• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak vařit lépe

Jak vařit lépe

Nepoužívejte umělé přísady na dochucení. Je to nezdravé, nedobré a každé jídlo pak chutná dost podobně. Kořenící směsi jen když jsou pouze z koření (bez soli, atd.).

Mohlo by vám zachutnat

30 minut
Domácí nutella

Domácí nutella

V hrnci zahřejte kondenzované slazené mléko a rozehřejte v něm čokoládu. Poté nechte trochu vychladnout. Lískové oříšky opražte v troubě vyhřáté na... více o Domácí nutella

Bramborové drbáky

Bramborové drbáky

Polovinu brambor uvařte a nechte zchladnout. Zbylou polovinu syrových brambor oškrábejte, nastrouhejte najemno, osolte a vymačkejte z nich vodu.... více o Bramborové drbáky

20 minut
Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Očistíme si zeleninu a nakrájíme na kolečka pórek, mrkev a petržel. Cibuli nakrájíme na jemno. Do hrnce si necháme rozpustit máslo a olej. Poté hned... více o Hráškovo pórkový krém

5 minut
Ochucené majonézy

Ochucené majonézy

Uvedené ingredience smíchejte v malé misce, pořádně rozmíchejte a podávejte např. ke grilovanému masu, hranolkám, kroketám, mini-karbanátkům,...... více o Ochucené majonézy

Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony

Bylinkové vepřové s bramborem a…

Do olejem nebo sádlem vymazaného pekáče nasypeme hrubě pokrájené cibule, nasekaný česnek (polovinu) a trošku bylinek. Na ně dáme naklepané plátky nebo... více o Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Menší rajčata rozpůlíme, větší rozčtvrtíme, odstraníme tvrdou část u stopky a vydlabeme měkkou dužinu se semínky. Takto připravená rajčata naskládáme... více o Sušená rajčata

Košíčky s nutelovým krémem

Košíčky s nutelovým krémem

Mouku s cukry nasypeme do mísy, přidáme pokrájené máslo, žloutek a vše promícháme v hladké těsto, které necháme v chladu dvě hodiny proležet. Pokud... více o Košíčky s nutelovým krémem

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, po stranách nakrojíme, obalíme v mouce a zprudka osmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Pekáček dobře... více o Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Maso pokrájíme na kostičky, osolíme a okořeníme kořením dle chuti. Necháme krátce proležet, pak osmažíme v rozpáleném oleji doměkka a dozlatova. Maso... více o Adžika masovo-zeleninová směs

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivu nastrouháme do misky, přidáme dle chuti nasekané bylinky, zakysanou smetanu a opepříme. Solit není nutné, pokud je Niva hodně slaná. Dobře... více o Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Zelí necháme okapat, pokrájíme ho na kratší nudličky a dáme do mísy. Přidáme na kostičky pokrájená vejce, cibuli a salám. Osolíme, opepříme, zakápneme... více o Zelný salát z kysaného zelí

60 minut
Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Můj přítel o této bábovce tvrdí, že je nejlepší, jakou kdy jedl. Peču ji i dvakrát týdně. Cukr krystal, vanilkový cukr a máslo ušleháme a postupně... více o Nejlepší banánová bábovka

120 minut
Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Králíka vyskládáme do pekáče a osolíme. V misce smícháme rozpuštěné máslo, hořčici, papriku a grilovací koření a králíčka tím potřeme. Polovinu zbytku... více o Králíček na smetaně a hořčici

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou klobásu a orestujeme,... více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou

20 minut
Omáčka z vepřových jater

Omáčka z vepřových jater

Cibuli nakrájíme nadrobno, poté ji osmahneme na oleji s trochou sladké papriky a solí. Po chvilce smažení přidáme játra, která též smažíme asi tak 4-5... více o Omáčka z vepřových jater

20 minut
Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Na pánvi lehce osmahneme a prohřejeme plátky masa. Vyndáme ho a dáme tam nakrájené fazolky (2-3 cm), přidáme vodu a necháme povařit, dokud nezměknou.... více o Fazolková omáčka

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a žmolenkou

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a…

Omytou mladou cuketu nastrouháme (i se slupkou) do mísy, přidáme vejce, cukry, vlažný tuk, kokos, mouku s práškem do pečiva a vše dobře promícháme.... více o Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a žmolenkou

Kynuté máslové koláčky

Kynuté máslové koláčky

Hladkou mouku dáme do mísy, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme droždí, přisypeme moučkový cukr, přilijeme decilitr vlažného mléka a trošku... více o Kynuté máslové koláčky

30 minut
Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Kakao, kokosový tuk a jednu lžíci medu ohřejeme nad vodní lázní. Přidáme vanilkové aroma. Krém odložíme bokem, může se stát, že se vytvoří hrudky,... více o Čokoládové suflé bez lepku

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

I když jeho příprava není zrovna z rodu těch „hotovo za 15 minut“, přesto se čas věnovaný magické přeměně mouky a másla v křehounké lístkující těsto... více o Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Hermelín a očištěnou zeleninu pokrájíme na kostičky. Česnek a cibuli oloupeme a drobně nasekáme. Vše dáme do mísy, zakápneme olejem, přidáme balsamico... více o Zeleninový salát se sýrem

Lehký kakaový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Změklou Heru našleháme s cukrem, solí a vejci. Do pěny vmícháme mouku s kakaem, skořicí(nemusí být) a kypřícím práškem. Těsto rovnoměrně rozetřeme do... více o Lehký kakaový koláč se švestkami

50 minut
Kuře pečené na medu a citronu

Kuře pečené na medu a citronu

Maso rozložte do pekáčku, zastříkněte citronovou šťávou a půlky citronu položte mezi maso. Zakapejte olejem a medem, zalijte vínem, přidejte česnek a... více o Kuře pečené na medu a citronu

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Rýži si uvaříme dle návodu a necháme okapat. Na oleji si orestujeme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, kterou pak smícháme s pokrájenou slaninou a... více o Rýže se zelím a mletým masem

Hermelínka-pomazánka

Hermelínka-pomazánka

Hermelín pokrájíme na malé kousky a dáme do misky.Pokud se nám bude lepit, můžeme nůž namáčet ve vodě. K hermelínu přidáme jemně pokrájenou cibulku,... více o Hermelínka-pomazánka

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Když jsou skoro hotové přidáme smetanu, opět necháme přejít varem, pak přidáme... více o Bílý šťovíkový boršč

Třešňový štrúdl s mandlemi

Třešňový štrúdl s mandlemi

Troubu vyhřejeme a plech vyložíme papírem. Smícháme strouhanku, mandle, cukr a pomerančovou kůru, pak přidáme vypeckované třešně. Na utěrku položíme... více o Třešňový štrúdl s mandlemi

Plněná vejce s kaviárem

Plněná vejce s kaviárem

Vajíčka uvaříme natvrdo (měla by být co nejčerstvější, aby žloutek zůstal uprostřed). Vychladíme je, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Rozstrouháme je a... více o Plněná vejce s kaviárem

Rychlovka z papiňáku

Rychlovka z papiňáku

Nejdříve osmahneme na tuku nakrájenou cibuli, pak postupně přidáváme pokrájenou klobásu (používám Dračí), mrkev na větší kousky, brambory na čtvrtky,... více o Rychlovka z papiňáku

Krevety středozemí

Krevety středozemí

Krevety nejdříve uvaříme v osolené vodě v hrnci do měkka, asi kolem 45 minut. Zkoušku provádíme tak, že nám musí jít lehce ulomit hlavička a kreveta... více o Krevety středozemí

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Angrešt scedíme a rozmixujeme. V 2,5 dl kompotové šťávy rozmícháme pudink, přimícháme rozmixovaný angrešt a uvaříme hustou kaši. Žloutky, cukr a... více o Piškotové řezy s angreštem

30 minut
Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

Ze smetany, cukru a mouky uvaříte kaši a ještě za tepla do ní vmícháte sypké přísady, nakrájené na drobné kousky. na vymazaný a moukou vysypaný plech ... více o Marokánky ze smetany

Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Maso mírně naklepeme, posolíme, opepříme. Smícháme jogurt s prolisovaným česnekem, majoránkou, solamylem, ďábelským kořením, vegetou a do téhle směsi... více o Jogurtové řízky

Lehký ovocný koláč

Lehký ovocný koláč

Z vejce, moučky cukru, vanilky cukru, změklého tuku, mouky s práškem do pečiva, z vlažného mléka vypracujeme těsto, které dáme na 25 minut do lednice.... více o Lehký ovocný koláč

Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Brokolici rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě povaříme asi 3 minuty. Rozmícháme 1 zakysanou smetanu s 4 vejci, osolíme, opepříme. Na... více o Zapékaná brokolice

Rumové řezy

Rumové řezy

Žloutky vyšleháme s cukrem, přičmž postupně přidáváme vodu. Potom střídavě vmícháme mouku s práškem a sníh z bílků. Těsto rozdělíme na třetiny, do... více o Rumové řezy

50 minut
Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

Všechny suroviny dobře dohladka vymícháme a nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu s okrajem, poklademe okapanými meruňkami a zvolna upečeme. II.... více o Meruňkové kefírové řezy

Jablečná buchta II.

Jablečná buchta II.

3 jablíčka oloupeme, nakrájíme na kostičky a promícháme s těstem, které jsme si připravili z vajec, cukru, Hery, mouky a prášku do pečiva. Těsto dáme... více o Jablečná buchta II.

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Obě těsta spojíme a přimícháme mleté ořechy. Dort pečeme pomalu, korpus již nerozkrajujeme, neplníme krémem, je velmi vláčný, chutný. Vhodný pro děti.... více o Templářský dort tmavý

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Uvařené maso obereme, nadrobno nakrájíme. Přidáme okapanou naloženou zeleninu, jogurt, majolku, cibuli a dochutíme hořčicí, octem, pepřem, cukrem a... více o Rybí salát z králíka

60 minut
Páteční lívanečky

Páteční lívanečky

Z mouky, kvasnic, cukru a mléka uděláme kvásek, po nakynutí dolijeme mléko (skutečně je ho půl litru), přidáme žloutky a rozpuštěné máslo a dáme... více o Páteční lívanečky

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Mrkev jemně nastouháme. Umícháme do krému žloutky s cukrem, přidáme citronovu kůru a šťávu. Promísíme mandle, kypřící prášek a vmícháme do krému.... více o Velikonoční mrkvový beránek

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Ve slupce uvařené brambory oloupeme a necháme nejlépe do druhého dne vychladit. Potom je jemně nastrouháme, přidáme ostatní přísady a tvoříme těsto.... více o Bramborové noky - příloha ke gulášům

Šafránová rýže

Šafránová rýže

Zeleninový vývar ochutíme šafránem a povaříme. Pak přidáme rýži a několik minut vaříme. Hrnec sejmeme z plotny a 25 minut necháme v teple dojít.... více o Šafránová rýže

60 minut
Kapr na černo

Kapr na černo

Do rendlíku vlijeme jen tolik vody, aby byla ryba potopená, přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření a zvolna 10 minut vaříme. Do vroucí várky... více o Kapr na černo

25 minut
Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Řepu vydrhneme pod tekoucí vodou, uvaříme v osolené vařící vodě (se špetkou kyseliny citronové - řepa si uchová původní červenou barvu), vychladíme,... více o Salát z červené řepy s fazolemi

Jihočeské Kosmatice

Jihočeské Kosmatice

Čerstvě utržené květy černého bezu, co nejhustší, omyjeme a necháme okapat. Ušleháme těstíčko z másla, mouky, mléka, soli a vajec. Mléko se při... více o Jihočeské Kosmatice

Slepičí polévka s nudlemi

Slepičí polévka s nudlemi

Očištěnou, opranou slepici vložíme i s drůbky do tlakového hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku,... více o Slepičí polévka s nudlemi

Delikatesní salát

Delikatesní salát

Zelí nastrouháme, osolíme a vymačkáme šťávu. Měkké zelí slijeme, smícháme se strouhanou ředkví a mrkví. Dresink připravíme vmícháním hořčice s olejem,... více o Delikatesní salát

Špagety zapečené se sýrem

Špagety zapečené se sýrem

Špagety vsypeme do osolené vařící vody, uvaříme, scedíme a necháme okapat. Šunku pokrájenou na kostičky osmahneme na rozehřátém oleji, posypeme... více o Špagety zapečené se sýrem

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Poslední sledované recepty

55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
33
Dietní langoše podle Ládi Hrušky
Dietní langoše podle…
32
Red velvet dort
Red velvet dort
31
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Poctivá Halle Berryová (58): Kvůli zákazu nahoty mění šatník!

Poctivá Halle Berryová (58): Kvůli zákazu nahoty mění šatník!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak vařit lépe
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact