Ať už občas připravujete dort, plněné košíčky nebo jiné zákusky s čokoládovou polevou, zapamatujte si tenhle tip cukrářských mistrů.
Dorty a zákusky polité čokoládovou polevou nikdy nedávejte rovnou do ledničky. Uložte je jen někam na chladnější místo. Vlivem velkých teplotních rozdílů by totiž mohla poleva popraskat a ztratit pěkný vzhled.
Nejlepší polevu připravíte rozpuštěním 200 gramů kvalitní hořké čokolády se 140 gramy rostlinného tuku. Když vše rozmícháte do hladka, vmíchejte do směsi 100 mililitrů horké vody. Pokud se vám stane, že se vám čokoláda při rozpouštění srazí a bude vypadat mastně a hrudkovitě, nepanikařte. Nejspíš jste jí přehřáli. Napravit to můžete tím, že do ní budete pomalu po lžících přilévat horkou vodu a důkladně přitom míchat.
Znáte čokoládovou ganáž? Recept na ni a návod na přípravu najdete ZDE.
Troubu zahřejte na 180°C a připravte si náplň. Rozinky nechte nabobtnat ve 200 ml cidru. Oloupaná jablka zbavte jádřinců, nakrájejte je na kousky a za... více o Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Kotlety naklepe, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily při smažení. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme na kostičky... více o Kotlety v omáčce s hlívou
Dýni omyjte, vydlabejte a pokrájejte na měsíčky. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Cizrnu slijte a nasypte mezi dýni. Vše osolte,... více o Pečená dýně
Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny. Vmíchejte mascarpone a postupně zlehka sníh. Piškoty krátce namáčejte do kávy s... více o Tiramisu
Prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli do zlata, přidáme nakrájené žampiony. Do orestované zeleniny, přidáme na... více o Kuřecí prsa na žampionech s rýží
Nakrájím suroviny na kolečka. Do rozehřátého hrnce dám přibližně 2 lžíce olivového oleje a přidám jarní cibulku ( nekrájím na jemno) a rovnou přidám... více o Minestrone
V hrnci osmahneme cibulku, a přidáme fazole v rajčatové omáčce z konzervy. Okořeníme např. chiili vločkami, granulovaným česnekem, osolíme. Přidáme... více o Fazole z konzervy
Vajíčka vyšleháme s cukrem a vanilkovým extraktem do pěny. Do misky s vajíčky postupně přidáváme mouku promíchanou s kypřícím práškem. Postupně... více o Pudinkové pokušení
Nejprve uvaříme pudink, do kterého přidáme vanilkový cukr. Následně dáme vychladnout. Připravíme si listové těsto, které rozválíme. Následně... více o Pudinkové šátečky
Nejprve si připravíme zeleninu. Očištěnou půlku celeru, půlku cukety a brambory (u cukety i brambor necháme slupku) nakrájíme na kostky a vložíme do... více o Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou
Těsto: Dejte si předehřát troubu na 170 stupňů. Odvažte si cukr a máslo a poté ho dejte smíchat pomocí třecí metly. Až se spojí v hladkou hmotu,... více o Cupcakes
1. Nejprve si řádně vymažeme dortovou formu máslem, ale opravdu poctivě, a vysypeme pol.moukou. Troubu si předehřejeme na 170°. 2. Čokoládu s máslem... více o Brownies - vláčné a kypré :-)
Řepu oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Z jablka vykrojíme jádřinec a pokrájíme jej. Pomeranč oloupeme na dužinu a vyřízneme filety. Jahody... více o Smoothie z červené řepy
Tento domácí likér můžete použít nejen k pití, ale i k pečení. Nastrouhejte žlutou část citronů a zalijte je vodkou. Nechte alespoň dva dny odležet,... více o Limoncello
Oloupané brambory pokrájíme, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit doměkka. Po uvaření slijeme část vody, množství, které v bramborách ponecháme, nám... více o Dědovy škubánky na slano
Bílky se 150 g cukru ušleháme na tuhý sníh, přidáme 1 lžíci oleje a 130 g polohr. mouky smíchané s 1 lžičkou kypřícího prášku. Žloutky utřeme se 130 g... více o Ostružinový řez
Vše smícháme v misce a pak naložíme např. do šálků a vložíme do mikrovlnné trouby na 6 minut (800 W).... více o Housky (DUKAN)
Nejprve si upečeme kulatý korpus v předehřáté troubě na 180 °C. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře... více o Bílý roládový dort
Uvařené maso nakrájejte na menší kostičky. Do větší mísy dejte pečivo. Zalijte je vlažným vývarem. V jiné misce spolu utřete žloutky a máslo,... více o Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.
Brokolici dáme chvíli vařit do osolené vody. Mezitím si vymažeme pekáček máslem a přidáme do něho jeden malý svazek jarní cibulky na kolečka, bílou... více o Zapečená brokolice se zeleninou a šunkou
Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte 5 minut stát, aby želatina nabobtnala. Čtyři formičky, skleničky nebo hrnečky o objemu 125 ml... více o Panna cotta s malinovou omáčkou
Všechny ingredience nasypeme do misky a dobře promícháme. Necháme 10 minut odstát, na pomoučněné ploše tvoříme pizza základ.... více o Super tenké těsto na pizzu
Do mísy vsypeme polohrubou mouku, prášek do pečiva, vlijeme mléko, olej, vše zpracujem ve vláčné těsto, které vyválíme a posypeme nastrouhanými jablky... více o Jablečný závin
Těsto: Zpracujeme hladké těsto, které se nelepí, necháme kynout na teplém místě cca 60 min. Po vykynutí vyválíme 1 cm silné těsto a vykrajujeme... více o Pečené donuty
Dáme si vařit špagety s malou lžičkou olivového oleje. Já osobně je nesolím. Nakrájíme si cibulku a hodíme na pánvičku, bez oleje, pouze s kapičkou... více o Špagety se šmakounem a s hořčicí
Takto využívám knedle co zbudou od oběda. Knedle nakrájíme na 0,5 cm plátky a potřeme taveným smetanovým sýrem. Mezi dvě potřené knedle dáme kolečko... více o Plněné knedle ve vajíčku
Chuťovou dominantou tohoto receptu je maso. Nabízíme kvalitní uruguayský rib-eye steak, zvaný také entrecote. Jedná se o část hovězí roštěné příjemně... více o Uruguayský hovězí rib-eye steak
Řízky prokrojíme, lehce nasolíme, uvnitř potřeme hořčicí, do každého řízku položíme sýr a podélně prokrojenou klobásu, zavřeme a posypeme kořením. Na... více o Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)
Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit. Po vypocení nakrájíme na kostky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi... více o Lilek s rajčaty
Dno pekáčku pokapeme olivovým olejem, naskládáme tenčí plátky brambor, pokapeme olejem, osolíme. Na brambory naklademe plátky ryby, můžeme jemně... více o Rybí file se slaninou a uzeným sýrem
Množství surovin záleží na počtu strávníků. Panenku si nakrájíme na plátky. Pokud máme plátky silnější, jemně je naklepeme. Plátky okořeníme z obou... více o Kořeněná panenka ve slanině
Nejprve si ušleháme dle návodu čokoládový krém, kterým budeme mazat vrstvy korpusu(prodejce - Kaufland). Korpusy vyndáme z obalu, každý plát pomažeme... více o Dort od lenocha
Omyté očištěné kuře prosolíme, posypeme sekanými bylinkami a položíme na pekáč vyložený pečícím papírem. Obložíme je oloupanými a nakrájenými brambory... více o Kuře s bramborami pečené v troubě
Špenát rozmrazíme podle návodu na obalu a pak ho vidličkou rozmělníme. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a... více o Kuřecí kari s kokosovým mlékem
Všechny ingredience na těsto (kromě švestek a drobenky) smícháme, dáme na plech vyložený papírem na pečení a poklademe přepůlenými švestkami. Na závěr... více o Švestkový koláč V.
Oloupaná jablka dáme do papiňáku, zalijeme vodou, uzavřeme a vaříme od doby varu 25-30 minut. Počkáme až vyjde pára, otevřeme a vlijeme pudink... více o Jablečná přesnídávka z papiňáku
Smícháme mouku, cukr a rozpuštěné máslo a vymícháme jemnou drobenku. Odebereme asi tak 2 hrnky stranou. Do zbytku vmícháme žloutky, mléko, prášek do... více o Étonnant jablkový koláč
Krátce povaříme celý květák v osolené vodě. Připravíme si směs mletého masa, které upravíme jako na sekanou, jak máme rádi. Lžičkou či prstama směs... více o Plněný květák mletým masem
Maso nakrájíme na plátky, které opečeme na oleji. Osolíme a opepříme. Polovinu masa z pánve (opečeného) vyjmeme do zapékací mísy, a na prázdné místo v... více o Alfédovy panenky
Do horkého mléka namočíme ovesné vločky a necháme nabobtnat (cca 15 min.), pak přidáme žloutek, mouku, cukr, sůl, strouhanku a jablka a promícháme.... více o Jablečné lívance s ovesnými vločkami
Přísady dáme do domácí pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto. Vyndáme, rozdělíme asi na 8 kousků a upleteme housky. Necháme 20 minut kynout,... více o Tmavé housky pro domácí pekárnu
Tuňáka (může být i s olejem) rozmícháme s tvarohem, přidáme hořčici a nakrájenou cibuli. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Můžeme podávat... více o Tvarohová pomazánka s tuňákem
Mrkev, jablka a pomeranč umixujeme (jablka i se slupkou), přidáme rozinky, ochutíme medem nebo cukrem a citronovou šťávou, přimícháme jogurt. Necháme... více o Mrkvový salát - vitaminová bomba
Štávu zahřejeme na 85 °C (rychle) přidáme cukr a kyselinu, necháme rozpustit. Nevaříme! Plníme do lahví, pevně uzavřeme a skladujeme ve vodorovné... více o Šťáva z malin, jahod apod.
Vejce,cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Za stálého míchání přiléváme olej a vaječný likér. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Do formy... více o Bábovka s vaječným koňakem
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme a na pánvi na trošce oleje z jedné strany lehce opečeme. Do velkého pekáče dáme na dno trochu... více o Prezidentské maso
Moučkový cukr, uvařenou kávu a žloutky spolu utřeme a postupně přidáváme ostatní suroviny, nakonec tuhý sníh. Vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný... více o Nanukové řezy
Esíčka rozdrtíme v mixéru nebo nastrouháme, prosijeme do mísy, přidáme prosátý cukr s kakaem, rum, kávu a vypracujeme tužší, ale vláčné těsto. Necháme... více o Dvoubarevná roláda
Kuřecí prsíčka lehce naklepeme. Karotku očistíme, nakrájíme na plátky, zalijeme červeným vínem a olejem, přidáme sůl, koření a česnek nakrájený na... více o Kuřecí prsíčka na červeném víně
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, okurky a vejce také nakrájíme na kostičky. Nálev z... více o Bramborový salát s olejem