Milujete pečené plněné papriky v rajské omáčce? Pak se vám určitě bude hodit praktický tip, jak ty úzké snadno a rychle naplnit tak, aby se vám při tom neroztrhaly.
Nejlepší chuť mají ty naše bílé špičaté papriky, které jsou ale většinou poměrně úzké a špatně se tak plní. Příště, až je budete masovou směsí plnit, připravte její jemnější šlehanou variantu, dejte ji do cukrářského pytlíku s velkou kulatou hubičkou a do připravených lusků zbavených vnitřních přepážek a semen ji jednoduše pod tlakem nastříkejte.
Náš tip:
Pokud máte rádi pikantní chuť, kupte si papriky slovenské, které obvykle pálí.
Rady, jak na ty nejlepší plněné papriky, najdete ZDE.
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mražený hrášek a krevety nechte povolit, batáty oloupejte a nakrájejte na kostky velikosti sousta. Na nepřilnavé... více o Rychlé červené karí s krevetami
Na palačinky smícháme mléko, vajíčka, sůl a mouku a na malém množství oleje smažíme palačinky. Na masovou směs rozehřejeme na pánvi olej, přidáme na... více o Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem
1.Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile cbule zpění, přidáme rýži a na pánvi orestujeme. Začneme podlévat vývarem a... více o Krémové houbové rizoto
1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Ušleháme 100 - 150 g cukru s rostlinným tukem Hera máslová příchuť. Poté přidáme postupně vejce a 2 lžíce kakaa. Vše... více o Čokoládové cupcakes
Okapaného tuňáka v misce vidličkou rozmělníme, přidáme na drobno nasekané černé olivy, jemně pokrájenou cibuli, protlak nebo jemně pokrájená sušená... více o Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky
Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí, lžíce cukru a lžíce mouky připravíme kvásek. Osolenou mouku smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou... více o Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní
Mleté maso dáme do mísy, přidáme pomletou nebo jemně pokrájenou slaninu, nastrouhaný česnek, cuketu, vejce, osolíme, okořeníme a dobře promícháme.... více o Cuketové karbanátky (sekaná)
Oloupaná vejce pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli a okurky, osolíme, opepříme, přidáme majolku a dobře promícháme.... více o Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty
Rozehřejte troubu na 180°C. Brokolici rozeberte na růžičky a dejte na plech (může být vyložený pečícím papírem). Pokapejte 2 lžícemi oleje a posypte... více o Brokolice pečená s česnekem a citronem
Uvedené ingredience smícháme a můžeme podávat například ke grilovanému masu. Můžete přidat trochu zakysané smetany nebo bílého jogurtu.... více o Dip z tvarohu a máty
Na pánvi s rozpáleným olejem zprudka osmažíme kostky očištěné dýně dozlatova, pak ztlumíme teplotu, přidáme kari koření, nastrouhaný česnek, zázvor a... více o Čínská dýně
Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky, které osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté maso osmahneme do hněda na rozehřátém sádle a... více o Dušená hovězí kližka
Připravíme si potřebné ingredience. Na pánev: Nasekáme si cibuli (cibuli a půl) a nakrájíme oloupané česnekové stroužky na cca 0,3 cm plátky. Do této... více o Cibulovo-česneková polévka
Nejprve si vyšleháme bílky. Vejce utřeme s cukrem. Přidáme mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme ušlehané bílky. Těsto rozdělíme na poloviny a do... více o Nutella roláda
Hrnec vytřeme mastným papírovým ubrouskem (nebo kápnem kapku oleje) a zahříváme 3 minuty na středním stupni tepelného zdroje. Přidáme olej a nadrobno... více o Krémová zeleninová polévka
V míse nad vařící vodou šleháme vejce a cukr dobrých 5-10 minut, dokud není směs krémově hustá a jemná. Pak sundáme z lázně a zlehka vmícháme mouku a... více o Čokoládová roláda
Uvařenou kapustu pokrájíme na nudličky, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme do mísy k rozšťouchaným bramborám. Přidáme nastrouhaný česnek, drobně... více o Bramborovo-kapustové placičky
V kastrolu na másle krátce zpěňte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte česnek a pórek, nakrájený na kostičky. Lehce zpěňte. Zalijte vývarem, provařte... více o Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré
Kuskus promícháme s olejem a zalejeme horkou vodou (cca 1-2 cm nad), necháme 10 minut odstát. Mezitím si nakrájíme na malé kostičky šunku, papriku,... více o Kuskus salát
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme kůru, olej, vodu, mouku a promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto vlijeme do kulaté... více o Citronový dort (řezy) s želé
Plátky masa po stranách nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným nebo rozetřeným česnekem. Dno pekáčku posypeme pokrájenou cibulí a... více o Česneková krkovička na houbách
Troubu předehřejte na 245 °C. Maso očistěte od případných blan a šlach. Dobře potřete solí a kořením. Položte ho přímo na mřížku v troubě, umístěnou... více o Pepřový rostbíf
- Vše smícháme dohromady - rozválíme na výšku 1 cm - aby se těsto nelepilo, podsypeme hladkou moukou - hrnečkem nebo skleničkou vykrojíme kolečka a do... více o Donutky
Kuřecí prsa odblaníme, odstraníme tuk a do každého nožem nařízneme hlubší zářezy, osolíme a opepříme. Cibulku nakrájíme i s natí. Sýr nastrouháme na... více o Kuřecí prsa v slanině
Dvě housky nakrájíme na kostičky a opečeme je na kousku másla dozlatova. Další dvě housky také pokrájíme, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Žloutky... více o Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
Z mléka a pudinku uvaříme hustý pudink, který vmícháme ihned do sladkého tvarohu. Jahody pokrájíme na větší kusy nebo je nahrubo rozmačkáme, osladíme... více o Jahodovo - vanilkový tvaroh
Luštěniny přebereme, propereme a přes noc namočíme do studené vody. Pak uvaříme doměkka, umeleme, rozmixujeme nebo prolisujeme přes cedník (část... více o Hrachová, čočková, fazolová se slaninou - polévka
Na velké hluboké pánvi osmahneme cibulku, poté přidáme česnek a mleté maso, které vařečkou rozmělníme a čekáme, až se rozpadne na drobné kousky a... více o Ajťácké Chilli con carne
Cibuli nakrájenou na kostičky necháme zpěnit, přidáme naklepané maso nakrájené na nudličky a všechno koření. Necháme podusit. Vepřové maso můžeme... více o Azu po česku
Do vymaštěného pekáčku rozložíme polovinu očištěných na tenší plátky nakrájených brambor. Osolíme, opepříme a rozložíme polovinu kysaného zelí.... více o Zapékané kysané zelí
Tuk utřeme s cukrem a s vejci. Poté přdáme mléko a vzešlý kvásek a cit. kůru. Nakonec přidáme mouku se solí. Mouky dáváme tolik, až je těsto tužší víc... více o Buchty jako od babičky
Smícháme pomazánkové máslo s tvarohem a sýrem, přidáme velmi drobně nakrájenou šunku, pórek a drobně nastrouhanou mrkev. Na závěr ochutíme bylinkovou... více o Skvělá šunková pomazánka
Brambory oškrábeme a nastrouháme na okurkovém struhadle s většími otvory. Pečlivě vymačkáme vodu a slijeme ji. Do brambor vmícháme 1 lžíci škrobu a... více o Rösti - smažená nebo pečená příloha
Uděláme kvásek - droždí, lžíci cukru a mouky, trochu mléka. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek, tuk, sůl, zbytek cukru a mléka, citronovou kůru a... více o Chodský koláč
Upečené pláty rozdělíme na 6 obdélníčků. Vagonek - 4 obdélníčky slepíme na sebe krémem či marmeládou. Uděláme vagonky dva. Lokomotiva - dva obdélníčky... více o Dort pro kluka
Do rozpáleného oleje vložíme na kostky nakrájené maso a dobře opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme asi 2 lžičky červené papriky, pepř,... více o Pikantní segedínek
Připravíme křehké těsto obvyklým způsobem (s úspěchem používám hnětač) a rozdělíme je na 1/3 a 2/3. Větší část vyválíme a přeneseme na vymazaný plech,... více o Mřížkový koláč s tvarohem
V jednom hrnci uvaříme brambory, po uvaření je protlačíme přes drátěné kolečko, jako u bramborového salátu. Ve druhém hrnci uvaříme těstoviny. Na... více o Jednoduchý grenadýrmarš
Zeleninu očistíme, nakrájíme podélně a naskládáme v jedné vrstvě na pečící papír, který jsme slabě potřeli olivovým olejem. Pak na plechu osolit,... více o Grilovaná kořenová zelenina
Kuřecí stehna posolíme, silně potřeme česnekem a necháme 2 hodiny odpočinout. Stehna obalíme ve směsi hladké mouky a sladké papriky. Opečeme na másle... více o Pikantní pečená kuřecí stehna
V míse smícháme cukr, vejce, olej, mléko, kompot (kousky dýně, angrešt, vypeckované třešně, špendlíky, kousky ananasu) a přisypeme mouku s práškem do... více o Kompotová buchta na plech
Maliny nasypeme do láhve. Svaříme vodu s cukrem a přelijeme maliny, přidáme vodku a láhev uzavřeme. Necháme stát asi 3 týdny na chladném místě, během... více o Malinový likér
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Konzervu rozpustíme na pánvi, přidáme prolisovaný česnek, kečup a necháme provařit. Scezené těstoviny smícháme... více o Zapečené těstoviny s vepřovkou
Z rozdrobeného droždí, trošky teplého mléka, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, promícháme,... více o Doudlebské vdolky
Z droždí, špetky mouky, cukru a vlažného mléka připravíme kvásek. Po vykynutí zaděláme těsto, které rozválíme na placku a rádýlkem vykrájíme čtverce... více o Pierogi ‒ pirožky
Na středním ohni vyvaříme víno do poloviny původního množství, přidáme smetanu a metličkou pečlivě ušleháme a opět zvolna vyvaříme do poloviny... více o Omáčka z plísňového sýra
Nádobu na fondue vytřeme chilli papričkou, vlijeme víno a zahřejeme. Vsypeme kousky sýra se strouhaným muškátovým oříškem a mícháme, až vznikne omáčka... více o Sýrové fondue
Filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, které pokapeme citronovou šťávou. Nízkou zapékací formu vymažeme, vysypeme a vložíme do ní... více o Zapečené filé po cikánsku
Roštěnky omyjeme, odblaníme, po obvodu nařízneme a naklepeme. Prudce je po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, osolíme, opepříme a... více o Roštěnky Esterházy
Žlutý nebo zelený hrách namočíme před použitím na dvě hodiny do vody. Potom jej v té samé vodě uvaříme doměkka, prolisujeme a rozředíme zvlášť... více o Hrachová polévka