• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Dlouho vláčný perník

Dlouho vláčný perník

Dlouho vláčný perník

Voňavý litý perník patři mezi oblíbené české moučníky. Je rychle hotový, jednoduchý a na jeho přípravu nepotřebujete příliš surovin. Jak ale docílit toho, aby byl nadýchaný, měkký a hlavně vydržel i několik dní vláčný? Prozradíme vám pár osvědčených triků.

Do těsta přidejte nastrouhaná jablka nebo cuketu. Upečený perník nebude tak rychle vysychat a zůstane nádherně vláčný. Nebojte se, na chuti to nepoznáte.

Vysychání upečeného perníku zabrání také poleva. Sáhnout můžete po čokoládové, skvěle se ale k perníku hodí i navinulá citronová poleva nebo voňavá rumová poleva.

Potřebnou vlhkost perníku dodá také marmeláda, hodí se spíš nějaké kyselejší, skvělá jsou ale i švestková povidla naředěná kapkou rumu. Upečený perník stačí jen rozříznout a promazat.

Tip cukrářky:
Chcete-li mít perník vláčný po dlouhou dobu, připravte perníkové těsto namísto z vody ze studeného neslazeného čaje.

Recepty na rychlou perníkovou roládu, perníkové řezy s marcipánovým krémem, perníkovou bábovku i na perníčky, které jsou hned měkké, najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

60 minut
Citrónová Janina

Citrónová Janina

Připravíme si misku na bílky a mísu na žloutky. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Do bílků přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Dortovou... více o Citrónová Janina

60 minut
Meruňkové bonbony

Meruňkové bonbony

Meruňky vypeckujte a nakrájejte na malé kousky. Vložte do pánve, přidejte pár lžic vody a rozvařte na kaši. Rozmixujte dohladka, postupně přidávejte... více o Meruňkové bonbony

30 minut
Krevety na grilu

Krevety na grilu

Očištěné krevety naložte s nasekaným koriandrem, mátou, šťávou z limetky a citronu, chilli papričkou, solí, pepřem a 100 ml olivového oleje. Mezitím... více o Krevety na grilu

25 minut
Kuřecí prsa s pomeranči

Kuřecí prsa s pomeranči

Kuřecí prsa osolte, opepřete a na oleji orestujte z obou stran dozlatova, z každé asi 5 minut. Vyjměte maso a zabalte jej do alobalu. V troubě... více o Kuřecí prsa s pomeranči

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Papriky naplníme šlehanou sekanou (nepečený polotovar čerstvý nebo rozmražený) a dáme péct do předehřáté trouby na 180 dozlatova, občas otočíme.... více o Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Pekingské zelí pokrájíme na slabé nudličky a rozdělíme do dvou misek. Olej dobře promícháme společně s vodou, medem, hořčicí, octem a solí a nudličky... více o Pekingské zelí se zálivkou / salát

30 minut
Indické kuře Tikka Masala

Indické kuře Tikka Masala

Smíchejte všechny ingredience na marinádu. Nakrájejte kuře na kostky a naložte je do marinády alespoň na půl hodiny. Nakrájenou cibulku, kešu a... více o Indické kuře Tikka Masala

20 minut
Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Z jednoho dobře očištěného citronu nastrouháme na jemném struhadle kůru (pouze žlutou část!) a z citrónů vymačkáme šťávu. Šťávy bychom měli mít 140 -... více o Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Ke konci přidáme i drobně pokrájenou šunku.... více o Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

Protlak necháme rozmrazit a v cedníku okapat, pak dáme do mísy, přidáme žloutek, sůl, pepř, česnek, mouku s kypřidlem a dle chuti slaninu nebo sýr ... více o Nadýchané špenátové lívance

40 minut
Rukolová polévka

Rukolová polévka

Očištěné syrové brambory nakrájejte na menší kousky, očištěnou cibuli nasekejte najemno. Do středně rozpáleného hrnce nalijte olej a jemně orestujte... více o Rukolová polévka

50 minut
Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

Uvařené maso nakrájejte na menší kostičky. Do větší mísy dejte pečivo. Zalijte je vlažným vývarem. V jiné misce spolu utřete žloutky a máslo,... více o Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jogurt, povidla, vejce, cukr, rum a olej dáme do větší mísy a vše dobře promícháme. Do tekuté směsi přidáme mouku s kypřidlem a sodou a opět dobře... více o Jablečný povidlovník - mokrý koláč

200 minut
Nejlepší vánoční krůta

Nejlepší vánoční krůta

PEČENÍ 1. Troubu předehřejeme na 190°C. Nadzvedneme kůži u krku krůty a do otvoru napěchujeme nádivku. Do břišní dutiny dejte pár kousků cibule a... více o Nejlepší vánoční krůta

30 minut
Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka z hlívy ústřičné

* nakrájíme hlívu na kostičky * oloupeme a nakrájíme na kostičky i brambory * rozpůlíme cibuli * hlívu, brambory a cibuli dáme do hrnce * zalijeme 1 l... více o Bílá polévka z hlívy ústřičné

40 minut
Mexické maso

Mexické maso

Nejdříve si připravíme mexickou směs (Mexická chuť), kterou podusíme na pánvičce a dáme bokem, dokud nebude připravené maso. Potom si zvlášť podusíme... více o Mexické maso

20 minut
Špagety z pánve

Špagety z pánve

Nakrájíme šunku a papriky na kostky, chilli papričku nakrájíme na malé kousky. Sušené houby dáme do hrnku a zalijeme horkou vodou. Na rozpáleném... více o Špagety z pánve

Pohankový salát

Pohankový salát

Udělejte pohanku dle návodu. (Já tedy jednou koupila od Lagrisu v krabičce a nebyla vůbec dobrá. Jinak kupuju v jednom ukrajinsko-ruském obchodě... více o Pohankový salát

Česneková krkovička na houbách

Česneková krkovička na houbách

Plátky masa po stranách nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným nebo rozetřeným česnekem. Dno pekáčku posypeme pokrájenou cibulí a... více o Česneková krkovička na houbách

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

Citron nakrájejte na klínky, oloupaný česnek rozpulte a oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka. Opláchnutá kuřecí prsíčka osušte. Troubu předehřejte... více o Zapečená kuřecí prsa

Česneková plec

Česneková plec

Plec si očistíme, osolíme a trochu víc než jsme zvyklí i opepříme. V hrnci (pekáčku) si rozpálíme olej a plec do něho dáme osmažit ze všech stran... více o Česneková plec

Vepřovka z papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Vepřové maso očistíme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce opéct NASUCHO ze VŠECH stran dozlatova. Po vložení do hrnce se maso na dno přilepí, po... více o Vepřovka z papiňáku

Tvarůžková pomazánka speciál

Tvarůžková pomazánka speciál

Tvarůžky nastrouháme smícháme s tvarohem, nastrouhanou okurkou, najemno nakrájenou cibulkou, paprikou a beranímy rohy.... více o Tvarůžková pomazánka speciál

30 minut
Levné a chutné cibulové brambory

Levné a chutné cibulové brambory

Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kousky (cca 1 cm). Na hrubší kousky nakrájíme také oloupanou cibuli (poměr brambory:cibule cca 4:1) Na větší... více o Levné a chutné cibulové brambory

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Jablka oloupeme, vyřežeme jádřince a nakrájíme na plátky. Umícháme ricottu, med a vejce, nejlépe v robotu,do hladkého krému. Smícháme mouku, škrob,... více o Bábovka s medem, ricottou a jablky

Perník z perníků-nepečené

Perník z perníků-nepečené

*Množství surovin je na formu 20cm širokou. Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do formy vyložené folií nebo... více o Perník z perníků-nepečené

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Jablko nastrouháme do misky (klidně i se slupkou), přidáme vejce, mléko, cukr, sůl a zamícháme. Pak přidáváme mouku - tolik, aby vznikla kašovitá,... více o Jablečné (mini) palačinky

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Kostky brambor a šalotky povaříme v osolené vodě. Po 8 minutách doplníme růžičky brokolice a dovaříme. Vývar slijeme, přidáme máslo, necháme lehce... více o Bramborové pyré s brokolicí

30 minut
Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou…

Z bramborového těsta vypracujeme tvary dle osobního uvážení (šišky, kostičky atd.), vložíme do hrnce s vodou a necháme přejít varem. Mezitím zvlášť do... více o Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou

20 minut
Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Petrželovou nať nasekáme na drobno. Na alobal kápneme olivový olej (asi tak 1 - 2 polévkové lžíce) a rovnoměrně ho po něm rozetřeme. Nasypeme na něj... více o Ďábelský Pangasius

Květáková polévka + obalovaný květák

Květáková polévka + obalovaný květák

Do vroucí osolené vody vložíme nakrájený květák o velikosti, kterou máme rádi na obalovaný květák a vaříme do křehka, prostě jak to máme rádi. Když je... více o Květáková polévka + obalovaný květák

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda. Ještě horké je sesypeme do... více o Dědovy pikantní brambůrky

Nepečená vajíčka

Nepečená vajíčka

Sušenky rozválíme přidáme ostatní přísady a zpracujeme v těsto. Těsto vtlačíme do formiček od Kinder vajíček. Doprostřed uděláme důlek, který plníme... více o Nepečená vajíčka

Sádlovky - recept po babičce

Sádlovky - recept po babičce

Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v hotovém cukroví chuť sádla ani... více o Sádlovky - recept po babičce

45 minut
Margotkové řezy

Margotkové řezy

Margotky nastrouháme (já strouhám na jemno), přidáme mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva - dobře promícháme. Pak přidáme vejce, mléko a... více o Margotkové řezy

20 minut
Brambory na paprice jako příloha

Brambory na paprice jako příloha

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mletou papriku, promícháme. Vsypeme nakrájené brambory,... více o Brambory na paprice jako příloha

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

Tukem pokryjeme tence dno papiňáku a když se rozhřeje, nasypeme tam maso nakrájené na 2 cm kostky. Občas mícháme. Maso pustí vodu. Necháme maso do... více o Guláš v papiňáku

60 minut
Měkké perníčky

Měkké perníčky

Med, cukr a vejce utřeme. V mouce rozmícháme prášek do perníku a sodu a přidáváme po troškách za stálého míchání k utřené hmotě. Nakonec přimícháme... více o Měkké perníčky

40 minut
Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Všechny suroviny dáme do kastrolu, na sporáku zahříváme na 45 °C, poté sundáme a za občasného míchání necháme vychladnout. Na plech vyložený pečícím... více o Kokosky s marmeládou

Houbové karbanátky s mletým masem

Houbové karbanátky s mletým masem

Na trošce tuku podusíme houby s kmínem a solí. Smícháme mleté maso s vejcem, trochou strouhanky, přidáme podušené vychladlé houby, můžeme dochutit... více o Houbové karbanátky s mletým masem

10 minut
Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Smícháme jogurt s ušlehanou smetanou, osladíme dle chuti. Pak přimícháme jahody, které jsme rozmačkali vidličkou. Dáme zmrazit.... více o Jogurtová jahodová zmrzlina

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Na hrubém struhadle nastrouhat vejce, sýry a salám. Přidat najemno nasekanou cibuli, majolku a jogurt, osolit, opepřit, promíchat a před podáním... více o Sýrovo-vajíčková pomazánka

Čaj ze sušených šípků

Čaj ze sušených šípků

V čisté nádobě nejlépe z varného skla přivedeme vodu do varu, přidáme propláchnuté šípky a 5-10 minut povaříme. Před koncem varu osladíme a necháme 10... více o Čaj ze sušených šípků

Podvodnice

Podvodnice

Droždí necháme vzejít ve vlažném mléce. Vzešlý kvásek přidáme k mouce a tuku na vál. Vypracujeme v těsto. Vzniklou kouli ponoříme do hrnce se studenou... více o Podvodnice

Bezinkový likér

Bezinkový likér

Bezinky vaříme v litru vody asi 15 minut. Do cedníku vložíme plátno a přecedíme. Přidáme cukr a vaříme ještě 5 minut. Ochutíme kávou, necháme přejít... více o Bezinkový likér

60 minut
Božský koláč

Božský koláč

V míse utřeme změklý tuk s cukrem a vejci a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vytvarujeme na vymazaný a vysypaný plech (můžeme... více o Božský koláč

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm po obou stranách osmažíme. Cibuli nakrájenou na 0,5 cm... více o Přírodní řízek se smaženou cibulí

90 minut
Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Housku nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a přendáme do velké mísy. Dále přidáme mleté maso, vejce, česnek a... více o Sekaná pečeně plněná vejci

Tvarohové palačinky s čokoládou

Tvarohové palačinky s čokoládou

Do mísy dáme tvaroh, vanilkový cukr, podle chuti přisladíme moučkovým cukrem (někdy bývá tvaroh kyselejší, a proto je třeba přidat více cukru), mléko,... více o Tvarohové palačinky s čokoládou

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Troubu rozpálíme na 220 °C. Utřeme tvaroh se 100 g cukru, citronovou šťávou a olejem. Přidáme mouku s kypřícím práškem a vypracujeme tužší těsto.... více o Jahodový patrový dort

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

80
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
49
Cibulová polévka podle Marušky
Cibulová polévka podle…
38
Rybí polévka s rajčaty
Rybí polévka s rajčaty
31
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
31
Bramborový guláš s fazolemi a hovězím masem
Bramborový guláš s…

Zajímavé články

Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Ženy.cz 6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

Blesk.cz Krásná moderátorka Křížková: Odvážné »postřižiny«! A příště hodlá ještě přitvrdit

Krásná moderátorka Křížková: Odvážné »postřižiny«! A příště hodlá ještě přitvrdit

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Dlouho vláčný perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact