• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak skladovat chléb?

Jak skladovat chléb?

Jak skladovat chléb?

Také se vám stává, že předevčírem koupený chléb je tvrdý, jako kdybyste ho doma měli týden, a už za tři dny pokrývá jeho povrch bílá nebo zelená plíseň? Problém je nejen ve způsobu jeho přípravy, ale také v tom, jak ho máte uložený.

Chléb by se neměl ukládat v igelitových sáčcích, ale nejlépe ve lněné a čisté utěrce. Takto zabalený nezplesniví. Variantou na tip našich babiček (tedy balení do utěrky nebo plátna) je balení pečiva do papíru, samozřejmě čistého a nepoužitého. Pokud tedy mají v obchodě na výběr sáčky papírové a igelitové, volte raději ty první.

Chleba z kvásku: Recept na klasickou Šumavu pro začátečníky najdete ZDE.

Pečivo můžete uložit také do chlebníku. V něm je snadno dostupné a zároveň chráněné před vlhkem i vzduchem. Na výběr máte celou řadu modelů: závěsných nebo volně stojících, dřevěných nebo kovových, s různými způsoby otevírání a v mnoha velikostech. Ve schránce na chléb se nevytvoří plíseň, když ji jednou za týden vymyjeme octovou vodou. Ocet totiž spolehlivě ničí bakterie.

Když budete dodržovat správný postup, můžete chleba i zmrazit. V takovém případě je dobré chléb rozkrájet na krajíce a jednotlivé plátky proložit papírem na pečení a vložit do mikrotenového sáčku. Pak můžete z mrazničky vyndat jen potřebné množství. Až budete chleba rozmrazovat, sáček pootevřete, aby se odpařila voda. Pečivo můžete také krátce rozpéct v troubě. Pak bude krásně křupavé a čerstvé. Ale musíte ho hned sníst, protože brzy ztvrdne.

Domácí pečivo jako z pekárny. Recepty na rohlíky, veku i bagetky najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Troubu zapněte na 160 °C, formu vyložte pečicím papírem. Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem a cukrem. Udusejte je na dno formy a dejte... více o Cheesecake s třešněmi a drobenkou

120 minut
Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Omytou a očištěnou zeleninu s oloupanými jablky zbavených jádřinců a zelenou natí pomeleme na masovém mlýnku a ve velkém hrnci pod poklicí podusíme... více o Adžika - zeleninová pasta

30 minut
Grilovaný hermelín s červenou řepou

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Červenou řepu si očistíme a omyjeme a dáme vařit v osolené vodě cca 25 minut (dle velikosti bulvy). Necháme vychládnout a nakrájíme na plátky.... více o Grilovaný hermelín s červenou řepou

30 minut
Bulgurové rizoto s hlívou

Bulgurové rizoto s hlívou

Bulgur propláchneme jako rýži a dáme vařit dle návodu na obalu (já ho dávám do rýžovaru). Mezitím si nakrájíme hlívu ústřičnou, přidáme pórek,... více o Bulgurové rizoto s hlívou

Gurmánská krkovička

Gurmánská krkovička

Krkovičku mírně naklepeme a po stranách na několika místech nařízneme, aby se nám při smažení, pečení či grilování nekroutila. Z oleje, papriky,... více o Gurmánská krkovička

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné máslo, promícháme a zalijeme smetanou. Přisypeme mouku s kypřidlem a kůrou, dobře promícháme a... více o Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Nadrobno pokrájený uzený špek necháme na pánvi nebo v kastrolu vysmažit. Přidáme na silnější plátky pokrájené žampiony a osmažíme je dozlatova za... více o Jednoduché smetanové žampiony na špeku

15 minut
Babiččina ořechová bábovka

Babiččina ořechová bábovka

Cukr a máslo utřít do pěny, přidat žloutky a znovu utřít. Poté přidat mouku s práškem do pečiva, ořechy, mléko a vše důkladně promícháme. Nakonec... více o Babiččina ořechová bábovka

90 minut
Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

Do hrnce dáme dršťky a cca 20 minut je povařime. Radím po vzkypění zkontrolovat, že je vývar čistý, pokud ne, tak první vodu vylijeme a dáme dršťky... více o Dršťková polévka podle mojí babičky

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Listové těsto rozdělíme na dva díly, které vyválíme na pomoučněném stole na dva obdélníkové pláty. Na střed každého plátu naneseme polovinu... více o Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Korpus: vejce vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme kávovou sedlinu a smetanu, mouku s kypřidlem a vše dobře promícháme. Těsto nalijeme do připravené... více o Kávový dort s kávovou šlehačkou

40 minut
Rukolová polévka

Rukolová polévka

Očištěné syrové brambory nakrájejte na menší kousky, očištěnou cibuli nasekejte najemno. Do středně rozpáleného hrnce nalijte olej a jemně orestujte... více o Rukolová polévka

210 minut
Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Líčka jsou dnes gastronomickým hitem. Maso z lícní části hlavy zvířete je velice jemné, vhodné na dlouhé dušení a díky kližkovitým částem šťáva z něj... více o Telecí líčka na víně

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …

Starší rohlíky (housky) prokrojíme a naneseme na ně vrstvu sýrové směsi. Rohlíky naskládáme na plech vedle sebe, aby se nekolébaly a náplň při pečení... více o Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)

Dia roláda

Dia roláda

Žloutky vyšleháme s umělým sladidlem, přidáme vodu, aroma, mouku s kypřidlem, nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech... více o Dia roláda

60 minut
Těstoviny se špenátem a masem

Těstoviny se špenátem a masem

* dáme vařit těstoviny dle návodu na balení * na 1 lžíci oleje osmahneme najemno nakrájenou cibulku (dozlatova) * k cibuli na pánev přidáme špenát,... více o Těstoviny se špenátem a masem

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Na koláč používáme všechny suroviny pokojové teploty, i hrušky. Těsto: žloutky vyšleháme s cukry a máslem do pěny, přidáme tvaroh, citronovou kůru ... více o Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Potřeme plech máslem, položíme na něj pergamenový papír a papír rovněž potřeme máslem. Vejce ušleháme s vodou, cukrem a solí tak, aby pěnová hmota... více o Piškotová roláda podle Lidušky

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

**Příprava masa** Lístky rozmarýnu otrháme, oloupeme česnek a spolu se solí utřeme v hmoždíři na kaši. Není-li k dispozici hmoždíř, rozkrájíme... více o Pštrosí maso s rozmarýnem

Špagety alla puttanesca

Špagety alla puttanesca

Rajčata nařízneme a spaříme v horké vodě, poté oloupeme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, dáme smažit oloupaný celý česnek.... více o Špagety alla puttanesca

Ledový salát s cherry rajčátky a smetanou

Ledový salát s cherry rajčátky a…

Ledový salát pokrájíme na nudličky, cherry rajčátka přepůlíme, zakysanou smetanu zředíme dle potřeby smetanou a ochutíme jí solí, pepřem a octem.... více o Ledový salát s cherry rajčátky a smetanou

25 minut
Šafránové rizoto s cuketami

Šafránové rizoto s cuketami

Cuketu podélně rozkrojte na čtvrtiny, odřízněte část se semínky (mohla by být nahořklá) a zbytek pokrájejte na menší špalíčky. Ty zprudka osmažte na... více o Šafránové rizoto s cuketami

50 minut
Kuře pečené na medu a citronu

Kuře pečené na medu a citronu

Maso rozložte do pekáčku, zastříkněte citronovou šťávou a půlky citronu položte mezi maso. Zakapejte olejem a medem, zalijte vínem, přidejte česnek a... více o Kuře pečené na medu a citronu

30 minut
Tvarohovo-višňový závin

Tvarohovo-višňový závin

Tvaroh rozmícháme s jedním vejcem, jedním vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a pudinkovým práškem dohladka. Višně scedíme a vypeckujeme. Těsto... více o Tvarohovo-višňový závin

15 minut
Rychlá kuřecí roláda z řízků

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté kuřecí řízky (můžeme je ještě... více o Rychlá kuřecí roláda z řízků

60 minut
Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Do varné mísy vložíme nadrobno nakrájenou cibulku, polejeme jemně olejem. Na tuto nalejeme celou sklenici sterilizovaného bílého zelí i s nálevem.... více o Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Rohlíčky s nugátovou náplní

Rohlíčky s nugátovou náplní

Listové těsto vyválíme na plát ve tvaru obdélníku o rozměrech přibližně 50x30 cm, silný asi půl centimetru. Pak ho podélně rozpůlíme, oba pásy těsta... více o Rohlíčky s nugátovou náplní

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Změklé máslo rozšleháme s medem, vejci a citronovou šťávou.Přidáme všechny sypké přísady a důkladně promícháme.Nakonec vmícháme mrkev, kokos, rozinky... více o Medové řezy s Lučinou a mrkví

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablka oloupeme, ze 3 jablek vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky, zbylá nakrájíme na kolečka. V hrníčku smícháme med s rumem a... více o Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Palačinky snů

Palačinky snů

V misce rozšleháme vejce, mléko a sůl. Po troškách přidáváme mouku, až vznikne hladké tekuté těsto, a nakonec přimícháme minerálku. Na malé pánvi... více o Palačinky snů

50 minut
Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Vše nalijeme a nasypeme do formy dle pořadí a vložíme do pekárny, program nastavíme na Těsto. (Pokud se nám zdá těsto lepivé, nebo suché, přidáme... více o Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Francouzské palačinky

Francouzské palačinky

Do teplého mléka dáme máslo a po rozpuštění vsypeme cukr a droždí a necháme vykynout. Přidáme vejce a aroma, prošleháme, vsypeme mouku, osolíme,... více o Francouzské palačinky

30 minut
Plněné linecké košíčky

Plněné linecké košíčky

Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady, dáme na 1 hod. odpočinout. Těsto vmáčkneme do košíčku o průměru 5 cm. Nenaplníme celé, musíme tam... více o Plněné linecké košíčky

Tvarohová bábovka s kakaem

Tvarohová bábovka s kakaem

Moučkový cukr smícháme se žloutky, měkkou heru přidáváme po kouscích, poté přidáme tvaroh, suché ingredience smícháme dohromady a pomalu přidáváme do... více o Tvarohová bábovka s kakaem

Výborné špízy

Výborné špízy

Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Marinujeme v oleji s pepřem a bylinkovou solí nejméně jednu hodinu. Mezitím si nakrájíme zeleninu a... více o Výborné špízy

310 minut
Kachna bez práce

Kachna bez práce

Kachnu omyjeme, osušíme a posypeme zvenku i uvnitř solí a kmínem. Položíme prsíčky vzhůru do suchého pekáče. Musí bý buď kovový nebo skleněný a mít... více o Kachna bez práce

Marokánky s ovesnými vločkami

Marokánky s ovesnými vločkami

Smícháme med, máslo, cukr a vejce, přidáme vločky a nakonec mouku s práškem do pečiva. Hmotu dáváme na plech lžičkou (vyložený pečícím papírem).... více o Marokánky s ovesnými vločkami

Věnečky

Věnečky

Mouku nasypeme do rozpuštěného sádla s vodou a soli a stále rychle mícháme, až se vytvoří hmota. Odstavíme hrnec a do vlažné hmoty zašleháme postupně... více o Věnečky

Košovská specialita

Košovská specialita

Maso omyjeme. Asi 2 cm plátky karé zlehka naklepeme a nakrájíme z nich 1/2 cm silné a 4 cm dlouhé nudličky. Vložíme je do nádoby, osolíme, opepříme a... více o Košovská specialita

Výborný kuskus

Výborný kuskus

Kuskus připravíme dle návodu (přidat 3 lžíce oleje, pořádně promíchat, přisypat do 250 ml vroucí vody a vařit, než se voda vsákne/vypaří, odstavit s... více o Výborný kuskus

90 minut
Mazanec vánočka III.

Mazanec vánočka III.

Ze všeho nejdřív dám do rendlíku ohřát mléko a v něm rozehřeju tuk a přidám rozinky. Mouku vysypu do mísy, přidám sůl, cukr, sušené droždí, citronovou... více o Mazanec vánočka III.

Skvělá pasta na pizzu

Skvělá pasta na pizzu

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme česnek, nastrouhané 2 větší mrkve a 1 menší celer, rajčata, protlak a koření. Dusíme asi 30 minut,... více o Skvělá pasta na pizzu

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Ingredience na těsto vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto. Po ukončení programu vykynuté těsto vyndáme z nádoby a rozdělíme na... více o Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

30 minut
Šišky z bramborové kaše

Šišky z bramborové kaše

Bramborovou kaši smícháme s vejcem, hrubou moukou a osolíme. Vypracujeme těsto jako na bramborové knedlíky (pokud budeme chtít knedlíky, vytvoříme... více o Šišky z bramborové kaše

Cuketový makovec

Cuketový makovec

Omytou cuketu nastrouháme nahrubo. Dáme ji do mísy a přidáme žloutky, cukr, olej, mletý mák a promícháme. Postupně přidáváme mléko a mouku smíchanou s... více o Cuketový makovec

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Václavky nakrájíme na větší kusy a propláchneme je ve vodě. Na oleji osmažíme jemně nakrájené cibule a zasypeme paprikou a kmínem. Přisypeme houby a... více o Václavkový guláš

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Maso omyjeme a osušíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rozložíme ji na hovězí plátky společně s bobkovým listem, zrnky pepře, nového... více o Hovězí pečeně na divoko

Chobotnice po athénsku

Chobotnice po athénsku

Chobotnice opečeme na polovině oleje, podlijeme vínem a dusíme asi 1/2 hodiny doměkka. Rajčata spaříme sloupneme slupky, zbavíme je jádřinců a... více o Chobotnice po athénsku

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek

Máslo utřeme do pěny, přidáme vidličkou rozmělněné sardinky, dobře rozmícháme za postupného přikapávání oleje ze sardinek. Nakonec přidáme drobně... více o Pomazánka ze sardinek

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Brambory oloupeme a nakrájíme na menší hranolky. Vložíme je do horké vody a vaříme doměkka. Potom je scedíme a polovinu vody si zachytíme. Zelí... více o Zeleninová polévka

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

Poslední sledované recepty

56
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
41
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
35
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
34
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
31
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Tradiční sláva pro krále Karla III.: Nej momenty! Nejistý princ Louis i protesty proti králi

Tradiční sláva pro krále Karla III.: Nej momenty! Nejistý princ Louis i protesty proti králi

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak skladovat chléb?
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact