Vařené vychladlé brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a drobně pokrájíme. Zelí necháme okapat a pokrájíme na menší kousky. Vše...
více o Pečené kuře s bramborovo-zelným salátem
Rýži osmahneme na másle nebo na oleji. Potom přidáme 2 hrnky vody, sůl, nové koření a kousek cibule, necháme 5 minut vařit a potom dojít pod pokličkou...
více o Rizoto s Nori
Hlívu očistíme, pokrájíme a propláchneme. Nakrájíme cibuli, na oleji zpěníme, přidáme gulášové koření, osolíme, promícháme, přidáme houby, zalijeme...
více o Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky
Cibuli nakrájíme najemno, osmahneme. Až cibule změkne, přidáme kari, zamícháme a přilijeme smetanu. Když je smetana prohřátá, přidá se nadrobený bujón...
více o Smetanová kari omáčka
Najemno si nakrájíme cibuli, šunku, sýr i papriku. Fazole slijeme a dáme do misky. Přidáme pokrájenou zeleninu, sůl, pepř a lehce promícháme. Nakonec...
více o Salát z červených fazolí
Okurku oloupeme. Jablko, okurku a sýr nakrájíme na malé kostičky. Jemně osolíme a opepříme a smícháme s bílým jogurtem. Dobrou chuť!
V horkých letních...
více o Letní svěží salát
Nakrájíme cibuli najemno. Dále si nakrájíme česnek na plátky. Kuřecí prsa obalíme v kari koření.
Na pánvi odlejeme trochou vody, asi 1 dcl. Až se voda...
více o Kuře ála Benny
Troubu předehřejeme na 180°C.
Smícháme mouku, kakao, cukr, sodu a sůl. Žloutky ušleháme s vodou a olejem a postupně přisypeme suchou směs a mícháme,...
více o Čokoládový košíček s čokoládovou omáčkou
Na sádle zpěníme hrubě pokrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, opečeme je, přidáme na kostky nakrájenou zeleninu, osolíme, okořeníme,...
více o Chorvatské rizoto
Všechny suroviny smícháme buď na vále nebo ve velké míse a zpracováváme tak, aby vzniklo trochu tužší těsto, které se nebude lepit. Necháme ho kynout...
více o Pita chléb
Opereme rýži, vložíme do hrnce s vodou a špetkou soli, na prudkém ohni přivedeme k varu, poté snížíme plamen na minimum a vaříme, dokud se voda...
více o Rýžový nákyp s broskvemi
1. Uvaříme cuketu na kostky společně s bramborami na kostky v jednom hrnci v osolené vodě.
2. Přidáme smetanu ke šlehání a necháme řádně provařit,...
více o Lahodná cuketačka
V míse uhněteme z tvarohu, osolené mouky a žloutků těsto, ze kterého utvoříme váleček. Nakrájíme ho na plátky, dlaní je rozmáčkneme a na každý kus...
více o Tvarohové plněné knedlíky - rychlé a snadné
Grilování na cedrovém prkénku je velmi používaný způsob úpravy nejen ryb, ale i krevet a jakéhokoli masa nejen v Kanadě a USA, ale získává si čím dál...
více o Losos grilovaný na cedrovém prkénku
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, promícháme a zalijeme jedním litrem vody, přidáme pepř a sůl a necháme povařit mrkev...
více o Mrkvová polévka I.
Mrkev opláchneme, zbavíme konečků a nastrouháme nahrubo na struhadle. Dále dáme do hrnce rozehřát máslo, poté přidáme nastrouhanou mrkev, kterou...
více o Dušená mrkev s hráškem II.
Tento recept zní velmi obecně, ale není tomu tak. Kdo chce dietní pokrm, omezí sůl a místo eidamu, který jsem použil já, použije např. balkánský sýr....
více o Zeleninová kapsa
Do kastrůlku dáme vařit vodu. V hrnečku si rozšleháme vajíčko, osolíme a postupně přimícháme mouku, až nám vznikne tužší těsto.
Jakmile začne voda...
více o Mlíková polívka
**1.** Očistěte játra, odstraňte z nich všechny blanky a ,provázky‘. Pokrájejte na kostky. V pánvi na 2 lžících másla zpěňte cibuli. Přidejte játra,...
více o Domácí paštika II.
Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Polovinu bylinek otrháme, očistíme česnek.
Toasty nalámeme a spolu s bylinkami a česnekem rozmixujeme. Promícháme s...
více o Krůtí rolka
Ohnivou lornu umístíme nad oheň, vložíme tuk a osmahneme na něm omytou a nakrájenou tykev na kostky. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, kostičky...
více o Tykvový guláš z ohnivé lorny
Maso nakrájíme na plátky, opepříme. Do středu masa dáme na malé kostičky nakrájený salám, sýr, kapii a hrášek.
Řízky přeložíme napůl, okraje naklepeme...
více o Plněná kapsa Herkules
Vepřové maso omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme na stejně velké kostky. Cibule nakrájíme na čtvrtiny. Oregáno opláchneme, vytřepeme a...
více o Řecký šiš kebab
Rýži povařte v osolené vodě asi 40 minut. Mangold očistěte a nakrájejte nadrobno, česnek také. Omytou papriku zbavte semeníku a nakrájejte ji na...
více o Plněné vepřové plátky
Oloupané šalotky nakrájejte na kostičky. Polovinu oleje rozehřejte v kastrolu a nechte na něm zesklovatět cibulku a rýži. Vmíchejte polovinu vína a...
více o Rizoto s kuřetem a liškami
Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky, zalijeme vodou, přidáme včetně nálevu, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vaříme, až jsou houby a...
více o Šumavská kulajda se zastřeným vejcem
Vše smícháme a dáme do cedníku s plátnem. Necháme do druhého dne okapat.
Poté dochutíme dle chuti. Z tohoto množství vznikne cca 1/2 kg lučiny....
více o Domácí lučina
Kapustu nakrájejte na nudličky, propláchněte a vytřepejte z ní vodu. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky a s kapustou je povařte asi 10 minut v...
více o Ryba naostro na kapustovém pyré
Pod grilem v troubě opečte papriky, až jejich slupka zčerná a popraská. Přesuňte je do sáčku a nechte 10 minut zapařit. Pak slupku snadno stáhnete....
více o Papriková polévka s chilli krémem
//Ingredience jsou na cca 700 ml omáčky.//
Cibuli a zázvor oloupejte, cibuli nakrájejte na kolečka a zázvor na malé kostičky. Omyté chilli papričky...
více o Chilli omáčka se švestkami
Brokolici pokrájíme na menší kousky, rozložíme do tukem vymazaného pekáče a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, nastrouhaným sýrem, solí a pepřem....
více o Zapečená brokolice se sýrem II.
Mouku prosypeme do mísy. Přidáme tvaroh, špetku soli, cukr, olivový olej, rozdrobené droždí a vlažné mléko. Vypracujeme hladké těsto a necháme 30 min....
více o Bochánky s mozzarellou
Čočku přebereme a namočíme alespoň 2 hodiny do studené vody. Pak k ní přidáme bobkové listy, nové koření a masox, podle potřeby ještě přilijeme vodu,...
více o Pikantní salát s čočkou
Z mouky, 30 g cukru, soli, 1 žloutku a 80 g studeného másla uhněťte hladké těsto a dejte na 30 minut do chladu.
Bílou čokoládu rozpusťte, zbylý cukr...
více o Karamelový koláč
Troubu předehřejte na 160 °C a plech vyložte pečicím papírem.
Z másla, mouky, kakaa, 100 g cukru a soli vypracujte v míse drobenku. Přidejte kousky...
více o Křehké čokoládové sušenky s karamelem
* směs necháme odpočinout v ledničce alespoň 2 hodiny
* směs před tvarováním hodně vymačkáme (aby se později nerozpadala)
* sýr nakrájíme na proužky a...
více o Karbanátky plněné sýrem
Příprava salátu:
Omyjeme římský salát (pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké čisté listy salátu...
více o Caesar Salát s kuřecím masem
Příprava základu pro cibulačku - poctivý kuřecí vývar:
Kuřecí skelety a křídla vložíme na máslem vypečený pekáč do rozehřáté trouby 220°C na 20 minut....
více o Francouzská gratinovaná cibulačka
Cuketu, sýr, salám nastrouháme nahrubo, přidáme vejce, olej, cibuli, prolisovaný česnek a zahustíme moukou s práškěm do pečiva. Osolíme a dochutíme...
více o Cuketový nákyp I.
Den předem uvařené a oloupané brambory nastrouháme na struhadle nahrubo, k bramborům přistrouháme vejce, okurky, cibuli a gothaj. Osolíme, opepříme a...
více o Pomazánka na chlebíčky I.
Brambory omyjeme, očistíme a rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky podle velikosti tak, aby jeden kousek byl na jedno nebo dvě sousta. Pokud najdeme nějaké...
více o Brambory na plechu s bylinkami
Nakrájíme slaninu a mozzarellu na kostičky, mrkev, celer a cibuli nadrobno.
V širokém kastrolu rozpustíme 50 g másla. Když začne pěnit, přidáme...
více o Lasagne
Mleté maso si přendáme do větší misky, aby se nám lépe zpracovávalo. Přidáme k němu najemno nakrájenou půlku menší cibule, 2-3 stroužky česneku,...
více o Karbenátky po našem
V kastrolu rozpusťte v oleji máslo. Přidejte 1 lžíci cukru a nakrájenou cibuli. Orestujte. Posypte moukou a restujte, až cibule slabě zhnědne. Vlijte...
více o Cibulová polévka s mozzarellou a bagetou
Kuřecí stehna omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme je papírovými ubrousky.
Do hrnce dáme máslo. Česnek zpěníme, přidáme cukr, citronovou šťávu, víno a...
více o Citronovo-rozmarýnová kuřecí stehýnka
Nejříve všechno nakrájíme - maso na nudličky, cibuli na větší kousky, jarní cibulku na kolečka a špek (slaninu) na nudličky.
Rozpálíme pánev, vložíme...
více o Kuřecí s jarní cibulkou
Brambory oloupeme, přidáme vodu, osolíme a dáme vařit.
Mezitím si na jemno nakrájíme jarní cibulku a dáme spolu s kousky kuřecího masa na pánev...
více o Falešné zapečené brambory
Troubu předehřejte na 200 °C.
Mrkve očistěte a oloupejte. Orestujte je ze všech stran na oleji, přidejte k nim pomerančovou šťávu, med a 2 lžíce vody....
více o Zapékaná karotka na medu se sezamem
Batáty a zázvor oloupejte a povařte asi 15 minut téměř doměkka. Hrášek také povařte na mírném plameni skoro doměkka, asi 10 minut.
Filety ryby...
více o Candát a batátové pyré