• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Poleva patří do chladna

Poleva patří do chladna

Poleva patří do chladna

Ať už občas připravujete dort, plněné košíčky nebo jiné zákusky s čokoládovou polevou, zapamatujte si tenhle tip cukrářských mistrů.

Dorty a zákusky polité čokoládovou polevou nikdy nedávejte rovnou do ledničky. Uložte je jen někam na chladnější místo. Vlivem velkých teplotních rozdílů by totiž mohla poleva popraskat a ztratit pěkný vzhled.

Nejlepší polevu připravíte rozpuštěním 200 gramů kvalitní hořké čokolády se 140 gramy rostlinného tuku. Když vše rozmícháte do hladka, vmíchejte do směsi 100 mililitrů horké vody. Pokud se vám stane, že se vám čokoláda při rozpouštění srazí a bude vypadat mastně a hrudkovitě, nepanikařte. Nejspíš jste jí přehřáli. Napravit to můžete tím, že do ní budete pomalu po lžících přilévat horkou vodu a důkladně přitom míchat.

Znáte čokoládovou ganáž? Recept na ni a návod na přípravu najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

30 minut
Marináda na kuřecí maso s citrusy

Marináda na kuřecí maso s citrusy

Ve střední míse prošlehejte hořčici, vinný ocet a bylinky, přidejte olivový olej. Do marinády naložíme kuřecí prsa krájená na kousky a necháme alespoň... více o Marináda na kuřecí maso s citrusy

55 minut
Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě, nesmí se ale rozpadat. Sceďte a nechte vychladnout. Troubu předehřejte na 180 °C, pekáč vytřete... více o Gratinovaný květák

20 minut
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Špenát dobře očistíme. Namočíme do studené vody a několikrát propereme, vodu vyměňujeme. Nakonec propláchneme tekoucí vodou. Do vroucí vody vhodíme... více o Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

15 minut
Zeleninový salát s balkánským sýrem

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Zeleninu si pořádně omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky dle fantazie. Do salátu dále přidáme podle chuti pokrájená sušená rajčata a na kostky... více o Zeleninový salát s balkánským sýrem

Jemný tvarohový krémovník

Jemný tvarohový krémovník

Těsto: těsta není mnoho, má jen slabě pokrýt dno plechu a vytvořit tak slabou vrstvu, takže pokud máme radši silnější plát těsta, uděláme si těsto ze... více o Jemný tvarohový krémovník

45 minut
Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Troubu předehřejte na 180 °C. Paličky očistěte, osolte, opepřete a posypte mletým chilli. Dejte je do pekáčku, posypte nakrájenou paprikou, kterou... více o Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněný patizon v těstíčku

Patizon si nejprve oloupeme, vyškrábeme měkkou vnitřní část se semínky a pokrájíme ho na slabší plátky (cca 5 mm). Plátky patizonu si okořeníme dle... více o Kořeněný patizon v těstíčku

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

Očištěnou, omytou zeleninu pokrájíme. Ve větší pánvi nebo kastrolu rozpálíme trochu oleje a zeleninu do něj nasypeme. Zeleninu okořeníme Adžika... více o Adžika zeleninová směs

Jednoduchý meruňkový koláč

Jednoduchý meruňkový koláč

Mouky, cukry, kypřidlo, sůl smícháme v míse. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme žloutek, rum, olej, mléko a vypracujeme... více o Jednoduchý meruňkový koláč

Celerová omeleta

Celerová omeleta

Celer očistíme, pokrájíme na plátky a krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme, necháme okapat, pokrájíme na kostičky (nudličky) a dáme osmažit... více o Celerová omeleta

Makové (ořechové) muffiny

Makové (ořechové) muffiny

Mouku, cukry, prášek do pečiva smícháme. Přidáme vejce, mléko, vlažné máslo a dobře promícháme. Připraveným formičkám nebo košíčkům zaplníme dno, na... více o Makové (ořechové) muffiny

75 minut
Indický chléb (Naan / Chapati)

Indický chléb (Naan / Chapati)

Tyto placky jsou známé pod několika názvy: v Anglii jsem se setkala s tím, že tomu říkají Naan bread, v Ústí v indické restauraci placky Chapati, nebo... více o Indický chléb (Naan / Chapati)

30 minut
Halušky s brynzou

Halušky s brynzou

* brambory oškrábeme a nastrouháme na struhadle (ideálně na vyčnívajících bodcích struhadla) * slijeme vodu z nastrouhaných brambor * do mísy k... více o Halušky s brynzou

60 minut
Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme bylinky. Na oleji osmažíme cibuli, na proužky nakrájenou mrkev, česnek, přidáme maso a... více o Kuřecí maso na houbách se smetanou

140 minut
Jablkový páj

Jablkový páj

Z mouky, vychlazeného a na kousky nakrájeného másla a vody vypracujte těsto. Podle potřeby a savosti mouky přidejte 2 (a více) lžíce studené vody.... více o Jablkový páj

45 minut
Slaný koláč z listového těsta

Slaný koláč z listového těsta

Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole, pak přeneseme na plech a posypeme nastrouhaným (drobně natrhaným) rohlíkem, který pokapeme rozšlehaným... více o Slaný koláč z listového těsta

45 minut
Růžičková kapusta po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Cibuli si nasekáme nadrobno. Růžičkovou kapustu zbavíme svrchních zvadlých listů a omyjeme. Plec očistíme a nakrájíme na kostky. Kapustu uvaříme... více o Růžičková kapusta po indicku

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso důkladně prošpikujeme uzeným špekem, osolíme a posypeme kořením "Divočina" od Vitany. Dáme do velkého pekáče, obložíme větším množstvím... více o Srnčí maso na smetaně

Paprikový utopenec

Paprikový utopenec

Špekáčky oloupeme, pokud máme špekáčky ve střívku, loupat nemusíme. Do špekáčků uděláme dva hluboké zářezy. Jeden zářez okořeníme mletým pepřem, druhý... více o Paprikový utopenec

20 minut
Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Jablka oloupejte, vykrojte jádřinec a jablka nakrájejte na plátky. Nechte chvíli marinovat ve víně, a pak dejte okapat. Plátky poprašte moukou a ve... více o Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

75 minut
Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Plátky naklepejte a osolte (ne moc - slanina i Niva jsou dost slané). Přichystejte si čtyři kousky alobalu na zabalení. Alobal potřete olejem, aby se... více o Vepřové maso v alobalu

30 minut
Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou…

Cibuli i česnek nakrájíme najemno, kuřecí maso a cuketu na nudličky. Na pánvi rozpálíme 1-2 lžíce olivového oleje, přidáme cibuli a mícháme, než... více o Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Z ingrediencí na těsto si vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny v chladnu odpočinout. 1/4 litru mléka svaříme a přelijeme jím mletý mák.... více o Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

90 minut
Sýrový dort II.

Sýrový dort II.

Toastový chleba rozložíme do požadovaného tvaru (já volila čtverec 2 x 2 plátky) a potřeme pomazánkovým máslem. Na ni poklademe šunku a uzený sýr.... více o Sýrový dort II.

Ořechovo-kávové řezy

Ořechovo-kávové řezy

Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Pak vmícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a na závěr tuhý sníh z bílků a ořechy. Těsto vlijeme na vymyzaný... více o Ořechovo-kávové řezy

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Cizrnu namočíme den předem. Vodu, ve které jsme ji namáčeli, slijeme a cizrnu dáme vařit s čerstvou vodou do měkka (nesolíme). Všechen vývar nesléváme... více o Cizrna na italský způsob III.

20 minut
Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Základ na jakoukoliv zeleninovou…

Na másle s olejem (nebo jiný tuk) zpěníme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu (celeru jenom kousek podle chuti) a osmahneme do sklovata.... více o Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Když jsou skoro hotové přidáme smetanu, opět necháme přejít varem, pak přidáme... více o Bílý šťovíkový boršč

Hrníčkový mazanec

Hrníčkový mazanec

Recept je z hrníčkové kuchařky, ale upravila jsem ho pro domácí pekárnu. Namočím rozinky. Do pekárny dám vlažné mléko, rozdrobím droždí, přidám 1... více o Hrníčkový mazanec

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Brokolici uvaříme v osolené vodě, uvařenou, pokrájenou vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy. Na brokolici dáme na kolečka nakrájená rajčata.... více o Brokolice alá brokolice

90 minut
Výborný losos

Výborný losos

Lososa nakrájíme na podkovy, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu a pár kapkami olivového oleje. Připravíme si bylinkové... více o Výborný losos

45 minut
Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Brambory oškrábeme a nastrouháme na okurkovém struhadle s většími otvory. Pečlivě vymačkáme vodu a slijeme ji. Do brambor vmícháme 1 lžíci škrobu a... více o Rösti - smažená nebo pečená příloha

Arašídové cukroví

Arašídové cukroví

Arašídy jemně umeleme a z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme v ledničce odpočinout. Poté vyválíme plát malinko hrubší než jako na... více o Arašídové cukroví

60 minut
Punčové řezy pí Marečkové

Punčové řezy pí Marečkové

Celá vejce třeme s cukrem, potom lehce přimícháme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu ve vyhřáté troubě asi 10... více o Punčové řezy pí Marečkové

Luxus řez

Luxus řez

Žloutky utřeme s cukrem, vodou, přidáme kokos a prosátou mouku s kypřícím práškem. Lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na plech či pekáč a... více o Luxus řez

10 minut
Vajíčková pomazánka II.

Vajíčková pomazánka II.

Uvařená vajíčka rozkrojíme napůl, žloutek dáme na talíř a vidličkou ho rozetřeme spolu s dvěma lžícemi hořčice a lžící margarínu. Pak přidáme na... více o Vajíčková pomazánka II.

Jablková roláda

Jablková roláda

Plech vyložíme papírem nebo alobalem, který vymažeme a vysypeme hladkou moukou. {Pokud dáme pečící papír, není nutné). Nastrouhaná jablka rozložíme na... více o Jablková roláda

50 minut
Sněhové pusinky na váhu

Sněhové pusinky na váhu

Bílky a cukr ušleháme ve vodní lázni na tuhý sníh. Když hmota drží pevně tvar, vyjmeme z horké vody a vložíme do dřezu se studenou vodou. Mírně... více o Sněhové pusinky na váhu

Ananasová čína

Ananasová čína

Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme smícháme s 2 lžícemi medu, 1 lžící kečupu, 1/2 lžící hořčice, trochou sójové a worchestrové omáčky... více o Ananasová čína

60 minut
Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

Máslo a vejce vyndáme z ledničky cca 1 - 2 hodiny předem, aby měly pokojovou teplotu. Rozměklé máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně přidáváme... více o Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Rumové řezy

Rumové řezy

Žloutky vyšleháme s cukrem, přičmž postupně přidáváme vodu. Potom střídavě vmícháme mouku s práškem a sníh z bílků. Těsto rozdělíme na třetiny, do... více o Rumové řezy

30 minut
Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Z ingrediencí na těsto si připravíme těsto, které necháme 1/2 hodiny v chladu rozležet. Poté vyválíme a položíme na vymazaný a vysypaný plech (nebo... více o Tvarohovo-ananasové řezy

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Zpracovat na vláčné těsto, rozdělit na polovinu a z každé půlky rozválet kruh o průměru asi 30 cm, rozdělit na osminy (trojúhelníky), na každý... více o Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

45 minut
Bezé roláda

Bezé roláda

Bílky a cukr ušleháme do tuha, mouku a oříšky smícháme dohromady a lehce promícháme do ušlehaného sněhu s cukrem. Plech - pečící papír - rozetřít na... více o Bezé roláda

60 minut
Ořechové řezy naší babičky

Ořechové řezy naší babičky

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a na konec sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v... více o Ořechové řezy naší babičky

90 minut
Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Do teplého mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, špetku soli a trochu mouky, necháme vykynout kvásek. V míse smícháme mouku, přidáme rozpuštěný tuk,... více o Velikonoční mazanec

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Těstoviny uvaříme. Mezitím si uvaříme špenát, který ochutíme česnekem, pepřem, solí a nakonec vlijeme šlehačku. Šunku si nakrájíme na kostičky. Poté... více o Zapečené těstoviny se špenátem

10 minut
Malinový koktejl

Malinový koktejl

Do mixéru vsypeme opáchnuté maliny (4 lžíce necháme na ozdobu), přidáme cukr, bílek, zalijeme vychlazeným mlékem a mixujeme, až se vytvoří lehká pěna.... více o Malinový koktejl

60 minut
Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Oloupeme a na plátky nakrájíme žampiony. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobnější kostičky. V pánvi rozpálíme olej, nasypeme do něj pokrájená... více o Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře nasypeme mouku. Kousky chleba... více o Opečené toasty s mozzarellou

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

Poslední sledované recepty

86
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
65
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Vanilkové semifredo
Vanilkové semifredo
35
Čertovský mls
Čertovský mls

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jana Švandová otevřeně: O vztahu s Bartoškou! A jejích velkých láskách

Jana Švandová otevřeně: O vztahu s Bartoškou! A jejích velkých láskách

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Poleva patří do chladna
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact