• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Játrové knedlíčky do polévky

Játrové knedlíčky do polévky

Játrové knedlíčky do polévky

Pořádný silný vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky je klasika, kterou většina z nás miluje. Do hovězí polévky prostě patří, dodají jí tu správnou chuť a šmrnc.

Příprava domácích játrových knedlíčků není vůbec složitá. Stačí játra odblanit, zbavit zbytků cév, a namlít na masovém mlýnku nebo rozmixovat v mixéru, zahustit je strouhankou, přidat na másle osmaženou cibulku, vajíčko, česnek, sůl, pepř, majoránku a špetku muškátového oříšku nebo květu.

S čerstvě připravenou hmotou na knedlíčky se ale špatně pracuje, lepí se a knedlíčky nemají ten správný tvar. Proto si zavářku připravte dřív a uložte ji alespoň na hodinu do ledničky. Knedlíčky pak tvarujte rukama, které si vždy namočte do studené vody.

Recept na poctivý domácí vývar, jak ho připravují šéfkuchaři, najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

40 minut
Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

Na trošce rozpáleného oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso a dále smažíme. Za pomocí šťouchadla nebo vařečky, mleté... více o Adžika směs z mletého masa

35 minut
Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem

Bezlepkový dortík do skleničky s…

Rozmixujeme datle a ořechy tak, aby vytvořily lepivější drobenku. Hrubší struktura je žádoucí. Směs lehce upěchujeme na dno skleniček. Na dni... více o Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem

40 minut
Bramborové placky se sýrem po našem

Bramborové placky se sýrem po našem

Oloupané, předem uvařené (nebo zbylé od oběda) brambory dáme do mísy a nastrouháme na hrubo nebo rozšťoucháme. Přidáme hrubě nastrouhaný sýr dle... více o Bramborové placky se sýrem po našem

40 minut
Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Kapustu nakrájejte na 1cm proužky, brambory a mrkev na kostky, cibuli nasekejte najemno. Na 2 lžících másla nechte zesklovatět cibuli a rozvonět... více o Kapustová polévka s klobásou

5 minut
Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

1) Vezmete si jednu velkou misku ,dáte do ní 3 hrnky hladké mouky přidejte do misky 1 vejce. 2)Míchejte misku z ingrediencemi a pomalu do ní lite 4... více o Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

45 minut
Bábovkový dort

Bábovkový dort

Ve větší míse smícháme mouku, mléko, vajíčka, cukr, kypřící prášek a olej a smícháme v polotuhé těsto. Nadrtíme čokoládu a rozdělíme na dvě poloviny,... více o Bábovkový dort

20 minut
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Špenát dobře očistíme. Namočíme do studené vody a několikrát propereme, vodu vyměňujeme. Nakonec propláchneme tekoucí vodou. Do vroucí vody vhodíme... více o Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

120 minut
Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Bůček pokrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme dle chuti mletým chilli. Pokud chceme méně ostrý bůček, tak vyměníme chilli za pálivou papriku... více o Bůček na pivu - pikantní

Bramboráky se zelnou směsí

Bramboráky se zelnou směsí

Brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Pokud mají brambory hodně šťávy, slijeme ji. Přidáme vejce, nastrouhaný česnek, pepř, majoránku, a... více o Bramboráky se zelnou směsí

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, kávu a dobře promícháme. Přisypeme ořechy, mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Nakonec... více o Jednoduché kávové řezy s ořechy

Pomazánka z "vepřovky"

Pomazánka z "vepřovky"

Masovou konzervu dáme do misky, vidličkou rozmačkáme, přidáme drobně pokrájenou cibuli, okurky (kápii), nastrouhaný česnek (jemně) a vejce (hrubě),... více o Pomazánka z "vepřovky"

Kuře (nejen) na zelí

Kuře (nejen) na zelí

Naporcované kuře (stehna) osolíme a okořeníme a položíme do pekáče na pokrájenou cibuli, česnek a uzeninu. Stehna poklademe kousky másla, trochu... více o Kuře (nejen) na zelí

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Maso nakrájíme na kostky nebo plátky (dle použitého druhu), osolíme, opepříme a dáme orestovat na dosklovata na oleji osmaženou cibuli. Až máme maso... více o Tymiánové hovězí se zeleninou

Bílý roládový dort

Bílý roládový dort

Nejprve si upečeme kulatý korpus v předehřáté troubě na 180 °C. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře... více o Bílý roládový dort

30 minut
Dietní buchta

Dietní buchta

Tvaroh dáme do nějaké nádoby, ve které budeme později vše mixovat.Přidáme banán, lžíci kakaa, kypřící prášek a vejce. Vše rozmixujeme. Poté pridáme 2... více o Dietní buchta

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí maso pokrájíme na kostky, které jemně osolíme, dobře opepříme a zaprášíme moukou. Na rozpáleném sádle osmažíme drobně pokrájené cibule, na ně... více o Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

50 minut
Řezy Margot

Řezy Margot

Smícháme sypké přísady,přidáme nastrouhanou čokoládu Margot a ostatní ingredience.Zpracujeme vláčné těsto a nalijeme ho na vymazaný a moukou vysypaný... více o Řezy Margot

Košíčky z listového těsta

Košíčky z listového těsta

Listové těsto vyválíme, vykrájíme z něj kolečka, která vmáčkneme do košíčků na pečení (kovových) nebo s nimi vyložíme plech na pečení muffin. Aby se... více o Košíčky z listového těsta

10 minut
Friulské frico

Friulské frico

Sýr nahrubo nastrouhejte a rozestřete na pánev. Nemusíte ji vymazávat, sýr obsahuje dostatek tuku. Nechte sýr na středním plameni roztavit a opéct,... více o Friulské frico

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Tuňáka necháme okapat. Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme. V menším hrnci osmažíme na trošce oleje pokrájenou cibuli a celer pokrájený na plátky.... více o Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Cizrnu namočíme den předem. Vodu, ve které jsme cizrnu namáčeli, vylijeme a dáme vařit s vodou čerstvou, nesolíme. Uvaříme do měkka. Vývar z cizrny... více o Cizrna na italský způsob II.

Brokolicová žemlovka

Brokolicová žemlovka

Brokolici dáme vařit do osolené vody, stačí 4-5 minut, pak scedíme. Rohlíky si pokrájíme na plátky asi 1 cm široké a namáčíme je v rozšlehaných... více o Brokolicová žemlovka

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Jablko nastrouháme do misky (klidně i se slupkou), přidáme vejce, mléko, cukr, sůl a zamícháme. Pak přidáváme mouku - tolik, aby vznikla kašovitá,... více o Jablečné (mini) palačinky

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Maso si pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme je a opepříme. Mouku si důkladně rozmícháme v rozšlehaných vejcích s mlékem,přidáme šunku, hrášek a... více o Vepřové řízky v pařízském těstíčku

60 minut
Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Rybu rozdělíme na porce, pokapeme citronem, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a necháme asi 30 minut odležet. Z vajec, piva,... více o Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

120 minut
Králík v zelenině s hořčicí

Králík v zelenině s hořčicí

Králíka osolíme, opepříme a na másle v troubě pečeme asi půl hodiny - podléváme. Pak maso potřeme hořčicí obložíme ho očištěnou a pokrájenou zeleninou... více o Králík v zelenině s hořčicí

60 minut
Roštěnky na špeku

Roštěnky na špeku

Maso nakrájíme buď na plátky nebo na nudličky. Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme smažit. Hned jak začne pouštět tuk, přihodíme nakrájené cibule... více o Roštěnky na špeku

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Svaříme vodu se solí na 4% roztok (na 1 l vody 40g soli) a necháme vychladnout. Zeleninu oloupeme a očistíme. Květák rozebereme na menší růžičky,... více o Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Játra omyjeme, odblaníme a tak jak jsou mokrá je posypeme ze všech stran grilovacím kořením. Nachystáme si pekáček, každý kousek játra obalíme jen ve... více o Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Sumeček

Sumeček

Filety osolíme, na jednu stranu dáme kari a na druhou stranu sumečka dáme česnek a bylinky. Nastrouháme sýr a smícháme ho s domácí strouhankou, filety... více o Sumeček

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Brambory oloupeme a vaříme, jak jsme zvyklí. Poté je rozmixujeme společně se smetanou a jedním vejcem (popř. jen žloutkem - syrovým). Osolíme dle... více o Nejlepší bramborová kaše od babičky

60 minut
Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Nejprve oloupeme brambory a vcelku je uvaříme do poloměkka, scedíme a necháme mírně vychladnout, pak nakrájíme na kolečka. Na kolečka budeme krájet... více o Sumec dle baštýře Jardy

10 minut
Silná česneková pomazánka na jednohubky

Silná česneková pomazánka na…

Sýr a vajíčka nastrouháne najemno, přidáme utřený česnek, sůl, pepř, nasekanou pažitku nebo petrželku (v zimě dávám sušenou nebo mraženou) a vmícháme... více o Silná česneková pomazánka na jednohubky

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

Červený rybíz prolisujeme a odměříme množství šťávy. Na 1,5 l šťávy přidáme 2,1 l vody a kyselinu benzoovou a necháme přes noc stát. Potom přecedíme... více o Nevařená rybízová šťáva

90 minut
Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, větší kusy zelí překrájíme. Jednu cibuli osmažíme na na polovině tuku, opečeme maso, osolíme, okořeníme... více o Segedínský guláš maďarské babičky

30 minut
Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Z ingrediencí na těsto si připravíme těsto, které necháme 1/2 hodiny v chladu rozležet. Poté vyválíme a položíme na vymazaný a vysypaný plech (nebo... více o Tvarohovo-ananasové řezy

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Řízky nasolíme, naklepeme a poté je ještě jednou naklepeme ve strouhance. Takto připravené řízečky obalíme v rozšlehaném vejci a dáme zprudka opéct na... více o Řízečky naruby

Kávové slzičky

Kávové slzičky

Z mouky, prášku, cukru, oříšků, kávy, másla, žloutků a mléka vypracujeme těsto a dáme do chladu ztuhnout. Těsto vyválíme a formičkou vykrajujeme... více o Kávové slzičky

15 minut
Pomazánka z cizrny

Pomazánka z cizrny

Cizrnu necháme okapat a rozmixujeme společně s jogurtem, česnekem, citronovou šťávou a olivovým olejem na hladkou kaši. Osolíme, opepříme. Podáváme s... více o Pomazánka z cizrny

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě zašleháme. Pak přidáme mouku (2 lžíce mouky dáme stranou) střídavě s rozehřátým prochladlým tukem.... více o Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Kávěnky

Kávěnky

Zpracujeme na vále v těsto, necháme odpočinout. Potom vyválíme plát, vykrajujeme kolečka a upečeme. Vychladlá kolečka spojíme krémem, polijeme kávovou... více o Kávěnky

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Mandle a vločky rozmixujeme a smícháme s moukou ,špetkou soli, skořicí a práškem do pečiva. Pak přidáme olej a med a dobře promícháme. Z těsta tvoříme... více o Celozrnné sušenky

Béřovický králík

Béřovický králík

Králíka naporcujeme a naložíme asi na 1 den do marinády připravené ze surovin - olej, voda, sůl, kečup, hořčice, pepř, paprika, cibule nakrájená na... více o Béřovický králík

40 minut
Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Oloupané brambory pokrájíme na silnější plátky a rozložíme na dno tukem vymazaného pekáče. Pokmínujeme, osolíme a pokryjeme očištěnými a na plátky... více o Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Ostrá pomazánka s pivem

Ostrá pomazánka s pivem

Tvaroh vyšleháme se změklým tukem a s pivem. Přidáme koření, sůl a nakonec vmícháme nakrájenou cibuli.... více o Ostrá pomazánka s pivem

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Houby zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého prošlehávání zalijeme vlažnou vodou.... více o Koprová kulajda

Tatranské kuře

Tatranské kuře

Uděláme bramborákové těsto a v lívanečníku usmažíme malé bramboráčky. Mezitím připravíme masovou směs: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme... více o Tatranské kuře

Sekané znojemské biftečky

Sekané znojemské biftečky

Maso vymícháme spolu s vejcem, kořením a 1 dl vody. Zahustíme zelím a strouhankou a vytvarujeme hladké kulaté placičky, které zvolna opečeme na oleji... více o Sekané znojemské biftečky

Papriky plněné sýrem

Papriky plněné sýrem

Očištěné papriky zbavíme vršků a jemně vydlabeme vnitřek. Nastrouhaný sýr smícháme s vejcem a nasekanou patrželkou a lusky touto směsí naplníme. Potom... více o Papriky plněné sýrem

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Oloupeme česnek, utřeme jej a smísíme s olejem. Omytá a očištěná kuřecí stehna osolíme a potřeme česnekovým olejem. Oloupeme všechnu cibuli. V... více o Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Doporučujeme

45 minut
Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

Poslední sledované recepty

32
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
22
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
21
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
17
Luxusní špenát
Luxusní špenát
16
Mandlový koláč s rebarborou
Mandlový koláč s…

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Nedělní Aha! 25. 5. 2025

Nedělní Aha! 25. 5. 2025

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Blesk.cz Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Játrové knedlíčky do polévky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact