• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak na silný slepičí vývar

Jak na silný slepičí vývar

Jak na silný slepičí vývar

Možná si myslíte, že uvařit chutný slepičí vývar není žádná věda. Opak je ale pravdou. Pokud nechcete ve výsledku získat jen mírně obarvenou vodu bez chuti, využijte triky našich babiček, které dobře věděly, jak na to.

Poctivý vývar se nedá ošidit. Počítejte s tím, že ideální doba varu pro dosažení prvotřídních výsledků je minimálně šest hodin, stačit ale budou i dvě. Jeho příprava vám ale nedá moc práce, na vařiči se o něj totiž už příliš starat nemusíte.

Podrobný návod, jak na poctivý domácí vývar, najdete ZDE.

Výjimečnou chuť vývaru získáte, když si ingredience ještě předpečete. Troubu předehřejte na 180°C, na plech rozložte na díly naporcovanou slepici, očištěnou zeleninu a rozkrojenou neoloupanou cibuli. Slupka ve výsledku vývaru dodá tmavší barvu. Pečte asi 20 minut.

Pak vše přendej do většího hrnce, přidejte koření a pepř, zalijte studenou vodou a dejte vařit. Nesolte! Jestli máte doma kus pórku, přihoďte ho tam. Vynikající chuť vývaru dodá také malá červené feferonka. Jakmile voda začne vřít, stáhněte plamen. Vývar by neměl silně bublat, měl by se jen "táhnout", to znamená, že by se v něm měla sem tam převalit bublina a lehce rozvířit hladinu.

Recept na svítek do polévky jako od maminky najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

120 minut
Domáci hamburger

Domáci hamburger

ŽEMLE: Do misky si nalejeme mlieko, rozdrobíme droždie, pridáme cukor, vajíčka, olej a soľ a premiešame. Do cesta pridáme múku a znova premiešame.... více o Domáci hamburger

120 minut
Pikantní kuřecí srdíčka

Pikantní kuřecí srdíčka

Na malém množství oleje osmažíme očištěné, opepřené kuřecí srdíčka dozlatova, ke kterým následně přidáme smažit dosklovata na klínky pokrájenou cibuli... více o Pikantní kuřecí srdíčka

30 minut
Slané lívance

Slané lívance

Mléko spolu s 8 vejci a rozpuštěným máslem důkladně rozmíchejte v robotu, přidejte špetku soli, mouku a prášek do pečiva. Smíchejte s nasekanými... více o Slané lívance

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a cukrem. Vmíchejte jogurt a vejce, nakonec opatrně olej. Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané... více o Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

1. Do misky nalejeme mléko, můžeme přidat i skořici na ovoňeňí.Chleb by mel být trochu tvrdší.Namáčíme ho do mléka a klademe na dno pekáče. 2. Tvarohy... více o Dietní bezlepková žemlovka

Rafaelo se salkem

Rafaelo se salkem

Máslo s oběma druhy cukru rozpustíme ve vodní lázni a za občasného míchání necháme vychladnout. Pak do směsi přidáme salko a kokos, důkladně... více o Rafaelo se salkem

40 minut
Jednoduché ovesné sušenky

Jednoduché ovesné sušenky

Tento recept jsem vytvořila asi ze dvou různých receptů a s vlastní fantazií. Jelikož poslední dobou používám hodně ovesné vločky a snažím se jíst... více o Jednoduché ovesné sušenky

Jednoduché cappuccino řezy

Jednoduché cappuccino řezy

Žloutky v míse vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme cappuccino, olej, vodu a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, promícháme a nakonec zlehka... více o Jednoduché cappuccino řezy

Citronový nebo pomerančový koláč (řez) - křehký a pikantní

Citronový nebo pomerančový koláč (řez…

Těsto: sypké ingredience smícháme v míse, přidáme změklý tuk a vypracujeme těsto, které pak necháme půl hodiny v chladnu odpočinout. Těsto pak... více o Citronový nebo pomerančový koláč (řez) - křehký a pikantní

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Základní těsto: Vejce vyšleháme do pěny, přidáme cukr, vanilkový cukr, jogurt a máslo a znovu vyšleháme. Střídavě přidáváme mléko a mouku smíchanou s... více o Muffiny na více způsobů

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Meruňky drobně pokrájíme a dáme do hrnce, přidáme 100 ml vody, zasypeme cukrem a za stálého míchání necháme meruňky rozvařit doměkka (můžeme... více o Meruňkový dort (řez) - nepečený

30 minut
Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

* cibuli a pórek nakrájíme najemno a dáme dusit na pánev * maso nakrájíme na kostičky a okořeníme * následně orestujeme na pánvi s cibulí a pórkem *... více o Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Ze žloutků a cukru vyšleháme pěnu, do které přidáme cukr, olej, vodu, opět prošleháme, přidáme mouku s kypřidlem a kakaem, dobře promícháme a nakonec... více o Dvoubarevný roládový pařížský dort

Smažený máslový celer

Smažený máslový celer

Celer oloupeme, nakrájíme na stejně silné plátky (cca 6 mm) a dáme krátce povařit do osolené vody s troškou octa nebo citronové šťávy do poloměkka.... více o Smažený máslový celer

15 minut
Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Recept je pro menší plech. Vše naházíme na hromádku do misky, pořádně ručně promícháme. Poté vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a necháme odstát!... více o Perník s mřížkou

Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

Hovězí na houbách s kořenovou…

Na lžíci oleje necháme orestovat cibuli společně s drobně pokrájeným špekem. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na kostky. K masu... více o Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

30 minut
Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina

Začneme tím, že si v mléce uvaříme pudink, do kterého přidáme vanilkový cukr a moučkový cukr. Do hotového pudinku přidáme žloutek a smetanu, vše... více o Vynikající vanilková zmrzlina

120 minut
Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky, které osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté maso osmahneme do hněda na rozehřátém sádle a... více o Dušená hovězí kližka

70 minut
Kuřecí maso na žampionech

Kuřecí maso na žampionech

Pokrájíme 1 menší cibuli na drobné kostičky. Kuřecí stehna si vykostíme a nakrájíme je na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. V nižším... více o Kuřecí maso na žampionech

15 minut
Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte 5 minut stát, aby želatina nabobtnala. Čtyři formičky, skleničky nebo hrnečky o objemu 125 ml... více o Panna cotta s malinovou omáčkou

Ořechové banánky

Ořechové banánky

Těsto: z jemně mletých ořechů, cukru, žloutku a celého vejce vypracujeme těsto, dáme do strojku a tvoříme asi 4-5 cm dlouhé banánky, které klademe na... více o Ořechové banánky

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

Z mouky, soli, změklého másla, žloutku a vína vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout v chladu. Pak těsto rozválíme na... více o Slané vínové cukroví

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Změklé máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Do vzniklého krému zašleháme žloutky. Z bílků připravíme sníh. Do pěny vmícháme polovinu sněhu, mouky a... více o Dunajské vlny s třešněmi

30 minut
Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapékané brambory s brokolicí a…

Oloupeme a nakrájíme brambory na plátky. Nakrájíme cibuli na kroužky + pórek. Nastrouháme si cihlu a nivu. Kuřecí maso si naložíme do marinády (dle... více o Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky v alobalu

Společně orestujeme pokrájenou cibuli a anglickou slaninu. Připravíme si těstíčko (hustota jako na palačinky) z hrubé mouky, vajec a mléka. Do... více o Špekové knedlíky v alobalu

30 minut
Penne con polo

Penne con polo

Uvaříme špagety (používám já) v osolené vodě - caa 8 min. Zároveň na pánvi orestujeme na kostičky nakrájené kuřecí maso s cibulkou. Přidáme vegetu a... více o Penne con polo

30 minut
Houbové ragú

Houbové ragú

Na rozehřátém másle osmahneme očištěné a pokrájené žampiony, přidáme rozetřený česnek a mouku, orestujeme, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a dusíme... více o Houbové ragú

Květákové placičky se šunkou

Květákové placičky se šunkou

Květák jemně nasekáme. Ušleháme žloutky s mlékem a moukou, přidáme květák, sůl, strouhaný muškátový oříšek a na nudličky nakrájenou šunku. Dobře... více o Květákové placičky se šunkou

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Představím zde velmi jednoduchý a fantastický recept na roastbeef (nebo chcete-li: rostbíf), upravený podle ne zcela všední metody vaření při nízké... více o "Low Temperature" - Roastbeef

45 minut
Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Vypracujeme těsto, vytvarujeme váleček, nakrájíme na kousky. Na dlani roztlačíme na tenkou placičku, do které zabalíme švesku. Vaříme v osolené vodě... více o Švestkové knedlíky II.

5 minut
Vanilkový koktejl

Vanilkový koktejl

Vložíme do mixéru na 2-3 minuty. Nalijeme do sklenice a podáváme.... více o Vanilkový koktejl

Čína s ananasem

Čína s ananasem

Nudličky masa prudce osmažíme, osolíme, okořeníme kari kořením a přidáme okapaný ananas. Promícháme, zalijeme sójovou omáčkou a ochutíme glutasolem.... více o Čína s ananasem

10 minut
Tvarohová pomazánka

Tvarohová pomazánka

Do misky nastrouháme 2 natvrdo uvařené vejce, přidáme najemno nakrájenou cibuli, sůl, pepř tvaroh a tatarku.... více o Tvarohová pomazánka

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Ze všech surovin na těsto uděláme drobenku. Polovinu nasypeme do vymazané, nebo papírem vyložené dortové formy a přitlačíme. Pak uvaříme klasický... více o Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso zarolujeme a převážeme pevně nití.... více o Španělské ptáčky trochu jinak

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

Cukr necháme zkaramelizovat na pánvi. Hrušky rozpůlíme a vyndáme jádřinec a položíme na karamel dolíčkem dolů. Posypeme vanilkovým cukrem, můžeme... více o Karamelové hrušky

30 minut
Čočková polévka s rajčaty

Čočková polévka s rajčaty

Čočku vaříme v cca 1-1,5 l vody spolu s kořením, ale bez soli, asi 10 minut. Mezitím očistíme a nakrájíme na 1 cm kousky kořenovou zeleninu a oloupeme... více o Čočková polévka s rajčaty

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Do horkého mléka namočíme ovesné vločky a necháme nabobtnat (cca 15 min.), pak přidáme žloutek, mouku, cukr, sůl, strouhanku a jablka a promícháme.... více o Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Brambory a šunku nakrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Dáme do vymazaného pekáčku a zalijeme smetanou, do které jsme zamíchali... více o Zapečené brambory se smetanou

30 minut
Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Játra namočíme přes noc v mléce nebo podmáslí. Druhý den otřeme do sucha. Do rozpáleného sádla přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek, oregáno,... více o Husí játra jako předkrm

Jablečná buchta II.

Jablečná buchta II.

3 jablíčka oloupeme, nakrájíme na kostičky a promícháme s těstem, které jsme si připravili z vajec, cukru, Hery, mouky a prášku do pečiva. Těsto dáme... více o Jablečná buchta II.

40 minut
Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Z uvedených přísad smícháme těsto (třeba ve šlehači nebo hnětači). Z těsta vyválíme rohlíčky a zploštíme je - lepší ale je těsto rozválet a vykrájet... více o Pařížské rohlíčky II.

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketu oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1/2 cm, potřeme solí s rozdrceným česnekem a necháme odležet. Na těstíčko rozmícháme Solamyl, mouku, sůl,... více o Cuketa v sýrovém těstíčku

Lívance II.

Lívance II.

Zadělá se a nechá 1/2 - 3/4 hod vykynout. Pečeme v lívanečníku, nebo na pánvi.... více o Lívance II.

Kuřecí satay

Kuřecí satay

Kuřecí maso nakrájíme na silnější kousky, které napichujeme a současně omotáváme okolo grilovacích jehel tak, aby vznikly malé závitky. Špízy potřeme... více o Kuřecí satay

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Maso omyjeme a osušíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rozložíme ji na hovězí plátky společně s bobkovým listem, zrnky pepře, nového... více o Hovězí pečeně na divoko

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Rajčata spaříme, slupky oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Na dvou lžících oleje osmahneme nasekanou cibuli s česnekem, přidáme rajčata, na... více o Kuřecí paprikový perkelt

Cuketová polévka se salámem

Cuketová polévka se salámem

Cukety očistíme, jednu nakrájíme na plátky, ostatní na kostičky. Plátky cukety osmahneme na rozpáleném oleji, sejmeme z plotny a necháme v teple.... více o Cuketová polévka se salámem

Kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa

Očištěné papriky rozpůlíme, opečeme pod grilem nebo v troubě, stáhneme slupky a lusky nadrobno posekáme. Na lžíci oleje papriky osmahneme, přidáme... více o Kuřecí kapsa

Palačinkový dort

Palačinkový dort

Vejce rozšleháme s mlékem a solí. Po částech přidáváme mouku a vymícháme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout. V pánvi rozehřejeme tuk.... více o Palačinkový dort

Doporučujeme

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

153
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
69
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
69
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
66
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
61
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský…
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
AHA.cz Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Sexy herečka Sofía Vergara (52): Nestydatá koupel rovnou na ulici!

Sexy herečka Sofía Vergara (52): Nestydatá koupel rovnou na ulici!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak na silný slepičí vývar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact