• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Žloutek

Žloutek

 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

5 minut
Karamelový flan

Karamelový flan

Troubu předehřejte na 160 °C. Mléko, smetanu, kokosové mléko a vanilku spolu v hrnci přiveďte k varu. Žloutky zpěňte s cukrem, až zesvětlají. Třetinu... více o Karamelový flan

10 minut
Ovocná pochoutka s krémem

Ovocná pochoutka s krémem

Žloutky ušlehejte s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Přidejte rum a opatrně vmíchejte do pevné konzistence ušlehanou smetanu. Podávejte s ovocem,... více o Ovocná pochoutka s krémem

35 minut
Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

**Bramborové placky:** Z prolisovaných brambor, mouky, soli a mléka zpracujte tužší těsto. Vytvarujte je jako šišku, odkrajujte z ní kousky,... více o Bramborové placky se špenátovým nákypem

Dukátové buchtičky "mňam"

Dukátové buchtičky "mňam"

Ingredience: Na těsto zaděláme a necháme kynout min. hodinu. Lžící namočenou v oleji vykrajujeme kousíčky těsta a klademe na vymaštěný plech (1dávka... více o Dukátové buchtičky "mňam"

Výborné domácí pečivo

Výborné domácí pečivo

Mouku se solí prosijeme, uchystáme kvásek z trošky vlažného mléka, cukru a čerstvého droždí nebo přidáme přímo do mouky suché droždí, cukr a pořádně... více o Výborné domácí pečivo

Bylinková polévka

Bylinková polévka

V hrnci rozehřejeme máslo. Posekané bylinky na něm krátce zpěníme. Přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou naředíme vývarem, rozmícháme a krátce... více o Bylinková polévka

Priadkový koláč

Priadkový koláč

V trošce mléka rozmícháme droždí, přidáme trošku mouky, lžičku cukru a necháme v teple vzejít kvásek. Mouku, sůl, zbytek mléka a cukru, kvásek, vejce,... více o Priadkový koláč

Biftek s Bernskou omáčkou

Biftek s Bernskou omáčkou

Svíčkovou nakrájejte na 4 silnější kousky, které dobře osolte a hojně opepřete. Po stranách bifteky omotejte dvěma plátky slaniny a utáhněte provázkem... více o Biftek s Bernskou omáčkou

Smetanové špagety

Smetanové špagety

Špagety uvaříme podle návodu. Na olivovém oleji necháme zrůžovět nakrájenou cibuli s česnekem. Poté přidáme mleté maso, které posypeme oregánem a... více o Smetanové špagety

Kakaová roláda

Kakaová roláda

Žloutky smícháme s cukrem a přidáme kakao. Z bílku vyšleháme sníh a postupně smícháme do těsta. Na plech dáme pečící papír, potřeme tukem a poprášíme... více o Kakaová roláda

Kynutý rybízový koláč

Kynutý rybízový koláč

Kynuté těsto: V mističce rozetřeme droždí s lžičkou cukru na kašičku, zalijeme částí teplého mléka a na teplém místě necháme vykynout. Smícháme sypké... více o Kynutý rybízový koláč

Bouillabaisse-rybí polévka

Bouillabaisse-rybí polévka

Nejprve očistíme ryby. Ty velké nakrájíme na menší kousky. Očištěnou zeleninu nadrobno nakrájíme. Pak ji opečeme na rozehřátém oleji. Do směsi... více o Bouillabaisse-rybí polévka

Zapékané rybí filé

Zapékané rybí filé

Filé nakrájíme na stejně velké kousky a vložíme do vroucí osolené vody s cibulí a kořením. Zvolna vaříme 10 - 12 minut. Vařené filé vyndáme a vývar... více o Zapékané rybí filé

Zapečené filety s bešamelem

Zapečené filety s bešamelem

Filety osolíme, v páře uvaříme (krátce) a odložíme. 40 g másla rozehřejeme, zasypeme moukou, krátce orestujeme a zalijeme mlékem, rozšleháme a... více o Zapečené filety s bešamelem

Koláč s kozím sýrem a olivami

Koláč s kozím sýrem a olivami

Na vále nebo v robotu smícháme mouku s máslem nakrájeným na kousky, přidáme žloutek, kysanou smetanu a zpracujeme na vláčné těsto. Zabalíme ho do... více o Koláč s kozím sýrem a olivami

Zelové šátečky

Zelové šátečky

Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a necháme v teple 20 minut kynout. Mezitím orestujeme nakrájenou slaninu na... více o Zelové šátečky

Čokoládový koktejl (hustší)

Čokoládový koktejl (hustší)

Oddělíme si bílek od žloutků, žloutek si dáme do mísy. Přidáme cukr, kakao a pořádně rozmícháme mixérem. (z bílků si po případně uděláme bílý sníh)... více o Čokoládový koktejl (hustší)

Ruské lívance bliny

Ruské lívance bliny

Čerstvé droždí rozpustíme v 62,5 ml vlažného mléka. Opatrně smícháme pohankovou mouku s rozpuštěným droždím. Zakryté necháme asi 20 min. kynout. Za... více o Ruské lívance bliny

Palačinky (Rakouské palačinky)

Palačinky (Rakouské palačinky)

Do misky dáme mouku. Do středu vytlačíme díru, přidáme sůl, vejce, žloutek, mléko a vodu, všechno směrem ze středu zpracujeme v hladké těsto. Necháme... více o Palačinky (Rakouské palačinky)

Ostružinové buchty

Ostružinové buchty

Kynuté těsto: Droždí, mouku a cukr pečlivě promícháme s vlažným mlékem a necháme 30 min. kynout. Těsta: Máslo třeme do krémova, přitom neustále... více o Ostružinové buchty

Jablkové řezy

Jablkové řezy

Suroviny zpracujeme v těsto. Rozdělíme na 2 stejné části. Vyvalíme dva stejné pláty. Jeden plát přeneseme na válečku na plech, posypeme nastrouhanými... více o Jablkové řezy

Bramborová hnízda

Bramborová hnízda

Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit do osolené vody doměkka. Vodu pak slijeme, brambory rozmačkáme, částečně necháme zchladnout, vmícháme mouku,... více o Bramborová hnízda

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

Z ingrediencí v míse uděláme těsto. Z ingrediencí na vále uděláme žmolenku. Žmolenku pak přidáme k těstu v míse a vypracujeme těsto, které necháme... více o Drobenkový mazanec (bochánek)

Tvarohové penízky

Tvarohové penízky

Z prosáté mouky, tuku, tvarohu a špetky soli vypracujeme nelepivé hladké těsto. Ve fólii ho uložíme na 2 hodiny do lednice. Těsto pomocí mouky... více o Tvarohové penízky

Jednoduché sušenky

Jednoduché sušenky

Smícháme tuk pokrájený na menší kousky, mouku, cukr, pudinkový prášek a žloutek. Vypracujeme vláčné těsto. Z něj vyválíme placku, ze které vykrajujeme... více o Jednoduché sušenky

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Z mouky, droždí, lžíce cukru, dvou lžic mouky necháme vzejít kvásek. Do mísy vysypeme zbylou mouku, přidáme žloutky, cukr, máslo se sádlem, smetanu,... více o Posvícenské koláčky

Plněná velikonoční vajíčka

Plněná velikonoční vajíčka

Z uvedených přísad vypracujeme těsto a necháme je chvíli v chladu odpočinout. Těsto rozválíme a opatrně jím potáhneme zadní strany velkých polévkových... více o Plněná velikonoční vajíčka

Veselá vajíčka

Veselá vajíčka

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, žloutky a změklý tuk. Z přísad zpracujeme na vále hladké těsto. Pokud příliš lepí, dáme ho na chvíli... více o Veselá vajíčka

Švestkové buchty

Švestkové buchty

Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme rozdrobené droždí se lžící cukru, dvěma lžícemi mouky a necháme v teple pod utěrkou vzejít kvásek. Do mísy... více o Švestkové buchty

Koláč s mřížkami z marcipánu

Koláč s mřížkami z marcipánu

Mouku promícháme s droždím a cukry. Zaděláme mlékem, špetkou soli a rozpuštěným máslem. Dobře prohněteme a dáme na 30 minut kynout. Švestky... více o Koláč s mřížkami z marcipánu

Pastináková bábovka s ořechy a rozinkami-VELKÁ

Pastináková bábovka s ořechy a…

Rozinky propláchneme horkou vodou a necháme je nabobtnat v rumu. Pastinák oloupeme a nastrouháme najemno. Z bílků uděláme tuhý sníh. Změklé máslo... více o Pastináková bábovka s ořechy a rozinkami-VELKÁ

Banánová bábovka (z banánků v čokoládě)

Banánová bábovka (z banánků v…

Tuk s cukrem a žloutky utřeme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva, na drobno nakrájené nebo rozmačkané banánky v čokoládě zakapané citronovou... více o Banánová bábovka (z banánků v čokoládě)

Jednoduché těsto na kremrole

Jednoduché těsto na kremrole

Těsto zpracovat na vále, udělat bochánek a nechat do rána odpočinout v lednici. Pak rozválet, nakrájet proužky a navinovat na trubičky (kremrole).... více o Jednoduché těsto na kremrole

30 minut
Sádlovníky z vepřového sádla

Sádlovníky z vepřového sádla

Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na třikrát, zpracovaným sádlem,... více o Sádlovníky z vepřového sádla

70 minut
Nedělní dort

Nedělní dort

Dortovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou. Máslo rozehřejeme, necháme vychladnout a smícháme s ostatními surovinami. Těstem vyložíme formu i po... více o Nedělní dort

Kostky Kongo

Kostky Kongo

Cukr utřeme se žloutky, přidáme olej, mléko, mouku, prášky do pečiva, kakao a nakonec opatrně vmícháme sníh. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a... více o Kostky Kongo

Tiramisu ve skleničce

Tiramisu ve skleničce

Ručním slehačem utřeme žloutky s cukrem. Přimícháme mascarpone a citron. kůru. Kávu necháme vychladnout a ochutíme ji mandlovým likérem. Piškoty... více o Tiramisu ve skleničce

60 minut
Jablečné řezy se sádlem

Jablečné řezy se sádlem

Do mouky vmícháme žloutky, ocet, sůl, plátky sádla Brick a několik lžic vody. Vypracujeme v hladké těsto, které necháme odpočinout. Těsto rozdělíme na... více o Jablečné řezy se sádlem

90 minut
Vynikající domácí housky

Vynikající domácí housky

Vše zaděláme na těsto a necháme vykynout. Po vykynutí pleteme housky, položíme na plech a necháme ještě cca 30 - 40 min. kynout, pak potíráme... více o Vynikající domácí housky

Čokoládová roláda s mascarpone

Čokoládová roláda s mascarpone

Předehřejeme troubu na 160 °C. Menší pekáč asi o velikosti 25 × 35 cm vymažeme máslem a následně vyložíme pečicím papírem tak, aby na delších stránách... více o Čokoládová roláda s mascarpone

Falešný trdelník

Falešný trdelník

Všechny přísady dáme do mísy, přidáme vykynutý kvásek a hnětačem zaděláme nelepivé těsto, které necháme skoro 2 hodiny kynout. Rozválíme si těsto na... více o Falešný trdelník

60 minut
Koláče tety Vlastičky

Koláče tety Vlastičky

Z droždí, cukru a trošky mouky necháme vykynout kvásek. Žloutky rozšleháme v oleji, přidáme mléko, sůl, mouku a kvásek. Uhněteme těsto a rozdělíme je... více o Koláče tety Vlastičky

Tvarohový koláč s ostružinami

Tvarohový koláč s ostružinami

Změklé máslo utřete s cukrem a postupně po jednom přidejte žloutky. Do směsi vetřete tvaroh, vanilkový cukr a citronovou kůru. Zřeďte vlažným mlékem a... více o Tvarohový koláč s ostružinami

Sýrové koláčky z listového těsta

Sýrové koláčky z listového těsta

Připravíme si v misce směs, kterou promícháme, solit nemusíme vzhledem ke slanosti sýrů. Listové těsto tence rozválíme, vykrájíme kolečka (např.... více o Sýrové koláčky z listového těsta

Makový koláč s volskými oky z meruněk

Makový koláč s volskými oky z meruněk

Všechny ingredience zpracujeme v hladké, nelepivé těsto a vyválíme ho na kulatý plát, který přeneseme do vymazané a vysypané kulaté formy na pečení.... více o Makový koláč s volskými oky z meruněk

Řezy Rafaelo

Řezy Rafaelo

Těsto zaděláme na vále, vyválíme na velikost pekáčku, prsty upravíme do rohů pekáčku. Náplň: Tvarohy, cukr, pudink, trochu mléka a rum vyšleháme a... více o Řezy Rafaelo

Dorletky

Dorletky

Z uvedených ingrediencí zpracujeme těsto, necháme alespoň hodinu odležet a pak rozválíme a vykrajujeme kolečka. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180... více o Dorletky

Žloutkové piškoty

Žloutkové piškoty

Máslo s moučkovým cukrem vyšleháme šlehačem. Když směs částečně zpění, přidáváme za stálého šlehání žloutky a nakonec zamícháme prosátou mouku. Těsto... více o Žloutkové piškoty

Makové koláčky s marmeládou

Makové koláčky s marmeládou

Heru nakrájíme na drobné kousky, přidáme žloutky, cukr s hladkou moukou, mletý mák, citronovou a vanilkovou aromu. Těsto pořádně a rychle vypracujeme,... více o Makové koláčky s marmeládou

70 minut
Krémeš od neterky

Krémeš od neterky

Všechny suroviny na těsto, kromě mouky, smícháme nad párou, nebo na slabém ohni a teplé rozpuštěné vlijeme do mouky. Rozmíchat vařečkou, rozdělit na... více o Krémeš od neterky

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • ...
  • 42
  • Další stránka

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

Poslední sledované recepty

400
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní …
193
Čína z kapra
Čína z kapra
53
Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)
Vepřové výpečky s…
48
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky…
23
(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
(nejen) Svatomartinské…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Nedávno navštívené recepty:

Kuřecí prsíčka po provensálsku Jogurtové řezy Gnocchi se špenátovou omáčkou
Trojbarevná buchta Domácí chléb III. Sardelové chlebíčky
Rybí pomazánka III. Slané copánky z listového těsta Smažený tvarůžek v hermelínu
Chřestová polévka Tvarohová bábovka se švestkami - ,,Hujerka,, Hrnečková bublanina

Další doporučené ingredience:

Želé bonbony Želé dortové Želírovací cukr Želírovací prostředek Žemle
Žervé Žitná hladká mouka Žitná chlebová mouka Žitná mouka Žitný chléb RACIO
Živná sůl žloutky Žloutky na tvrdo Žluté papričky Žlutý hrách
Žlutý meloun Žlutý sýr Žmolenka Žraločí steak Žvýkačky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Žloutek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact