Nepoužívejte umělé přísady na dochucení. Je to nezdravé, nedobré a každé jídlo pak chutná dost podobně. Kořenící směsi jen když jsou pouze z koření (bez soli, atd.).
Fetu zalijte olejem a octem, vložte snítku tymiánu a nové koření. Uzavřete a dejte odležet do chladu. Fazole slijte. Přidejte na kousky nakrájenou... více o Fazolový salát
Kořenovou zeleninu očistíme, pokrájíme na kostičky a necháme v osolené vroucí vodě krátce povařit, pak ji scedíme a dáme do mísy, kam přidáme... více o Špecle s kořenovou zeleninou
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s malým množstvím oleje,... více o Cibulovo-česnekové plátky
1. Předehřejte troubu na 190°C. 2. Dejte povařit čerstvý chřest (cca 3-5 minut) a pak schlaďte studenou vodou, slaninu opečte na pánvi (cca 1 minutu)... více o Lotrinský quiche
Změklý tuk přidáme s tvarohem do mísy s moukou a vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme asi hodinu odpočinout v chladnu. Množství mouky... více o Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem
Nejprve si uděláme těsto smícháním 2 hrnků polohrubé mouky s práškem do pečiva, 2 vajec, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka a 1/4 cukru. Těsto vylijeme do... více o Vylepšené rafaello řezy
Celer očistíme, pokrájíme na plátky a krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme, necháme okapat, pokrájíme na kostičky (nudličky) a dáme osmažit... více o Celerová omeleta
Pokud používáme čerstvé kvasnice, nejprve si je "nastartujeme" v troše vlažné vody s cukrem a špetkou mouky, dáme na teplé místo, až se začnou tvořit... více o Zdravý chléb do formy
Nejprve si připravíme těsto na lívanečky: Do mísy dáme prášek do pečiva, mouku, cukr a přidáme špetku soli. V druhé míse si rozšleháme vejce, poté... více o Americké palačinky s horkými jablky
1. Nejprve si všechny ingredience připravíme: brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, párek (nebo dle chuti jinou uzeninu či maso) nakrájíme na malé... více o Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou
Na oleji nejprve zprudka opečte ze všech stran maso. Vyndejte a na zbylém tuku opečte cibuli a česnek, asi 10 minut, aby se zelenina nezabarvila. Maso... více o Vepřové na pomerančích
Omyjte a očistěte celer i mrkev a najemno je nastrouhejte do misky. Přidejte sýr Lučina, pár kapek citronové šťávy, dochuťte solí a pepřem a utřete... více o Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem
//Není to jen želatina a agar-agar, nezbytnou pomůckou molekulární gastronomie je i sifonová láhev s bombičkami. V té se vytvářejí tzv. espumy, tedy... více o Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Z mouky, cukru, skořice, soli, vejce a rozpuštěného másla uděláme rukou v míse těsto, které je trochu podobné lineckému. Asi třetinu těsta odebereme a... více o Rybízový koláč podle paní Mixové
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme rozmačkaný zralý banán, rozpuštěný tuk, nasekanou čokoládu, mouku s kypřidlem a nakonec sníh z bílků.... více o Banánovo-čokoládový hřbet
Recept na těsto: Troubu předehřejeme na 200°C. Ve středně velké míse smícháme mouku, sůl a cukr. Másl nakrájíme na kousky a vpracujeme do směsi.... více o Ovocný dort s želé
Říká se, že v listopadu má svatý Martin přijet na bílém koni. Ne vždy to vyjde, lepší je dát si na jeho svátek pečenou husu. Skrze její bílé peří... více o Svatomartinská husa
Červený meloun vypeckujeme, nakrájíme na kousíčky a rozmixujeme. Vznikne melounová šťáva, kterou nalijeme do plastové vaničky. Přidáme cukr a šťávu z... více o Melounový sorbet
Suroviny dáme do domácí pekárny tak, jak jdou za sebou na seznamu . Na pekárně navolíme program TĚSTO. Když se nebude dělat v pekárně, tak kvásek a... více o Oblíbené houstičky
Mouku, vajíčka, vodu, olej, droždí a trochu soli smícháme v těsto, které necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici. Poté těsto dáme do formy (na... více o Slaný anglický koláč
Med rozpustíme v citronové šťávě, přidáme hořčici, sójovou omáčku, chilli, sůl a vytvoříme marinádu. Porce lososa naložíme do připravené marinády a... více o Grilovaný losos v marinádě
Kuřecí prsa (kotlety, kýtu) prořízneme a vytvoříme v nich kapsu, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nasucho orestujeme v pánvi, přidáme rozšlehaná... více o Voňavé anglické kapsy
Nastrouháme tvrdý sýr, vložíme do misky přidáme půl kelímku pomazánkového másla a jednu majolku. Vše promícháme, osolíme, opepříme a přidáme... více o Česneková pomazánka - Ježek
Na oleji osmahneme do zlatova cibuli, přidáme česnek. Do oloupaných, na menší kousky nakrájených syrových brambor osmaženou cibuli zamícháme, osolíme,... více o Rychlé kuře s bramborem
Čokoládu a ořechy nakrájíme na drobné kousky. Heru utřeme s cukrem, hnědým cukrem a vejci do pěny. Přikápneme vanilkové aroma. Přidáme prosátou mouku... více o Americké čokoládové cookies
Z vajec, cukru, vlaž.vody, oleje, mouky, kakaa a práš. do peč. vymícháme těsto, které vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct. Poté necháme... více o Borůvková buchta
Očištěný květák vložíme do vařící osolené vody, změklý necháme okapat, rozebereme na drobné růžičky a košťál nakrájíme na drobné nudličky. Nákyp lze... více o Květákový nákyp se šunkou
Máslo rozehřejeme v hrnečku na mírném ohni a 3 lžíce vlejeme do pekáčku ve kterém budeme pokrm zapékat, abychom ho vymastili. Do hrnečku přidáme k... více o Jablková žemlovka se sněhem
Do vroucího mléka vsypeme ořechy a cukr a povaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout, potom z hmoty vytvarujeme malé kuličky. Ve vodní lázni... více o Košíčky z ledových kaštanů
Jablka oloupeme a zbavíme jadérek. Dvě jablka nakrájíme na kostičky a dvě na plátky. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáváme... více o Jablíčková rychlovka
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba vyklopíme z nádoby a necháme na... více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Rozpustíme máslo a smícháme všechny ingredience a zpracujeme ve vláčnou tužší hmotu. Rozdělíme na tři kusy. Vezmeme jeden kus a vyválíme velký plát.... více o Babiččin štrůdl
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme teplou vodu, olej a hladkou mouku s práškem, dobře promícháme a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na... více o Metrový koláč
Papriky, rajčata, feferonky a stroužky česneku umeleme na masovém mlýnku. Přidáme sůl, cukr, olej a ocet. Vaříme na slabém plameni - odpařujeme asi 1... více o Papriková pomazánka II.
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme, zalejeme vodou, přidáme... více o Polévka z hlívy ústřičné
Uvaříme krupicovou kaši jak jsme zvyklí. Pak ji necháme zchladit. Zamícháme do ní vejce (čím víc tím lépe) a vanilkový cukr. Mezitím v remosce nebo v... více o Zapečená krupicová kaše
Špenát necháme na cedníku rozmrazit a okapat. Cibulku i s natí nakrájíme na drobno, přidáme nasekaný kopr a dobře promíchá s vegetou. Přidáme okapaný... více o Špenátová pomazánka
Šišky omyjeme a vaříme půl hodiny, poté vodu přecedíme, přidáme cukr a vaříme za občasného míchání do zhoustnutí - zkouším kapku na talíři, neměla by... více o Léčivý med malé vyděračky
V hrnci, ve kterém chceme uvařit polévku, rozpustíme asi polévkovou lžici másla, na másle orestujeme na hrubém struhadle nastrouhanou zeleninu (celer,... více o Milionová polévka
Hlavu kapra zbavenou střelí a jakékoliv odřezky uvaříme po 10 min. Slijeme a prochladlou rybu dobře obereme, a dáme stranou. Vývar dáme vařit s žlutým... více o Rybí polévka II.
V míse smícháme cukr, vejce, olej, mléko, kompot (kousky dýně, angrešt, vypeckované třešně, špendlíky, kousky ananasu) a přisypeme mouku s práškem do... více o Kompotová buchta na plech
Maso nakrájíme na jemno, cibuli na menší kolečka, vše smícháme a necháme 24 hod v lednici odležet. Lžící děláme na pánvi placičky a smažíme na oleji... více o Čínské masové placičky alá Zita Kabátová
Řízky naklepeme, osolíme a naložíme do směsi připravené smícháním všech ingrediencí. Necháme 24 hodin v lednici. Smažíme na rozpáleném oleji. Příloha... více o Přírodní řízek
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého vmícháme moučkový cukr, přímícháme žloutky a nakonec zlechka vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný,... více o Bublanina
Ve slané vodě s kmínem uvaříme čisté brambory i se slupkou. Nepřevařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, ještě vlažné smícháme s cibulí... více o bramborový salát bavorský
Hovězí maso nakrájíme na malé kostky a vložíme do dvou litrů studené vody. Vaříme do poloměka, pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso.... více o Boršč
Drobně nasekanou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrájené brambory, osolíme a zaprášíme oběma druhy papriky. Chvíli restujeme, zalijeme vroucí vodou... více o Oravská kulaša
Do mísy prosijeme mouku. Uprostřed vyhloubíme jamku a do ní rozdrobíme droždí. Přelijeme třemi lžícemi vlažného mléka, posypeme lžičkou cukru a... více o Ovocné koláče
Nacháme rozmrazit hrášek. Očistíme fazolky, přelijeme je vroucí osolenou vodou a 5 minut blanšírujeme. Oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky.... více o Víkendová omeleta
Cibuli oloupeme a nahrubo posekáme. Toastový chléb namočíme ve vodě. Mleté maso, cibuli, hořčici, vymačkaný chléb a vejce důkladně prohněteme. Dobře... více o Sekaná se sýrovou kůrčičkou