• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak vyklápíme bábovku

Jak vyklápíme bábovku

Jak vyklápíme bábovku
Jak vyklápíme bábovku
Jak vyklápíme bábovku
Jak vyklápíme bábovku
Jak vyklápíme bábovku
Jak vyklápíme bábovku
Jak vyklápíme bábovku
4fotografie

Bábovka patří k nejoblíbenějším českým moučníkům. Bohužel ale občas nejde dobře vyklopit, a tak, nejlépe když ji chceme servírovat návštěvě, zůstane polovina přilepená ve formě.

Třená bábovka podle Sandtnerky

Formu vždy pečlivě vymažeme chladným (ne rozpuštěným) kouskem másla, především ve všech záhybech, a vysypeme moukou, strouhankou nebo strouhaným kokosem. Navíc místo másla, které se snadno přepaluje, v tomto případě použijte na vymazání formy radši sádlo, olej nebo jiný stoprocentní tuk. Na vysypávání nikdy nepoužívejte hladkou mouku, vždy jen hrubou, polohrubou nebo třeba krupici. Po upečení na povrch formy přiklopíme rovný talíř nebo plochou mísu a formu obrátíme. Neodpadne-li bábovka od formy hned, zchladíme obrácený povrch formy utěrkami namáčenými ve studené vodě. Tak se bábovka odlepí od stěn formy a dobře se vyklopí, aniž bychom ji potrhali.

Tuhle bábovku s tvarohem milují české celebrity!

Mohlo by vám zachutnat

40 minut
Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Rýži (cca 150 - 200 gramů) dáme vařit do osolené vody dle návodu. Maso si pokrájíme na nudličky nebo kostičky, které osolíme a okořeníme kari kořením.... více o Kuřecí kari se zeleninou a rýží

40 minut
Chalupářská hrstková polévka

Chalupářská hrstková polévka

Na kousku rozpuštěného másla si osmažíme mrkev a pokrájenou uzeninu dorůžova, kterou po osmažení zaprášíme moukou, promícháme a ještě krátce zasmažíme... více o Chalupářská hrstková polévka

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Drobně pokrájenou cibuli osmažíme společně s drobně pokrájeným špekem na oleji dosklovata. Pak přidáme mleé maso, které smažíme a mícháme až do... více o Dušené mleté maso se žampióny

Kvašený zeleninový salát Pickles

Kvašený zeleninový salát Pickles

Základ tvoří zelí, které nakrouháme, mrkev nastrouháme na hrubším struhadle a cibuli nakrájíme na půlkolečka nebo klidně na kostičky. Pro obměnu... více o Kvašený zeleninový salát Pickles

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Fazolky krátce spaříme ve vroucí osolené vodě a scedíme. Maso pokrájíme na plátky, po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutilo, naklepeme,... více o Přírodní plátek s fazolkami

Zeleninová bramboračka

Zeleninová bramboračka

Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme směs zeleniny se sušenými houbami, které jsme v dlaních promnuli na menší kousky. Po osmažení přidáme... více o Zeleninová bramboračka

40 minut
Pečené brambory

Pečené brambory

Brambory očistěte kartáčkem pod tekoucí vodou, ale neloupejte. Pak přeřízněte podélně napůl. Předvařte v osolené vodě asi 8 minut. Pak nařízněte... více o Pečené brambory

45 minut
Vláčné mrkvové taštičky

Vláčné mrkvové taštičky

Připravíme si těsto: smícháme mouku, rozpuštěnou heru a najemno nastrouhanou nebo rozmixovanou mrkev. Přidáme prášek do pečiva, vanilkový cukr (a cukr... více o Vláčné mrkvové taštičky

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Mouku, cukry a prášek do pečiva smícháte v míse. Přidáte změklý tuk, tvaroh a vejce. Vše v míse zhruba promícháte, pak vyklopíte na pomoučněný stůl a... více o Jednoduchý ovocný koláč

60 minut
Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Vejce vyšleháme s tvarohem a mlékem. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Troubu rozehřejeme na 180°C. Pomalu přisypáváme mouku do tvarohu. Promícháme,... více o Lehká tvarohová bublanina

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivu nastrouháme do misky, přidáme dle chuti nasekané bylinky, zakysanou smetanu a opepříme. Solit není nutné, pokud je Niva hodně slaná. Dobře... více o Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

45 minut
Vajíčková tlačenka

Vajíčková tlačenka

Moravanku si scedíme a nálev dáme na stranu, ten použijeme se želatinou. Všechny suroviny nakrájíme na malé kostičky včetně těch z Moravanky. Vzniklou... více o Vajíčková tlačenka

25 minut
Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Batáty a zázvor oloupejte a povařte asi 15 minut téměř doměkka. Hrášek také povařte na mírném plameni skoro doměkka, asi 10 minut. Filety ryby... více o Candát a batátové pyré

90 minut
Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Maso nakrájejte na kostky podobně jako na guláš, oloupané brambory a cibuli na kolečka, mrkev na větší kusy. Na rozehřátém oleji v silnostěnném... více o Dušené jehněčí Irish Stew

200 minut
Nejlepší vánoční krůta

Nejlepší vánoční krůta

PEČENÍ 1. Troubu předehřejeme na 190°C. Nadzvedneme kůži u krku krůty a do otvoru napěchujeme nádivku. Do břišní dutiny dejte pár kousků cibule a... více o Nejlepší vánoční krůta

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Vařené brambory hrubě nasekáme nebo rozšťoucháme, dáme do mísy, prosypeme solamylem a dobře promícháme. Přidáme vejce, smetanu, sůl, pepř. Dle vlastní... více o Bramborové hrudky - smažené

Salát z jemných párků

Salát z jemných párků

Nejprve si připravíme marinádu: v kastrolku si smícháme všechny ingredience na marinádu a za stálého míchání přivedeme k varu, necháme krátce... více o Salát z jemných párků

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Množství záleží na počtu strávníků. Nálev: na jeden díl octa, dáme dva a půl dílu vody, trošku soli, oleje a cukr dle chuti. Vše necháme svařit a poté... více o Utopenci z vajec

60 minut
Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Do mísy prosejte mouku. Osolte ji, přidejte cukr, žloutky, nastrouhejte kůru z dobře omytého, nejlépe chemicky neošetřeného citronu (např. v... více o Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Změklé máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Do vzniklého krému zašleháme žloutky. Z bílků připravíme sníh. Do pěny vmícháme polovinu sněhu, mouky a... více o Dunajské vlny s třešněmi

Kořeněné škubánky-opečenky

Kořeněné škubánky-opečenky

Oloupané brambory pokrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Při slévání vody z uvařených brambor nevylijeme všechnu vodu, menší část v hrnci necháme... více o Kořeněné škubánky-opečenky

10 minut
Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

Zavařenina z višní a ořechů s…

Nasekané ořechy opražte na plechu, až se rozvoní. Odvažte 850 g višní a ve velkém hrnci je rozmixujte. Přidejte pomerančovou kůru a šťávu, ořechy,... více o Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Rajčata necháme okapat a spolu s česnekem a tymiánem nakrájíme na drobno, přidáme fenyklová semínka a vše smícháme. Do masa vyřízneme po celé délce 2... více o Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Mleté maso na žampionech

Mleté maso na žampionech

Z mletého masa, vejce, koření na mletá masa a soli si promícháme směs,ze které tvoříme mokrou rukou malé kuličky. Na dno zapékací misky si dáme... více o Mleté maso na žampionech

60 minut
Barvená velikonoční vejce v cibulových slupkách

Barvená velikonoční vejce v…

Staré, nepotřebné punčochy, případně gázu (obvazy) si nastříháme na kostky cca10x10cm. Provázky nastříháme na potřebnou míru. Natrháme různé druhy... více o Barvená velikonoční vejce v cibulových slupkách

15 minut
Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Předehřejte troubu na 240 °C. Jehněčí kýtu vložte do pekáče, pokropte olivovým olejem, osolte, opepřete, posypte tymiánem a dejte stranou. Jednotlivé... více o Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Kuřecí roláda s nádivkou

Kuřecí roláda s nádivkou

Kuře si vykostíme, plát masa z něj si posolíme a uprostřed, po celé délce nandáme nádivku. Přes nádivku přehneme okraje plátu (ty se budou kousek... více o Kuřecí roláda s nádivkou

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Některým lidem se může zdát příprava řízků tak jednoduchá a jasná, že jeho recept je zbytečné zveřejňovat či rozvádět, věřte ovšem, že řízek není jako... více o "Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Bábovka jak od paňmámy

Bábovka jak od paňmámy

Žloutky třeme s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme tuhý sníh, mouku prosejeme alespoň 3x, aby byla dobře provzdušněná. Do vymíchaných žloutků opatrně... více o Bábovka jak od paňmámy

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Kolena rozsekneme na porce, vložíme do vody, osolíme, přidáme kmín a uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, podlijeme... více o Vepřové koleno v zelí

Duo bábovka

Duo bábovka

Cukr, žloutky a vanilinový cukr vyšleháme do hladka. Přidáme olej, teplou vodu a do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva. Zašleháme. Přidáme... více o Duo bábovka

Chilli con carne V.

Chilli con carne V.

Maso orestujeme na cibuli, přidáme fazole i s nálevem, chlilli omáčku dle chuti, rajský protlak, podlijeme vodou a necháme dusit (cca půl hodiny).... více o Chilli con carne V.

Lahodné profiteroles

Lahodné profiteroles

Na odpalované těsto dáme do hrnce 125 ml vody, 30 g másla a špetku soli a krátce povaříme, pak přidáme najednou 75 g mouky a mícháme tak dlouho, dokud... více o Lahodné profiteroles

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Žebírka naporcujeme, můžeme osolit (nemusíme), vložíme do pekáče. Na plotně na větší pánev(nebo do hrnce) dáme hoisin omáčku, med, sladkou chilli... více o Lahodná lepivá vepřová žebírka

Výborný kuskus

Výborný kuskus

Kuskus připravíme dle návodu (přidat 3 lžíce oleje, pořádně promíchat, přisypat do 250 ml vroucí vody a vařit, než se voda vsákne/vypaří, odstavit s... více o Výborný kuskus

Jahodové řezy z Galaretky

Jahodové řezy z Galaretky

Žloutky utřeme s cukrem a olejem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a sníh z bílků. Upečeme na velkém plechu při 200 °C. Vychladlý... více o Jahodové řezy z Galaretky

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Upečeme korpus a po upečení druhou stranou vařečky uděláme místy do piškotu důlky. Připravíme si polevu a nalijeme na korpus.... více o Šťouchaná buchta

Babiččin košíček - Pepíček

Babiččin košíček - Pepíček

Z krajíců chleba vykrojíme střed a odložíme. Kůrky, které nesmíme přeříznout dáme na rozpálený olej, vznikne jakýsi rámeček, do kterého rozklepneme... více o Babiččin košíček - Pepíček

Kuřecí řízky v listovém těstě

Kuřecí řízky v listovém těstě

Řízky naklepeme a okořeníme. Pokapeme sojovou omáčkou, potřeme olejem a necháme hodinku odležet. K přípravě můžeme použít i vepřové maso, ale pak... více o Kuřecí řízky v listovém těstě

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda s nutellou

Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušle­háme tuhý sníh a střídavě s moukou ho vmícháme do žloutkového krému.... více o Piškotová roláda s nutellou

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Namočíme si houby. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Dáme vařit do vody. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme nepropláchnuté zelí,... více o Poctivá zelňačka

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Řízky nasolíme, naklepeme a poté je ještě jednou naklepeme ve strouhance. Takto připravené řízečky obalíme v rozšlehaném vejci a dáme zprudka opéct na... více o Řízečky naruby

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Očistěné, vyprané houby nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme sádlo a na drobno pokrájenou cibli. Cibuli necháme zesklovatět a přidáme houby, masox,... více o Houbová omáčka II.

120 minut
Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

Oloupanou rebarboru nakrájíme na 1 cm dlouhé špalíky. Bez vody je v hrnci zvolna zahříváme. Když pustí šťávu, zesílíme var a za stálého míchání vaříme... více o Rebarborový džem s ananasem

30 minut
Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Z mouky, tvarohu, másla, cukru, vajec (příp. mléka, když máme jen 1 tvaroh), vanilkového cukru, vajec namočených rozinek i s rumem a oběma prášky... více o Velikonoční tvarohový mazanec

15 minut
Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Jemně nastrouhané brambory utřeme se sýrem a nastrouhaným žloutkem. Přidáme česnek, na jemno nasekanou pažitku, zředíme mlékem nebo smetanou. Dobře... více o Bramborová pomazánka

60 minut
Bábovka z majonézy

Bábovka z majonézy

V míse smícháme cukr, mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Přidáme majonézu, mléko a promícháme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45... více o Bábovka z majonézy

60 minut
Kuře v pivní omáčce

Kuře v pivní omáčce

Porce kuřete opečeme na tuku ze všech stran, osolíme, přidáme několik zrnek celého pepře, rozsekanou cibuli a dusíme asi 15 minut. Potom rozmícháme... více o Kuře v pivní omáčce

15 minut
Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Jablka, oloupané pomeranče a banán nakrájíme na plátky a rozložíme do skleněných misek. Jogurt rozmícháme s cukrem, nalijeme na ovoce a ozdobíme... více o Ovocný salát s jogurtem

Domácí šunka

Domácí šunka

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, vložíme do nádoby, přidáme sůl, cukr, vodu a promícháme. Dáme na 48 hodin odležet do ledničky při teplotě 4... více o Domácí šunka

Doporučujeme

35 minut
Tortilla s paprikou a pórkem

Tortilla s paprikou a pórkem

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Poslední sledované recepty

38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
23
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na grilu, topince nebo s těstovinami
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na…
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
AHA.cz Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Ženy.cz Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Blesk.cz 6 let od luxusní svatby Rytmuse s Jasminou: Dlužíš mi dáreček i kopec nervů, vzkázala Alagič

6 let od luxusní svatby Rytmuse s Jasminou: Dlužíš mi dáreček i kopec nervů, vzkázala Alagič

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak vyklápíme bábovku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact