• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Obalování ryb

Obalování ryb

Obalování ryb

Máte rádi smažené ryby v trojobalu, ať už jde o tresku nebo třeba kapra? Pak se vám budou hodit tyhle triky.

Ryby na smažení neobalujte nikdy předem, ale až těsně před přípravou jídla.V opačném případě trojobal zvlhne a při smažení pak z ryby opadává. Pokud máte rádi osmaženou krustu křupavější, obalenou rybu ještě jednou namočte do vajíčka a znovu obalte ve strouhance. Každou jednotlivou porci před samotným obalováním vysušte kuchyňskou papírovou utěrkou, maso osolte a nechte chvíli odležet.

Smažte na dobře rozpáleném tuku, nejlépe na sádle, přepuštěném másle nebo oleji určenému na smažení (řepkový), nejprve zprudka při vysoké teplotě, aby se kůrka uzavřela a poté dodělávejte na mírnějším ohni. Na tuku nešetřete, jednotlivé porce ryby musí být přes polovinu ponořené, aby se nadnášely a neležely na dně, snadno by se tak připálily.

Náš tip:
Smažená ryba bude křehčí, když ji před obalením namočíte na chvilku do slaného mléka.

Recept na oblíbené fish & chips z tresky najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

40 minut
Kapustová polévka se slaninou

Kapustová polévka se slaninou

Na kousku másla nebo trošce oleje osmažíme na nudličky pokrájenou slaninu. Pokud je hodně prorostlá, budeme tuku potřebovat minimálně. Na osmaženou... více o Kapustová polévka se slaninou

30 minut
Arašídové máslo

Arašídové máslo

Nesolené a nepražené arašídy nejdříve opražte na sucho. Můžete použít buď pánev nebo je upražit na plechu v troubě. Na pánvi budou opražené během pár... více o Arašídové máslo

20 minut
Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Cukr nasypeme do kastrolku a svaříme s vodou na cukerný roztok, do kterého dáme nalámanou čokoládu na vaření (používám nejméně 50-ti procentní). Za... více o Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

90 minut
Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Kuřecí díly si očistíme a nasolíme. Očištěnou zeleninu pokrájíme na větší kusy - kolečka, klínky, kostky... rajčátka necháme celá. Zeleninu nasypeme... více o Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

60 minut
Velikonoční muffiny

Velikonoční muffiny

Máslo nechte změknout při pokojové teplotě a pak jej utřete s cukrem, vejci, a skořicí. Vmíchejte mouku prosátou s kypřícím práškem a nakonec do těsta... více o Velikonoční muffiny

Třešňové lívanečky II.

Třešňové lívanečky II.

Mléko (né z lednice, pokojová teplota či vlahé) smícháme s rumem, cukry, solí a droždím. Pak přisypeme mouku, dobře promícháme, vytvoříme hustější... více o Třešňové lívanečky II.

15 minut
Caprese z červené řepy

Caprese z červené řepy

Řepu dáme uvařit do osolené vody s rozmáčknutými stroužky česneku a bylinkami do měkka. Po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které na... více o Caprese z červené řepy

10 minut
Pesto Rosso

Pesto Rosso

Doporučuji kvůli bazalce NEDÁVAT do mixéru nebo kovového hmoždíře. Bazalka se nesnese s kovem a poté hořkne !! Ingredience rozmělněte v hmoždíři do... více o Pesto Rosso

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné máslo, promícháme a zalijeme smetanou. Přisypeme mouku s kypřidlem a kůrou, dobře promícháme a... více o Jednoduchý jahodový koláč II.

Česnekové řízky na smetaně

Česnekové řízky na smetaně

Do vymazaného pekáčku naskládáme naklepané osolené a opepřené řízky, které posypeme pokrájenou česnekovou slaninou a plátky česneku. Vše zasypeme... více o Česnekové řízky na smetaně

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Na trošce oleje necháme osmažit pokrájenou cibuli a špek. Pak přidáme na kostky pokrájené (nebo plátky), osolené, opepřené a moukou zaprášené maso,... více o Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

20 minut
Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Uvařená vejce natvrdo rozpůlíme, vyjmeme žloutky a rozšleháme tyč. mixérem s pomazánkovým máslem a tav. sýrem, bílky nastrouháme na jemném struhadle a... více o Jemná vajíčková pomazánka

40 minut
Hrníčková ovocná roláda

Hrníčková ovocná roláda

Rozdělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. V míse smícháme zbylé žloutky, mouku a prášek do pečiva. Poté přidáme hotový sníh a... více o Hrníčková ovocná roláda

Bílý roládový dort

Bílý roládový dort

Nejprve si upečeme kulatý korpus v předehřáté troubě na 180 °C. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře... více o Bílý roládový dort

120 minut
Dobré kuře

Dobré kuře

Kuře očistíme, jemně osolíme (šunka i sýr jsou slané!). Žampiony pokrájíme na plátky. Šunku a sýr srolujeme do pevných ruliček tak, že na šunku... více o Dobré kuře

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Kýtu pokrájíme na větší špalíčky, špek dáme do mrazáku ztuhnout. Každý kus kýty protkneme jedním nebo dvěma klínky špeku. Maso osolíme, opepříme a... více o Dančí kýta na pivu

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko, které ochutíme dle vlastní... více o Bramborovo-sýrové lívance

Broskvový želé řez

Broskvový želé řez

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, polohrubou mouku s práškem do pečiva a promícháme. Nakonec vmícháme i sníh z bílků, těstem... více o Broskvový želé řez

45 minut
Citronový krém s tvarohem

Citronový krém s tvarohem

Z jednoho dobře omytého citronu nastrouháme kůru na jemno(ne bílou část-je hořká). Ze tří citronů vymačkáme šťávu. Máslo rozpustíme ve vodní lázni s... více o Citronový krém s tvarohem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

**Příprava masa** Lístky rozmarýnu otrháme, oloupeme česnek a spolu se solí utřeme v hmoždíři na kaši. Není-li k dispozici hmoždíř, rozkrájíme... více o Pštrosí maso s rozmarýnem

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Piniové oříšky osmahneme na sucho v pánvi. Rajčata necháme okapat, bazalku omyjeme a osušíme. Všechny uvedené ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme... více o Pesto ze sušených nakládaných rajčat

30 minut
Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Plátky masa (šikmo krájené jsou větší) naklepejte, aby byly stejnoměrné a pokud možno velké. Šťávu z citronu promíchejte s jemně nasekanou petrželí a... více o Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Vařené oloupané brambory jemně nastrouháme, přidáme k nim jemně nastrouhanou mrkev, vejce, nasekané bylinky dle chuti, osolíme a přidáme mouku.... více o Barevné bramborové knedlíky (noky)

Cibulové hovězí

Cibulové hovězí

Do vymazané zapékací mísy (pekáčku) nasypeme vrstvu pokrájené cibule - 600 g. Na cibuli položíme silnější plátky masa (nejméně 2 cm), které dobře... více o Cibulové hovězí

30 minut
Pečené tofu s citrónovou marinádou

Pečené tofu s citrónovou marinádou

Tofu nakrájíme na hrubší proužky. Všechny ingredience kromě tofu spolu smícháme, takhle vytvoříme marinádu na tofu, do které tofu úplně ponoříme a... více o Pečené tofu s citrónovou marinádou

Čokoládový koláč s třešněmi

Čokoládový koláč s třešněmi

Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce. Pak střídavě přidáme mouku,... více o Čokoládový koláč s třešněmi

Pečený česnek

Pečený česnek

Seřízněte paličce česneku vršek. Asi ve 3/4 česneku. Aby byly vidět všechny stroužky "zvrchu". Potřeme olivovým olejem a dáme péci do trouby. (Můžeme... více o Pečený česnek

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Tuk utřeme s cukrem a s vejci. Poté přidáme mléko a vzešlý kvásek a cit. kůru. Nakonec přidáme mouku se solí. Mouky dáváme tolik, až je těsto tužší... více o Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče, Rohlíky...

Fazolková polévka II.

Fazolková polévka II.

Na másle orestujeme cibuli a kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, přidáme rajče (překrojené). Zalijeme vodou a necháme chvilku vařit, pak... více o Fazolková polévka II.

20 minut
Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a oregánem

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a…

Kuřecí prsa mírně naklepeme, potřeme rozdrceným česnekem, posypeme mletou paprikou a oregánem a opečeme (nejlépe na sucho na grilovací nebo nepřilnavé... více o Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a oregánem

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou…

Kuřecí prsíčka nakrájíme na kusky, posypeme grilovacím kořením a orestujeme nas oleji. Až je maso orestované, slejeme olej, přidáme teplou vodu a... více o Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

15 minut
Vajíčková pomazánka III.

Vajíčková pomazánka III.

Uvaříme vejce na tvrdo, oloupeme je, rozpůlíme a vyjmeme žloutky do mísy. Přidáme hořčici, majonézu, mletou papriku, nakrájenou najemno pažitku,... více o Vajíčková pomazánka III.

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Brambory uvařit ve slupce, vychladlé oloupat a nastrouhat na jemno. Přidat vejce, sůl. Hrubou mouku přidávat dokud se těsto lepí. Z vypracovaného... více o Bramborové šišky na slano

Zapečené filé

Zapečené filé

Zapékací nádobu vymazat máslem, rozložit filé, osolit, opepřit, posypat kmínem, grilovacím kořením a česnekem na plátky. Navrch dát scezené lečo, dát... více o Zapečené filé

Rybízový koláč II.

Rybízový koláč II.

Vajíčka utřeme s cukrem do pěny, přidáme ostatní suroviny a dobře zamícháme. Těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Navrch posypeme rybízem a... více o Rybízový koláč II.

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Nejprve si klasickým způsobem upečeme palačinky, ti co mají čas, si samozřejmě udělají domácí (na slano). Na pánvi v rozpáleném oleji orestujeme... více o Vynikající zapečené palačinky

Masové kuličky v omáčce z Ikea

Masové kuličky v omáčce z Ikea

Na polovině másla osmažíme cibulku. Housku nakrájíme na kostičky a navlhčíme vodou, petrželku nasekáme. Housku vymačkáme a smícháme s masem, cibulkou,... více o Masové kuličky v omáčce z Ikea

Babské kuře

Babské kuře

Syrové brambory nastrouháme, vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Potom je přemícháme s majoránkou, česnekem, troškou soli, špetkou kmínu, pepře a dvěma... více o Babské kuře

60 minut
Kiwi řezy

Kiwi řezy

Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme prášek do pečiva, mouku, sníh z bílků. Pečeme 7 minut při 200 °C, na vymazaném a vysypaném plechu. Po... více o Kiwi řezy

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Kuřecí stehna posolíme, silně potřeme česnekem a necháme 2 hodiny odpočinout. Stehna obalíme ve směsi hladké mouky a sladké papriky. Opečeme na másle... více o Pikantní pečená kuřecí stehna

60 minut
Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Hlavu kapra zbavenou střelí a jakékoliv odřezky uvaříme po 10 min. Slijeme a prochladlou rybu dobře obereme, a dáme stranou. Vývar dáme vařit s žlutým... více o Rybí polévka II.

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Mouku smícháme se špetkou soli a kypřícím práškem. Přidáme na vločky nakrájené máslo a vodu. Vypracujeme hladké těsto a dáme ho na 1 hodinu chladit.... více o Hruškový koláč II.

prejt

prejt

Vepřové dobře opereme, opálíme chlupy a vaříme v osolené vodě doměkka. Měkké maso obereme z kostí a umeleme na masovém strojku. Rovněž umeleme syrová... více o prejt

120 minut
Masíčko po námořnicku

Masíčko po námořnicku

Cibulku osmahneme dozlatova, přidáme hovězí maso, gulášové koření a dusíme cca 10 min, pak přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, sojovou a... více o Masíčko po námořnicku

10 minut
Grilovací marináda I.

Grilovací marináda I.

Smícháme všechny přísady a potřeme maso. Přikryjeme a necháme v chladu odpočinout po dobu několika hodin nebo přes noc. Pečeme na středním ohni.... více o Grilovací marináda I.

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Sádlo (máslo) a sůl vložíme do vody, osolíme, rozpustíme na sporáku, až se začne vařit, zmírníme na střední oheň a najednu vsypeme mouku. Všechno... více o Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Zatloukané řízky

Zatloukané řízky

Maso nakrájíme na plátky. Každý plátek naklepeme a obalíme v osolené strouhance, kterou paličkou důkladně zaklepeme. Potom řízky namáčíme do... více o Zatloukané řízky

Pikantní fazolová polévka

Pikantní fazolová polévka

Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou necháme několik hodin nabobtnat. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a zalijeme 1,5 l... více o Pikantní fazolová polévka

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Bůček omyjeme, osušíme a ostrým nožem v něm vytvoříme kpasu. Housky nakrájíme na kostičky, postříkáme mlékem, přidáme nadrobno pokrájené uzené maso,... více o Nadívaný vepřový bůček

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na kůži je křížem několikrát nařízneme a propícháme hřebíčky a jehličkami rozmarýnu. Cibule a mrkev... více o Vepřová pečeně s kůrčičkou

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

Poslední sledované recepty

57
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
28
Polévka z medvědího česneku s pestem
Polévka z medvědího…
23
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
22
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s brokolicovou…
19
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Lela Vémola se ztrácí před očima: Rozvod na spadnutí

Lela Vémola se ztrácí před očima: Rozvod na spadnutí

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a Silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a Silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Leoš Mareš o stavu Hezuckého: V pátek domů ze špitálu?

Leoš Mareš o stavu Hezuckého: V pátek domů ze špitálu?

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Obalování ryb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact