Slupka na trvanlivém salámu někdy drží doslova jako přilepená. Proto jej na krátkou dobu ponoříme do chladné vody a práce jde hned snáz.
Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Šlehačku přivedeme k varu a přidáme k ní čokoládu. Pak... více o Pařížské řezy ....Danča
Do hnětače dejte nejdříve mouku se solí. Potom opatrně přidávejte studenou vodu s podmáslím, med, máslo, lněné semínko a droždí. Míchejte, dokud... více o Podmáslový chléb
1, Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka, stejně tak i rajče, papriku si nakrájíme na kostičky a cibuli na tenké proužky, pokud chceme,... více o brambory v alobalu se zakysanou smetanou
Mouku promíchejte s oběma druhy cukru, vejci, práškem do pečiva, smetanou a tvarohem. Vymíchejte těsto. Máslo rozehřejte a pomocí dvou lžiček tvarujte... více o Almnüsse (smažené koblížky)
Korpus: - rozmačkáme si změklé banány, přidáme rozemleté ovesné vločky (je možné nakombinovat např. i se špaldovou moukou - já dala 50 g vloček + 150... více o Banánový dortík
Maso nakrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme a okmínujeme nebo opepříme. Cibuli pokrájíme, dáme do pekáčku nebo zapékací mísy, na ní položíme maso,... více o "Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
Mouku s nastrouhaným sýrem a solí dáme do mísy, promícháme, doprostřed nadrobíme droždí, přidáme vejce a mléko. Přidáme pokrájený změklý tuk a ze... více o "Párkrole" - párkové kremrole
Do vyššího hrnce s nepřilnavým povrchem dáme cukr 800-1000 g (odzkoušeno mám 850 g), přidáme 2 balíčky vanilkového cukru, nalijeme 200 ml polotučného... více o Krowky
Na pomazánku budeme suroviny krájet na malé kousky a vejce můžeme nastrouhat. Na salát můžeme suroviny krájet hruběji a nakonec do salátové směsi... více o Hermelínová pomazánka nebo salát se šunkou
Tyto placky jsou známé pod několika názvy: v Anglii jsem se setkala s tím, že tomu říkají Naan bread, v Ústí v indické restauraci placky Chapati, nebo... více o Indický chléb (Naan / Chapati)
Maso nakrájíme na kostičky, dáme do misky, osolíme, okmínujeme a posypeme grilovacím kořením, celé zalijeme olejem a promícháme. Necháme odpočívat.... více o Hrubasova vepřová rychlovka
Masa i slaninu nakrájíme na plátky. Na dno pekáčku rozložíme na proužky nakrájenou cibuli a česnek. Postupně klademe osolené a opepřené plátky masa,... více o Babiččina zbojnická pečeně
Oddělte vejce na bílky a žloutky. Ve šlehači rozšlehejte bílky a 25 g cukru do ztuhnutí. V jiné misce rozšlehejte žloutky a zbytek cukru (25 g).... více o Jednoduché tiramisu
Připravíme si 4 šálky nebo kelímky na jednotlivé porce (cca 200 ml). 2 lžičky instantní Melty smícháme s 50 ml vody (stačí vlažné). Vyšleháme šlehačku... více o Dětské tiramisu
Nastrouhanou dýni, celer a mrkev dáme do kastrolu na kousku rozehřátého másla nebo na olivovém oleji krátce orestovat, pak přilijeme trochu vývaru... více o Dýňová polévka s česnekem a krutony
Maso osolte a opepřete a zprudka osmažte tak, aby zůstalo šťavnaté. Ještě teplé pokrájejte na kousky a promíchejte s rukolou nebo natrhanými lístky... více o Domácí gyros
Množství surovin záleží na počtu strávníků Maso naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nekroutilo při smažení, osolíme, opepříme a osmažíme z obou... více o Přírodní plátek se šunkou a žampiony
Těsto: změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky, vodu, kakao, mouku s kypřidlem a řádně promícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků.... více o Pribiňáčkové řezy
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vejce, mouku s kypřidlem a hrubě rozmačkané čerstvé jahody (nebo rozmražené). Dobře promícháme a... více o Jahodový dort s tvarohem a želé
Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu. Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme vejce, osolíme, opepříme(není nutné) a umícháme řídkou... více o Prominentní rýže
Den předem vložte králičí stehna do pekáčku s mořskou solí a maso jí obalte. Přikryjte potravinářskou fólií a dejte do ledničky. Před přípravou pak... více o Králičí stehna pečená velmi pomalu
1. Začněte přípravou karamelu. Na pánvi s nepřilnavým povrchem nebo zesíleným dnem smíchejte cukr se šesti lžícemi vody. Na mírném plameni nechte cukr... více o Karamelový krém
Nejprve si necháme vzejít kvásek z vlažného mléka, cukru, trošky mouky a droždí. Poté přidáme majonézu, sůl, zbylou mouku a těsto propracujeme. Na... více o Slaný krokodýl z majonézového těsta
Mladé cukety podélně rozřízneme, vnitřek vydlábneme a nasekáme. Rozpůlené cukety rozložíme řeznou stranou na plech vyložený pečícím papírem a dáme na... více o Plněné cukety s ementálem
Ořechy a ovoce nakrájíme na kousky nebo nudličky. Smetanu, cukr, van.cukr a mouku svaříme, za stálého míchání, do zhoustnutí asi 5min. Přidáme ovoce a... více o Marokánky IV.
1. Utřeme tuk, cukr a vejce. 2. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko, oloupaná a nastrouhaná jablka, skořici a rozinky. Vše pečlivě promícháme. 3.... více o Jablečné muffiny s tvarohem
Panenku očistíme, nasolíme(trošku více než jste zvyklí), opepříme a ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji. Panenku vyndáme a do výpeku přidáme 3 ... více o Panenka v česnekovo-sýrové krustě
Všechny suroviny smícháme v hladkou hmotu, popřípadě přisypeme trošku strouhanky. Do pekáčku položíme šišku z mletého masa a podlijeme vodou. Pečeme... více o Sekaná pečeně s paprikou
Na drobno nakrájený špek orestujeme na pánvi, přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Necháme zpěnit a přidáme osolené kuřecí maso nakrájené na nudličky a... více o Kuře s kysanou smetanou
Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Když jsou skoro hotové přidáme smetanu, opět necháme přejít varem, pak přidáme... více o Bílý šťovíkový boršč
Z ingrediencí na těsto vypracujeme drobenku. Vymažeme tukem a vysypeme moukou keramické formičky, které pak plníme do jedné třetiny drobenkou a do... více o Drobenkové muffiny s tvarohem
Maso nakrájíme na nudličky, orestujeme na olivovém oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, pórek, červenou papriku-kapii, hrášek, kukuřici,... více o Čínské rizoto
Zapneme troubu na 250°C. Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Na plotýnce v železném pekáči nalijeme olej a zprudka opečeme maso. Vyndáme, nakrájíme... více o Roštěná mé babičky
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor. Potom utvoříme válečky a 15 min... více o Bramborovo-houskové knedlíky
Smícháme mouku, cukr, sodu bicarbonu, přidáme vejce, kompot i se šťávou a dobře promícháme (vše mícháme v misce jen vařečkou). Vlijeme na plech... více o Ananasový koláč III.
Všechny přísady na náplň smícháme v menším katrolku, za stálého míchání zahřejeme a odstavíme z plotny. Těsto: vejce s cukrem vyšleháme, přidáme mléko... více o Ořechové muffiny
Kapra rozřízneme na polovinu, očistíme, okořeníme a dáme péci kůží dolů do vymazaného pekáčku. Pečeme zhruba 15 min. při teplotě asi 180-190 °C.... více o Kapr pro paní Jarčuškovou
Maso nakrájíme na hrubší proužky a orestujeme zprudka na oleji, osolíme a opepříme. Zalijeme vodou, přidáme masox a dusíme. Když je maso téměř měkké,... více o Vepřové maso s hráškem na smetaně
Vajíčka utřeme s cukrem do pěny, přidáme ostatní suroviny a dobře zamícháme. Těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Navrch posypeme rybízem a... více o Rybízový koláč II.
Žloutky, práškový a vanilkový cukr vyšleháme s máslem do pěny, přidáme mouku s práškem a mléko. Těsto vlejeme na plech a upečeme na 90%. Potřeme... více o Makový koláč se sněhem
Brokolici rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě povaříme asi 3 minuty. Rozmícháme 1 zakysanou smetanu s 4 vejci, osolíme, opepříme. Na... více o Zapékaná brokolice
Uděláme si kynuté těsto z mouky, mléka, oleje, droždí, soli, cukru a vanilkového cukru. Necháme vykynout v teple, rozdělíme na dva díly. Každou půlku... více o Rohlíčky pro bezdomovce
Zmrzlé surimi vhodíme do misky a zalijeme vařící vodou a necháme 5 minut tak. Pak je vyjmeme, stáhneme fólii a surimi nakrájíme na kostky. Ve smetaně... více o Žabinec vodníka Česílka
Vejce s cukrem vyšleháme a přidáme ostatní suroviny. Natřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě při teplotě asi 190-200... více o Dobrý makovec
Zralé avokádo (měkké) oloupeme, rozřízneme a vyjmeme pecku. V misce rozmačkáme vidličkou na pastu. Přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek a šťávu z... více o Avokádová pasta
Na nudličky nakrájíme měkký salám, větší cibuli, pár okurek, papriku či kozí rohy. Přidáme sůl, pepř, chilli a pár lžic majolky. Povaříme olej,... více o Domácí Rumcajs
Cibulku a bylinky nakrájíme, tuňáka okapeme a vše důkladně smícháme dohromady, lze přidat i nakrájené vajíčko natvrdo. Pomazánka chutná dobře i... více o Tuňáková pomazánka light
Kuře omyjeme, očistíme a rozdělíme na 6 porcí. Cibulky nakrájíme na kolečka a na oleji necháme zrůžovět. Přidáme rajčatový protlak a víno, promícháme... více o Italské kuře
Z bílků ušleháme tuhý sníh a po trošce do něj zašleháme polovinu cukru. Druhou polovinu cukru zlehka vmícháme současně s kokosem, citronovou kůrou a... více o Kokosky
Smetanu rozmícháme s hořčicí a octem, ochutíme kořením a metlou po částech zašleháme olej. Ze salátu odstraníme košťál a vnější listy. Hlávku... více o Římský salát s rajčaty a olivami