• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Voda

Voda

Podobné ingredience

  • Horká voda
  • kokosová voda
  • Minerální voda
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Povidloně

Povidloně

Vodu se solí a tukem přivedeme k varu, vsypeme hrubou mouku a uvaříme hustou kaši. Po vychladnutí zašleháme postupnně vejce a prášek do pečiva. Na dva... více o Povidloně

Ovocný řez

Ovocný řez

Smícháme suroviny na těsto a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu. Na náplň uvaříme pudink z jahodové šťávy a pudinkového prášku, necháme... více o Ovocný řez

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Sypké přísady prosejeme, smícháme a přidáme rozehřátý tuk s medem a rumem. Během zpracování přiléváme podle potřeby vodu (opatrně, hmota musí zůstat... více o Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze Salka

Marcipán ze Salka

Zpracujeme marcipán, který má konzistenci jako pastelína. Pokud trochu lepí, přidáme moučkový cukr. Lze vyválet i velmi tence. Hodí se na potahování i... více o Marcipán ze Salka

Krémový makový koláč

Krémový makový koláč

Ušleháme vejce s cukrem, potom přidáme vodu, mák, hladkou mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech a upečeme... více o Krémový makový koláč

50 minut
Roštěnky na zázvoru

Roštěnky na zázvoru

Roštěnky naklepeme a nařízneme po okrajích, aby se nezkroutily. Na rozpáleném oleji zesklovatíme cibulku. Mezitím posypeme maso tlučeným zázvorem a... více o Roštěnky na zázvoru

Boží vločková polévka

Boží vločková polévka

Na másle osmahneme cibuli, přidáme vločky a smažíme, až jsou křupavé a zhnědlé. Přidáme vejce a uděláme smaženici, přidáme sůl a zalejeme vřelou vodou... více o Boží vločková polévka

Sýrová omáčka s tuňákem

Sýrová omáčka s tuňákem

Do malého kastrůlku si nalijete trochu vody (tak na dno), rozpálíte ho trochu na plotýnce (nejnižší stupeň), přidáte ten rozetírací sýr a mícháte... více o Sýrová omáčka s tuňákem

Bezové víno

Bezové víno

Bez opláchneme, lehce rozmačkáme a spolu s vodou 10 minut vaříme. Poté směs scedíme, přidáme cukr a vaříme 5 minut. Necháme vychladnout a nakonec... více o Bezové víno

Vitacitový koláč

Vitacitový koláč

Přísady na těsto důkladně promíchat a upéct. Tvaroh ušleháme s herou a cukrem a rovnoměrně rozetřeme na vychladlý upečený základ. Svaříme vodu,... více o Vitacitový koláč

40 minut
Palačinky od Petra

Palačinky od Petra

Těsto připravíme běžným způsobem, můžeme vyšlehat ručním šlehačem. Po upečení plníme dle naší chuti. Velmi dobré jsou s tvarohovou náplní nebo s... více o Palačinky od Petra

30 minut
Játra pana starosty II.

Játra pana starosty II.

Očištěná játra nakrájíme na nudličky, opečeme na oleji, opepříme a přidáme cibuli. Za stálého míchání orestujeme. Přidáme trochu kari a kečup,... více o Játra pana starosty II.

Houbová myslivecká

Houbová myslivecká

Očištěné, na plátky nakrájené houby a rozsekanou cibuli podusíme na oleji. Přidáme rozškvařenou slaninu, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou s... více o Houbová myslivecká

Čínská rýže

Čínská rýže

Rýži proplachujeme studenou vodou tak dlouho, až je voda čirá. Nejlepší způsob asi je, dát ryži do většího sítka nebo cedníku s malými otvory a to pak... více o Čínská rýže

Sněhové řízky

Sněhové řízky

Vše na těsto smícháme a rozválíme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme upéct. Než se upeče, připravíme si sníh: do 1/8 l vody dáme cukr a svaříme, až se... více o Sněhové řízky

Měkké preclíky

Měkké preclíky

Ve větší míse rozpustíme cukr ve 50 ml vlažné vody, přidáme droždí, necháme na teplém místě vykynout (kvásek). Přimícháme zbylou vodu a olej.... více o Měkké preclíky

Medové kuře na víně

Medové kuře na víně

Kuře vložíme celé do hlubokého pekáčku, osolíme, poklademe kousky másla, podlijeme trochou vody a pečeme klasicky v troubě (180-200 °C, podle vaší... více o Medové kuře na víně

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Postup stejný jako zde uvedené Žravé řezy, Kiwi řezy atd. Tj: žloutky ušleháme s cukrem, postupně přidáváme vodu, pak mouku s práškem, nakonec pevně... více o Óbr dort - číslice

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Očištěnou papriku nakrájíme podélně na velké kusy (půlky, čtvrtky), naskládáme do sklenic a zalijeme uvařeným nálevem. Zavíčkujeme a sterilujeme 20... více o Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Rychlá polévka II.

Rychlá polévka II.

V hrnci rozpustím máslo, přidám trochu dětské krupice. Při míchání současně nastrouhám trochu mrkve a celeru, přidám do hrnce, několikrát zamíchám,... více o Rychlá polévka II.

Polévka ze zbylé bramborové kaše - co dům dá

Polévka ze zbylé bramborové kaše - co…

Na 1 lžící rozpuštěného másla sypneme trochu drceného kmínu zaprašíme asi 1 1/2 lžící mouky a přiléváme pomalu vodu, aby nám to nezhrudkovatělo. Máme... více o Polévka ze zbylé bramborové kaše - co dům dá

Řízek jinak

Řízek jinak

Maso naklepeme, mírně osolíme, obalíme ve strouhance, kterou do masa vklepeme paličkou, obalíme ve vejcích a usmažíme po obou stranách na oleji... více o Řízek jinak

Nakládané masové koule

Nakládané masové koule

Nejprve uvaříme nálev - koření kromě zázvoru, bobkového listu a soli utlučeme v hmoždíři. Vodu a ocet přivedeme k varu, přidáme koření a sladidlo - to... více o Nakládané masové koule

Exotica

Exotica

Ve woku na trošce másla opečeme na nudličky nakrájené osolené maso. Vyjmeme a odložíme. Do woku přidáme na drobno nakrájenou cibulku a prolisovaný... více o Exotica

Kulajda paní hajné

Kulajda paní hajné

Do osolené vody dáme vařit houby, nakrájenou cibuli a kmín. Vaří se asi 1/2 hodiny, pak přidáme další koření a brambory nakrájené na kostičky. Když... více o Kulajda paní hajné

Jednoduchá hrachová polévka s rajčaty

Jednoduchá hrachová polévka s rajčaty

Do neosolené vody dáme vařit předem namočený hrách. Až je hrách poloměkký, přidáme zázvor a sůl. Vaříme do měkka. Mezitím nakrájíme rajčata na... více o Jednoduchá hrachová polévka s rajčaty

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

V kastrůlku svařím ve vodě skořici a hřebíček, aby se trocha vody odpařila. Můžete přidat jako chuťovku i špetičku chilli. Mezitím v mléce rozmíchám... více o Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Burizonové knedlíky

Burizonové knedlíky

Do mísy vsypeme osolenou mouku, burizony a přidáme tolik vody, aby se nám těsto nechytalo na stěny mísy. Z těsta vytvoříme dva knedlíky, chvíli je... více o Burizonové knedlíky

Hrachový krém s pečenými bramborovými krutonky

Hrachový krém s pečenými bramborovými…

Předem namočený hrách propláchenme a dáme vařit do 1 litru neosolené vody. Mírně okořeníme majoránkou. Až je hrách téměř měkký, vodu osolíme a jemně... více o Hrachový krém s pečenými bramborovými krutonky

Rejžovka

Rejžovka

Do hrnce dáme vařit vodu a přidáme propláchnutou rýži a bujón nebo sůl. Když se začne polévka vařit, z oleje a mouky uděláme světlou jíšku a přidáme... více o Rejžovka

20 minut
Špekáčky pikant RLD

Špekáčky pikant RLD

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme protlak a vodu, utřený česnek a feferonku (tu lze vynechat). Necháme krátce povařit. Přidáme třetinu nastrouhaného... více o Špekáčky pikant RLD

Marcipánová hmota II.

Marcipánová hmota II.

Vše smícháme dohromady a propracujeme v tuhou hmotu, která se podle potřeby dá i dobarvit potravinářskou barvou. Voda není někdy nutná a stačí na... více o Marcipánová hmota II.

Pečenáče

Pečenáče

Rybu obalíme jako řízek a usmažíme. Z octa, vody, trochu soli a koření uděláme nálev - necháme přejít varem a zchladit. Do sklenice vložíme rybí řízky... více o Pečenáče

Pařížáček

Pařížáček

Korpus: žloutky třeme s cukrem a za stálého míchání postupně přidáme horkou vodu, mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a nakonec ušlehaný tuhý... více o Pařížáček

Nálev na cokoliv

Nálev na cokoliv

Vše svaříme cca 5 minut a necháme vychladit. Po vychladnutí vyndat bobkový list. Dále používat jako jiný nálev.... více o Nálev na cokoliv

20 minut
Dezert z polenty s ovocem

Dezert z polenty s ovocem

V kastrólku smícháme kukuřičnou polentu (nebo krupici) s povidly, šťávou, vodou, špetkou soli, citronovou šťávou a vaříme za stálého míchání, až... více o Dezert z polenty s ovocem

Rybízový zákusek

Rybízový zákusek

Vejce, cukr, olej a vodu ušleháme a přidáme mouku s práškem do pečiva. Ttěsto upečeme na vymazaném a vysypaném plechu s vyššími okraji. Na pečený... více o Rybízový zákusek

Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

Slovenská kapustnica - zelňačka z…

Uzená žebra vaříme ve vodě do měkka, uvařené je vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky nakrájené brambory a klobásu.... více o Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

Bramborové hranolky zapečené s uzeným a cuketou

Bramborové hranolky zapečené s uzeným…

Cuketu bez vnitřku nahrubo nastrouháme, přidáme nasekanou cibulku, rajčata, papriku, koření, rajčatový protlak, část oleje, vodu, nakrájené uzené na... více o Bramborové hranolky zapečené s uzeným a cuketou

60 minut
Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

Zelí jemně nakrájíme, uvařenou a oloupanou čevenou řepu nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do hrnce, přidáme sůl, cukr, vodu, kmín a vaříme asi 10... více o Červená řepa se zelím

Česnekové kuře trochu jinak

Česnekové kuře trochu jinak

Kuře osolíme, opepříme a dokonale potřeme utřeným česnekem. Vložíme do pekáčku, podlijeme a pečeme na asi 220 °C. Jako přílohu podáváme klasicky... více o Česnekové kuře trochu jinak

Švacvaldský dort

Švacvaldský dort

Vejce, cukr, vodu ušleháme do tuha. Po částech přimícháme mouku, kakao, prášek do pečiva. Vylijeme do máslem a hrubou moukou vysypané dortové formy.... více o Švacvaldský dort

Jablkovec nepečený

Jablkovec nepečený

Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky a povaříme s vodou do změknutí. Do této, ještě vařící se směsi, přidáme trochu cukru a balíček vanilkového... více o Jablkovec nepečený

Povidlový závin

Povidlový závin

Z uvedených surovin připravíme těsto, plát po rozválení potřeme rozpuštěným máslem, potřeme jej povidly, posypeme ořechy, zavineme. Na vymazaném... více o Povidlový závin

Růžová polévka II.

Růžová polévka II.

Vodu svaříme s cukrem. Jahody omyjeme, osušíme, očistíme a rozmixujeme. Pyré vmícháme do cukrové vody, přidáme smetanu a našleháme. Polévku nalejeme... více o Růžová polévka II.

Kokosovo-banánová polévka

Kokosovo-banánová polévka

Na oleji podusíme plátky banánů, kousky cibule, česneku a papriček. Přilijeme kokosové mléko i normálné mléko, vodu nebo vývar a necháme při mírné... více o Kokosovo-banánová polévka

Vodňanské řezy

Vodňanské řezy

Vodu zahřejeme v kastrůlku, přidáme máslo, cukr a kakao a na mírném ohni mícháme, až se vše spojí a rozpustí, oddělíme 3/4 hrnku tekuté směsi, do... více o Vodňanské řezy

Čtyřvrstvý koláč

Čtyřvrstvý koláč

Vypracujeme těsto, upečeme na vymazaném a vysypaném plechu (jen málo upečené - hodně světlé). Upečenou placku necháme na plechu prochladnout a pak ji... více o Čtyřvrstvý koláč

30 minut
Cuketový koláč - slaný

Cuketový koláč - slaný

Ze surovin vypracujeme hladké těsto a uložíme do lednice na 1/2 hodiny. Cuketu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi, přidáme sůl, pepř... více o Cuketový koláč - slaný

Pizza ala faktotum

Pizza ala faktotum

Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem dospěl k super pizze ala... více o Pizza ala faktotum

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • ...
  • 56
  • Další stránka

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

Poslední sledované recepty

64
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
39
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
18
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…

Zajímavé články

Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
AHA.cz Zpověď nemocné Konvičkové z vozíčku: Nadávají mi kvůli vzhledu!

Zpověď nemocné Konvičkové z vozíčku: Nadávají mi kvůli vzhledu!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Ženy.cz Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Blesk.cz Rybičky 48 vydávají album a přiznávají: Nechceme, aby děti koukaly na ožralého tátu!

Rybičky 48 vydávají album a přiznávají: Nechceme, aby děti koukaly na ožralého tátu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Nedávno navštívené recepty:

Kefírová buchta Napoleon řezy Norská rybí polévka
Párky v rohlíku trochu jinak Klasické kremrole Provensálské kuřecí paličky s cuketou
Mrkvovo-celerový salát Gnocchi se sýrovou omáčkou Pikantní kuřecí nudličky
Jednoduchá tatarská omáčka Mochito bez alkoholu Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Další doporučené ingredience:

Vitacit Vitana Nápady Vitana šikovné recepty Vlákna šafránu Vlasové nudle
Vlašské jádra Vlašské ořechy Vlažná voda Vločky Vltavín
Vodka Vodka broskvová Vodnice Vodové oplatky Vojtěška
Vojtěškové klíčky Vuřty Výhonky Výhonky Afilla Výhonky munga
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Voda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact