• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak odmastit vývar

Jak odmastit vývar

Jak odmastit vývar

Poctivý vývar je skvělá surovina. Můžete ho použít při přípravě polévek, omáček i řady dalších jídel. Někomu ale může vadit, že je moc mastný. Poradíme vám, jak se přebytečného tuku zbavit.

Tuk je nositelem chuti. Pokud chcete tedy mít vývar chutný, měli byste v něm část tuku nechat. Přebytečný tuk pak můžete odstranit několika způsoby: 

1. Pokud spěcháte a máte horký vývar, seberte mastná oka na povrchu plochou velkou lžící nebo na povrch vývaru položte silně savý kuchyňský ubrousek a po chvilce ho vyndejte.

2. K odstranění tuku můžete použít také kostky ledu. Vhoďte jich několik do vlažného vývaru a jakmile k nim mastnota přilne, vyndejte je.

3. Vlažný vývar lze zbavit tuku také pomocí pevnějšího igelitového sáčku. Nalijte do něj vývar, odstřihněte dole menší růžek a vývar nechte vytéct do čistého hrnce. Jakmile v sáčku zůstane jen tuková vrstva, růžek uzavřete.

4. Nejjednodušší, ovšem časově nejnáročnější způsob je nechat vývar vychladnout. Tuk ztuhne a vyplave na povrch. Bílá tuková vrstva se pak dá snadno odebrat děrovanou naběračkou a můžete ji použít místo oleje na smažení.

Mohlo by vám zachutnat

200 minut
Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Ingredience vložíme v pořadí dle seznamu do pekárny. Nastavíme program na č. 1 Basic (základní), velikost na Small (malý), barva (Color) na Medium pro... více o Chléb z domácí pekárny

15 minut
Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

Vychlazenou okurku oloupeme do mísy, ale pokud je čerstvá se svěží slupkou, loupat se ani nemusí a můžeme ji nastrouhat i s ní. Okurku v míse ochutíme... více o Okurkový salát s Kyškou

60 minut
Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Plátky masa naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nezkroutily. Osolíme je, opepříme a dáme osmažit z obou stran na... více o Kýta v žampionové omáčce

100 minut
Domácí vepřová šunka

Domácí vepřová šunka

V úvodu si řekneme, bez čeho se neobejdeme. Ke třem již zmíněným surovinám budeme potřebovat nádobu na výrobu šunky a injekční stříkačku s jehlou. A... více o Domácí vepřová šunka

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme na větší kusy, cibuli na klínky, česnek nasekáme. Pokud máme nať z celeru, můžeme k zelenině přidat pár omytých... více o Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

30 minut
Tikka masala

Tikka masala

Začneme smažit nakrájenou cibuli a až zesklovatí, přidáme kuřecí kousky, prolisovaný zázvor a česnek. Ke konci smažení přisypeme všechno sypké koření.... více o Tikka masala

80 minut
Dušený králík (nejen) se zeleninou

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Naporcovaného očištěného králíka, případně stehna... osolíme, opepříme a v kastrolu s trochou rozpáleného oleje ho osmažíme ze všech stran dozlatova.... více o Dušený králík (nejen) se zeleninou

Jemný tvarohový krémovník

Jemný tvarohový krémovník

Těsto: těsta není mnoho, má jen slabě pokrýt dno plechu a vytvořit tak slabou vrstvu, takže pokud máme radši silnější plát těsta, uděláme si těsto ze... více o Jemný tvarohový krémovník

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Náplň: tvaroh dáme do misky, přisypeme pudinkový prášek a cukr dle chuti (v kombinaci s rebarborou více, než jsme zvyklí) a vše dobře promícháme. Pak... více o Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Bramborový guláš s baby karotkou

Bramborový guláš s baby karotkou

Na trošce tuku osmažíme dorůžova cibuli, ke které přisypeme osmažit pokrájené špekáčky nebo Gothaj, případně paprikovou klobásu... Po osmažení přidáme... více o Bramborový guláš s baby karotkou

20 minut
Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Oloupaná vejce pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli a okurky, osolíme, opepříme, přidáme majolku a dobře promícháme.... více o Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen)…

Květy z divizny velkokvěté sbíráme průběžně, jelikož každý den nakvétá i opadá. Květy sbíráme suché, bez kalichu, od června do září. Sirup bez... více o 2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvor nastrouháme na hrubém struhadle. Loupat ho nemusíme, stačí ho jen dobře omýt, nebo vydrbat kartáčkem. Z citronu vymačkáme šťávu. Z bio citronu ... více o Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Těsto: Mouky, cukry, sůl a kypřidlo smícháme v míse. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme žloutek, olej, mléko a rum. Od... více o Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

60 minut
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Cukr, pudink a prášek do pečiva důkladně promíchejte v míse. Přidejte rozpuštěné máslo a šťávu vymačkanou z citronů (máte-li chemicky neošetřené,... více o Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Hlávku zelí dáme do hrnce s vroucí vodou a vždy po spaření a změknutí vrchních listů ji vyndáme, odřízneme listy od košťálu a opatrně je sejmeme, aby... více o Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

Bílky vyšleháme s cukrem krupicí na sníh. Poté vmícháme vanilkový cukr s kokosem a moukou. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a rovnoměrně... více o "Štafetky" - zákusky, roláda, řez

120 minut
Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky, které osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté maso osmahneme do hněda na rozehřátém sádle a... více o Dušená hovězí kližka

7 minut
Tvarohové placky

Tvarohové placky

Rozmíchat vejce a osolit, přidat cukr a krupičku. Obalit v mouce a usmažit. Podávat s kysanou smetanou, marmeládou atd.... více o Tvarohové placky

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme do tvaru rohlíčků. Těsto je... více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)

15 minut
Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Vše dáme do mísy a šleháme do husté pěny (cca 10-12 minut).... více o Sníh na perníčky

Lasagne s cuketou a slaninou

Lasagne s cuketou a slaninou

Cuketu hrubě nastrouháme, když je mladá, nemusíme jí ani loupat. Na trošce oleje zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme cuketu, nastrouhaný česnek,... více o Lasagne s cuketou a slaninou

5 minut
Jednoduchá pomazánka z ricotty se šunkou

Jednoduchá pomazánka z ricotty se…

Lístky bazalky omyjeme a osušíme. Šunku natrháme či rozkrájíme na malé kousky. Všechny ingredience dáme do mixéru a umixujeme (používám ponorný mixér... více o Jednoduchá pomazánka z ricotty se šunkou

20 minut
Osvěžující rybízové želé

Osvěžující rybízové želé

Do kastrůlku dáme omytý rybíz, přilijeme 1 dl vody a dáme povařit na cca 5 minut. Pak vše přecedíme, propasírujeme přes cedník, aby jsme se zbavili... více o Osvěžující rybízové želé

10 minut
Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

Zavařenina z višní a ořechů s…

Nasekané ořechy opražte na plechu, až se rozvoní. Odvažte 850 g višní a ve velkém hrnci je rozmixujte. Přidejte pomerančovou kůru a šťávu, ořechy,... více o Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

40 minut
kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

Kuřecí srdíčka očistíme a opláchneme. Na pánev si dáme slaninu a děláme ji do té doby než pustí tuk. Poté přidáme cibuli a také i česnek, osmahneme... více o kuřecí srdíčka

90 minut
Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Troubu předehřejte na 150 °C. Z pečicího papíru vystřihněte kruh o průměru asi 22 cm a položte jej na lehce tukem vymazaný plech. Bílky šlehejte s... více o Jahodová Pavlova

Jogurtovo-mléčný jahodový koktejl

Jogurtovo-mléčný jahodový koktejl

Jahody omyjeme a odstopkujeme. Pár jahod drobně pokrájíme a zbytek dáme do mixéru společně s cukrem a dobře rozmixujeme. Pak vmícháme jogurt, kousky... více o Jogurtovo-mléčný jahodový koktejl

360 minut
Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Množství surovin odpovídá pečicí nádobě o průměru 23 cm a výšce 5 cm. **Náplň:** Do velké misky dejte na plátky nastrouhaná jablka, přidejte 50 g... více o Pravý americký Apple Pie

Obložená vejce

Obložená vejce

Rozpis ingrediencí jsem psal pro jednu osobu (zhruba). Doprostřed talíře si uděláme ze salátu hromádku, na kterou posadíme dvě půlky vejce. Kolem... více o Obložená vejce

10 minut
Jemná pórková pomazánka

Jemná pórková pomazánka

Tvaroh, smetanu a majonézu dobře našleháme. Přidáme jemně nakrájený nebo nastrouhaný pórek, osolíme a opepříme.... více o Jemná pórková pomazánka

15 minut
Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Množství surovin záleží na počtu strávníků. Krajíčky chleba namáčíme v rozšlehaném vejci se solí (dle chuti) z obou stran a ihned smažíme v rozpáleném... více o Chlebové smaženky

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

V hrnci smícháme mléko, cukr, máslo a kakao. Tuto směs necháme na mírném ohni a za stálého míchání vařečkou krátce povařit. Potom odstavíme z plotny a... více o Vídeňská vařená bábovka

30 minut
Celerový salát s jablkem

Celerový salát s jablkem

Celer očistíme a nakrájíme na tenoučké nudličky nebo jej můžeme nastrouhat. Na nudličky nakrájíme i jablko (nebo nastrouháme na hrubém struhadle).... více o Celerový salát s jablkem

30 minut
Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO (pekárna ETA, Vega, Clatronic). Po ukončení programu těsto vyndáme z nádoby... více o Buchty - těsto z domácí pekárny

Dalamánky

Dalamánky

Z kvasnic, mléka a trochy mouky uděláme kvásek, necháme vykynout. Přisypeme zbylou mouku, přidáme nastrouhané nebo namačkané brambory, sůl a... více o Dalamánky

50 minut
Kokosová roláda jednoduše

Kokosová roláda jednoduše

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny za postupného zašlehávání horké vody. Pak přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva a kokosem. Těsto vylejeme... více o Kokosová roláda jednoduše

Med ze sedmikrásek

Med ze sedmikrásek

Květy propláchneme studenou vodou, přelijeme vařící vodou, přidáme omytý na kolečka nakrájený vypeckovaný citron, promícháme a necháme 24 hodin stát.... více o Med ze sedmikrásek

30 minut
Fazolový salát V.

Fazolový salát V.

Do mísy dáme fazole bez nálevu, cibuli, salám a okurky na kostičky, přidáme tatarku, kterou můžeme nahradit jogurtem, hořčici a okořeníme. Vše... více o Fazolový salát V.

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a…

V míse smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté a dáme péci. Vychladlé polijeme čokoládovou nebo rumovou polevou.... více o Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Tvaroh, vajíčko smíchat rukou dohromady. Pomalu přidávat jemnou strouhanku do té doby, než jdou udělat malé - asi 3 cm kuličky. Ty hodíme na cca 4-5... více o Tvarohové knedlíky

15 minut
Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Všechno nakrájíme na kostičky a zamícháme majonézu. Dle chuti lze dosolit či dokořenit. Rychlé, jednoduché, chutné.... více o Šopský salát jinak

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Žloutky a cukr třeme do husté pěny (ručně nebo v robotu). Plech vyložíme pečícím papírem a z hmoty na něj děláme lžičkou malé hromádky, které se... více o Žloutkové penízky

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Maso uvaříme a vyndáme z hrnce - vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme na másle a přidáme do masového... více o Ukrajinský boršč II.

45 minut
Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

2 kg hub povaříme ve slané vodě 2 minuty, protom houby řádně propláchneme a přidáme rozkrájené papriky a cibuli (na kolečka) olej, kečup nebo protlak.... více o Houbová čalamáda

20 minut
Balkánský salát

Balkánský salát

Zeleninu, šunku i sýr nakrájíme na kostičky. Vše smícháme a zalijeme zálivkou připravenou podle návodu na obalu. Necháme vychladit aspoň dvě hodiny v... více o Balkánský salát

90 minut
Drobenkový tvarohový dort

Drobenkový tvarohový dort

Všechny přísady dáme do misky a zpracujeme na drobenku. 2/3 drobenky nasypeme do vymaštěné dortové formy, polijeme náplní, uhladíme a povrch posypeme... více o Drobenkový tvarohový dort

Kuře na citronech

Kuře na citronech

Kuřata omyjeme, osušíme a vložíme do velké zapékací formy. Předehřejeme troubu na 200 °C. Směs koření promícháme s olejem a potřeme jí kuřata. Pečeme... více o Kuře na citronech

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Na rozpáleném oleji opečeme malé kousky krůtího masa, okořeníme a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a plátky žampionů. Zvlášť ušleháme vždy dvě... více o Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Kotlety po čínsku

Kotlety po čínsku

Kotlety omyjeme, lehce naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se nestočily. Smícháme vejce, solamyl, kečup, rozmačkaný česnek, majoránku, pepř, kari a... více o Kotlety po čínsku

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

Poslední sledované recepty

13
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
13
Salát s červenou čočkou
Salát s červenou čočkou
11
Tvarohová štóla
Tvarohová štóla
11
Kremeše s pudinkovým krémem
Kremeše s pudinkovým…
10
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Hanychová šílená strachy: Rozárka v umělém spánku

Hanychová šílená strachy: Rozárka v umělém spánku

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Ranní show bez hvězdných moderátorů: Leoš zůstal u Patrika v nemocnici

Ranní show bez hvězdných moderátorů: Leoš zůstal u Patrika v nemocnici

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak odmastit vývar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact