Špejle na grilování před používáním namočíme minimálně na 1/2 hodiny do vody. Pak se nespálí. Je-li oheň více otevřený, obalíme konce špejlí ještě kouskem alobalu.
Vychladlá vařená vejce oloupeme a nastrouháme do mísy, kam přidáme i jemně pokrájenou cibuli a drobně pokrájenou šunku. Následně přidáme majolku a... více o Sýrovo-šunková pomazánka
Oloupeme si kiwi a nakrájíme ho na kostičky.Banán také oloupeme a nakrájíme ho (nemusí být na malé kousky).Přidáme 2 čajové lžíce medu.Všechno dáme do... více o Smothie-Kiwi a banán
Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme a zprudka orestujeme společně s najemno nasekanou cibulkou a česnekem na slunečnicovém... více o Kuřecí nudličky se špenátem a nivou
Špekáčky oloupejte a podélně rozkrojte. Potřete hořčicí a poklaďte plátky cibule a slaniny. V pekáčku na rozehřátém sádle orestujte zbylou slaninu a... více o Buřty na pivě
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem, přilijeme trochu mléka, maličko promícháme na... více o Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
Chřest můžeme použít jak zelený, tak i bílý, ten ale musíme nejprve oloupat. Chřest dáme na cca 5 minut povařit do osolené vody, poté slijeme a... více o Chřest smažený v trojobalu
Vepřové podélně uprostřed nařízněte. Naklepejte ho tak, aby bylo všude stejně silné. Uprostřed okmínujte, plát osolte a opepřete. Na pánvi na oleji... více o Bůčková roláda s nádivkou
Uzeného lososa natrhejte a vložte do robota s noži. Kopr nahrubo nasekejte. Dvě třetiny přidejte k lososovi, zbytek odložte stranou. Citrony omyjte. Z... více o Paštika z uzeného lososa
V hrnci přiveďte k varu smetanu s oběma druhy cukru a nechte je v ní rozpustit. Odstavte. Po vychladnutí vmíchejte rozšlehané žloutky s kondenzovaným... více o Kouzelný vaječný koňak
1. Všechny ingredience kromě oleje smícháme. Vznikne řídké těsto. 2. Sběračku těsta smažíme na oleji (na fotografii jsou lívance). 3. Podáváme se... více o Babiččiny palačinky
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme na nudličky pokrájenou nebo hrubě nastrouhanou mrkev, petržel a celer dorůžova. Zeleninu po osmažení posypeme... více o Květáková polévka s kořenovou zeleninou
Do vymazaného pekáčku dáme na větší kusy pokrájená rajčata, cukety, papriky, cibuli. Na kolečka pokrájené špekáčky (můžeme oloupat) a pak dále dle... více o Jednoduché lečo z trouby
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej se zamíchanou kávou, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků.... více o Kávový dort (řez) s pudinkem
Do shakeru s ledem nalijeme 0,2 cl vodky, 0,2 Havana rumu, 0,2 teqily silver a 0,1 cl Curacaa blue. Pořádně protřepeme a nalejeme do cosmopolitan... více o Pangalaktický megacloumák
1) Dáme vařit bulgur do vroucí vody. 2) Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na malé kostičky. Maso orestujeme na másle. 3) K masu přidáme bylinky a pesto... více o Bulgur s kuřecím masem
Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma, smetanu, máslo, kokos, mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme. Do připravené bábovkové formy... více o Kokosová bábovka ze šlehačky
Brambory ve slupce omyjeme a nakrájíme na čtvrtky (větší brambory na menší kousky). Dáme na plech (jen tak nebo na pečící papír) a přidáme dle chuti... více o Pečené brambory se zeleninou
Utřeme cukr s máslem, přidáme tvaroh, vejce a mouku. Vypracujeme těsto, které vyválíme na vále, rozkrájíme a plníme ovocem. Tvarohové knedlíky plněné... více o Tvarohové knedlíky plněné ovocem
Nejprve si připravíme marinádu: v kastrolku si smícháme všechny ingredience na marinádu a za stálého míchání přivedeme k varu, necháme krátce... více o Salát z jemných párků
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu s kořením a necháme ji restovat. Pak... více o Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka
Opláchnuté plody rakytníku dejte do hrnce s cukrem a zalijte takovým množstvím vody, aby byly plody pod hladinou. Pomalu uveďte do varu a děrovanou... více o Tvaroh s rakytníkovým pyré
Nastrouhaný sýr smícháme se šunkou, česnekem, vejcem, petrželkou a pepřem. Z vymíchané hmoty vytvarujeme vlhkou rukou válečky, které zabalíme do šunky... více o Smažené šunkové rolky se sýrovou náplní
Suroviny dáme do domácí pekárny tak, jak jdou za sebou na seznamu . Na pekárně navolíme program TĚSTO. Když se nebude dělat v pekárně, tak kvásek a... více o Oblíbené houstičky
Mléko nalijeme do vyšší nádoby, rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr, skořici, sůl a rozmícháme. Po lžících přisypáváme tolik mouky, aby nám vzniklo... více o Lívanečky s jablíčkem - bez vajec
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Vmícháme do ní mouku s kypřidlem a kakao. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě... více o Dortíčky se šlehačkou
Postup je velmi jednoduchý. Všechno smícháme dohromady, žádné šlehání do úmoru :-) Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme - já pekla 45 min... více o Bábovka "bleskovka"
Předehřejte troubu na 240 °C. Jehněčí kýtu vložte do pekáče, pokropte olivovým olejem, osolte, opepřete, posypte tymiánem a dejte stranou. Jednotlivé... více o Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail
Z mouky, másla, vajec, vody a octa (citronové šťávy) zaděláme těsto, nejdůležitější je osolit ho! Poté si těsto rozdělíme na tři přibližně stejné... více o Snadný štrůdl
Vše smíchat dohromady a vlít do formy. Péci podle typu trouby. Pekla jsem při 170 °C asi 3/4 hodiny. Recept není originální, je z kalendáře, ale nám... více o Kelímková bábovka z jogurtu
Připravte bramborový salát, jak ho obvykle děláte vy nebo postupujte se mnou. Brambory uvařte ve slupce nebo oškrábané, poté je nakrájejte na drobné... více o Dietní bramborový salát bez majonézy a jogurtu
Krabičku salátu rozmixujeme na kaši, zamícháme do ní podle konzistence pomazánkové máslo a jogurt. Většinou nedochucuji, ale každý podle sebe. Osolí a... více o Rychlá pikantní pomazánka na jednohubky
Pórek nakrájíme na kolečka i se zelenou částí a spaříme vroucí vodou. Scedíme. Do vymazaného pekáče dáme polovinu brambor nakrájených na kolečka,... více o Zapekané brambory s pórkem
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do... více o Tvarohový biskupský chlebíček
Směs různých druhů mouky, soli a koření zalijeme trochou vody (můžeme přidat olej). Směs protřeseme, aby voda vsákla a necháme cca 10 minut odstát.... více o Chlebová placka snadno a rychle
Mrkev, naklíčenou nebo namočenou čočku a koření podusíme 10 minut. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme, odstavíme. Vyjmeme koření, případně přidáme... více o Červená čočka se sýrem
Kysanou smetanu smícháme se solí, pepřem, oreganem a česnekem Uvařené, vychladlé brambory nakrájíme na plátky a položíme jednu vrstvu do zapékací mísy... více o Brambory s kysanou smetanou
Dáme mouku, cukr a vejce do velké mísy a řádne rozmícháme. Za stálého mícháme postupně přidáváme jogurt, mléko a prášek do pečiva. Vyklopíme na... více o Jablečný koláč IV.
Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka. V misce utřeme máslo s tvarohem a cukrem. Hlubší zapékací mísu vymažeme máslem a nasypeme do ní 1/3 uvařené rýže... více o Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Rýži uvaříme na skus, houby namočíme do vody, klobásu oloupeme, nakrájíme na kolečka a opečeme na cibulce, cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo.... více o Zapečená cuketová mísa
Postup přípravy: Cibulku nasekáme hodně na drobno a smícháme se změklým máslem, kořením kari, strouhankou, citronovou šťávou a hořčicí. Plátky filé... více o Filé v alobalu
Do teplého mléka rozmícháme cukr krystal a přidáme droždí.Necháme vykynout.Na dno mísy dáme špetku soli, přidáme hladkou mouku, vejce,kvásek a... více o Meruňkový táč kynutý
Z ingrediencí uděláme těsto podobné lineckému, rozdělíme na dvě části a jednu část obarvíme kakaem. Tmavé těsto vyválíme na tenkou placku a pomocí... více o Dvoubarevné jablkové řezy
Dršťky vydrbeme solí a důkladně opláchneme vodou. Dáme je vařit do první vody a vaříme je zhruba 3/4 hodiny. Poté dršťky slijeme a dáme je vařit do... více o Dršťková polévka grand
Mouku se solí prosijeme do mísy, přidáme cukr a příchutě, doprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme žloutky. Kvasnice rozetřeme se lžící cukru,... více o Domácí vánočka
Vše šleháme v elektrickém šlehači dohladka, chceme-li pribináček s příchutí, přidáme současně se základními surovinami příslušné dochucovadlo (džem,... více o Pribináček domácí
Šlehačku ušleháme a vmícháme zakysanou smetanu a vanilkový cukr. Potom vmícháme piškoty. Dortovou formu vymažeme a vysypeme kokosem. Do formy vlijeme... více o Piškotový nepečený dort
Krkovičku vykostíme a rozřízneme na velký plát, který naklepeme, osolíme, posypeme jemně nakrájenou cibulí a potřeme masovou směsí. (Mleté maso... více o Plněná krkovička
Omytý a očištěný pórek nakrájíme na kolečka a mrkve na kostičky. Na rozehřátém oleji zeleninu osmahneme. Zalijeme vývarem. Vaříme asi 15 minut. Poté... více o Sýrová pórková polévka
Filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, které pokapeme citronovou šťávou. Nízkou zapékací formu vymažeme, vysypeme a vložíme do ní... více o Zapečené filé po cikánsku
Maso, nakrájenou cibuli a ostatní přísady pečlivě promícháme a necháme chvíli odpočinout. Zatím připravíme těsto ze všech uvedených ingrediencí a... více o Ravioli