Oloupaný česnek nadrobno nasekejte. Rajčata rozmixujte přímo v plechovce tyčovým mixérem. V kastrolu rozehřejte olej, osmažte na něm česnek a krevety....
více o Rajčatová omáčka s krevetami
Česnek oloupejte a nasekejte. V kastrolu promíchejte se špenátem a asi 5 minut spolu poduste, aby špenát pustil vodu a zavadl.
Troubu předehřejte na...
více o Chlebová pizza se špenátem
Kuskus nechte nabobtnat ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu (obvykle tak 3 minuty stačí). Pažitku propláchněte a nakrájejte na kousky....
více o Omeleta s kuskusem
Troubu předehřejte na 180 °C.
Z rozmarýnu otrhejte lístky. Omyté brambory podélně rozpulte a rozložte na plech. Potřete olejem, posypte rozmarýnem,...
více o Brambory s lososovým tvarohem
Rozšleháme droždí s mlékem a necháme vykvasit. Poté všechny ingredience smícháme a zpracujeme těsto. Dáme do igelitového pytlíku, až pytlík vyplave,...
více o Sádlová kolečka
Na pánvi lehce osmahneme a prohřejeme plátky masa. Vyndáme ho a dáme tam nakrájené fazolky (2-3 cm), přidáme vodu a necháme povařit, dokud nezměknou....
více o Fazolková omáčka
Na rozehřátém olivovém oleji lehce osmahneme nakrájenou cibulku a česnek. Pak přidáme maso a mícháme, dokud nezhnědne a nerozpadne na malé kousky. Pak...
více o Pravé řecké Pasticcio
Ze všech přísad vypracujte těsto. Můžete z něj vypracovat větší bochníček, vložit ho do chlebíčkové formy nebo vytvarovat několik menších bochánků,...
více o Tradiční sodový chléb - Soda Bread
Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kusy. Na pánvi opražte cibuli, nakrájenou slaninu a klobásky. Pokud jsou malé, ponechte je v celku, větší...
více o Dublin Coodle
Maso nakrájejte na kostky podobně jako na guláš, oloupané brambory a cibuli na kolečka, mrkev na větší kusy. Na rozehřátém oleji v silnostěnném...
více o Dušené jehněčí Irish Stew
Na oleji zlehka osmahneme nakrájenou cibulku. Po chvíli přidáme nakrájené a odsemínkované papriky, rajčata, koření papriku i protlak. Vařte 10-15...
více o Těstoviny pepperoni
Na rozpuštěném másle s olivovým olejem necháme zesklovatět nasekané jarní cibulky. Pak přidáme oloupané a nakrájené čerstvé žampiony a namočené a...
více o Penne v houbovo-krémové omáčce
Nejdříve zaděláme na kvásek. Droždí rozetřeme s 2 lžičkami cukru, trochou mléka a lžící mouky. Necháme na teple vykynout. Mléko musí být vlažné!!!
Do...
více o Tvarohové lívanečky
Pivo, med a cukr dejte do hrnce a na středním plameni svařte na sirup.
Troubu předehřejte na 200°C. Maso ze všech stran osolte a opepřete, dejte do...
více o Vepřové na pivu a medu
Troubu rozehřejeme na 170°C. Formu na dort vytřete máslem a vysypte moukou. Elektrickým mixérem našlehejte máslo s cukrem na hladký krém. Postupně...
více o Šlehačkovobrusinkový dort
Obě mouky, vejce, mléko a sůl smíchejte v misce.
Rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem, přidejte lžíci másla a nechte jej rozpustit. Jeden banán...
více o Palačinky s banánem
Mléko a mouku vmícháme do sebe, přidáme 2 vejce, špetku soli a 1 lžíci moučkového cukru. Důkladně promíchat!
Připravené těsto vložte na 15 minut do...
více o Palačinky (na palačinkovač)
Oloupeme brambory a uvaříme je v osolené vodě s trochou kmínu. Vytřeme pekáč (zapékací mísu) trochou oleje a předehřejeme troubu na 200. Až jsou...
více o Snadné brambory
* nakrájíme cibuli na (půl)kolečka
* brambory oškrábeme a nakrájíme na kousky (ideální tenké plátky nebo kostičky)
* žampiony pokrájíme na menší...
více o Zapečené brambory s žampiony a kuřecím
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme skořici, rajský protlak a vodu. Rozmícháme. Zahříváme za stálého míchání,...
více o Babiččina rajská
Kraličí maso uvaříme spolu s kořením, obereme a pokrájíme na menší kousky. Vývar přecedíme a dáme do něj povařit na kolečka nakrájenou zeleninu a na...
více o Králičí kyselo Dočík
Kuskus dáme do misky a zalijeme po okraj horkou vodou, přidáme sůl, zamícháme a necháme 5 minut odstát. Zatím si na pánvi ohřejeme lžičku olivového...
více o Kuskus s tuňákem a zeleninou
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "těsto".
Po vykynutí těsto propracujeme na vále a na plech klademe buchtičky a...
více o Dukátové buchtičky z domácí pekárny
Máslo, žloutky a šlehačku spolu promíchejte. Z mléka, kvasnic a cukru připravte kvásek a nechte ho vzejít.
Do mísy prosejte mouku, přidejte utřené...
více o Bystřický vdolec
Králíka rozporcujte a vložte do pekáče (nebo větší pánve).
Polovinu množství celeru nahrubo nastrouhejte a druhou půlku nakrájejte na kostičky....
více o Králík na celeru
Na kostky nakrájené brambory dejte vařit asi s litrem vody. Přidejte k nim nakrájenou klobásku a bobkový list s novým kořením. Vejce uvařte natvrdo....
více o Bramborová (úková) omáčka
Přes noc namočeným fazolím vyměňte vodu, doplňte na dva litry a dejte vařit. Asi 15 minut před koncem varu přidejte očištěnou a pokrájenou kořenovou...
více o Bystřická kyselica
Do vlažného mléka přidáme mouku, vejce a špetku soli.
Zamícháme na hladké těsto, rozlijeme tenkou vrstvu na pánev potřenou olejem, smažíme po obou...
více o Těsto na palačinky
Nakrájíme a osmažíme cibuli nakrájenou najemno. Zalijeme mlékem, přidáme muškátový květ a pepř. Přivedeme k varu.
Přidáme nahrubo nastrouhaný eidam a...
více o Sýrová omáčka se špagetami
Do misky vyklopíme celou plechovku rybiček i s omáčkou. Rozmačkáme sleďové filety. Můžou být i filety jiné, z makrely atd., není podmínkou, aby byly...
více o Rybičková pomazánka se sýrem
Na osmaženou cibulku dám dětskou krupici a trochu opražím, přidám nahrubo nastrouhanou mrkev, hrášek, oloupané a na kostičky pokrájené brambory.
Vše...
více o Krupičková polévka
PEČENÍ
1. Troubu předehřejeme na 190°C. Nadzvedneme kůži u krku krůty a do otvoru napěchujeme nádivku. Do břišní dutiny dejte pár kousků cibule a...
více o Nejlepší vánoční krůta
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část okrajů plechu vyloženého...
více o Amorův jablečný řez (koláč)
Vykoštěné kuře nasolíme a plát masa rozložíme na pomaštěný alobal kůží dolů. Do středu nandáme nádivku, pevně zabalíme pomocí alobalu a dáme do pekáče...
více o Kuřecí roláda s dýní
Maso nakrájíme na plátky, nudličky nebo kostky, osolíme, zalijeme marinádou, promícháme a necháme alespoň dvě hodiny proležet.
Marináda: smícháme...
více o Medové maso se zázvorem a hruškou
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem, přidáme nastrouhaný...
více o Jednoduchý rybí guláš se zeleninou
Papriky očistíme od semínek a naplníme je směsí z mletého masa, vejce, koření, pokrájené cibule, čerstvé strouhanky, dochucené dle chuti solí.
Na...
více o Plněné papriky ve smetanové omáčce
Žervé osolíme, opepříme a rozmícháme s troškou smetany na hustší kašičku, do které vmícháme drobně pokrájenou cibuli, papriku a rajčata a nastrouhaný...
více o Zeleninové žervé
Na oleji a špeku osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Orestujeme i očištěné srdce, pokrájené na nudličky (kostičky). Pak krátce zarestujeme protlak s...
více o Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Hovězí maso dle vlastního výběru očistíme, rozkrojíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, zabalíme a pevně zavážeme nití. Necháme alespoň 2...
více o Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Do hrníčku si rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a mouky, přidáme trochu mléka, zamícháme a necháme vzejít kvásek.
Máslo utřeme s cukry do pěny,...
více o Buchty z třeného těsta
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na kolečka (1cm) a pokud nechceme, aby nám jablka zhnědla, pokapeme je citronovou šťávou.
Omáčka: v...
více o Vínová jablíčka se skořicovou omáčkou
Do hrníčku si rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, mouky a trochu mléka. Zamícháme a necháme vzejít kvásek.
Změklé máslo utřeme s cukry, pak...
více o Kynuté skořicové uzlíky
Začneme tím, že si oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky. Poté si vymažeme pekáček olejem a větší část brambor do něj naskládáme asi do dvou...
více o Zapečené brambory s masem a smetanou
Vypadá to divoce, ale moc nám to doma chutná.
Rýži uvaříme ve vodě, do které hodíme bujon a vaříme podle návodu. Po jejím uvaření si nakrájíme menší...
více o Rýže s kari na smetaně
Na oleji zesklovatíme cibulku, vylejeme na ni fazole a vodu, přisolíme dle chuti a přidáme bobkový list. Přivedeme k varu a vaříme cca 10 minutek....
více o BLESKOVÁ fazole na kyselo - vynikající