• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Žloutek

Žloutek

 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Linecké cukroví z ovesných vloček

Linecké cukroví z ovesných vloček

Na lžičce másla osmažíme nasekané ovesné vločky-dokřupava. Z mouky,vloček,cukru,van.extraktu,kůry,másla a žloutků vypracujeme těsto,které necháme v... více o Linecké cukroví z ovesných vloček

Išelská kolečka

Išelská kolečka

Těsto: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladu. (Min. na dvě hodiny či podle potřeby můžeme udělat den dopředu.) Z... více o Išelská kolečka

50 minut
Rybí polévka - smetanová

Rybí polévka - smetanová

Ryby, kořenovou zeleninu a koření povaříme cca 30 minut v osolené vodě. Housku namočíme do mléka. Z másla a mouky si připravíme jíšku, kterou... více o Rybí polévka - smetanová

Rumové cukroví - máčené

Rumové cukroví - máčené

Z mouky, másla, ořechů, cukru a žloutku si vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odpočinout v chladu. Z těsta pak tvoříme rohlíčky, válečky,... více o Rumové cukroví - máčené

Cukroví ze sušeného mléka-karamelové

Cukroví ze sušeného mléka-karamelové

Mléko a cukr smícháme, přidáme ostatní suroviny a zaděláme těsto. Vyválíme z něj na pečícím papíru placku, přeneseme na plech a v předehřáté troubě... více o Cukroví ze sušeného mléka-karamelové

Doutníčky - ořechové

Doutníčky - ořechové

Z mouky, cukru, másla a ořechů si vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne (nebo alespoň 2 hodiny) v chladu odležet. Formičky na doutníčky... více o Doutníčky - ořechové

Sněhový koláč s marmeládou

Sněhový koláč s marmeládou

**Těsto:** Cukr a máslo utřeme do pěny, pak vmícháme žloutky, mléko a mouku s kypřidlem. Řádně promícháme, rozetřeme na plech s pečícím papírem a... více o Sněhový koláč s marmeládou

Barevná párková buchta (závin) s mrkví

Barevná párková buchta (závin) s mrkví

Do důlku v mouce rozdrobíme droždí, přidáme cukr, část mléka a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vlažný rozpuštěný tuk, zbylé mléko, žloutky, sůl a... více o Barevná párková buchta (závin) s mrkví

Škvarkové tyčinky

Škvarkové tyčinky

Mouku si nasypeme do mísy, uděláme důlek, přidáme droždí, cukr, část mléka a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme ostatní ingredience a vypracujeme... více o Škvarkové tyčinky

45 minut
2x křenová omáčka se smetanou

2x křenová omáčka se smetanou

**Originál:** Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Ve smetaně "rozkvrdláme" žloutky a společně s čerstvě... více o 2x křenová omáčka se smetanou

Buchty (bochánky) s uzeným masem

Buchty (bochánky) s uzeným masem

Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme troškou mléka a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme... více o Buchty (bochánky) s uzeným masem

90 minut
Nadýchané pařížské věnečky

Nadýchané pařížské věnečky

1. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Přidáme jemně namleté ořechy a zlehka promícháme. Hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou. Na... více o Nadýchané pařížské věnečky

Přírodní řízky z kapra s omáčkou béarnaise

Přírodní řízky z kapra s omáčkou…

Filety opláchněte, osušte, rozkrojte podél na půlky, pak příčně na poloviny,...zkrátka si udělejte porce, které Vám vyhovují. Porce osolte a opepřete.... více o Přírodní řízky z kapra s omáčkou béarnaise

130 minut
Vosí hnízda naší prababičky

Vosí hnízda naší prababičky

Nejprve zpracujeme "těsto". Nameleme piškoty na prášek, přidáme moučkový cukr, máslo, rum, vodu a kakao a vše rukou hněteme až bude těsto hladké. Poté... více o Vosí hnízda naší prababičky

90 minut
Vláčná bramborová vánočka

Vláčná bramborová vánočka

**Kvásek:** do mléka nasypeme cukr, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme ve větší nádobě (půllitr) vzejít. Do mouky přidáme cukr krupici, vanilkový... více o Vláčná bramborová vánočka

Myslivecké knoflíky II.

Myslivecké knoflíky II.

Vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme menší kolečka, která dáme na plech vyložený peč. papírem. Do sněhu pomalu vmícháme cukr a ořechy. Tuto náplň... více o Myslivecké knoflíky II.

50 minut
Falešná rybí polévka

Falešná rybí polévka

Z tuku a hrubé mouky (krupice) připravíme světlou jíšku, zalijeme jí vodou, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, v nichž převládá mrkev, osolíme,... více o Falešná rybí polévka

100 minut
Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Všechny suroviny na těsto zpracujeme a těsto dáme do ledničky na dobu, než si připravíme krém. Suroviny na krém vyšleháme do pěny. Máslo do těsta i... více o Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

30 minut
Černobílý vánoční dort

Černobílý vánoční dort

Mouku prosejte na vál, přidejte rozdrobené máslo, cukr, kůru, sůl a žloutky a dobře propracujte. Rozválejte, vykrojte dvě placky a na plechu vyloženém... více o Černobílý vánoční dort

Konopný dortík

Konopný dortík

Máslo utřeme a našleháme vaječené žloutky, které smícháme s čokoládou, mandlemi, konopnými semínky a vyšlehaným sněhem z bílků. Směs vlijeme do dvou... více o Konopný dortík

Polévané piškotové muffinky

Polévané piškotové muffinky

Nejprve si vymažeme plech na muffiny. Můžeme použít i papírové košíčky, které vložíme do plechu na muffiny. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, pak... více o Polévané piškotové muffinky

Dámský rozmar

Dámský rozmar

Z mouky, prášku do pečiva, tuku, cukru, žloutku, citronové kůry a šťávy vypracujeme těsto, které na pomoučeném vále vyválíme, pomocí válečku přeneseme... více o Dámský rozmar

35 minut
Piškotový dort s ananasem

Piškotový dort s ananasem

Šťávu z anansevého kompotu smícháme s rumem. Vyberte si pokud si dáte 3 nebo jen 2 lžíce rumu. Připravíme si dortovu formu, kterou vyložíme alobalem.... více o Piškotový dort s ananasem

Barevné kokosové tyčinky s kakaovým krémem

Barevné kokosové tyčinky s kakaovým…

Z mouky,cukrů,kokosu,másla a žloutků si vypracujeme těsto,které necháme v chladu,nejlépe do druhého dne uležet.Tmavé těsto děláme stejně,jenom do něj... více o Barevné kokosové tyčinky s kakaovým krémem

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

Z mouky, cukrů, tuku, žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu uležet. Druhý den z těsta... více o "Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

Kokosové tyčinky s čokoládou-tříbarevné

Kokosové tyčinky s čokoládou…

Z mouky, cukrů, kokosu, tuku a žloutků vypracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu proležet. Na tmavé těsto uděláme totéž, jen... více o Kokosové tyčinky s čokoládou-tříbarevné

Ořechové tyčinky plněné krémem

Ořechové tyčinky plněné krémem

Z másla, ořechů, mouky, cukru, tuku a žloutků uděláme hladké těsto, které necháme do druhého dne v chladu odpočinout. Na strojku s tvořítkem děláme... více o Ořechové tyčinky plněné krémem

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Nejprve si připravíme v hrnku kvásek z části mléka, cukru a kostky droždí. Máslo utřeme s cukry a žloutky do hladké pěny. Mouku, rozinky, citronovou... více o Vánočka - třená

Vaječný koňak IV.

Vaječný koňak IV.

Ve vodní lázni šleháme - já šlehám ručně metlou - do zhoustnutí asi 15 minut: žloutky, vanilkové cukry, neslazené kondenzované mléko a plnotučné mléko... více o Vaječný koňak IV.

75 minut
Vánoční špičky

Vánoční špičky

Z uvedený ingrediencí vypracujeme vláčné těsto. Vytvarujeme špičku a přitiskneme na piškot. Když máme hotovo máčíme je v rozpuštěné čokoládě.... více o Vánoční špičky

75 minut
Kokosoví sněhuláčci

Kokosoví sněhuláčci

Z ingrediencí zpracujeme těsto, necháme ho odpočinout v lednici (většinou nechávám do druhého dne). Pak vyválíme plát a vykrajujeme tvořítkem... více o Kokosoví sněhuláčci

90 minut
Super mandlová buchta

Super mandlová buchta

Uděláme těsto, rum dáme do těsta až na konec od oka. Těsto namačkáme do dortové formy která je vymazaná máslem. Velikost dortové formy je o 28 cm.... více o Super mandlová buchta

Půlměsíčky ze sunarky - nepečené

Půlměsíčky ze sunarky - nepečené

Zpracujeme suroviny vše kromě kakaa. Hmotu rozdělíme na 2 poloviny, do jedné poloviny přidáme kakao a obarvíme dle chuti. Vyválíme obě hmoty. 1... více o Půlměsíčky ze sunarky - nepečené

Dort plněný čokoládou

Dort plněný čokoládou

**Postup: **V horké lázni rozehřejte čokoládu na těsto. Z másla (100g), mouč. cukru(100g) a soli vyšlehejte krém a postupně do něj přidejte žloutky z... více o Dort plněný čokoládou

45 minut
Výborný borůvkový koláč se smetanou

Výborný borůvkový koláč se smetanou

Z přísad na těsto vypracujeme tužší těsto. Těstem naplníme vymaštěný a moukou vysypaný plech. Okraje malinko zvýšíme. Utřeme tvarohovou hmotu. Náplní... více o Výborný borůvkový koláč se smetanou

15 minut
Mrkvance II.

Mrkvance II.

Mrkev poduste asi 10 minut na másle s cukrem. Chcete-li, přidejte koření a nechte vychladnout. Pokud je v náplni hodně šťávy, odlijte ji. Do mísy... více o Mrkvance II.

30 minut
Ausburské řezy

Ausburské řezy

**1. Nejprve připravíme tvarohovou náplň: ** Žloutky dobře vmíchame s polovinou cukru a vanilkovým cukrem,přidáme rozmačkaný tvaroh,vanilkový puding a... více o Ausburské řezy

Smetanovo - čokoládové špičky

Smetanovo - čokoládové špičky

V hrnci svaříme smetanu. Pak do ní vmícháme jeden po druhém žloutky, cukr, mouku, čokoládu a za stálého míchání svaříme na hustý krém. Sundáme z ohně... více o Smetanovo - čokoládové špičky

Nepečená charlotta s drobným ovocem

Nepečená charlotta s drobným ovocem

Připravíme si 6 hrníčků se širokým dnem o objemu 200-250 ml, lehce vytřeme stěny olejem (nebo vodou) a pak vnitřek vyložíme průhlednou fólií. Cukr s... více o Nepečená charlotta s drobným ovocem

Čokoládové sušenky s cukrovou polevou

Čokoládové sušenky s cukrovou polevou

Máslo utřeme s polovinou rozehřáté čokolády a žloutky. Přidáme mouku s pudinkovým práškem, oběma cukry a sodou. Vmícháme nadrobno posekanou zbylou... více o Čokoládové sušenky s cukrovou polevou

Hříšný čokoládový koláč

Hříšný čokoládový koláč

Z mouky, másla, cukrů, špetky soli a žloutků vypracujeme těsto, které necháme 30 minut v chladu odpočinout. Pak těsto rozválíme na tenký plát, kterým... více o Hříšný čokoládový koláč

Čokoládová zmrzlina

Čokoládová zmrzlina

Nejprve rozpustíme ve vodní lázni 100 g čokolády, kterou rozetřeme v tenké vrstvě na pečicí papír. Necháme ji ztuhnout a rozlámeme na kousky. Smícháme... více o Čokoládová zmrzlina

30 minut
Preclíčky sypané mákem

Preclíčky sypané mákem

Z ingrediencí vypracujeme na vále těsto, které nakrájíme na cca 50 kousků a vytvarujeme preclíčky. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Pečeme... více o Preclíčky sypané mákem

Mandlové kostky II.

Mandlové kostky II.

6 žloutků, 30 dkg práškového cukru, 18 dkg rostlinného tuku/másla a kůru z půlky citrónu dobře promícháme. Přidáme 18 dkg polohrubé mouky a tuhý sníh... více o Mandlové kostky II.

jemná vánočka

jemná vánočka

Z droždí lžíce cukru, mouky a mléka uděláme kvásek. Ze všech ingrediencí zaděláme těsto, (mandle nasekat a tuk rozpustit) které necháme vykynout.... více o jemná vánočka

40 minut
Povidlové rohlíčky II

Povidlové rohlíčky II

Kostku droždí rozpustíme ve vlažném mléce. Všechny ingredience na vále dobře zpracujeme v těsto. Nenecháme kynout! Rozdělíme na 8 bochánků, každý... více o Povidlové rohlíčky II

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Rozmíchejte ve 100 ml vlažného mléka 3 lžíce cukru a rozdrobte do něj droždí. Nechte vzejít kvásek. Mouku prosejte do mísy, přidejte lžičku citronové... více o Martinské rohlíčky pro Zuzku

Humrové ravioli dle Zdeňka Pohlreicha

Humrové ravioli dle Zdeňka Pohlreicha

Na másle zpěníme na kolečka nakrájený pórek, přidáme kousek másla, nakrájené maso z lososa, humra a přilijeme smetanu. Necháme zhoustnout. Ochutíme... více o Humrové ravioli dle Zdeňka Pohlreicha

40 minut
Jablkový dezert

Jablkový dezert

Z mouky, másla, cukru, vanilk. cukru, žloutků, mléka a prášku do pečiva zpracujeme těsto. Těsto vyválíme na vyšší plech. Jablka oloupeme, nastrouháme... více o Jablkový dezert

5 minut
Karamelový flan

Karamelový flan

Troubu předehřejte na 160 °C. Mléko, smetanu, kokosové mléko a vanilku spolu v hrnci přiveďte k varu. Žloutky zpěňte s cukrem, až zesvětlají. Třetinu... více o Karamelový flan

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • ...
  • 42
  • Další stránka

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

Poslední sledované recepty

83
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
80
Šneci z remosky - na sladko
Šneci z remosky - na…
71
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…
67
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
57
Výborný kávový likér
Výborný kávový likér

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Nedávno navštívené recepty:

Opékané brambory Chlupaté knedlíky III. Kuřecí prsa zapečená s cuketou a rajčaty
Jablečné řezy piškotové Nejlepší dort Slané copánky z listového těsta
Prsa v mrkvi Sýrové placky Dobré kuře
Pečená dýně (velice chutná) (nejen) Vepřová uzenářská pečeně Hrášková polévka - smetanová

Další doporučené ingredience:

Želé bonbony Želé dortové Želírovací cukr Želírovací prostředek Žemle
Žervé Žitná hladká mouka Žitná chlebová mouka Žitná mouka Žitný chléb RACIO
Živná sůl žloutky Žloutky na tvrdo Žluté papričky Žlutý hrách
Žlutý meloun Žlutý sýr Žmolenka Žraločí steak Žvýkačky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Žloutek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact