Máte rádi jídlo v čínských restauracích a bistrech? Třeba ty báječné dozlatova osmažené kousky kuřecího masa v těstíčku? Připravte si je doma, poradíme vám, jak na to, aby maso získalo lepší chuť a těstíčko bylo dokonalé.
Jemné kuřecí maso je poměrně mdlé a nijaké, aby bylo chutnější a pikantnější, nakrájejte ho na pokud možno stejně velké kostky a naložte alespoň na 30 minut do marinády. Tu připravíte ze sojové omáčky, trochy cukru, trochy octa a prolisovaného stroužku česneku. Pokud máte rádi pikantnější chuť, přidejte špetku chilli. Namarinované maso pak vyjměte, nechte důkladně okapat, nejlépe v sítku, a teprve potom je namáčejte v těstíčku.
To připravíte tak, že vyšleháte tekutější sníh z bílků, přidáte do něj škrob, rýžové víno a sůl a vymícháte hladké těstíčko. V něm namáčejte namarinované kousky masa a okamžitě je vkládejte do rozpáleného oleje. Smažte dozlatova a pak nechte okapat na papírové kuchyňské utěrce.
Na kousku másla nebo trošce oleje osmažíme na nudličky pokrájenou slaninu. Pokud je hodně prorostlá, budeme tuku potřebovat minimálně. Na osmaženou... více o Kapustová polévka se slaninou
Maso očistěte, pokrájejte na kostky o velikosti sousta, osolte a opepřete. Cibuli nesekejte na jemno a restujte na 100 gramů másla do tmavě zlatavé... více o Kančí guláš s bramborami
Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a houby zvolna duste, dokud se neodpaří tekutina, asi 5 minut. Část hub... více o Krémová houbová polévka
Cuketu pokrájíme na plátky, které následně osmažíme na trošce oleje zprudka na skus a dozlatova. K cuketě přidáme krátce osmažit na jemno nasekané dva... více o Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Oloupané cibule pokrájíme na klínky, slaninu na nudličky či kostičky a na trošce oleje smažíme za občasného promíchání do zesklovatění cibule. Pak... více o Fazole (nejen) se slaninou
Nejdříve si připravte náplně. Propláchněte Perfect Dish Spaghetti a nechte na sítku důkladně okapat. Nakrájejte okurku na dlouhé jemné proužky, omyjte... více o Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi
Maso dle vlastního výběru (může být i libovější bůček) pokrájíme na tenké plátky, které osolíme a kořeníme, poklademe na ně plátky slaniny a zavineme... více o Masové závitky v zelí
Do vymazaného pekáče nasypeme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, na kostky pokrájenou slaninu, pokrájené, spařené a okapané houby a bylinky dle chuti... více o Bylinková krkovice na houbách (václavkách)
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme směs zeleniny se sušenými houbami, které jsme v dlaních promnuli na menší kousky. Po osmažení přidáme... více o Zeleninová bramboračka
Mléko rozmícháme s cukrem, solí, moukou a kypřidlem na hladké hustější těstíčko, které můžeme ochutit například skořicí, kokosem, kousky pokrájeného... více o Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec
Žloutky v míse vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme cappuccino, olej, vodu a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, promícháme a nakonec zlehka... více o Jednoduché cappuccino řezy
Mouky smícháme se solí a citronovou kůrou v míse, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí a nasypeme vanilkový cukr. Přilijeme polovinu... více o Jidáše - medové
Na kousku másla (olej) osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli se slaninou. Přidáme trochu roztopit pokrájený sýr, vejce (2-3, dle velikosti),... více o Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Mouku smícháme se solí. Droždí rozmícháme s krystalovým cukrem ve vlažném mléku a necháme na teplém místě přibližně 10 minut vykynout. Vlijeme do... více o Škvarkové rohlíčky II.
Mango byste měli mít větší a pěkně zralé a štavnaté (ne jako to moje na obrázku :D), oloupejte a nakrájejte na kousky. Dejte do nádoby, společně s... více o Mangové smoothie
Na pánvi s olejem a rozpuštěným máslem, necháme zesklovatět cibuli, kterou smažíme zároveň s uzeninou. Pak přisypeme na plátky pokrájené žampiony,... více o Žampionová smaženice
Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme česnek, papriku, chilli, sladkou papriku a římský kmín a chvíli promícháme. Osmahneme mleté maso, poté to celé... více o Chilli Con Carne - mexická specialita
Korpusy: žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny, poté vmícháme teplou vodu, olej, polohrubou mouku s kypřidlem a kakaem. Vše dobře prošleháme a... více o Bílý smetanovo-tvarohový dort
Troubu předehřejeme na 180°C. Čtyřem prázdným plechovkám, např. od mandarinek, odřízneme dna, vymažeme olejem a vyložíme pruhy pečícího papíru. Poté... více o Čokoládové dortíky
Na kousku másla osmažíme na kolečka pokrájenou cibuli, kterou jsme ještě rozebrali na jednotlivé prstýnky. K cibuli dáme ještě osmažit nudličky... více o Rychlá sedlácká omeleta
Srnčí maso důkladně prošpikujeme uzeným špekem, osolíme a posypeme kořením "Divočina" od Vitany. Dáme do velkého pekáče, obložíme větším množstvím... více o Srnčí maso na smetaně
Jako první krok si očistíme salát, nakrájíme ho na kousky, vložíme do misky, zakápneme olivovým olejem, opepříme a promícháme. Nyní si dáme do další... více o Ledový salát s kořeněným kuřecím masem
Ve větší pánvi rozpustíme lžičku másla a osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky. Přilijeme vlažnou šlehačku (nesmí být studená, srazila by se),... více o Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí
Mrkev, celer a petržel si očistíme, pokrájíme na plátky. Na rozpuštěném másle s olejem si zeleninu orestujeme dorůžova, ke konci restování přidáme i... více o Zeleninová česnečka s kroupami
Z bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme cukr, mouku se špetkou kypřidla, zchladlé rozpuštěné máslo a nastrouhanou... více o Bílkový MARGOT hřbet
Piškoty rozemeleme + změklé máslo, + ml. a vanilkový cuk, rum. Vše smícháme, přidáme či ubereme dle potřeby. Pokud chcete mít ostřejší dáte více rumu,... více o Bílé kokosové kuličky - nepečené
Máslo utřeme s cukry, solí a žloutky do pěny. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a přidáme mouku s kypřidlem, mleté mandle a mléko. Na... více o Bábovka s mandarinkami-velká
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte mléko a rozmíchejte na hladké,... více o Lívance a la Jamie Oliver
Okurku omyjeme a nastrouháme na hrubším struhadle, neloupeme. Pak vymačkáme šťávu, kterou vylijeme. Okurky musi byt sušší. Přidáme olivový olej, sůl,... více o Kretské tzatziky
Oškrábané brambory rozřežeme na osminy a v osolené vodě přivedeme k varu. Když se voda vaří, přisypeme mouku tak, aby vytvořila na hladině kopeček ... více o Šusky (opečené škubánky)
Nejdříve z trošky mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek. Zaděláme těsto z mouky, žloutku kvásku a trochou soli. Na hrubém struhadle postrouháme... více o Šátečky - bezkonkurenční
Z vajec, cukru, vlaž.vody, oleje, mouky, kakaa a práš. do peč. vymícháme těsto, které vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct. Poté necháme... více o Borůvková buchta
Vše zpracujeme na pomoučeném vále a dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Do tvarohové směsi přidáme ještě teplý pudink a nakonec lehce vmícháme... více o Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Žloutek utřeme nebo ušleháme s hrstkou moučkového cukru. Ušleháme smetany, do ušlehané smetany přidáme měkké tvarohy (vaničky), nastrouháme čokolády... více o Tiramisu s banánem
Kuřecí stehna osolíme a necháme 15 minut odstát. Očištěné brambory nakrájíme na čtvrtky. Smetanu smícháme s mletou sladkou červenou paprikou a se solí... více o Pečená kuřecí stehna
Nejprve oloupeme brambory a vcelku je uvaříme do poloměkka, scedíme a necháme mírně vychladnout, pak nakrájíme na kolečka. Na kolečka budeme krájet... více o Sumec dle baštýře Jardy
Těsto rozválíme na plát (z jednoho balení listového těsta budeme mít 3 záviny). Poklademe šunkou a náplní, volně srolujeme (náplň při pečení nabyde) a... více o Slaný závin s plísňovým sýrem
Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme smícháme s 2 lžícemi medu, 1 lžící kečupu, 1/2 lžící hořčice, trochou sójové a worchestrové omáčky... více o Ananasová čína
V míse třeme máslo, cukr a žloutky, přimícháme kvásek z kvasnic - připravený z trochu mouky, cukru a mléka. Když je vše rozmícháno, přidáme sůl,... více o Jidášky našich babiček
Vepřovou kýtu protkněte klínky šunky nebo slaniny a opečte jí na troše tuku. Vydejte a na zbylém tuku opečte nakrájenou zeleninu. Vraťe maso, podlijte... více o Hamburská vepřová kýta
Do mouky vmíchat cukr, prášek do pečiva, rozdrobit tuk a vejce. (Popř. trošku mléka). Vypracovat hladké těsto a nechat chvíli v lednici. Mezitím... více o Nedělní jablečný koláč
Mouku, sůl a vejce s vodou smísíme na tuhé těsto, jako na nudle. Rozdělíme na poloviny a každou zvlášť rozválíme 3 mm silnou, nakrájíme na čtverce asi... více o Sladké pirohy
Kuře nakrájíme na 10 kusů - hřbet, stehýnka na půl, prsíčka na 4 kousky, křidýlka zvlášť. Posolíme, mírně podlejeme a dáme péct do hlubokého pekáče do... více o Dietní pečené kuře s rýží
Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízky, zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme. Prudce opečeme na rozpáleném oleji, zalejeme vodou, ochutíme podravkou,... více o Kuřecí prsa v nivové omáčce
Vše nakrájíme na drobné kousky a promícháme. Ochutíme kořením a promícháme s majonézou nebo jogurtem. Vychladíme. Nejlépe chutná s křupavými toasty. V... více o Zeleninový salát se sýrem a šunkou
Moučkový cukr, uvařenou kávu a žloutky spolu utřeme a postupně přidáváme ostatní suroviny, nakonec tuhý sníh. Vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný... více o Nanukové řezy
Mléka, mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni nebo v teflonovém kastrole na mírném ohni do zhoustnutí, přidáme máslo. Do husté hmoty zamícháme směs... více o Marokánky
Bílý chléb osmahneme, nadrobno nakrájená rajčata s česnekem, petrželí a olivovým olejem promícháme, osolíme. Posypeme tím chléb.... více o Italská kuchyně- předkrmy- brusketa
Z kuřecích stehen stáhneme kůži a několikrát je nařízneme špičkou nože. Do povrchu zatřeme citronovou šťávu se solí. Na marinádu rozetřeme jogurt s... více o Indická kuřecí stehna
Přebranou a opláchnutou čočku namočíme na několik hodin do studené vody. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmažíme s kari kořením na rozehřátém... více o Čočka po orientálsku