• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Nahořklý chřest

Nahořklý chřest

Nahořklý chřest

Je nejen chutný, ale i zdravý. A zároveň také jednoduchý na přípravu. Proto si stále častěji nachází místo v našem jídelníčku. Někdy ale může chutnat nahořkle. Co s tím?

Chřest bude méně hořký, pokud ho postavíte do sklenice s ledovou vodou a dáte do lednice alespoň na 2–3 hodiny, můžete ho tam ale nechat i přes noc.

Jestliže se chystáte chřest vařit a zjistíte, že chutná nahořkle, pomůže kousek bílého chleba, trocha mléka, oloupaná syrová brambora nebo malý hlávkový salát, které vložíte do vody, v níž budete chřest vařit a povaříte je spolu s ním. I hodně hořký chřest tak svoji hořkost ztratí.

Problém s nahořklou chutí také vyřeší důkladné oloupání, to se ale týká pouze zeleného či fialového chřestu.

4 tipy, jak správně uvařit chřest, aby byl křupavý, najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

40 minut
Kapustová polévka se slaninou

Kapustová polévka se slaninou

Na kousku másla nebo trošce oleje osmažíme na nudličky pokrájenou slaninu. Pokud je hodně prorostlá, budeme tuku potřebovat minimálně. Na osmaženou... více o Kapustová polévka se slaninou

30 minut
Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mražený hrášek a krevety nechte povolit, batáty oloupejte a nakrájejte na kostky velikosti sousta. Na nepřilnavé... více o Rychlé červené karí s krevetami

60 minut
Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co…

Žloutky utřeme s moučkovým cukrem a jedním vanilkovým cukrem, přilijeme vlahou Heru a šleháme do husté pěny. Postupně šlehačem přimícháme mléko a... více o Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

Dáme vařit brambory ve slupce. Necháme vařit tak aby byly na zkus. Nesmí být moc měkké, kvůli dopékaní v troubě. Mezi tím co se brambory vaří, si... více o Francouzské brambory

30 minut
Čokoládové croissanty z listového těsta

Čokoládové croissanty z listového…

Listové těsto si rozválíme a vykrajujeme trojuhelníky. Doprostřed dáme trochu nuttely, nebo kousek čokolády. Zabalíme, dáme na plech, potřeme vajíčkem... více o Čokoládové croissanty z listového těsta

80 minut
Beskydský králík

Beskydský králík

Králíka rozporcujte, osolte, opepřete a spolu s česnekem a olejem naložte nejlépe přes noc. Uzený bok nakrájejte na kousky, nadrobno nasekejte cibuli... více o Beskydský králík

45 minut
Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Vše smícháme, vylijeme na plech a pečeme na 180 st v horkovzdušné troubě po dobu 30 minut. Po vychladnutí nakrájíme a ideálně dáme vychladit do... více o Cuketová buchta ala brownies

45 minut
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)

Cereální hruškový / jablečný závin …

Cereální těsto necháme rozmrazit, vyválíme z něj na pomoučněném stole tři čtverce cca 25x25 cm. Na každý plát nastrouháme vrstvičku starších loupáčků ... více o Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)

80 minut
Jednoduchý jogurtový ořechový / kokosový beránek

Jednoduchý jogurtový ořechový /…

Jogurt smícháme v míse s vejci, olejem a cukry, pak vmícháme ořechy, mandle či kokos a nakonec přisypeme mouku s kypřidlem. Vše dobře promícháme,... více o Jednoduchý jogurtový ořechový / kokosový beránek

30 minut
(nejen) Hořčicové řízky

(nejen) Hořčicové řízky

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutily. Takto připravené řízky z jedné strany potřeme hořčicí,... více o (nejen) Hořčicové řízky

Květákový salát nebo pomazánka

Květákový salát nebo pomazánka

Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě krátce povaříme, pak scedíme, necháme okapat a vychladnout. Část růžiček (asi čtvrtinu) ponecháme na... více o Květákový salát nebo pomazánka

40 minut
Banánový dortík s kakaem

Banánový dortík s kakaem

Vejce rozmixujte společně s banány, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, oba cukry, kakao, špetku soli, šťávu z citronu a rozpuštěné máslo.... více o Banánový dortík s kakaem

Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme změklé máslo (lze i částečně rozpuštěné), tvaroh (pokojová teplota), jemně nastrouhanou citronovou... více o Citronovo-tvarohová buchta

15 minut
Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Utřeme cukr s máslem, přidáme tvaroh, vejce a mouku. Vypracujeme těsto, které vyválíme na vále, rozkrájíme a plníme ovocem. Tvarohové knedlíky plněné... více o Tvarohové knedlíky plněné ovocem

60 minut
Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme bylinky. Na oleji osmažíme cibuli, na proužky nakrájenou mrkev, česnek, přidáme maso a... více o Kuřecí maso na houbách se smetanou

160 minut
Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Příprava základu pro cibulačku - poctivý kuřecí vývar: Kuřecí skelety a křídla vložíme na máslem vypečený pekáč do rozehřáté trouby 220°C na 20 minut.... více o Francouzská gratinovaná cibulačka

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Maso nakrájíme na plátky nebo kostky, naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem, kmínem, majoránkou, česnekem a dáme na dno vymazaného pekáče. Na maso dáme... více o Houbová staročeská pečínka s bramborem

10 minut
Jahodová limonáda

Jahodová limonáda

Jahody (2 nechte na ozdobu) a 2 lžíce cukru rozmixujte do pyré. Připravte si dvě skleničky a na dno každé dejte 3 lžíce pyré, po dvou lžičkách cukru a... více o Jahodová limonáda

15 minut
Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Cuketu omyjeme a oloupeme. Potom ji na hrubo nastrouháme do mísy. K ní přidáme 1 vejce, sůl, majoránku, mouku, mléko, prolisovaný česnek. Vše dobře... více o Cuketové placky II.

40 minut
Krůtí guláš s těstovinami

Krůtí guláš s těstovinami

Maso opláchněte, osušte, nakrájejte na malé kousky, osolte a opepřete. Na rozehřátém oleji v kastrolu krátce, asi 5 minut, orestujte nakrájenou... více o Krůtí guláš s těstovinami

Pohankový salát

Pohankový salát

Udělejte pohanku dle návodu. (Já tedy jednou koupila od Lagrisu v krabičce a nebyla vůbec dobrá. Jinak kupuju v jednom ukrajinsko-ruském obchodě... více o Pohankový salát

Špenátovka

Špenátovka

Špenát necháme rozmrazit, přebytečnou vodu odlijeme. Na rozpáleném oleji osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli, přidáme špenát a rozetřený česnek.... více o Špenátovka

30 minut
Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

File opláchneme, případně odstraníme kůži a nakrájíme na malé kousky. Šalotku nakrájíme na jemno. V hrnci rozehrřejeme trochu oleje, kousek másla a... více o Krémové rizoto s lososem

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit. Po vypocení nakrájíme na kostky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi... více o Lilek s rajčaty

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Vepřové plátky naklepeme, posypeme kořením, na každý plátek masa položíme dva plátky debrecínky, pevně zavineme. Do zapékací misky dáme pokrájený špek... více o Debrecínské závitky

Lemon Pie / Citronový koláč

Lemon Pie / Citronový koláč

Prvně prosejeme mouku s cukrem do mísy, do které poté přidáme máslo a zaděláme na těsto. Přidáme žloutek a podle potřeby trochu vody, ale pozor, ať... více o Lemon Pie / Citronový koláč

Rohlíčky s nugátovou náplní

Rohlíčky s nugátovou náplní

Listové těsto vyválíme na plát ve tvaru obdélníku o rozměrech přibližně 50x30 cm, silný asi půl centimetru. Pak ho podélně rozpůlíme, oba pásy těsta... více o Rohlíčky s nugátovou náplní

Plněné smažené brambory

Plněné smažené brambory

Oloupané vychladlé brambory oloupeme v půlce rozkrojíme, středy vydlabeme, dáme do misky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme najemno pokrájenou šunku, sýr... více o Plněné smažené brambory

90 minut
Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Porce králíka nasolíme. V pekáčku rozehřejeme máslo na kterém orestujeme slaninu, kuličky pepře, tymián s bobkovým listem. Do pekáčku dáme porce... více o Králík po francouzsku

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Den předem uvaříme Salko 1-1 1/2 hodiny. Žloutky + cukr + vodu vymícháme do pěny, ořechy, strouhanku, mouku a prášek do pečiva smícháme a po trošce... více o Karamelové řezy od Gizky

Květák s kakaem

Květák s kakaem

Celý nerozebraný květák uvaříme ve slané vodě do měkka, ale tak, aby zůstal křupavý, nerozpadající se. Necháme okapat a udržujeme v teple. Polijeme... více o Květák s kakaem

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Uvařené fazolky dáme do mísy, přidáme na kostky nakrájená rajčata a tofu, na kolečka nakrájené cibulky. Olej vyšleháme se šťávou, solí a pepřem a... více o Salát ze zelených fazolek

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě. Mezitím připravíme krém: z mléka, krupicového a... více o Kremeše s pudinkovým krémem

Píchaná buchta

Píchaná buchta

Ze surovin na těsto umíchat těsto, vylít na vymazaný a vysypaný plech a upéct. Ještě horký koláč rozpíchat špejlí. Po vychladnutí nakrájet na kostky a... více o Píchaná buchta

10 minut
Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Tvaroh, sýr a pomazánkové máslo utřeme na hladkou hmotu. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, na delší nudličky nakrájenou šunku, salám a kukuřici,... více o Tvarohová pomazánka extra

60 minut
Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Namočené fazole uvařit. Ve velké míse smíchat zálivku - olej, drobné kostičky cibule, utřený česnek, sůl a pepř. Nešetřit příliš solí ani pepřem. Do... více o Fazolový salát univerzál

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Žloutky a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme tvaroh, olej, mák, mouku s práškem do pečiva, rum a rozinky. Nakonec lehce zamícháme sníh z bílků. Těsto... více o Tvarohový makovec

120 minut
Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Utřeme do pěny změklé máslo s cukrem a žloutky, přidáme tvaroh, krupici smíchanou s citronovou kůrou a kypřícím práškem. Lehce vmícháme ušlehaný sníh... více o Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Květák uvaříme, rozmačkáme ho a smícháme se žloutky vymíchanými s máslem. Rohlíky nakrájíme na kostky, namočíme v mléce a přidáme ke květáku. Vmícháme... více o Květákový nákyp jako příloha

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Z droždí, cukru a vody si připravíme kvásek. Mouku, sůl, kmín, pepř a majoránku v misce důkladně promícháme (alespoň 1 minutu). Potom vlejeme kvásek a... více o Domácí chléb III.

Burisony v karamelu

Burisony v karamelu

Ve vodní lázni necháme roztopit máslo a karamelové bonbony, pak přidáme burisony. Tvoříme jakékoliv tvary a dáváme je na pečící papir a necháme... více o Burisony v karamelu

15 minut
Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Mrkev nastouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme na jemno a smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Mažeme na plátky veky potřené máslem nebo... více o Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím, přidám lžičku marmite, zaliji... více o Boloňské špagety po anglicku

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Štávu zahřejeme na 85 °C (rychle) přidáme cukr a kyselinu, necháme rozpustit. Nevaříme! Plníme do lahví, pevně uzavřeme a skladujeme ve vodorovné... více o Šťáva z malin, jahod apod.

60 minut
Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Rozvírací dortovou formu vymastíme a dobře vysypeme. Máslo rozehřejeme a necháme zchladnout a smícháme s ostatními surovinami. 2/3 těsta si necháme, 1... více o Francouzský ořechový koláč

15 minut
Celerový salát

Celerový salát

Celer uvaříme do měkka v osolené vodě. Po vychladnutí nastrouháme na jemném struhadle a přidáme sterilovaný celer (bez vody) a nakrájený pórek (lze... více o Celerový salát

Fofr bublanina

Fofr bublanina

Všechny přísady dáme do misky, dobře promícháme a těsto rozetřeme na tukem vymazaný plech a moukou vysypaný plech. Poklademe ovocem, posypeme... více o Fofr bublanina

Andělské zvony

Andělské zvony

Na rozehřátém oleji zesklovatíme kostičky cibule a papriky. Bůček nakrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme a posypeme grilovacím kořením. Přidáme na... více o Andělské zvony

Zapečené filé na špenátě

Zapečené filé na špenátě

Špenát omyjeme a necháme dobře okapat. Cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a dusíme v horkém tuku, až zesklovatí. Přidáme špenát, sůl i pepř a... více o Zapečené filé na špenátě

Plněné krůtí stehno

Plněné krůtí stehno

Maso omyjeme a velmi lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nastrouháme je. Cibuli osmahneme na másle, přidáme žampiony a... více o Plněné krůtí stehno

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

Poslední sledované recepty

86
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
53
Burgery z červené řepy
Burgery z červené řepy
52
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
40
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
39
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou, mangem, chilli, vanilkou i bez vaření
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou,…
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
AHA.cz Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Producent Harvey Weinstein (73) v kauze sexuálních zločinů: Porota rozhodla!

Producent Harvey Weinstein (73) v kauze sexuálních zločinů: Porota rozhodla!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Nahořklý chřest
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact