• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Žloutek

Žloutek

 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Meruňkový dort

Meruňkový dort

Piškoty namočené v mléce naskládáme na dno dortové formy. Utřeme máslo s cukrem, žloutky, přidáme rum a kávu. Polovinu směsi dáme na piškoty,... více o Meruňkový dort

Kaštanové Tiramisu

Kaštanové Tiramisu

Nad párou vyšleháme žloutky, krystalový cukr a rum. Tuto směs necháme vychladnout a přimixujeme pomazánkové máslo a rozmrazené kaštanové pyré. Do... více o Kaštanové Tiramisu

Rybízový koláč III.

Rybízový koláč III.

Olej, moučkový cukr smícháme, potom postupně přidáváme žloutky a celé vejce, přidáme nastrohanou kůru a mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na... více o Rybízový koláč III.

Meruňkové řezy IV.

Meruňkové řezy IV.

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe střídavě na čtvrtky nakrájenými... více o Meruňkové řezy IV.

Preclíky

Preclíky

Z uvedených přísad vypracujeme těsto, necháme vykynout a děláme malé preclíčky, potíráme žloutkem rozmíchaným v trošce mléka, sypeme mákem, sezamem,... více o Preclíky

Koňaková bábovka s polevou

Koňaková bábovka s polevou

Žloutky, vanilkový cukr a cukr utřeme, přidáme koňak a olej, vmícháme mouku s práškem a nakonec tuhý sníh z bílků. Oddělíme 1/3 těsta a zamícháme do... více o Koňaková bábovka s polevou

Studená hořčičná omáčka

Studená hořčičná omáčka

Cibuli nakrájíme, vhodíme do mixéru a přidáme všechno ostatní, rozmixujeme do jemna. Omáčka je výborná ke grilovanému masu.... více o Studená hořčičná omáčka

Nudle v omáčce

Nudle v omáčce

Brokolici rozebereme na růžičky a chvilku povaříme. Zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, povařenou brokolici a hrášek,... více o Nudle v omáčce

Šátečky z listového těsta se špenátem a slaninou

Šátečky z listového těsta se špenátem…

Anglickou slaninu nakrájíme, opečeme s jemně nasekanou cibulí, přidáme špenát a dochutíme rozetřeným česnekem. Listové těsto rozválíme, nakrájíme na... více o Šátečky z listového těsta se špenátem a slaninou

240 minut
Sýrové sušenky

Sýrové sušenky

Vypracujeme těsto, necháme 4 hodiny odležet v chladnu. Vyválíme na plát silný asi 3 mm, krájíme na čtverce, potřeme žloutkem, posypeme nasekanými... více o Sýrové sušenky

120 minut
Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný plech a v dobře předehřáté troubě... více o Rebarborový koláč se sněhem

Kuřecí prsa v listovém těstě

Kuřecí prsa v listovém těstě

Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, lehce opepříme a osmažíme na pánvi s olejem. Vyválíme si listové těsto a rozkrojíme ho na 4 stejné díly. Na střed... více o Kuřecí prsa v listovém těstě

Šlehané bifteky

Šlehané bifteky

Mleté maso smícháme s najemno nastrouhanými bramborami, přidáme 2 žloutky, utřený česnek, sůl, pepř a majoránku. Ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh a... více o Šlehané bifteky

30 minut
Brambory s vínem

Brambory s vínem

Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kolečka. Na másle (můžeme dát i olej) zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme sekanou nať, osolíme, opepříme a 2... více o Brambory s vínem

Jahodová roláda

Jahodová roláda

Polovinu cukru utřeme se žloutky do pěny, bílky ušleháme do tuhého sněhu a zašleháme do nich druhou polovinu cukru a spojíme se žloutkovou pěnou.... více o Jahodová roláda

120 minut
Lehký jahodový dortík

Lehký jahodový dortík

Vejce ušleháme do pěny, přidáváme cukr a sůl a šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Prosijeme mouku se škrobovou moučkou a opatrně vmícháme... více o Lehký jahodový dortík

Ořechové řezy V.

Ořechové řezy V.

Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme mleté ořechy, mouku a vmícháme sníh z bílků. Těsto přendáme na menší plech s vyššími okraji a pečeme na 175 °C.... více o Ořechové řezy V.

45 minut
Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Strouhanku rozmícháme se smetanou. Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně přidáváme žloutky. Do vymíchaného krému přidáme strouhanku se smetanou,... více o Třešňový koláč II.

60 minut
Alibábovka

Alibábovka

Vodu, Heru, cukr a vanilkový cukr svařime a necháme vychladit. Do vychladlé směsi přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva, žloutky, ořechy, kakao a... více o Alibábovka

45 minut
Housky

Housky

Vše zaděláme v těsto a necháme vykynout. Po vykynutí pleteme houstičky, potíráme rozšlehaným vajíčkem, sypeme solí a kmínem nebo mákem nebo strouhaným... více o Housky

Plněné rohlíčky III.

Plněné rohlíčky III.

Ze surovin zpracujeme těsto, nenecháme kynout a rozdělíme na 10 dílů. Z každého dílu vyválíme kolečka o velikosti talíře, rozkrájíme na 8 dílků,... více o Plněné rohlíčky III.

Medovník IV.

Medovník IV.

Hladkou mouku posejeme na vál. Za stálého míchání svaříme mléko nebo smetanu s cukrem, medem, vejci a tukem. Když směs začne houstnout, vmícháme sodu ... více o Medovník IV.

Nebeské řezy

Nebeské řezy

Z cukru, Hery a žloutků vyšleháme krém, přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků. Upečeme. Během pečení si připravíme... více o Nebeské řezy

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Žloutky, práškový a vanilkový cukr vyšleháme s máslem do pěny, přidáme mouku s práškem a mléko. Těsto vlejeme na plech a upečeme na 90%. Potřeme... více o Makový koláč se sněhem

Jednoduchý jahodový koláč

Jednoduchý jahodový koláč

Žloutky, cukr a tuk vymícháme, přidáme mouku a v teplém mléce nabobtnané droždí. Promísíme a rozetřeme na vymazaný plech. Na těsto klademe jahody,... více o Jednoduchý jahodový koláč

Koláč z pochoutkové smetany

Koláč z pochoutkové smetany

Všechny přísady na těsto smícháme na řidší hmotu a polovinu vlejeme na vymazaný plech. Tvaroh vymícháme s cukrem, žloutkem, máslem a maizenou a... více o Koláč z pochoutkové smetany

Koláč Janka

Koláč Janka

Cukr a žloutky utřeme do pěny, postupně přidáváme olej, kakao, mouku s práškem do pečiva a sníh. Těsto nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech,... více o Koláč Janka

Koblížky jedna báseň

Koblížky jedna báseň

Z trochy vlažného mléka, kostek cukru a droždí (asi půlka kostičky) připravíme kvásek. Do mísy dáme hladkou a polohrubou mouku, přidáme špetku soli,... více o Koblížky jedna báseň

Ořechové trubičky

Ořechové trubičky

Do prosáté mouky vlijeme rozšlehané žloutky, přidáme máslo nastrouhané na hrubém struhadle a zpracujeme těsto. Z těsta utvoříme asi 35 kuliček, dáme... více o Ořechové trubičky

Švej-žu-žu po česku

Švej-žu-žu po česku

Maso nakrájíme na hrubší nudličky, smícháme se všemi ingrediencemi (kromě oleje) a necháme 2-3 dny v ledničce odležet. Pak smažíme na oleji jako... více o Švej-žu-žu po česku

Rohlíčky banketky

Rohlíčky banketky

Kvásek: smícháme teplejší mléko, kvasnice, špetku cukru a necháme kvasit (asi 15 min.). Těsto: mouku, máslo, sůl a kvásek vymícháme v tužší těsto (tak... více o Rohlíčky banketky

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Do vařícího vývaru vložíme nastrouhané syrové brambory, chvilku povaříme. Pak zalijeme smetanou smíchanou se žloutky a ochutíme, přidáme bylinky.... více o Francouzská bramboračka

Moučník "Aladin"

Moučník "Aladin"

Pořádně uhněteme těsto a necháme v lednici 30 minut. Rozválíme do formy (24-26 cm). Rozšleháme vejce s cukrem a přidáme další ingredience na náplň ... více o Moučník "Aladin"

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Změklou heru vyšleháme s cukrem, postupně zašleháme žloutky (měly by mít pokojovou teplotu) a přidáme mléko s moukou a nakonec prášek do pečiva. Dáme... více o Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

90 minut
Bramborový dort III.

Bramborový dort III.

Přísady na těsto vymícháme a těsto necháme 30 min. odpočívat v chladničce. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na tenoučké plátky.... více o Bramborový dort III.

Jablka v červeném županu

Jablka v červeném županu

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm. Žloutek vyšleháme s koňakem. Kolečka jablek obalujeme v pudinkovém prášku,... více o Jablka v červeném županu

Ztuhlý úsměv (oříškový krém)

Ztuhlý úsměv (oříškový krém)

Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu rozdrtíme. Uvaříme mléko,... více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)

Slané buchtičky, krucánky, grahamky

Slané buchtičky, krucánky, grahamky

Těsto zpracujeme jako každé jiné kynuté těsto - vzejít kvásek, nechat alespoň 1/2 hodiny těsto nakynout a pak z něho tvoříme buď malé buchtičky -... více o Slané buchtičky, krucánky, grahamky

Sladké knedlíky ze spařeného těsta

Sladké knedlíky ze spařeného těsta

Mléko přivedeme k varu, rozpustíme v něm máslo. Vroucí mléko nalijeme do prosáté mouky smíchané s kypřícím práškem, solí a cukrem. Promícháme, přidáme... více o Sladké knedlíky ze spařeného těsta

Slaná Jugoslávská buchta od Milady

Slaná Jugoslávská buchta od Milady

Z mouky, oleje, soli a kvásku zpracujte těsto - nemusí se dělat zvlášť kvásek, jde to smíchat vše najednou. Máte-li domácí pekárnu, můžete těsto... více o Slaná Jugoslávská buchta od Milady

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká žloutková polévka se sýrem

Rozšleháme žloutky se sýrem a vlejeme do hrnce. Na malém plamínku pak metličkou vše rozšleháme, až se sýr roztaví. Za stálého míchání pak přiléváme... více o Řecká žloutková polévka se sýrem

Šlehačkové rohlíčky bez kynutí

Šlehačkové rohlíčky bez kynutí

Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, které nenecháváme kynout, ale rozválíme na placku cca v průměru 25 cm a rozdělíme na šest dílků.... více o Šlehačkové rohlíčky bez kynutí

Rychlé tvarohové šátečky

Rychlé tvarohové šátečky

V míse smícháme cukr, pudikový prášek, tvaroh, žloutky, kůru a šťávu z citronu a dobře rozmícháme. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále a... více o Rychlé tvarohové šátečky

Dietní celozrnný koláč

Dietní celozrnný koláč

Chléb rozdrolíme na jemno. Cukr utřeme ze žloutkem, přidáme mléko a tvaroh. Po malých částech přisypáváme prosátou mouku s kypřícím práškem. Zpacujeme... více o Dietní celozrnný koláč

Rychlá pivní polévka

Rychlá pivní polévka

Do polévkového hrnce nalijeme pivo, v něm dobře rozmícháme žloutky a cukr. Postavíme na plotnu a za stálého míchání necháme dobře prohřát. Vařit se... více o Rychlá pivní polévka

30 minut
Domácí vaječný koňak

Domácí vaječný koňak

Dobře vymícháme žloutky s cukrem (ručně alespoň 1/2 hodiny, elektrickým šlehačem to jde podstatně rychleji). Přidáme Salko a líh. Pokud je to moc... více o Domácí vaječný koňak

Bratislavské rohlíčky II.

Bratislavské rohlíčky II.

Vypracujeme těsto bez vykynutí. Vykrájíme větší kolečka, která rozkrojíme na čtvrtiny, naplníme nádivkou a zavineme. Před pečením potíráme rozšlehaným... více o Bratislavské rohlíčky II.

1,2,3 - nejlepší dort

1,2,3 - nejlepší dort

Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech všleháme cukr a ušleháme hustou pěnu. Lehce všleháme žloutky, potom vmícháme mouku prosátou s kakaem. Těsto... více o 1,2,3 - nejlepší dort

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Do přesáté polohrubé mouky, kterou jsme osolili špetkou soli, uděláme dolík, rozdrobíme droždí, zasypeme je cukrem a zalejeme vlažným mlékem. Než nám... více o Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Čokoládové koule II.

Čokoládové koule II.

Ve šlehači ušleháme celá vejce, zašleháme cukr a nakonec mouku. Těsto nalijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali moukou. Pečeme... více o Čokoládové koule II.

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • ...
  • 42
  • Další stránka

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Poslední sledované recepty

153
Jahodová ovesná kaše
Jahodová ovesná kaše
62
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
51
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
41
"Sloppy Joes" - zapečený sendvič
"Sloppy Joes" - zapečený…
41
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Detaily její smrti

Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Detaily její smrti

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Nedávno navštívené recepty:

Česnekové brambory Hrachová polévka - dietní Nekynutý koláč s různým ovocem
Brambory zapečené se zelím a mletým masem Vánoční jihočeský kuba Míchaná bezinková limonáda
Flíčky se zelím Jablečný perník s tvarohem Medové trubičky
Ovesná kaše s banánem Tortilla s kuřecím masem a špenátem Bůčková pomazánka

Další doporučené ingredience:

Želé bonbony Želé dortové Želírovací cukr Želírovací prostředek Žemle
Žervé Žitná hladká mouka Žitná chlebová mouka Žitná mouka Žitný chléb RACIO
Živná sůl žloutky Žloutky na tvrdo Žluté papričky Žlutý hrách
Žlutý meloun Žlutý sýr Žmolenka Žraločí steak Žvýkačky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Žloutek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact