• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak udělat masové fondue

Jak udělat masové fondue

Jak udělat masové fondue

Pokud se chystáte připravovat masové fondue, určitě využijete tenhle praktický tip. Báječnou chuť masu (ať už hovězímu, vepřovému nebo drůbežímu) dodáte, když ho před napíchnutím na vidlici a ponoření do rozžhaveného oleje potřete kořeněným olejem.

Ten si můžete připravit předem do zásoby, potřebuje totiž alespoň dva týdny, aby se řádně rozležel. Jeho výroba je snadná, stačí do oleje vložit oblíbené koření a aromatické bylinky jako je tymián, majoránka a bobkový list, a nechat dva týdny rozležet. Před použitím koření sceďte. Maso potřené tímto olejem bude obzvlášť chutné a voňavé. Na krevety zase můžete použít třeba olej s naloženým česnekem a chilli.

Kousky masa můžete také předem namarinovat. Nebojte se popustit uzdu fantazii a použijte to, co máte rádi. Základem je olej a do něj pak přidejte třeba česnek, hořčici, cibuli, papriku (sladkou, pálivou, uzenou...), pepř, citronovou šťávu, med, bylinky, různé sušené bylinkové a kořenící směsi, které jste si oblíbili a podobně.

K opečenému masu patří také různé omáčky a dipy. Recepty na ty nejlepší najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Natrhané výhonky důkladně opláchněte studenou vodou a papírovou kuchyňskou utěrkou je jemně osušte. Zavařovací sklenici dobře vymyjte horkou vodou a... více o Sirup ze smrkových výhonků

30 minut
Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou

Jednohubky / chlebíčky s červenou…

Řepu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka nebo ji můžeme zabalit do alobalu a upéct v troubě na roštu třeba s kuřetem nebo jiným masem, které... více o Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou

50 minut
Farmářská polévka

Farmářská polévka

Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme do růžova na rozpáleném oleji. Mrkev a tuřín okrájíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Zeleninu krátce... více o Farmářská polévka

Květáková bramboračka

Květáková bramboračka

Na másle s olejem si osmažíme dorůžova hrubě nastrouhaný celer s mrkví. Osmaženou zeleninu následně posypeme moukou, přidáme nastrouhaný česnek a za... více o Květáková bramboračka

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

Na pomoučněném stole vyválíme těsto na plát, který potřeme vejcem a posypeme pokrájeným uzeným a okapaným zelím. Ochutíme kořenící směsí a pevně... více o Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Bylinková kachní prsa

Bylinková kachní prsa

Kachní prsa očistíme, kůži šikmo pokrájíme, ale dáváme pozor, abychom krájeli jen do kůže a neprořezávali se až do masa. Když máme kůži pokrájenou do... více o Bylinková kachní prsa

(nejen) Masové roládky / závitky s vejcem

(nejen) Masové roládky / závitky s…

Silnější dva plátky masa si opatrně rozklepeme do větších plátů, které osolíme a posypeme paprikou. Na ně si dáme jeden nebo dva plátky uzeniny a do... více o (nejen) Masové roládky / závitky s vejcem

60 minut
Okurkový salát na uskladnění

Okurkový salát na uskladnění

Okurky, které nám přerostly omyjeme, odkrojíme špičky a ochutnáním zjistíme, zda nejsou okurky hořké (jedna hořká okurka může zkazit celý salát). Pak... více o Okurkový salát na uskladnění

40 minut
Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Název si steak vysloužil podle francouzského spisovatele Françoise-Reného Chateaubrianda, který jím odstartoval éru krvavých steaků. Brambory uvařte... více o Steak Chateaubriand

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Okurky důkladně očistíme kartáčkem a opláchneme čistou vodou. Špičky okurek odkrojíme nebo okurky napícháme vidličkou - to proto, abychom urychlili... více o Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

Na trošce tuku osmažíme společně s pokrájenou slaninou cibuli dosklovata. Přidáme pokrájenou hlívu na nudličky a za občasného promíchání dusíme hlívu... více o Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby

Mozzarella na gril, pánev nebo do…

Okapanou mozzarellu rozkrojíme na čtvrtiny a každý kousek zabalíme do plátku šunky. Takto připravenou ji osmažíme, ogrilujeme nebo opečeme zprudka na... více o Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby

20 minut
Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Zeleninu osmažíme na tuku. Když je zelenina osmažená, přidáme mouku a dosvětla osmažíme. Do takto připravené jíšky pak přidáme vejce, mícháme, jakmile... více o Polévka z vaječné jíšky

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Zelí necháme okapat, pokrájíme ho na kratší nudličky a dáme do mísy. Přidáme na kostičky pokrájená vejce, cibuli a salám. Osolíme, opepříme, zakápneme... více o Zelný salát z kysaného zelí

6 minut
Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

1. Nejdříve si sýr nastrouháme na hrubém struhadle a zvlášť si rozšleháme vejce. 2. Široký hrnek nebo misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. 3.... více o Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Brokolici očistíme, dáme do hrnce se sýrem, muškátovým oříškem, vývarem ze zeleniny nebo z kostky a vaříme pod poklicí na skus, ne déle. Ve smetaně... více o Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Škvarkové rohlíčky II.

Škvarkové rohlíčky II.

Mouku smícháme se solí. Droždí rozmícháme s krystalovým cukrem ve vlažném mléku a necháme na teplém místě přibližně 10 minut vykynout. Vlijeme do... více o Škvarkové rohlíčky II.

20 minut
Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Uvařená vejce natvrdo rozpůlíme, vyjmeme žloutky a rozšleháme tyč. mixérem s pomazánkovým máslem a tav. sýrem, bílky nastrouháme na jemném struhadle a... více o Jemná vajíčková pomazánka

20 minut
Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Filety z lososa omyjeme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Lososa obalíme v sezamu a dáme jej smažit do horkovzdušné trouby nebo konvektomatu na... více o Losos v sezamové krustě

60 minut
Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

1) Do vlažné vody si rozdrobíme droždí, přisypeme cukr a necháme vzejít (zhruba 15 minut). 2) Přidáme mouku se solí, olej a vykynutý kvásek. 3) Těsto... více o Pizza Quattro Formaggi

Paprikové lodičky s nádivkou

Paprikové lodičky s nádivkou

Papriky podélně rozpůlíme, očistíme od semínek a naplníme nádivkou z rohlíků. Nádivka: rohlíky pokrájíme na malé kostičky, zvlhčíme mlékem a... více o Paprikové lodičky s nádivkou

Cuketa na smetaně II.

Cuketa na smetaně II.

Na troše oleje orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme cuketu nakrájenou na kostičky a chvíli podusíme. Zaprášíme moukou a mletou paprikou a zalijeme... více o Cuketa na smetaně II.

Lehký těstovinový salát s tuňákem a cuketou

Lehký těstovinový salát s tuňákem a…

Cuketky pokrájíme na plátky, které osmažíme na pánvi s olejem, ke konci přidáme plátky česneku, které necháme v oleji jen rozvonět, nesmažíme. Tuňáka... více o Lehký těstovinový salát s tuňákem a cuketou

30 minut
Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Mrkev nakrájejte na malé kostičky. Rozehřejte máslo, mrkev na něm poduste cca 5 minut bez vody - pouští šťávu, takže když budete míchat, nemůže se... více o Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový dort s ricottou a…

Plechovku Salka dáme do hrnce s vodou a vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout (vaříme nejlépe den předem). Mascarpone dáme do mísy a po částech... více o Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Žaludky řádně omyjeme a dáme vařit do studené vody. Až se začnou vařit, vodu slijeme a toto opakujeme ještě 2x. Pak dáme žaludky do hrnce a vaříme cca... více o Dršťková polévka z vepřových žaludků

120 minut
Rychlé chuťovky nejen ke kávě

Rychlé chuťovky nejen ke kávě

1. Z prosáté mouky, změklého tuku a zakysané smetany vypracujeme vláčné těsto a necháme ho 1 -2 hodiny v chladnu odležet. 2. Těsto potom rozválíme na... více o Rychlé chuťovky nejen ke kávě

20 minut
Kuřecí pomazánka

Kuřecí pomazánka

Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kostičky a povaříme ve vývaru z bujonu. Po uvaření vyjmeme a rozmělníme. Salát nasekáme. Tvaroh trochu zředíme vývarem... více o Kuřecí pomazánka

Houbové flíčky-zapečené

Houbové flíčky-zapečené

Houby si přes noc namočíme do hrnku s vodou. Pak je scedíme a pokrájíme. Cibuli si drobně pokrájíme a na sádle orestujeme dozlatova. Uvařené těstoviny... více o Houbové flíčky-zapečené

Mandle pražené v troubě

Mandle pražené v troubě

Pokud nemáme mandle loupané, tak si je v kastrolku s vařící vodou necháme chvilku spařit, pak scedíme a ještě teplé je vyloupeme. Nevaříme je dlouho,... více o Mandle pražené v troubě

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Zeleninu nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle na pánvi. Až bude měkká přendáme ji do větší mísy. Na stejné pánvi osmahneme kuřecí maso, můžeme... více o Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Špekáčky oloupeme a nařízneme. Uvnitř potřeme hořčicí a vložíme cibuli a plátek zelí, uložíme jednu řadu. Proložíme cibulí, dalšími plátky zelí,... více o Utopenci podle mě

60 minut
Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Rohlíky si pokrájíme na kostičky, dáme do větší mísy a zakapeme je mlékem. Brokolici povaříme ve slané vodě - 5 minut bohatě stačí, zcedíme, nahrubo... více o Brokolicová nádivka

Třešňovo-čokoládové muffiny

Třešňovo-čokoládové muffiny

Z mouky, změklého másla (ne rozpuštěného), cukru, vajec, prášku do pečiva a skořice vypracujeme těsto. Přidáme nastrouhanou čokoládu, třeště a dvě... více o Třešňovo-čokoládové muffiny

10 minut
Placek ze strouhanky

Placek ze strouhanky

Dvě vajíčka klepneme do misky, dáme strouhanku podle potřeby, uděláme zvlášní těsto a uplácáme z něho placku. Poté jen osmažíme a osolíme podle chuti.... více o Placek ze strouhanky

20 minut
Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a mícháme, dokud se droždí nerozpustí. Přidáme ovesné vločky, zalijeme mlékem... více o Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Nejfalešnější svíčková

Nejfalešnější svíčková

Do litru vody přidáme koření a necháme přejít varem: necháme odstát, aby koření pustilo aroma, abychom později mohli použít pouze přecezený vývar.... více o Nejfalešnější svíčková

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Květák uvaříme do poloměkka a necháme vychladnout. Zatím si vymastíme a strouhankou vysypeme zapékací misku. Květák pokrájíme na menší kousky, přidáme... více o Květákový nákyp

Rychlý, levný oběd

Rychlý, levný oběd

Nakrájíme luncheonmeat na silnější kolečka, uprostřed skleničkou vykrojíme prostředek. Dáme na pánev a opečeme do zlatova. Otočíme a dovnitř vklepneme... více o Rychlý, levný oběd

60 minut
Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Kýtu nakrájíme na tenké čtverečky asi 3x3 cm. Dáme-li ji před krájením na 10 minut do mrazáku, maso ztvrdne a lépe se krájí. 1/4 hrnku solamylu... více o Švei-ču-žou

Skvělá pasta na pizzu

Skvělá pasta na pizzu

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme česnek, nastrouhané 2 větší mrkve a 1 menší celer, rajčata, protlak a koření. Dusíme asi 30 minut,... více o Skvělá pasta na pizzu

Domácí chléb s pivem

Domácí chléb s pivem

V teplé vodě rozdrobíme droždí a přidáme cukr, necháme nakynout. Kvásek přidáme k prosáté mouce, do které jsme přidali, sůl, ocet, kmín, brambory a... více o Domácí chléb s pivem

Podvodnice

Podvodnice

Droždí necháme vzejít ve vlažném mléce. Vzešlý kvásek přidáme k mouce a tuku na vál. Vypracujeme v těsto. Vzniklou kouli ponoříme do hrnce se studenou... více o Podvodnice

90 minut
Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Vejce, žloutky, cukr a máslo ušleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme do hladka. Pokud je těsto tužší, přidejte trochu horké vody.... více o Žluté řezy se sněhem

60 minut
Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Náplň: špenát očistíme a několik minut povaříme. Scedíme, dobře vymačkáme a posekáme. Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli... více o Cannelloni se špenátem

60 minut
Bábovka bez vajec

Bábovka bez vajec

Všechny ingredience smícháme dohromady a upečeme.... více o Bábovka bez vajec

120 minut
"Pravé" Baileys

"Pravé" Baileys

Plechovky se salkem vložíme neotevřené do hrnce s vodou, přivedeme do varu a vaříme při mírné teplotě 2 hodiny. Vyjmeme a necháme zchladnout. Mezitím... více o "Pravé" Baileys

30 minut
Česneková polévka III.

Česneková polévka III.

Do studené vody dáme vařit maso, aby vývar byl silný. Pak maso vyjmeme, do vývaru dáme utřený česnek se solí a koření, přidáme na proužky nakrájenou... více o Česneková polévka III.

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na oleji zpěníme cibuli, na to dáme osolené a okmínované filé a opečeme. Zalijeme troškou... více o Filé zapečené se zakysanou smetanou

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Máslo ochutíme sardelovou pastou a citronovou šťávou, potom dohladka vyšleháme s horkým mlékem. Sýr a šunku nakrájíme na obdélníkové plátky a střídavě... více o Ženevské řezy

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Poslední sledované recepty

91
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
67
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
58
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
49
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne s tuňákem a…
48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Fotograf Jan Saudek oslavil kulatých »90«: Sex? Rád bych, ale...

Fotograf Jan Saudek oslavil kulatých »90«: Sex? Rád bych, ale...

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak udělat masové fondue
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact