Veškerou drůbež můžeme špikovat proužky slaniny. Zvlášť vhodná jsou vysoká prsíčka. Ta napíchneme dlouhým nožem a do otvoru vsuneme slaninu. Kuře můžeme obložit plátky slaniny a omotat nití.
Kuřecí maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, opepříme a mírně osolíme. Na trošce rozpáleného oleje smažíme za občasného promíchání připravené kuřecí... více o Kuřecí maso se šunkou a hermelínem
Rozpustíme máslo a necháme ho lehce schladnout. Metličkou našleháme vejce a postupně vmícháváme máslo, mouku, cukr, kakao, vanilkový extrakt, ocet a... více o Red velvet brownies
Cukr nasypeme do kastrolku a svaříme s vodou na cukerný roztok, do kterého dáme nalámanou čokoládu na vaření (používám nejméně 50-ti procentní). Za... více o Čokoládová poleva se zakysanou smetanou
Uvařené nebo upečené brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. Droždí rozpusťte ve studené vodě s medem. Přidejte k mouce a pomalu vmíchejte... více o Bramborový chléb
Špekáčky oloupejte a podélně rozkrojte. Potřete hořčicí a poklaďte plátky cibule a slaniny. V pekáčku na rozehřátém sádle orestujte zbylou slaninu a... více o Buřty na pivě
Smícháme sypké ingredience a přimícháme do nich postupně tekuté. Vše zamícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný pekáček. Lze i na plech, ale moučník... více o Makovník, Makovec
Hlívu očistíme, pokrájíme na nudličky a v osolené vodě krátce povaříme, scedíme a necháme okapat. Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou... více o Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance a potom ve vajíčku. Osmažíme na pánvičce na větším stupni. Řízečky poté klademe na... více o Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej se zamíchanou kávou, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků.... více o Kávový dort (řez) s pudinkem
Vychladlé uvařené těstoviny dáme do mísy, přidáme pokrájenou řepu, kuřecí maso, cibuli, okurky, majolku (zakysanku), hořčici, sůl, pepř a vše dobře... více o Těstovinový salát s červenou řepou
Vyšleháme změklé máslo, cukr a citronovou kůru, dokud směs není nadýchaná a jemná (cca 5 minut). Pak přidáme mouku, pořádně promícháme. V jiné misce... více o Citronové muffiny
Očištěné syrové brambory nakrájejte na menší kousky, očištěnou cibuli nasekejte najemno. Do středně rozpáleného hrnce nalijte olej a jemně orestujte... více o Rukolová polévka
Uvaříme si hrnek silné kávy a začneme vykládat formu piškoty. Lžící piškoty po celé délce polijeme vychladlou kávou. Do druhého hrnku si dolijeme... více o Tiramisu s piškoty
Do pečicí nádoby dáme pomeranče. Přidáme želírovací cukr, a nakonec přidáme pomerančovou kůru. Nádobu vrátíme zpět do pekárny. Zmáčkneme program číslo... více o Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, dáme do misky, osolíme, přidáme steakové koření, trochu oleje, promícháme a necháme chvíli marinovat. Na troše... více o Kuřecí nudličky pro labužníky
Troubu předehřejte na 160 °C. Změklé máslo utřeme s cukrem do světlé pěny. Poté do ní postupně zašleháme žloutky. Přisypeme ořechy, rozinky a čokoládu... více o Biskupský chlebíček
Nivu jemně nastrouháme a smícháme s přírodní Lučinou dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme. Pomazánku mažeme na pečivo, zdobíme vlašským ořechem a... více o Lučinovo-nivová pomazánka
Dáme si vařit kostku masoxu s 2 hrnky vody. Na troše oleje mírně orestujeme rozmačkaný česnek. Ve velkém hrnci na másle a troše oleje osmažíme 3 lžíce... více o Česnekovo-sýrová omáčka
Zelí si nakrájíme na tenké nudličky, přendáme do hlubší mísy, lehce osolíme a pěstí pomačkáme. (Změkne a bude jemnější ). Poté přidáme na hrubší... více o Salát Coleslaw light
Cuketu nastrouháme na hrubším struhadle a trochu vymačkáme. Rajčata nakrájíme nadrobno. Chléb rozmixujeme. V míse smícháme cuketu, ricottu, rajčata,... více o Placičky z ricotty s cuketou a sušenými rajčaty
Maliny dáme krátce povařit s troškou vody a poté je přes jemné sítko(cedník) propasírujeme. Tekutinu nalijeme do odměrky a popřípadě dolijeme vodou do... více o Nepečený malinový dort do misky
Penne rigate uvaříme v osolené vodě podle návodu. Cuketu nakrájíme na plátky a širší nudličky, brokolici rozdrobíme nebo okrájíme na drobné růžičky a... více o Boží penne rigate
Připravíme si kvásek, který necháme na teple vzejít. Do velké misky dáme celou mouku, sádlo a sůl a na konec kvásek. Zalijeme vlažnou vodou a uděláme... více o Domací houstičky
Z mléka, vejce, mouky, soli a cukru ušleháme těsto na palačinky a na pánvi je opečeme do zlatova. Pomažeme je nutellou, stočíme a ozdobíme pařížskou... více o Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou
Kolena rozsekneme na porce, vložíme do vody, osolíme, přidáme kmín a uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, podlijeme... více o Vepřové koleno v zelí
Troubu rozpálíme na 200 °C - horkovzdušnou o 20 °C méně. Kapustičky dáme do vařící vody a necháme tak 4 minuty vařit - měly by být téměř uvařené (doba... více o Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského
Celý sáček bonbónů vysypeme na talíř, přidáme 3 lžíce citrónové šťávy a vložíme do mikrovlnky na plný výkon zhruba na 30 vteřin, zkrátka než se... více o Hmota Marshmallow - nahradí marcipán
Nechte si vykynout kvásek (i ze sušeného droždí), na jemno nastrouhejte brambory a vše vypracujte v nelepivé těsto. Pokud je třeba, přidejte trochu... více o Český chleba v cizině
Salátové listy umyjeme a ve slané vodě povaříme 2-3 minut. Potom scedíme a necháme odkapat. Odkapané listy nakrájíme. Z oleje, mouky a mléka... více o Salátový prívarok II.
Do 4 litrové sklenice nalijeme nepřevařenou vodu, přidáme cukr a kyselinu citronovou, zamícháme a přidáme květy. Sklenici přikryjeme a necháme 4-5 dní... více o Bezinková šťáva II.
Hladkou mouku prosijeme přes síto do mísy přidáme: sůl, cukr, rozpuštěný tuk - nesmí být horký jinak těsto nevykyne, 2 žloutky, citronovou kůru,... více o Mazanec II.
Směs různých druhů mouky, soli a koření zalijeme trochou vody (můžeme přidat olej). Směs protřeseme, aby voda vsákla a necháme cca 10 minut odstát.... více o Chlebová placka snadno a rychle
Do většího hrnce dáme vařit brambory v osolené vodě. Mezitím připravíme těstíčko - hrubá mouka, vejce, trochu mléka a trochu prášku do pečiva, osolit ... více o Uhlířina II.
Vše smícháme a natřeme (stěrkou) na pečicí papíry na 2 plechy. Pečeme 8-10 minut na 180 °C. Necháme vychladnout a opatrně stáhneme papír. Rozkrojíme... více o Alenčin medovník
Krabí tyčinky nakrájíme na větší kousky, přidáme na drobno nakrájenou okurku a cibuli, kukuřici, sůl, pepř, majolku a důkladně promícháme. Dáme... více o Ukrajinský krabí salát
Vývar dáme do hrnce a za mírné teploty udržujeme mírně teplý. Mezitím si rozehřejeme olivový olej a polovinu másla a přidáme nasekanou cibuli s... více o Chřestové rizoto
Na hrubém struhadle nastrouhat vejce, sýry a salám. Přidat najemno nasekanou cibuli, majolku a jogurt, osolit, opepřit, promíchat a před podáním... více o Sýrovo-vajíčková pomazánka
Žloutky utřeme s cukrem a olejem do pěny, pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na... více o Řezy s jablky, ořechy a smetanou
V míse rozmícháme tvaroh s máslem, cukrem, vejci, vanilkovým cukrem, omytými rozinkami, posekanými oříšky a mlékem. Nakonec přisypeme smíchanou mouku... více o Tvarohová vánočka
Uvařenou,vychladlou čočku utřeme se změklým máslem, vmícháme drobně nakrájenou cibuli a dochutíme octem, solí a pepřem.... více o Čočková pomazánka
Změklé máslo utřeme spolu s 4 žloutky a cukrem. Přidáme tvaroh a rum. Poté přidáme mouku a prášek do pečiva. Vše dobře promícháme, až se začnou v... více o Tvarohová bábovka III.
Oloupaná vejce nakrájíme na kostičky, omyté ředkvičky nastrouháme na hrubším struhadle, cibuli nakrájíme najemno, jogurt rozmícháme s tvarohem a... více o Jarní pomazánka
Křidélka namočíme do směsi a necháme v chladu 24 hodin odležet. Křídla pak pečeme nebo grilujeme.... více o Grilovaná křidélka v jogurtu
Z mouky, vajec, mléka a špetky soli vypracujeme těsto. Mícháme tak dlouho, až se začnou tvořit vzduchové bublinky. Necháme 15 minut odpočinout. Hotové... více o Halušky
Dobře vyzrálý angeršt zbavíme stopek a okvětí, dobře propereme a rozvaříme s trochou vody. Horký prolisujeme, odvážíme a smícháme s přečištěným medem.... více o Angreštová marmeláda s medem
Papriky omyjeme, očistíme, zbavíme semeníků a nakrájíme na nudličky. Na rozehřátém oleji nudličky paprik za častého míchání asi 4 minut dusíme doměkka... více o Paprikový salát
Mandarinkovou kůru nakrájíme velmi drobounce a v míse smícháme se zázvorem, kmínem a pomerančovou šťávou. Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky a... více o Hovězí maso pěti vůní
Očištěné a vyprané jazyky vložíme do vroucí osolené vody společně s celou cibulí a polovinou prolisovaného česneku. Vaříme téměř doměkka, poté dáme... více o Vepřový jazyk na česneku
Brambory uvaříme ve slupce. Potom je slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vývar přivedeme k varu. Cibule oloupeme,... více o Lehký salát
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto rozválíme na placky, necháme... více o Zapečené flíčky se šunkou