• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Vývar

Vývar

Podobné ingredience

  • Čínský vývar
  • Drůbeží vývar
  • Houbový vývar
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Zapečené cannelloni z trouby v pikantní omáčce

Zapečené cannelloni z trouby v…

Cibuli a česnek zpěníme na lžíci oleje. Přidáme rajčata i se šťávou + 1dcl vody, bylinky a koření dle chuti, pepř, sůl i cukr a provaříme asi 5 minut,... více o Zapečené cannelloni z trouby v pikantní omáčce

Mangové zelí s kotletou

Mangové zelí s kotletou

Zelí necháme okapat (případně i propláchneme) a dáme ho na orestovanou cibuli na oleji. Přidáme 2 lžíce vína, osolíme, opepříme a dle chuti osladíme.... více o Mangové zelí s kotletou

Fazolky s uzeným masem

Fazolky s uzeným masem

Na másle necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli, přisypeme mražené fazolky, bylinky, maso (libovější) pokrájené na malé nudličky (kostičky),... více o Fazolky s uzeným masem

Rýžová polévka zapražená-se zeleninou

Rýžová polévka zapražená-se zeleninou

Spařenou,opranou rýži osmažíme na 20 g másla.Na zbytku másla si osmažíme hrubě pokrájenou zeleninu dle vlastního výběru,pak zaprášíme moukou,ještě... více o Rýžová polévka zapražená-se zeleninou

Kaštanová polévka s shii-také

Kaštanová polévka s shii-také

Vývar, mléko a smetanu přivedeme k varu. Přidáme nasekaná kaštanová jádra na kousky a vaříme cca 25 minut. Polévku pak rozmixujeme dohladka ponorným... více o Kaštanová polévka s shii-také

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Plátky jemně naklepeme, nařízneme kraje, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a jemně pokrájenou slaninou je posypeme. Necháme v chladu... více o Česnekové plátky se slaninou

35 minut
Frankfurtská polévka - smetanová

Frankfurtská polévka - smetanová

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dorůžova. Přidáme na kolečka pokrájené párky a také je orestujeme. Na závěr restování zaprášíme moukou a... více o Frankfurtská polévka - smetanová

70 minut
Ajťácké Chilli con carne

Ajťácké Chilli con carne

Na velké hluboké pánvi osmahneme cibulku, poté přidáme česnek a mleté maso, které vařečkou rozmělníme a čekáme, až se rozpadne na drobné kousky a... více o Ajťácké Chilli con carne

25 minut
Mrkvičková polévka II.

Mrkvičková polévka II.

Mrkev si nastrouháme na hrubém strouhadle a dáme společně s máslem do hrnce, přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Na mírném ohni při stálém míchání... více o Mrkvičková polévka II.

Mrkvová polévka pikantní

Mrkvová polévka pikantní

Mrkev, cibuli a zázvor očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle. Podlijeme částí vývaru a vaříme doměkka. Měkkou zeleninu... více o Mrkvová polévka pikantní

Filipínské bihony

Filipínské bihony

Na pánvi wok osmažíme cibuli, česnek (obojí nakrájené na úzká kolečka), přidáme chilli papričky zbavené semínek a nakrájené na malé kousíčky. Až... více o Filipínské bihony

Králík načerno

Králík načerno

Očištěného králíka osolíme a vložíme do pekáčku s olejem, přidáme nové koření, jalovec, bobkový list, tymián, pokrájenou cibuli a mrkev, podlijeme... více o Králík načerno

Roštěnky po argentinsku

Roštěnky po argentinsku

Naklepané osolené a opepřené roštěnky prudce opečeme na sádle. Vyjmeme je a do výpeku přidáme cibuli, lehce osmahneme, zaprášíme moukou, vytvoříme... více o Roštěnky po argentinsku

Kotlety na jablkách

Kotlety na jablkách

Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, na rozpáleném oleji na pánvi opékáme po obou stranách téměř doměkka. Mezitím na druhé pánvi na trošce... více o Kotlety na jablkách

Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu

Vepřový guláš (nejen) s husími játry…

Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme kousky masa, mícháme a restujeme, ke konci orestujeme i papriku s protlakem a přilijeme vývar.... více o Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu

Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Smažená tlačenka s falešným…

Plátky tlačenky obalíme v trojobalu (nejlépe 2x, aby nevytékala při smažení) a v rozpáleném oleji osmažíme. Brambory oloupeme, pokrájíme na plátky a... více o Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

60 minut
Kuře ve vínové omáčce

Kuře ve vínové omáčce

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Maso silně opepříme, na pánvi s olejem prudce opečeme a přendáme do pekáčku. Pokrájenou cibuli a česnek přidáme k... více o Kuře ve vínové omáčce

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí…

**Nádivka:** Šunku nakrájíme na tenké nudličky, sýr nastrouháme nahrubo, bylinky nasekáme najemno, přidáme 5 lžic smetany a dochutíme solí a pepřem.... více o Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Guláš s rajčaty

Guláš s rajčaty

Maso pokrájíme, osolíme, opepříme a na oleji zprudka orestujeme nejprve hovězí maso, které zaprášíme mletou paprikou, krátce osmahneme, podlijeme... více o Guláš s rajčaty

Rychlé a levné rizoto

Rychlé a levné rizoto

Maso nakrájíme na tenčí nudličky, cibuli překrojíme napůl a nakrájíme na velmi tenké plátky (můžeme ještě překrojit napůl), žampiony nakrájíme také na... více o Rychlé a levné rizoto

Žampiónová polévka s pórkem

Žampiónová polévka s pórkem

Na másle osmahneme na plátky nakrájené žampióny, na nudličky nakrájený pórek a kmín. Po chvíli přidáme krupici a opět chvíli pražíme. Zalijeme vývarem... více o Žampiónová polévka s pórkem

Křenová omáčka k uzenému masu

Křenová omáčka k uzenému masu

Uzený vývar uvedeme do varu, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody či vývaru, případně dosolíme a provaříme. Stáhneme z ohně a vmícháme... více o Křenová omáčka k uzenému masu

Červená řepa na slanině

Červená řepa na slanině

Řepu uvaříme(v tlak. hrnci 30 - 40 min. podle velikosti), přelejeme stud. vodou, po vychladnutí oloupeme, nastrouháme na struhadle s většími slzami. V... více o Červená řepa na slanině

Hovězí dušené na sladko

Hovězí dušené na sladko

Hovězí maso nakrájené na větší kostky osolíme a opepříme. Na olivovém oleji osmahneme cibulku a přidáme hovězí maso. Jakmile se maso zatáhne,... více o Hovězí dušené na sladko

Čínske nudle s krevetami

Čínske nudle s krevetami

Rozmražené krevety obalíme v těstíčku z hladké mouky, vejce, solamylu a soli. Na polovině oleje osmahneme krevety a dáme je do mísy. Rozehřejeme... více o Čínske nudle s krevetami

Turecká polévka z červené čočky

Turecká polévka z červené čočky

Cibuli nakrájíme a osmahneme na 1 lžíci másla. Jakmile je cibule téměř měkká přidáme mouku a dobře promícháme. Propláchneme čočku, nakrájenou mrkev a... více o Turecká polévka z červené čočky

Klobova vepřová pečeně

Klobova vepřová pečeně

Maso vcelku omyjeme, protkáme špekem, nasolíme, posypeme kořením na vepřovou pečeni a zprudka osmahneme na pánvi ze všech stran dohněda. V kastrolu... více o Klobova vepřová pečeně

Chlebová polévka s houbami

Chlebová polévka s houbami

Cibulku zpěníme na tuku, přidáme chleba na kostičky a zalejeme vývarem a přidáme kmín. Povaříme a chleba rozkvedláme, vsypeme brambory nakrájené na... více o Chlebová polévka s houbami

Bílý boršč mojí babičky

Bílý boršč mojí babičky

Do vývaru z uzeného masa nakrájíme na kostky oloupané, omyté brambory, přidáme sůl, kmín, nakrájený, omytý šťovík a vaříme, dokud nejsou brambory... více o Bílý boršč mojí babičky

Mozečková omáčka k ovaru

Mozečková omáčka k ovaru

Ze sádla a mouky uděláme jíšku, přidáme do ní bobkový list a nové koření. Rozředíme vývarem z ovaru, vmícháme naškrábaný mozeček, osolíme, opepříme,... více o Mozečková omáčka k ovaru

Lesní mámení

Lesní mámení

Maso naklepeme, osolíme a opepříme, orestujeme na oleji. Vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme slaninu, játra nakrájená na kousky a hrstku... více o Lesní mámení

Petrželková omáčka s Petrovým knedlíkem

Petrželková omáčka s Petrovým…

Do mísy nakrájíme na kostky rohlíky, přidáme dětskou krupičku, vejce, vodu, vegetu a hrst sekané petrželky. Promícháme a uhněteme koule, které vaříme... více o Petrželková omáčka s Petrovým knedlíkem

Anglická červená polévka

Anglická červená polévka

Na másle necháme zpěnit cibuli do sklovata a poté pokrájený přidáme česnek a žampiony. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, cuketu a... více o Anglická červená polévka

45 minut
Hovězí krk na hořčici alias chuďasova roštěná

Hovězí krk na hořčici alias chuďasova…

Maso nakrájíme na kostky a smícháme dohromady se všemi mokrými ingrediencemi v misce. Cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme na oleji, když zlátne... více o Hovězí krk na hořčici alias chuďasova roštěná

Kuře na česneku se skořicí

Kuře na česneku se skořicí

Kuře naporcujeme, osolíme a posypeme skořicí. Oloupané brambory a cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Do máslem vymazaného pekáčku vložíme... více o Kuře na česneku se skořicí

Ušák nevinně na víně

Ušák nevinně na víně

Králíka naložíme den předem: v menším pekáčku, ve kterém budeme péci, rozmícháme sušený tymián v oleji a porce králíka v něm vykoupeme. Šalotky... více o Ušák nevinně na víně

Sicilská směs

Sicilská směs

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme hovězí a vepřové maso nakrájené na nudličky a podusíme. Přidáme nakrájená drůbeží játra, okořeníme pepřem, kari a... více o Sicilská směs

Kuřecí slast

Kuřecí slast

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, dáme do misky, přidáme olej, nakrátý česnek, med, tatarku, zázvor a necháme odležet v chladu. Propereme rýži,... více o Kuřecí slast

Čočková polévka s paprikovou klobásou

Čočková polévka s paprikovou klobásou

Na másle a oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané na kostičky nakrájené klobásy nebo párky a také osmahneme. Přisypeme mouku,... více o Čočková polévka s paprikovou klobásou

20 minut
Klasická česnečka

Klasická česnečka

Ve vývaru uvaříme brambory na kostičky nakrájené. Vývar na česnečku můžeme použít v kostce (např. čirý vývar, nebo zeleninový vývar), až jsou brambory... více o Klasická česnečka

Oheň na jazyku

Oheň na jazyku

Vepřové maso nakrájíme na kostky, obalíme ve škrobové moučce, rozklepneme vajíčko, osolíme, zamícháme. Z vývaru, vína, sojové omáčky, cukru umícháme... více o Oheň na jazyku

Tajemství II.

Tajemství II.

Kuřecí a vepřové maso nakrájíme zhruba na 1/2 cm plátky. Oloupaná jablka zbavená jádřinců a banány nakrájíme na stejné plátky jako maso. Všechny... více o Tajemství II.

Vepřový závitek na smetaně a žampionech

Vepřový závitek na smetaně a…

Plátky masa naklepeme na tenko tak, aby nebyly moc úzké, osolíme, opepříme, vnitřní část, kterou budeme svinovat dovnitř natřeme malinko hořčicí. Na... více o Vepřový závitek na smetaně a žampionech

45 minut
Smetanové řízky

Smetanové řízky

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na rozpáleném tuku upečeme a dáme do nahřátého hrnce. Část tuku z pečení slijeme a do zbylého... více o Smetanové řízky

45 minut
Guláš z červené řepy II.

Guláš z červené řepy II.

Syrovou řepu a brambory očistíme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájime a osmažíme na ni nadrobno nakrájenou cibuli. Vložíme řepu a za stálého... více o Guláš z červené řepy II.

90 minut
Plněné těstovinové mušle

Plněné těstovinové mušle

Náplň: cibuli nakrájíme na drobno a na trošce oleje osmažíme. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a podusíme, pokud se voda nevypaří. Necháme... více o Plněné těstovinové mušle

Zelňačka VI.

Zelňačka VI.

Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme olej a dusíme. Zasypeme paprikou, zasmahneme cca 1 minutku. Přidáme pokrájené zelí (já přiliji i vodu ze zelí),... více o Zelňačka VI.

Rýžové suppli

Rýžové suppli

Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibulku. Na pánvi (velké) rozpalte olej a cibulku nechte zesklovatět. Připravte si horký vývar (v 1,5 l vařící vody... více o Rýžové suppli

Bramborový salát s polníčkem po sasku

Bramborový salát s polníčkem po sasku

Uvařené, oloupané brambory nakrájíme na plátky. Poté si připravíme marinádu: do vroucího vývaru přidáme olej, drobně nakrájenou cibuli, sůl, pepř,... více o Bramborový salát s polníčkem po sasku

Švédské kuličky ala IKEA

Švédské kuličky ala IKEA

Z uvedených surovin a cibule nakrájené na drobno vypracujeme hladkou směs, ze které podle libosti tvoříme buď kuličky, nebo placičky, a smažíme je na... více o Švédské kuličky ala IKEA

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • ...
  • 19
  • Další stránka

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Poslední sledované recepty

50
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
24
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
22
Havlův burgundský guláš
Havlův burgundský guláš
22
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
21
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Nedávno navštívené recepty:

Nepečený jogurtový dort Vídeňské houskové knedlíky Smetanová omáčka k těstovinám a masu
Kaldoun Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku Perníkové muffiny s čokoládovým krémem
Dipy ke grilovanému masu - s kapary Salát s broskví a krabími tyčinkami Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím
Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší Jednoduchá vločková polévka Jemné pudinkové řezy s ovocem

Další doporučené ingredience:

Vojtěškové klíčky Vuřty Výhonky Výhonky Afilla Výhonky munga
Výhonky mungo Vyloupané nesolené pistacie Výpečky Vysočina Vysoký roštěnec
Wasabi Wei-su Whisky Worcestrová omáčka Yufka
Zadní část zajíce Zahradní šneci Zahušťovadlo Zaječí hřbet Zaječí maso
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Vývar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact