osolené vody a dle velikosti kapustiček povaříme 2 - 3 minuty, pak scedíme, prudce zchladíme v ledové vodě a necháme okapat.... více o Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami
Do hrnce nalejte vodu (cca 1 - 1,5 litru), přidejte bobkový list, kuličky pepře, 2 větší špetky soli a nakrájené a očištěné houby. Krátce povařte (10... více o Houbová smetanová omáčka
Uvaříme v osolené vodě penne al-dente. Na hlubokou pánev dáme smetanu se sýry, které jsou nakrájené na malé kousky, necháme vše roztavit a dochutíme.... více o Penne quattro formaggi
1. Předehřejte troubu na 200 °C. Listové těsto částečně rozmrazte, jednotlivé plátky naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a vyválejte z ních... více o Rychlý jahodový koláč
Orestujeme medailonky na oleji, přebytečný olej odlijeme , stačí trochu ať to není moc mastné s výpekem, tak 1 polívková lžíce. Pak do pánvičky s... více o Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou
Všechny přísady smícháme v míse. Maso naklepeme a vložíme do připravené marinády. Vložíme do lednice nejlépe na 24 hodin. Možno marinovat i kratší... více o Nakládané maso
Oloupanou a pokrájenou cibuli osmažte dozlatova na oleji. Přesuňte do mísy, vmíchejte vypeckované rozpůlené olivy, strouhaný sýr, lehce ušlehaná vejce... více o Quiche s cibulí a olivami
Ovoce naaranžujte na mísu a nechte hosty, aby si sami vybrali, na co mají chuť.... více o Ovocná mísa
Smícháme mouku se sodou, cukrem, vločkami, čokoládou na kousky, do směsi nastrouháme jedno až dvě jablíčka bez slupky a přimícháme rozpuštěnou heru.... více o Ovesné sušenky s jablky a čokoládou
Žloutky vyšleháme s cukrem, pak přimícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem, kakao a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymyzané a vysypané... více o Margot dort - lehoučký
Maso pokrájíme na plátky. Po krajích plátky nařežeme, aby se nezkroutily při smažení. Naklepeme je a nasolíme, pak je potřeme rozetřeným (nastrouhaným... více o Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Citronovou polevu si umícháme tak, že do cca 20 dkg cukru moučky přidáme malou lžičku oleje a po lžičkách přidáváme přecezenou citronovou šťávu.... více o Lesklá citronová poleva
Hlívu očistíme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme hlívu a orestujeme ji. Směs lehce... více o Zapečená hlíva s nivou
Brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zbylé přísady a promícháme lžicí nebo vidličkou NEMIXUJEME. Mažeme na chleba či chlebíčkovou... více o Bramborovo vajíčková pomazánka
Vejce vyšleháme s cukrem. Šleháme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří krásná bílá hustá pěna. Poté přidáme olej, vodu a nakonec přimícháme hladkou... více o Nejlepší dort
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum dle chuti. Podáváme lehce... více o Máslový ležák proti depresi
Ořechy: vše zpracujeme na vále v těsto. Plníme do suchých ořechových formiček. Pečeme ve středně teplé troubě (cca na 150 °C) a po upečení je ihned... více o Plněné ořechy IV.
Ze 4 bílků vyšleháme tuhý sníh, osladíme. Žloutky také vyšleháme a smícháme s bílkem a obarvíme kakaem. Vlejeme na pečící papír a pečeme do zlatova.... více o Šlehačková roláda IV.
Postup stejný jako zde uvedené Žravé řezy, Kiwi řezy atd. Tj: žloutky ušleháme s cukrem, postupně přidáváme vodu, pak mouku s práškem, nakonec pevně... více o Óbr dort - číslice
Spařte a oloupejte rajčata, nakrájejte na kousky. Fazolové lusky pokrájejte na 3 cm dlouhé kousky a trochu povařte. Slejte. V hlubší pánvi na oleji... více o Fazolové lusky s rajčaty
Omyjeme ředkvičky a nakrájíme na kolečka, cibuli a dáme na rozehřátou pánev. Mícháme a restujeme chvíli a trochu podlijeme a mícháme, až do sklovata... více o Smaženice z ředkviček
Ideální je samozřejmě použít bio suroviny. Troubu předehřejeme na 220 °C. Mouku smícháme s vločkami, solí, sodou, klíčky a semínky. Přidáme podmáslí,... více o Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Oddělíme bílky, ze kterých vyšleháme sníh a ostatní suroviny smícháme - nakonec přidáme sníh a asi 2-3 lžíce kakaa. Do dobře vymazané formy na bábovku... více o Bábovka v mikrovlnce za 10 minut
Brambory oloupeme, a nakrájené na menší kostičky uvaříme téměř do měkka. Mezitím na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou na měsíčky, spolu s na kostičky... více o Tartiflette - pochoutka ze Savojska
Nad parou ušleháme bílky s cukrem jako na pusinky. Nachystáme si ořechy, které smícháme pomleté a nasekané dohromady, nejlépe do nižší misky. Hotový,... více o Sněhové rohlíčky
Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranáh opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka.... více o Roštěnky se smetanovou omáčkou
Uzené maso uvaříme ve vodě. Pekáček vymažeme sádlem, dáme do něj uvařené fleky, uzené maso nakrájené na kousíčky, prosypeme vegetou a zamícháme. V... více o Vesnické šunkofleky
Brambory a šunku nakrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Dáme do vymazaného pekáčku a zalijeme smetanou, do které jsme zamíchali... více o Zapečené brambory se smetanou
Žloutky vyšleháme s cukrem, přičmž postupně přidáváme vodu. Potom střídavě vmícháme mouku s práškem a sníh z bílků. Těsto rozdělíme na třetiny, do... více o Rumové řezy
Kremrole upečeme, jak je popsáno v receptu Kremrole se šlehačkou. Naplníme je bílkovým sněhem, případně lehounce pocukrujeme. Náplň: šleháme bílky se... více o Klasické kremrole
Předem namočený hrách uvaříme v osolené vodě do měkka. Slaninu nakrájíme na kostky, opečeme, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Vmícháme protlak,... více o Hrách na maďarský způsob
Ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka. Jablka oloupáme a zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostičky. V míse smícháme plátky ředkviček, kostičky... více o Ředkvičkový salát
Suroviny na těsto smícháme a vymačkáme na vymazaný plech s vyšším okrajem nebo pekáček. Dále v míse smícháme všechny suroviny na tvarohovou náplň, po... více o Tvarohový koláč báby Havelkové
Vše smícháme, nalijeme do formy a upečeme. Těsto se může zdát řidší, ale nevadí, výsledek bude skvělý.... více o Bábovka z vaječného likéru
Mleté maso promícháme s 2 vejci, sýrem, moukou a kořením. Oloupaná vařená vejce obalíme masovou směsí, potom je obalíme ve strouhance a zvolna smažíme... více o Pštrosí vejce II.
V misce utřeme máslo, přidáme nastrouhaný sýr a česnek, podle chuti osolíme, přidáme kari koření a nakrájenou pažitku. Podávat můžeme na topince.... více o Sýrová pomazánka s česnekem III.
Mléka, mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni nebo v teflonovém kastrole na mírném ohni do zhoustnutí, přidáme máslo. Do husté hmoty zamícháme směs... více o Marokánky
Nudle připravíme podle návodu na obalu. Mezitím připravíme omáčku. Kostičky slaniny rozpustíme, přisypeme nakrájené houby, osolíme, okmínujeme,... více o Šumavské těstoviny
Do mouky zamícháme sůl, do dolíčku vlijeme vlažné mléko, olej a rozdrobíme droždí. Necháme vykynout kvásek, vymícháme vláčné těsto a přikryté... více o Chlebové placky
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Houby očistíme a pokrájíme na plátky. Petrželku najemno posekáme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a opečeme... více o Těstoviny s houbami
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k těstíčku. Lijeme na rozehřátý... více o Krakonošovy drny