• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Ohřívání uzenin

Ohřívání uzenin

Ohřívání uzenin

I když každodenní konzumace uzenin není příliš zdravá, kvalitní párek, špekáček nebo klobásku, si čas od času dát můžeme. Jak ale poznat, jestli už je ohřívaná uzenina dostatečně prohřátá?

Většina z nás uzeninu ohřívá ve vodě na sporáku v kastrolku. Párky a klobásy ale nikdy nevkládejte do vody vroucí, popraskaly by a přišly o svou přirozenou šťavnatost. Dejte je do vody vlažné a pozvolna ji zahřívejte, téměř až k bodu varu. Uzeniny nikdy nevařte klokotem, jen je nechte prohřívat při teplotě těsně před bodem varu.

Recepty na pokrmy z uzenin, jako je čočková polévka, buřty na pivu i netradiční polenta s klobásou, najdete ZDE.

A jak poznat, že je uzenina prohřátá? Je to úplně jednoduché. Stačí sledovat, kdy ohřívaná uzenina vyplave ode dna nádoby k povrchu, chvilku jí nechat ve vodě nadnášet a pak ji opatrně vyndat a servírovat. Je ale samozřejmě bezpodmínečné, abyste ji ohřívali v dostatečně velkém kastrolu a také aby v něm bylo dost vody.

Šťavnatější a chutnější jsou však uzeniny ohřívané v páře. Nepotřebujete na to žádný extra spotřebič, vystačíte si s pařáčkem vloženým do hrnce s trochou vody. Uzeniny zahřívejte pozvolna, vložte je do pařáčku, pod kterým se ještě netvoří pára a zdroj tepla nechte zapnutý na střední výkon. Uzeniny se prohřejí rovnoměrně a hlavně nebudou praskat. Horké uzeniny nenechávejte v páře zbytečně dlouho. Mohly by se totiž začít vysušovat a po delší době i zcvrkávat a měnit svůj objem. 

Ochutnejte vynikající salát z buřtů, recept na něj najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

15 minut
Špenátový salát s mozzarellou

Špenátový salát s mozzarellou

Omytý špenát vložíme do mísy, rozkrájené ředkvičky také, osolíme a opepříme, přidáme olivový olej, promícháme a přidáme natrhanou mozzarellu. Ozdobíme... více o Špenátový salát s mozzarellou

20 minut
Carpaccio z rajčat

Carpaccio z rajčat

Zralá pevná rajčata omyjeme a pokrájíme na slabé plátky, které rozložíme na talíř. Pokud máme různé druhy rajčat, tím lépe a hotové carpaccio bude o... více o Carpaccio z rajčat

50 minut
Krémová houbová polévka

Krémová houbová polévka

Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a houby zvolna duste, dokud se neodpaří tekutina, asi 5 minut. Část hub... více o Krémová houbová polévka

20 minut
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Z kýty nakrájíme větší plátky, zhruba tak centimetr a kousek vysoké. Poté je rozřízneme podélně, abychom je mohli otevřít jako knihu a naklepeme na... více o Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Špenátová polévka s pórkem

Špenátová polévka s pórkem

Na másle s troškou oleje osmažíme dosklovata pokrájený pórek, který následně zasypeme moukou a nasekaným česnekem a ještě krátce osmažíme za stálého... více o Špenátová polévka s pórkem

65 minut
Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Maso zalijte vodou, přidejte koření, přiveďte k varu, snižte teplotu a zvolna vařte. Lžící průběžně sbírejte pěnu. Po 30 minutách přidejte na kostičky... více o Ukrajinský boršč

25 minut
Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Uvaříme těstoviny a dáme vychladnout. Mezitím si do mísy připravíme všechny ingredience a smícháme s těstovinami. Dobrou chuť!... více o Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Tvarohová rýže

Tvarohová rýže

Základem receptu je vařená rýže a rozdrobený hrudkovitý tvaroh, který v misce společně promícháme zhruba v poměru 1:1. Další úprava je pouze na chuti... více o Tvarohová rýže

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Hladké těsto vypracujeme z polohrubé mouky smíchané v míse s cukrem a kypřidlem, do které jsme přidali změklý tuk (lze použít i máslo) a žloutky.... více o Jemné tvarohové řezy s ovocem

Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Gratinované brambory (nejen) s…

Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků vyložíme dno pekáčku, posypeme pokrájenou očištěnou brokolicí, nasekaným česnekem, pokrájenou... více o Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu

Květák (brokolice) nejen v sýrovém…

Květák či brokolici rozebereme na růžičky, které obalíme v plátcích šunky a klademe do máslem vymazaného pekáče. Dáme péct na 10-15 minut do... více o Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu

25 minut
Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Smícháme vločky, mouku a kokos. V kastrůlku rozehřejeme med, máslo, horkou vodu a sodu. Tekutou část vlijeme do sypké a řádně promícháme. Malou... více o Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Cuketu nastrouháme do mísy, smícháme s nastrouhaným česnekem, majoránkou, drobně pokrájenou uzeninou, opepříme, osolíme a promícháme. Necháme odležet... více o Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Med nebo sirup z květů divizny

Med nebo sirup z květů divizny

Nejprve si nasbíráme květy divizny (cca 400 ks), které zalijeme litrem vroucí vody a necháme společně s na plátky pokrájeným omytým citronem zakryté... více o Med nebo sirup z květů divizny

60 minut
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Bujónu rozmícháme v 0,7 litru horké vody. Na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme cibuli, celer a česnek. Po změknutí zeleniny přidáme rýži a na... více o Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

45 minut
Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

Listové těsto si rozválíme na pomoučněném vále. Na těsto dáme okapané a propláchnuté zelí, potom na zelí dáme pokrájenou slaninu na malé kostičky.... více o Závin z listového těsta se zelím a slaninou

15 minut
Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Rajčátka omyjte a nakrájejte na poloviny. Šalotku a česnek nasekejte a orestujte na olivovém oleji. Přidejte rajčátka, pár si jich nechte stranou na... více o Rychlá rajská polévka s pistáciemi

10 minut
Nutela (DUKAN)

Nutela (DUKAN)

Vše důkladně promícháme a vložíme na několik hodin do ledničky.... více o Nutela (DUKAN)

120 minut
Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky, které osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté maso osmahneme do hněda na rozehřátém sádle a... více o Dušená hovězí kližka

45 minut
Banánovo - čokoládové řezy

Banánovo - čokoládové řezy

Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s 3 lžícemi moučkového cukru. Po zašlehání cukru vmícháme polohrubou mouku a nakonec ušlehaný sníh z... více o Banánovo - čokoládové řezy

20 minut
Dětské tiramisu

Dětské tiramisu

Připravíme si 4 šálky nebo kelímky na jednotlivé porce (cca 200 ml). 2 lžičky instantní Melty smícháme s 50 ml vody (stačí vlažné). Vyšleháme šlehačku... více o Dětské tiramisu

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou…

Kuře naporcujeme a osolíme. Očištěné a na hranolky nebo kostky pokrájené kořenové zeleniny by mělo být cca 600-700 gramů. Zeleninu dáme s pokrájenou... více o Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

30 minut
Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Na pánvi orestujeme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, přídáme pórek a žampiony a chvilku porestujeme. Zalijeme vývarem a chvilku povaříme, přidáme... více o Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Starší rohlíky pokrájíme na plátky, které krátce namáčíme v mléce se žloutky a citronovou kůrou, klademe do zapékací mísy vymazané máslem. Na rohlíky... více o Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

60 minut
Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Žampiony a papriky omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Na 1 lžíci oleje osmahneme nejdříve žampiony, posolíme, aby pustily vodu, a opepříme. Až se... více o Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

70 minut
Králík na medu

Králík na medu

Králíka potřete směsí oleje, soli, papriky a česneku a nechte uležet. Dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C a pečte zakryté, až maso změkne.... více o Králík na medu

180 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Říká se, že v listopadu má svatý Martin přijet na bílém koni. Ne vždy to vyjde, lepší je dát si na jeho svátek pečenou husu. Skrze její bílé peří... více o Svatomartinská husa

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Máslo a cukr vyšleháme do husté bílé pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, aroma a vejce. Vše důkladně promícháme, těsto rovnoměrně rozetřeme do... více o "Jahoďák" - dort

Veganský perník

Veganský perník

Do mísy nasypte mouku, kypřící prášek do perníku, cukr, kakao a pokrájené sušené ovoce. V další misce rozmíchejte mléko, banán, olej (použila jsem... více o Veganský perník

150 minut
Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Den předem vložte králičí stehna do pekáčku s mořskou solí a maso jí obalte. Přikryjte potravinářskou fólií a dejte do ledničky. Před přípravou pak... více o Králičí stehna pečená velmi pomalu

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Plátky masa po krajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, po obou stranách posypeme moukou a opečeme po obou stranách na části sádla. Na zbytku... více o Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

60 minut
Řezy s černým rybízem

Řezy s černým rybízem

Palmarín, práškový cukr, vanilkový cukor, vaječné žloutky a kůru z citronu vymícháme do pěny, přidáme mouku s přimíchaným práškem do pečiva a mléko,... více o Řezy s černým rybízem

Výborný kuřecí salát II.

Výborný kuřecí salát II.

Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme a na trošce tuku opečeme. Po vychladnutí dáme do mísy, přidáme nakrájený pórek, papriku, nivu a smetanu. A... více o Výborný kuřecí salát II.

Kvasnicová polévka se zeleninou

Kvasnicová polévka se zeleninou

Na troše oleje necháme za stálého míchání rozpustit kvasnice. Přidáme k nim lžíci strouhanky a jedno vejce a za stálého míchání vytvoříme smaženici,... více o Kvasnicová polévka se zeleninou

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

Maso dle vlastního výběru pokrájíme na kostičky, osolíme a okořeníme zázvorem nebo kořením dle vlastní chuti a zaprášíme škrobovou moučkou. Papriky... více o Variace na Kung-Pao

Maxi palačinka

Maxi palačinka

Ze všeho nejdřívě zapneme troubu, aby se nám vyhřála a současně do ní vložíme plech, já jsem dala hlubší, co používám na řezy, mezitím vyšleháme... více o Maxi palačinka

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Na lžičce oleje zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme postrouhané tofu, rajský protlak a krátce osmažíme. Necháme trošku zchladnout, přimícháme... více o Červená tofu pomazánka

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou…

Kuřecí prsíčka nakrájíme na kusky, posypeme grilovacím kořením a orestujeme nas oleji. Až je maso orestované, slejeme olej, přidáme teplou vodu a... více o Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

30 minut
Celerový salát s jablkem

Celerový salát s jablkem

Celer očistíme a nakrájíme na tenoučké nudličky nebo jej můžeme nastrouhat. Na nudličky nakrájíme i jablko (nebo nastrouháme na hrubém struhadle).... více o Celerový salát s jablkem

60 minut
Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, pak přidat mléko a všechno koření. Znova promíchat, přidat mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracovat,... více o Velikonoční perníčky - hned měkké

Plněné pudinkové řezy

Plněné pudinkové řezy

Z mouky, Hery a vejce vypracujeme vláčné těsto a v igelitovém sáčku necháme asi 1 hod. odpočinout v chladu. Těsto rodělíme na 2 díly a na vymazaný... více o Plněné pudinkové řezy

15 minut
Salát Caesar

Salát Caesar

Suroviny na zálivku musí mít pokojovou teplotu. Vložíme je do mixéru a rozmixujeme na takovou konzistenci, která připomíná majonézu. Bagetu nakrájíme... více o Salát Caesar

Metrový koláč

Metrový koláč

Utřeme žloutky s cukrem, přidáme teplou vodu, olej a hladkou mouku s práškem, dobře promícháme a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na... více o Metrový koláč

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Žloutky, máslo a cukr utřeme. Přidáme umleté oříšky a mléko. Ušleháme sníh z bílků. Střídavě přidáváme mouku (ve které máme již zamíchaný prášek do... více o Ořechová bábovka - ideální na beránka

Maso v jogurtu

Maso v jogurtu

Rozmícháme všechny ingredience a naklepané maso do něj na 24 hodin ponoříme. Potom jen obalíme ve strouhance a na předehřátém oleji pomalu smažíme.... více o Maso v jogurtu

25 minut
Kuřecí směs Indie

Kuřecí směs Indie

Kuřecí maso nakrájíme a dáme na rozpálený olej, zmírníme a pod pokličkou necháme "zbělet", občas promícháme, přidáme jablko (oloupané, bez jadřince,... více o Kuřecí směs Indie

60 minut
Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, pak přidat mléko a všechno koření. Znova promíchat, přidat mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracovat,... více o Hned měkké vánoční perníčky

60 minut
Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízky, zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme. Prudce opečeme na rozpáleném oleji, zalejeme vodou, ochutíme podravkou,... více o Kuřecí prsa v nivové omáčce

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Dobře vyzrálý angeršt zbavíme stopek a okvětí, dobře propereme a rozvaříme s trochou vody. Horký prolisujeme, odvážíme a smícháme s přečištěným medem.... více o Angreštová marmeláda s medem

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Pokusíme se vymačkat většinu škrobu. Zelí necháme okapat a nakrájíme ho na menší kousky. Oloupeme a... více o Staročeské zelníky s bramborami

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

Poslední sledované recepty

193
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
84
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
47
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
44
Salát z quinoy s ředkvičkami a koprem
Salát z quinoy s…
38
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Blesk.cz Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Ohřívání uzenin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact