• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Nahořklý chřest

Nahořklý chřest

Nahořklý chřest

Je nejen chutný, ale i zdravý. A zároveň také jednoduchý na přípravu. Proto si stále častěji nachází místo v našem jídelníčku. Někdy ale může chutnat nahořkle. Co s tím?

Chřest bude méně hořký, pokud ho postavíte do sklenice s ledovou vodou a dáte do lednice alespoň na 2–3 hodiny, můžete ho tam ale nechat i přes noc.

Jestliže se chystáte chřest vařit a zjistíte, že chutná nahořkle, pomůže kousek bílého chleba, trocha mléka, oloupaná syrová brambora nebo malý hlávkový salát, které vložíte do vody, v níž budete chřest vařit a povaříte je spolu s ním. I hodně hořký chřest tak svoji hořkost ztratí.

Problém s nahořklou chutí také vyřeší důkladné oloupání, to se ale týká pouze zeleného či fialového chřestu.

4 tipy, jak správně uvařit chřest, aby byl křupavý, najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

30 minut
Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Máslo rozpustíme, přihodíme koření a bylinky dle chuti, které zasypeme hladkou moukou, kterou necháme za občasného promíchání zpěnit lehce dorůžova a... více o Rajská polévka se špeclemi

135 minut
Pečený bůček

Pečený bůček

Kůži vepřového boku nařízněte do mřížky. Hřebíček spolu se solí smíchejte a nadrťte v hmoždíři a vetřete do kůže. V troubě rozehřáté na 185 °C pečte v... více o Pečený bůček

35 minut
Thajská polévka

Thajská polévka

Spodní část citronely rozdrťte paličkou na maso. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem smíchejte a přiveďte k varu kokosové mléko a vývar. Přidejte... více o Thajská polévka

15 minut
Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

Okapaného tuňáka v misce vidličkou rozmělníme, přidáme na drobno nasekané černé olivy, jemně pokrájenou cibuli, protlak nebo jemně pokrájená sušená... více o Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Rybí steak

Rybí steak

Steaky (filety) očistíme, osušíme a potřeme marinádou, kterou jsme si v hlubokém talíři umíchali z citronové šťávy, soli a pepře (dle chuti), oleje,... více o Rybí steak

120 minut
Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Bůček pokrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme dle chuti mletým chilli. Pokud chceme méně ostrý bůček, tak vyměníme chilli za pálivou papriku... více o Bůček na pivu - pikantní

20 minut
Izraelský hummus

Izraelský hummus

Cizrnu namočíme minimálně 24 hodin předem do vody, do které přidáme 1/2 lžičky jedlé sody (to nám pomůže trochu narušit pevnou strukturu cizrny, jinak... více o Izraelský hummus

15 minut
Caprese z červené řepy

Caprese z červené řepy

Řepu dáme uvařit do osolené vody s rozmáčknutými stroužky česneku a bylinkami do měkka. Po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které na... více o Caprese z červené řepy

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, pak přidáme osmažit pokrájenou slaninu a nakonec ještě na chvilku nastrouhaný česnek. Do směsi nasypeme... více o Dušený listový špenát na slanině

25 minut
Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Všechny složky kromě bílků smícháme do hladkého těsta. Ušleháme bílky do tuha a jemně promícháme těsto.Pečeme ve vaflovači přibližně 2-3 minuty do... více o Lehké a křupavé vafle

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem…

Na kousku másla (olej) osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli se slaninou. Přidáme trochu roztopit pokrájený sýr, vejce (2-3, dle velikosti),... více o Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky

5 minut
Ostrá barbecue marináda BBQ

Ostrá barbecue marináda BBQ

Igredience smíchejte v menším hrnci, pomalu přiveďte k varu a nechte probublávat, dokud marináda trochu nezhoustne. Nechte vychladnout. Pak přidejte... více o Ostrá barbecue marináda BBQ

60 minut
Kuřecí prsa obalované v chipsech

Kuřecí prsa obalované v chipsech

1.Kuřecí prsa naklepeme a dáme je na cca 20-30 minut do marinády a do ledničky 2.Rozdrtíme na malé kousky paprikové chipsy 3.Vytáhneme z ledničky... více o Kuřecí prsa obalované v chipsech

Čokoládový koláč "kokoska"

Čokoládový koláč "kokoska"

Kokos smícháme s vejcem a salkem, trochu si můžeme nechat třeba do čaje nebo kávy. Máslo s čokoládu společně rozpustíme ve vodní lázni nebo v... více o Čokoládový koláč "kokoska"

90 minut
Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Bábovkovou formu vyložíme plátky anglické slaniny tak, aby zakryla vnější stěnu bábovky. Pokud máte formu, která se hodně připaluje, je možné ji... více o Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Kroupy na dvě hodiny namočíme, pak propláchneme a ve slané vodě uvaříme doměkka (nepřevařit!). Scedíme a propláchneme převařenou vodou. Na oleji ... více o Houbové kroupy se zelím

Báječné máslové koláčky - nejen svatební

Báječné máslové koláčky - nejen…

Mouku dáme do mísy, přidáme cukr, sůl, citronovou kůru, prášek do pečiva a promícháme. Uprostřed mouky uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce a do... více o Báječné máslové koláčky - nejen svatební

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Na koláč používáme všechny suroviny pokojové teploty, i hrušky. Těsto: žloutky vyšleháme s cukry a máslem do pěny, přidáme tvaroh, citronovou kůru ... více o Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

V míse ušlehat větší část moučkového cukru, žloutky a vodu. Šlehat do té doby než bude hmota bílá. Z bílků a zbytku moučkového cukru ušlehat sníh. Do... více o Světlý piškotový korpus

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Na rozpáleném oleji orestujeme propláchnutou a okapanou rýži. Až zbělá, vmícháme do ní kari, zalijeme vodou, osolíme, přikryjeme pokličkou a 5 minut... více o Blesková rýže kari podle Lidušky

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme a nakrájíme na... více o Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Sojový granulát si uvaříme v litru osolené vody cca 15 minut, pak scedíme a přebytečnou vodu jemně vymačkáme. Cibuli si osmažíme na oleji, pak přidáme... více o Sojová směs na topinky, těstoviny...

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Jablka oloupeme, vyřežeme jádřince a nakrájíme na plátky. Umícháme ricottu, med a vejce, nejlépe v robotu,do hladkého krému. Smícháme mouku, škrob,... více o Bábovka s medem, ricottou a jablky

Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

Bramborovo - květáková polévka s…

Na másle orestujeme vločky dozlatova, zaprášíme moukou a zalijeme vodou nebo vývarem. Vložíme pokrájené brambory a růžičky květáku, přidáme kurkumu,... více o Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

Masíčko v hermelínu-minutka

Masíčko v hermelínu-minutka

Maso pokrájíme na kostičky, posypeme kořením, zakapeme lžičkou oleje, přidáme česnek, scezené žampiony a promícháme. Masovou směs si můžeme připravit... více o Masíčko v hermelínu-minutka

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Meruňky omyjeme, rozpůlíme, zasypeme cukrem a dáme vařit do hrnce na cca 30 - 45 minut. Během varu přidáme jadýrka. Ke konci je vyndáme a ponorným... více o Meruňková marmeláda

Kuřecí kari s rýží

Kuřecí kari s rýží

Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na malé kousky a zprudka je opečeme na malém množství oleje. Až chytnou barvu, přidáme sůl (ne moc, budeme přidávat... více o Kuřecí kari s rýží

120 minut
Vepřové řízky po moravsku

Vepřové řízky po moravsku

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Vložíme na rozehřátý olej a opečeme z obou stran, podlijeme troškou vody... více o Vepřové řízky po moravsku

Hrníčkové knedlíky

Hrníčkové knedlíky

Nakrájíme housky, opražíme na másle, zalijeme mlékem a přidáme mouku a žloutky, ochutíme a vmícháme tuhý sníh z bílků. Hmotu dáme do 4-5 hrnků, max. 1... více o Hrníčkové knedlíky

45 minut
Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Z mouky, másla, cukru, žloudků a citrónu zpracujeme těsto, které rychle a dobře propracujeme a dáme do ledničky odpočinout na min. 2 hodiny (ale je... více o Linecká velikonoční vejce II.

Bůčková roláda v alobalu

Bůčková roláda v alobalu

1/2 kg mletého masa, 1 lžíce vegeky, 1/2 lžičky soli, 1 dcl mléka - vše smíchat a nechat v lednici do druhého dne uležet. Na mokrý igelit rozetřít... více o Bůčková roláda v alobalu

60 minut
Cuketová buchta III.

Cuketová buchta III.

Celá vejce ušleháme do pěny s cukrem. Potom přidáme hladkou mouku, nastrouhanou cuketu, olej, jedlou sodu, prášek do pečiva a naposledy kakao.... více o Cuketová buchta III.

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ušleháme žloutky s cukrem a pak přidáme ostatní, nakonec lehce vmícháme sníh. Upečeme na velkém plechu vyloženém pečícím papírem. Pečeme v předehřáté... více o Ořechové řezy ledové - cukroví

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Všechny ingredience vložím do kastrůlku a ve vodní lázni (pro začínající hospodyně to znamená, že tento kastrůlek vložíme do velkého s vodou a tuto... více o Bílá čokoláda do formiček

45 minut
Hrstkové ovocné knedlíky

Hrstkové ovocné knedlíky

Vše (mimo ovoce) smícháme, pokud je těsto husté (drobí se), je možné ho naředit trochou mléka, pokud je řídké (teče), přidáme trochu krupice a... více o Hrstkové ovocné knedlíky

Africká lilková pomazánka

Africká lilková pomazánka

Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v pánvi při střední teplotě.... více o Africká lilková pomazánka

45 minut
Maková bábovka

Maková bábovka

Žloutky třeme s cukrem, přidáme olej a třeme asi 1/2 hodiny (až tak dlouho to nedělám, ale je to tak v receptu). V jiné míse smícháme mák s prosátou... více o Maková bábovka

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Obě těsta spojíme a přimícháme mleté ořechy. Dort pečeme pomalu, korpus již nerozkrajujeme, neplníme krémem, je velmi vláčný, chutný. Vhodný pro děti.... více o Templářský dort tmavý

Banánový koktejl

Banánový koktejl

Do velké mísy nalijeme 1 l polotučného mléka, potom tam dáme 2 nebo 3 oloupané banány, a nakonec půl sáčku vanilkového cukru, a potom všechno... více o Banánový koktejl

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Na pánvi opečeme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme pokrájené a okořeněné kuřecí maso. Když je maso z poloviny hotové, přidáme... více o Široké nudle s kuřecím masem a nivou

150 minut
Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Řepu namočte přes noc do vody. Ráno kartáčkem omyjte, přelijte vařící vodou a 2 hodiny vařte. Potom prudce zchlaďte, oloupejte a nahrubo nastrouhejte.... více o Nakládaná červená řepa

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Nejdříve připravujeme omáčku. Základ tvoří bešamel - rozpustíme máslo (margarín) za stálého míchání metlou přisypáváme hladkou mouku a potom pomalu za... více o Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

15 minut
Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Jemně nastrouhané brambory utřeme se sýrem a nastrouhaným žloutkem. Přidáme česnek, na jemno nasekanou pažitku, zředíme mlékem nebo smetanou. Dobře... více o Bramborová pomazánka

Boubínské bramboráčky

Boubínské bramboráčky

Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle a necháme vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvíli odstát a... více o Boubínské bramboráčky

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, ve vývaru namočené a... více o Jitrnicový prejt

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Z droždí, špetky mouky, cukru a vlažného mléka připravíme kvásek. Po vykynutí zaděláme těsto, které rozválíme na placku a rádýlkem vykrájíme čtverce... více o Pierogi ‒ pirožky

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Květáky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a jemně rozsekáme. Bílky, mléko a sůl rozšleháme a vmícháme nastrouhaný sýr. Rozsekaný květák dáme do... více o Gratinovaný květák

Smažený králík

Smažený králík

Maso vykostíme a nakrájíme na plátky. Rozmixujeme cibuli, česnek a sůl. Touto směsí potřeme maso a necháme uležet (asi hodinu). Pak jednotlivé plátky... více o Smažený králík

Jemná tvarohová pomazánka

Jemná tvarohová pomazánka

Šlehačku ušleháme a smícháme s tvarohem. Dochutíme pepřem a solí. Přidáme bylinky a promícháme. Je to výborný doplněk k zelenině.... více o Jemná tvarohová pomazánka

Sója s houbami

Sója s houbami

Houby namočíme do studené vody a po půl hodině scedíme a nakrájíme na kousky, stejně jako zeleninu. V hluboké pánvi rozpálíme olej a vsypeme postupně... více o Sója s houbami

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Poslední sledované recepty

28
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Máslové řízky
Máslové řízky
21
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
18
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Reportér Showtimu Karel Kašák: Na Primě dostal stopku!

Reportér Showtimu Karel Kašák: Na Primě dostal stopku!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Nahořklý chřest
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact