Příprava těsta: do mísy dáme hladkou mouku. Do hrníčku dáme 2 lžičky mouky, cukr, rozdrobené droždí a trochu mléka a uděláme kvásek. Než kvásek vykyne...
více o Domácí plněné bagety
Těsto připravujeme na válu, ale můžeme použít i mísu (já osobně preferuji vál). Všechny přísady smícháme dohromady. (Prášek do pečiva promícháme s...
více o Koláč s karamelovou krustou
Recept je z hrníčkové kuchařky, ale upravila jsem ho pro domácí pekárnu.
Namočím rozinky. Do pekárny dám vlažné mléko, rozdrobím droždí, přidám 1...
více o Hrníčkový mazanec
Maso nakrájíme na plátky (klidně užší, ale delší, aby šly zabalit) naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou. Rozložíme na prkénko, v...
více o Vepřové rolky
Máslo dáme povolit do mikrovlnné trouby, mezitím si nasekáme čokoládu na malé kousky. Potom smícháme máslo s medem a vejci, a postupně přimícháme...
více o Zdravé sušenky
Cibule rozsekáme (možno v roboru) na jemno a vložíme na olej na pánvi. Přidáme lžičku kari a osolíme. Smažíme do zlatova. Do misky nasypeme necelé...
více o Kopřivové knedlíky
Listové těsto vyválíme do formy jako na pizzu, přičemž nadzvedneme okraje. Posypeme polovinou strouhaného sýra. Na půlkolečka nakrájený pórek,...
více o Slaný koláč s pórkem
Vejce a cukr šleháme ve vodní lázni metličkou do zhoustnutí. Trvá to i 1/2 hodiny, ale je třeba vydržet. Po prochladnutí na teplotu lidského těla...
více o Vařený krém do cukroví a řezů
Z mouky, másla, cukru, žloudků a citrónu zpracujeme těsto, které rychle a dobře propracujeme a dáme do ledničky odpočinout na min. 2 hodiny (ale je...
více o Linecká velikonoční vejce II.
Připravíme si formu na biskupský chlebíček. Vyložíme ho pečícím papírem, až nahoru. Nahoře ohneme přes okraj. Na dno a po stranách pokládáme vedle...
více o Nejjednodušší kuřecí super roláda
Do teplého mléka dáme máslo a po rozpuštění vsypeme cukr a droždí a necháme vykynout. Přidáme vejce a aroma, prošleháme, vsypeme mouku, osolíme,...
více o Francouzské palačinky
V osolené vodě uvaříme doměkka překrojené fazolové lusky. Osolené rybí filé trošku opečeme na tuku. Hotové fazolky scedíme a rozprostřeme je na filé....
více o Filé s fazolkami
Těsto: vejce (celá), cukr, kakao, olej a citronovou kůru vymícháme do husté pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme mrkev s jablkem...
více o Mrkvový koláč s kakaem
Vymačkáme šťávu z pomeranče, smíchame s tvarohem a vymixujeme do hladka s cukrem a žloutky. Potom přidáme ušlehaný tuhý sníh a zapracujeme. Krém...
více o Tvarohovo-pomerančový krém
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance (přitlačíme), namočíme v rozšlehaném vejci. Opečeme na oleji do zatáhnutí vejce. Poté...
více o Hovězí řízečky
Ze všech surovin připravíme těsto, když je moc řídké, přidáme ještě mouky (tak polovinu hrnku maximálně). Pečeme na kapce oleje. Plníme rozmačkaným...
více o Celozrnné palačinky s ovocem
Kuřecí nebo vepřové maso naklepeme, řízky osolíme, opepříme. Kdo má rád, tak je může posypat sladkou paprikou, obalíme v hustším těstíčku, které jsme...
více o Plumlovský řízek
Nejprve uděláme náplň, protože její příprava je hodně dlouhá. Do kastrolu se silnějším dnem dáme zkaramelizovat 3 lžíce cukru. Zalijeme mlékem,...
více o Božské palačinky
Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Potom je posypeme strouhanými piškoty a promícháme. Žloutky s cukrem a medem vyšleháme do pěny, mouku...
více o Jablečný chlebíček s čokoládovou polevou
Z másla a cukru připravíme karamel a vmísíme jej mezi uvařené těstoviny. Posypeme skořicí a cukrem podle chuti, zalijeme rozšlehanými vejci a dáme...
více o Zapékané těstoviny se skořicí
Banány rozmícháme s tukem, přidáme ostatní suroviny, nakonec mouku a zamícháme, popřípadě mixujeme. Potom nalijeme na vymazaný a vysypaný plech,...
více o Banana Bread
Jogurt rozmíchejte s vejcem, kořením a rozetřeným česnekem. Maso jemně pěstí naklepejte a vložte do jogurtové směsi. Pečlivě ho marinádou ze všech...
více o Kuřecí řízečky v jarním kabátku
Vejce utřeme s cukrem a špetkou soli, přidáme citronovou kůru, strouhaná jablka, brambory a podle potřeby hrubou mouku. Zaděláme těsto, ze kterého...
více o Bramborovo-jablečné placky
Ze surovin vyválíme dvě placky. Na každou naklademe nahrubo nastrouhaná jablka a zavineme.
Nebo děláme jako klasickou buchtu: jednu placku položíme na...
více o Mrkvový štrůdl
Smícháme mouku, solamyl a prášek do pečiva. Utřeme máslo, vejce, vanilku - když se těsto sráží, přidáme trochu mouky, do ušlehané hmoty pozvolna...
více o Třená bábovka se solamylem
Slepici uvaříme, králíka vykostíme, použijeme z něj i játra, srdce a ledvinky. Všechno maso umeleme v masovém strojku nebo v robotu, poté semeleme...
více o Exkluzivní sekaná z trojího masa
Filé: zmrzlé kostky filé lehce osolím, pokapu citronovou šťávou, opepřím a vložím do zapékací mísy s kouskem másla. Dám zapéct asi 5 minut. Mezitím si...
více o Filé s bramborovými placičkami
Do více osolené vody dáme brambory nakrájené na kostičky a nadrobno pokrájenou cibuli. (brambor dáme podle množství strávníků a velikosti hrnce) Při...
více o Hradecké kyselo
Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemno a přidáme s vejcem a tukem k moučné směsi. Zpracujeme...
více o Linecké bábovičky
Do rozšlehaných vajec vmícháme uvařenou rýži, přidáme sůl, pepř a posekanou pažitku. Potom na pánvi ze směsi tvoříme malé lívanečky, které opečeme z...
více o Dietní rýžové lívance
Opatrně smíchejte droždí s horkou vodou a nechte ho asi pět minut odstát, než napění. Ve velké míse spolu smíchejte pěnu z droždí, mléko, cukr, sůl,...
více o Koblihy Donut
Čokoládu a ořechy nakrájíme na drobné kousky. Heru utřeme s cukrem, hnědým cukrem a vejci do pěny. Přikápneme vanilkové aroma. Přidáme prosátou mouku...
více o Americké čokoládové cookies
Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do vody. Cibuli a slaninu nakrájíme na drobno. Vše dáme do pekárny, přidáme ostatní suroviny a zapneme...
více o Sekaná jako od řezníka (z domácí pekárny)
Utřeme vejce s cukrem, postupně přidáváme mouku a šťávu z ananasové konzervy. Do posledního zbytku mouky přidáme jedlou sodu a přidáme do těsta....
více o Ananasový mls
Maso promícháme se strouhankou, na jemno nakrájenou cibulí, paprikou, solí, pepřem a vajíčkem. Těsto rozdělíme na 4 kousky, ze kterých uděláme pátky....
více o Závitky z mletého masa
Z ingrediencí vypracujeme těsto, 2/3 z něj vyválíme a uložíme na vymaštěný plech. Potřeme náplní, kterou připravíme zpracováním všech přísad. Ze...
více o Tvarohový mřížkový koláč III.
Všechny přísady smícháme v míse. Nakonec vmícháme kypřící prášek. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy a do druhé poloviny vmícháme 3...
více o Bábovka s kysanou smetanou
Kuřecí maso jemně naklepeme, osolíme (množství, podle počtu strávníků). Uzený sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, hladkou mouku a...
více o Kuřecí v těstíčku
V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, vmícháme kari a rýži. Vše osolíme, zalijeme 300 ml vody, přiklopíme a vložíme...
více o Koláč s kuřecím masem a houbami
Těsto dobře vypracujeme, utvoříme 2 knedlíky průměr asi 5 cm, zabalíme do ubrousku potřeného máslem a vaříme ca 20 min. Uvaříme pudink, do horkého...
více o Tvarohové knedlíky s ovocným šodó
Z uvedených ingrediencí připravíme těsto, dáme do mikroténového sáčku nebo potravinářské folie přes noc do ledničky. Vyválíme plát asi 1 cm,...
více o Smažené jogurtové tyčinky na párty
Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady, dáme na 1 hod. odpočinout. Těsto vmáčkneme do košíčku o průměru 5 cm. Nenaplníme celé, musíme tam...
více o Plněné linecké košíčky
Všechno smícháme a polovinu směsi nasypeme do větší kulaté formy. Na to vložíme omytá a oloupaná jablka nastrouhaná na hrubším struhadle a posypeme je...
více o Kulatý jablečný koláč
Tuto směs natřeme na jednu stranu chleba, obalíme ve strouhance, totéž uděláme s druhou stranou a opečeme na oleji do zlatova. Potřeme hořcicí,...
více o Topinky Pavlína
Do kastrůlku, který se může dát do trouby o průměru asi 20 cm, dáme vodu a 2 lžíce krystal. cukru, necháme chvíli rozpustit, pak na plotýnce za...
více o Krém karamel - z bulharské kuchyně
Droždí necháme v mléce vykynout a spolu s ostatními ingrediencemi vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do alobalu a přes noc necháme v lednici....
více o Záviny
Z vlažného mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. Vykynutý kvásek prřdáme k mouce, medu, vejcím a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 1...
více o Tvarohový závin II.
Nejprve si na trošce oleje osmahneme najemno nakrájenou cibulku a když zezlátne, přidáme najemno nasekaný česnek a necháme provonět. Směs odstavíme a...
více o Barevné čtyřmaso