Ryby i maso se nejlépe rozmrazují v mléce. Zmizí příchuť mražených potravin a pokrmy z nich jsou mnohem jemnější.
Na kousku másla nebo trošce oleje osmažíme na nudličky pokrájenou slaninu. Pokud je hodně prorostlá, budeme tuku potřebovat minimálně. Na osmaženou... více o Kapustová polévka se slaninou
Na trošce rozpáleného oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso a dále smažíme. Za pomocí šťouchadla nebo vařečky, mleté... více o Adžika směs z mletého masa
Všechny ingredience na kakaové těsto smíchejte dohromady. Půlku těsta vylijte na plech vyložený pečicím papírem. Opět všechny ingredience na světlou... více o Kyšková buchta s třešněmi
Předem rozměklé máslo smícháme s bylinkami, česnekem a solí. Lžičkou vložíme do formičky. Necháme odležet v lednici. Platky krkovičky si omyjeme a... více o Krkovička s bylinkovým máslem
Do hrnce dáme vařit jeden litr vody. Až začne vřít, přidáme bujon a sojové plátky. Vaříme ve vroucí vodě po dobu dvaceti minut. Poté sojové maso... více o Chutná čína ze sojového masa
1)Máslo pokojové teploty ušleháme s cukrem,potom přidáme vejce a zamícháme.Vznikne nám zvláštně vypadající hmota .:D .Přidáme mouku smíchanou s... více o Vynikající Cookies
Řepu dáme uvařit do osolené vody s rozmáčknutými stroužky česneku a bylinkami do měkka. Po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které na... více o Caprese z červené řepy
Na talíř si rozprostřeme pečící papír, na který dáme trochu dál od sebe špejle. Do kastrůlku si dáme 4 lžíce cukru a zahřejeme. Až se cukr rozpustí,... více o Barevná karamelová lízátka
Na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, pak přidáme na plátky pokrájené houby, které za občasného promíchání smažíme na středním plameni.... více o Houbovo-smetanové špecle
Cukr a máslo utřít do pěny, přidat žloutky a znovu utřít. Poté přidat mouku s práškem do pečiva, ořechy, mléko a vše důkladně promícháme. Nakonec... více o Babiččina ořechová bábovka
Nakrájíme si na větší kostky kuřecí maso, ang. slaninu a na měsíčky oloupanou cibuli. Kuřecí prsa smícháme s kořením a olejem a necháme marinovat, pak... více o Dobré špízy
Vše smícháme v misce a pak naložíme např. do šálků a vložíme do mikrovlnné trouby na 6 minut (800 W).... více o Housky (DUKAN)
Moravanku si scedíme a nálev dáme na stranu, ten použijeme se želatinou. Všechny suroviny nakrájíme na malé kostičky včetně těch z Moravanky. Vzniklou... více o Vajíčková tlačenka
Postup v domácí pekárně: do pekárny postupně přidáme suroviny v pořadí: mléko, olej, mouky, sůl, do opačného rohu droždí a cukr. Program těsto nebo... více o Špaldové housky
Maso dáme do mísy, přidáme nadrobno pokrájené okurky a žampiony, nastrouhaný česnek, vejce, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a částí drobně pokrájené... více o Adamovy kuličky (sekaná)
1kg hub, 1 ½ l vody, 3 dkg soli a kys. citronovou (pokud není, tak použít citron) dát vařit cca 15 min. Pak 1 ½ l vody, 2 ½ dcl octa, 3 bobk. listy,... více o Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Smícháme máslo, cukr, mouku a žloutky dohromady, přidáme sníh z bílků. Pečeme na 150 °C asi 15 minut. Měsíčky vykrajujeme (formičkou) ještě za tepla.... více o Měsíčky s citronovou polevou
5 žloutků ušleháme s pískovým cukrem. Přidáme mouku a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ... více o Broskvové řezy II.
Mouku prosejte a důkladně v ní rozmíchejte sodu. Formu o průměru 24 cm vytřete tukem a vysypte moukou. Žloutky ušlehejte se změklým máslem a většinou... více o Vláčný mrkvový dort s tvarohovou náplní
Cizrnu si namočíme nejlépe přes noc do studené vody a druhý den uvaříme do měkka (asi 3/4 hodiny až hodinu ). Na troše olivového oleje osmahneme... více o Lahodná cizrna s česnekem
Mouku dáme do větší mísy, uprostřed uděláme důlek a vlijeme do něj trochu vlažného mléka, přisypeme lžíci cukru a rozdrobíme droždí. Necháme 8-10 min.... více o Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Do kastrůlku dáme omytý rybíz, přilijeme 1 dl vody a dáme povařit na cca 5 minut. Pak vše přecedíme, propasírujeme přes cedník, aby jsme se zbavili... více o Osvěžující rybízové želé
Přebraný, propláchnutý hrách, předem namočíme (ideálně přes noc). Druhý den pokud hrách absorboval příliš vody dolejeme vodu tak, aby byl hrách plně... více o Vařený hrách
Na pečícím papíře si rozválíme listové těsto a vložíme do dortové formy nebo pekáče. Po celé ploše naukládáme podélně rozpůlené banány (řeznou stranou... více o Skrytý banánový koláč
Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kostičky a povaříme ve vývaru z bujonu. Po uvaření vyjmeme a rozmělníme. Salát nasekáme. Tvaroh trochu zředíme vývarem... více o Kuřecí pomazánka
Žloutky + mletý cukr + vanilkový cukr + prášek do pečiva smícháme. Pak přidáme mléko a olej. Vytvoříme takovou tekutější hmotu. Vše míchám stěrkou v... více o Bábovka olejová II.
Z mouky, cukru, másla, vejce, amonia a kakaa vymícháme těsto, které si potom rozdělíme na dvě poloviny. Každou vyválíme na placku a upečeme na... více o Kakaové řezy s piškoty
Mleté maso orestujeme na pánvi s kapkou oleje. Okořeníme. Mezitím co se restuje maso, připravíme zeleninovou náplň, která se skládá ze směsi salátů... více o Tortilla plněná mletým masem
Sardinky v misce vidličkou rozšťoucháme, přidáme najemno nakrájenou cibulku, nastrouhané kyselé okurky, vejce na kostičky, lehce osolíme, opepříme a... více o Rybí pomazánka od maminy
Představím zde velmi jednoduchý a fantastický recept na roastbeef (nebo chcete-li: rostbíf), upravený podle ne zcela všední metody vaření při nízké... více o "Low Temperature" - Roastbeef
Smícháme mouku, cukr a rozpuštěné máslo a vymícháme jemnou drobenku. Odebereme asi tak 2 hrnky stranou. Do zbytku vmícháme žloutky, mléko, prášek do... více o Étonnant jablkový koláč
Nejdříve uvaříme podle návodu sojové maso (většinou bývá uveden čas 10-20 min., stačí však těch deset minut), po uvaření ho slijeme a necháme... více o Špagety se sojovým masem
Kuřecí prsa mírně naklepeme, jemně posypeme podravkou, položíme na ně plátek moravského uzeného nebo debrecínky, namažeme částí lučiny, přidáme... více o Jemné kuřecí závitky
Do vroucího mléka vsypeme ořechy a cukr a povaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout, potom z hmoty vytvarujeme malé kuličky. Ve vodní lázni... více o Košíčky z ledových kaštanů
Nakrájíme hermelín, vajíčka, pórek, kapii, přidáme majonézu, sůl(špetku) a pepř dobře promícháme. Podáváme s pečivem.... více o Hermelínový salát
Šunku nakrájíme na malé kousky (prodává se i nakrájená šunka v balíčku, něco jako nastrouhaný sýr), cibuli najemno, přidáme jogurt a pomazánkové máslo... více o Šunková pomazánka - taťkova
Brokolici rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě povaříme asi 3 minuty. Rozmícháme 1 zakysanou smetanu s 4 vejci, osolíme, opepříme. Na... více o Zapékaná brokolice
Jogurt s 1 lžíci oleje, žloutkem a cukrem ušleháme do pěny, přidáme mouku, špetku soli, prášek do pečiva, nahrubo sekané oříšky a lehce vmícháme pevně... více o Bábovka z jogurtu
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které rozdělíme na čtyři díly a z každého vyválíme tenkou placku. Nepodsypáváme! Vymícháme strouhanou Nivu s... více o Nivoví šneci
Z uvedených přísad smícháme těsto (třeba ve šlehači nebo hnětači). Z těsta vyválíme rohlíčky a zploštíme je - lepší ale je těsto rozválet a vykrájet... více o Pařížské rohlíčky II.
Z uvedených přísad vypracujeme hladké těsto. Z těsta ukrajujeme malé kousky a každý vtlačíme do formičky na vosí hnízdo vysypané moučkovým cukrem ... více o Vosí hnízda
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, přidáme jogurt, rajčatový protlak, 2 lžíce olivového oleje, skořici, kari a sůl. Vše promícháme a necháme uležet... více o Alláhova směs
Játra (omytá a odblaněná) rozmixujeme. Přimícháme ostatní ingredience, necháme chvíli odpočinout a lžičkou vkládáme do mírně se vařící polévky.... více o Játrové knedlíčky
Špekáčky oloupeme a jak kdo chce nakrájíme, nebo podélně rozřízneme. <BR>Nálev: smícháme worchestrovou omáčku, ocet, olej, hořčici a kečup s vodou,... více o Utopenci speciál
Rozpustíme Heru a pak z ní a ostatních ingrediencí vypracujeme těsto. To nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, hustě poklademe kopečky z půlených... více o Dunajské vlny
Omytý a oloupaný celer nakrájíme na plátky silné asi 4 mm, které povaříme ve 2 litrech osolené vody zhruba 5 minut. Hotové prolijeme studenou vodou a... více o Smažený celer se sýrem
Fenykl, jablko a celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Prolijeme citronovou šťávou a olejem. Posypeme kořením a promícháme. Mísu... více o Fenyklový salát
Bylinky opereme, vytřepeme a lístky otrháme. Bazalku a velké listy šalvěje rozřežeme na proužky. Z bagety odřízneme konce a rozkrájíme ji na 4 silné... více o Plněná bageta
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na kůži je křížem několikrát nařízneme a propícháme hřebíčky a jehličkami rozmarýnu. Cibule a mrkev... více o Vepřová pečeně s kůrčičkou
Brambory ve slupce dáme vařit do velkého hrnce s kmínem a solí. Pórky očistíme a nakrájíme na menší válečky. Brambory necháme zchladnout a oloupeme je... více o Zapékané brambory se zeleninou