• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Problémy s omáčkou

Problémy s omáčkou

Problémy s omáčkou

Servírujete oblíbené omáčky v omáčníku, aby si každý nandal jen tolik, kolik sní? Pak se vám budou hodit následující praktické rady.

U omáčky nalité v omáčníku se často stane, že vychladne ještě dříve, než ji stačíme servírovat. V první řadě bychom ji proto měli do omáčníku přesunout až co nejkratší dobu před servírováním, i samotným přelitím se totiž snižuje její teplota. Abychom předešli tomu, že v chladném porcelánovém omáčníku rychle vychladne, omáčník nejprve zahřejeme v klasické nebo mikrovlnné troubě. Jestliže máme slavnostní porcelánové nádobí, musíme si dát pozor, aby na něm nebyl zlatý proužek. V takovém případě do mikrovlnné trouby přijít nesmí.

Dalším problémem, který často řešíme při servírování omáčky, je aby se na povrchu nevytvořil škraloup. Tomu můžeme předejít tak, že na povrch omáčky dáme kousek másla, které se rozpustí, zabrání jeho vytvoření a omáčku ještě více rozvoní.

Nejlepší recepty na 9 klasických českých omáček najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

30 minut
Puding s chia semínky a pomerančem

Puding s chia semínky a pomerančem

Polovinu chia semínek, polovinu kokosového mléka, po lžíci vody a javorového sirupu a kakao smíchejte dohromady. Dno sklenic vyložte nakrájeným... více o Puding s chia semínky a pomerančem

120 minut
Smetanovo - čokoládový dort

Smetanovo - čokoládový dort

Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, které jsme zchladili přilitím mléka či vody a promícháme. Přisypeme mouku s... více o Smetanovo - čokoládový dort

80 minut
Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou tak, aby byla zrnka ponořená. Přidejte jeden oloupaný stroužek česneku a polovinu petržele, opepřete a... více o Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

120 minut
Bůčková roláda s nádivkou

Bůčková roláda s nádivkou

Vepřové podélně uprostřed nařízněte. Naklepejte ho tak, aby bylo všude stejně silné. Uprostřed okmínujte, plát osolte a opepřete. Na pánvi na oleji... více o Bůčková roláda s nádivkou

Rybí steak

Rybí steak

Steaky (filety) očistíme, osušíme a potřeme marinádou, kterou jsme si v hlubokém talíři umíchali z citronové šťávy, soli a pepře (dle chuti), oleje,... více o Rybí steak

120 minut
Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Bůček pokrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme dle chuti mletým chilli. Pokud chceme méně ostrý bůček, tak vyměníme chilli za pálivou papriku... více o Bůček na pivu - pikantní

80 minut
Beránek ze šlehačky

Beránek ze šlehačky

V míse (nejlépe pomocí robota) šlehejte smetanu, vejce a oba cukry do pěny. Pak zapracujte mouku s práškem do pečiva. Obě části formy na beránka... více o Beránek ze šlehačky

15 minut
Mangovo-banánové smoothie

Mangovo-banánové smoothie

Mango a banán si oloupeme, nakrájíme na menší kousky. Vhodíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Dle potřeby mixéru lze zředit vodou. Veškerý obsah... více o Mangovo-banánové smoothie

Bramborové knedlíky s vekou

Bramborové knedlíky s vekou

Oloupané vychladlé brambory nastrouháme do mísy, přidáme vejce, osolíme a promícháme, zasypeme pokrájenou tukovou vekou, kterou do brambor zapracujeme... více o Bramborové knedlíky s vekou

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Jablka (hrušky) oloupeme, odstraníme jádřince, nastrouháme nebo pokrájíme, dáme do hrnce se širokým dnem, zakapeme citronovou šťávou, Okořeníme dle... více o Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

35 minut
Výborná drobenková buchta

Výborná drobenková buchta

Předem si uděláme drobenku klasickým způsobem, očistíme a nakrájíme ovoce dle chuti (já osobně nejvíce používám: ostružiny, borůvky, hroznové víno,... více o Výborná drobenková buchta

Patizonové nudličky s masem

Patizonové nudličky s masem

Očištěný patizon pokrájíme na nudličky, maso na nudličky či kostky. Dáme do misky, osolíme, zaprášíme kořením a solamylem, přidáme vejce a promícháme.... více o Patizonové nudličky s masem

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Fazole namočíme do studené vody na hodinu, pak osolíme a uvaříme doměkka, scedíme a nasypeme do hotové omáčky. Omáčka: Na rozpuštěném másle s olejem a... více o Fazole v rajské omáčce s klobásou

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole do velikosti plechu tak, abychom měli vyplněné i jeho okraje. Na těsto naskládáme dobře okapané ovoce dle... více o Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

90 minut
Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Do 100 ml vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a promícháme. Pak přidáme kvásek,... více o Croissanty s čokoládou

Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a…

Krupy přes noc namočíme do studené vody, poté uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme. Cibuli nakrájíme a osmažíme na sádle, přidáme scezené zelí,... více o Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Tvaroh z pomazánkovým máslem vyšleháme do pěny. Omyté papriky zbavíme semínek, pokrájíme na malé kostičky a smícháme s připraveným krémem. Pomazánku... více o Paprikovo-tvarohová pomazánka

120 minut
Vařený hrách

Vařený hrách

Přebraný, propláchnutý hrách, předem namočíme (ideálně přes noc). Druhý den pokud hrách absorboval příliš vody dolejeme vodu tak, aby byl hrách plně... více o Vařený hrách

15 minut
Slaný řecký koláč

Slaný řecký koláč

Těsto rozválejte do tvaru kruhu a vyložte jím remosku. Na náplň spolu prošlehejte smetanu, vejce, sýr a mouku. Dochuťte (opatrně, protože i sýry jsou... více o Slaný řecký koláč

Žampionová játra

Žampionová játra

Do hrnce s vroucí vodou vhodíme drobně pokrájená játra, která ihned vyndáme, necháme okapat a zchladnout. Pak je zaprášíme Solamylem, opečeme v... více o Žampionová játra

Hrnková kávová buchta

Hrnková kávová buchta

Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vlahé máslo a ostatní suroviny. Vše řádně promícháme a nalijeme do kulaté formy (vymazané). Dáme péct cca 20 - 30... více o Hrnková kávová buchta

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

Na másle orestujeme drobně pokrájenou šunku (20 dkg), kterou zaprášíme moukou, zamícháme, zalijeme vodou (cca 2,5 dcl) a přivedeme k varu. Ve vývaru... více o Sýrovo-šunkové těstoviny

Perník z perníků-nepečené

Perník z perníků-nepečené

*Množství surovin je na formu 20cm širokou. Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do formy vyložené folií nebo... více o Perník z perníků-nepečené

20 minut
Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Základ na jakoukoliv zeleninovou…

Na másle s olejem (nebo jiný tuk) zpěníme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu (celeru jenom kousek podle chuti) a osmahneme do sklovata.... více o Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

15 minut
Špagety se šunkou

Špagety se šunkou

Špagety uvaříme podle návodu v osolené vodě, scedíme a pokapeme olejem. Na oleji opečeme na proužky pokrájený salám, přidáme pokrájaná sušená rajčata,... více o Špagety se šunkou

Rizoto z pánve-po našem

Rizoto z pánve-po našem

Pečené vepřové maso pokrájíme na menší kousky a přidáme do pánve k osmažené cibuli na trošce oleje. Pro lepší chuť můžeme přidat i sádlový výpek s... více o Rizoto z pánve-po našem

Mrkvový salát III

Mrkvový salát III

Mrkev nastrouháme, přidáme kukuřici, rozetřený česnek, vmícháme majonézu a smetanu. Ochutíme solí a pepřem.... více o Mrkvový salát III

90 minut
"Slovenský" bramborák

"Slovenský" bramborák

Brambory dáme večer uvařit ve slupce, do rána nám vychladnou. Druhý den je oloupeme, rozmačkáme do mísy, přidáme vejce, mléko, rozmačkaný česnek,... více o "Slovenský" bramborák

Mňam kuskus rychlovka

Mňam kuskus rychlovka

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme kousky masa (pokud máme), na hrubém struhadle nastrouhanou zeleninu, papriku a chvilku restujeme. Zalijeme vodou a... více o Mňam kuskus rychlovka

60 minut
Cuketová buchta III.

Cuketová buchta III.

Celá vejce ušleháme do pěny s cukrem. Potom přidáme hladkou mouku, nastrouhanou cuketu, olej, jedlou sodu, prášek do pečiva a naposledy kakao.... více o Cuketová buchta III.

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, mléko a rum.... více o Tvarohová buchta s margotkou

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové maso nakrájíme na nudličky, cibuli na kousky, papriku na nudličky, posolíme, připdáme sójovou omáčku a pepř, dáme do hrnce s olejem a... více o Vepřové nudličky zase jinak

Buřtový salát

Buřtový salát

Salám nebo špekáčky pokrájíme na drobné kousky, stejně tak i rajčata, sýr nahrubo nastrouháme, cibuli posekáme, dost osolíme a opepříme a spojíme... více o Buřtový salát

20 minut
Jablečné koláčky

Jablečné koláčky

Jablíčka nakrájíme na kostičky, zakapeme citronem proti zhnědnutí a odložíme stranou. Máslo, celá vejce a cukr ušleháme, přidáme vanilkový cukr,... více o Jablečné koláčky

Uhlířina II.

Uhlířina II.

Do většího hrnce dáme vařit brambory v osolené vodě. Mezitím připravíme těstíčko - hrubá mouka, vejce, trochu mléka a trochu prášku do pečiva, osolit ... více o Uhlířina II.

15 minut
Pomazánka s rajčetem

Pomazánka s rajčetem

Rajče nastouhat na struhadle s velkými kapkami, zbylou slupku překrájet na kousky. Rajče se strouhá tak, že se překrojí na polovinu a strouhá se od... více o Pomazánka s rajčetem

Metrový koláč

Metrový koláč

Utřeme žloutky s cukrem, přidáme teplou vodu, olej a hladkou mouku s práškem, dobře promícháme a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na... více o Metrový koláč

Srdíčka na smetaně

Srdíčka na smetaně

Srdíčka uvaříme v tlakovém hrnci v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením. Cibuli nakrájíme najemno, na oleji usmažíme do měkka, zaprášíme... více o Srdíčka na smetaně

Jednoduchý jahodový koláč

Jednoduchý jahodový koláč

Žloutky, cukr a tuk vymícháme, přidáme mouku a v teplém mléce nabobtnané droždí. Promísíme a rozetřeme na vymazaný plech. Na těsto klademe jahody,... více o Jednoduchý jahodový koláč

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Bůček bez kůže nakrájíme na 1 cm silné plátky, naklepeme, posolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Slaninu nakrájíme nadrobno a vyškvaříme.... více o Bůčkové závitky se zelím

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Cukr ušleháme s máslem do pěny, přidáme ořechy, mouku a lehce vmícháme sníh z bílků. Upečeme na menším pekáči ve středně horké troubě, je to rychle... více o Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Jablečná buchta s pudinkem

Jablečná buchta s pudinkem

Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské ořechy a rozinky a přisladíme.... více o Jablečná buchta s pudinkem

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Celé oloupané lískové ořechy nejlépe na noc namočíme do studené vody. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, zapracujeme celé lískové ořechy a těsto... více o Masarykovo cukroví

Mrkvánky

Mrkvánky

Z mrkve, tuku a mouky vypracujeme těsto, necháme v chladu odpočinout. Z těsta vyválíme středně silný plát a vykrajujeme různé tvary. Pečeme v mírně... více o Mrkvánky

Turecká pomazánka z lilku

Turecká pomazánka z lilku

Lilky a papriky opečeme na sucho v troubě (nejlépe na starém plechu) a necháme vychladnout. Papriky jsou zpravidla o něco dříve hotové. Rajčata... více o Turecká pomazánka z lilku

45 minut
Židovské řízky

Židovské řízky

Maso nakrájíme na plátky asi 1/2-3/4 cm silné, hojně potřeme rozetřeným česnekem, obalíme jako klasický řízek v trojobalu a smažíme. Podává se s... více o Židovské řízky

60 minut
Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Hlavu kapra zbavenou střelí a jakékoliv odřezky uvaříme po 10 min. Slijeme a prochladlou rybu dobře obereme, a dáme stranou. Vývar dáme vařit s žlutým... více o Rybí polévka II.

15 minut
Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Jemně nastrouhané brambory utřeme se sýrem a nastrouhaným žloutkem. Přidáme česnek, na jemno nasekanou pažitku, zředíme mlékem nebo smetanou. Dobře... více o Bramborová pomazánka

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vajíčko rozšleháme se smetanou. Dle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou... více o Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Pikantní fazolová polévka

Pikantní fazolová polévka

Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou necháme několik hodin nabobtnat. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a zalijeme 1,5 l... více o Pikantní fazolová polévka

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

94
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
87
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …
58
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
55
Zámecké brambory
Zámecké brambory
53
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Poslední filmové Vary Jiřího Bartošky: Mrazivá slova o loučení!

Poslední filmové Vary Jiřího Bartošky: Mrazivá slova o loučení!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Problémy s omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact