Na másle zpěníme cibulku doměkka. Přidáme žampiony, kmín a pepř. Chvíli podusíme. Podlijeme vývarem, chvíli vaříme a přidáme smetanu. Zahustíme a...
více o Velmi snadná žampionová omáčka
1. Nakrájíme cuketu a oloupané brambory (asi 5 cm pod okraj hrnce).
2. Zalejeme vodou.
3. Přidáme kari, sůl a oloupanou a na půlky rozkrojenou cibuli....
více o Krémová cuketová polévka
Kuřecí křidýlka a paličky potřete směsí medu, oleje, soli, pepře a šťávy z citronu. Zprudka je orestujte na pánvi a pak vložte společně se šťávou na...
více o Kuřecí na medu s kuskusem
Špenátové listy opláchněte a osušte. Rozehřejte olej na pánvi, vložte nasekanou cibulku, prosciutto, listy špenátu a rozklepněte vejce.
Osolte,...
více o Vejce se špenátem a prosciuttem
1. Na přípravu těsta dáme do mísy mouku, cukr a sůl. Přisypeme Pomocníka na kynuté těsto Expres a důkladně promícháme. Přidáme vodu, olej a vejce....
více o Kynuté věnce
Pokrájenou cibuli se slaninou necháme orestovat na malém množství oleje. Přidáme na kostky pokrájenou cuketu a restujeme za občasného zamíchání do té...
více o Cuketa snadno, rychle a chutně
Cuketu podélně rozkrojíme a dáme na olejem vymazaný plech řezem dolů rozpéct do předehřáté trouby na 10 minut, aby šla dobře vydlabat. Poté ji necháme...
více o Cuketové lodičky - zapečené
Do pekáče nasypeme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, očištěné a pokrájené hříbky. Přidáme porce osoleného a okořeněného kuřete (králíka) a máslo....
více o Hříbkové kuře (králík) v sýrovém výpeku
Polohrubou mouku v míse smícháme s vanilkovým cukrem, solí a citronovou kůrou. Ve středu mouky uděláme dolíček, do kterého rozdrobíme kostku droždí,...
více o "Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)
Na trošce oleje necháme v pánvi zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme osmažit dozlatova na nudličky pokrájené špekáčky, přidáme zpěnit nasekaný...
více o Cuketové špekáčky
Na pánvi s malým množstvím rozpáleného oleje necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli. Přidáme pokrájenou slaninu, kterou také orestujeme, k ní...
více o Cuketové topinky (tousty)
Z mléka, vejce, skořicového cukru, soli, rumu, mouky smíchané s práškem do pečiva umícháme hladké středně husté těstíčko, do kterého vmícháme...
více o Bleskové švestkové lívance
Do mísy dáme mouky, uprostřed uděláme důlek rozdrobíme do něj droždí, které posypeme cukrem, přidáme trochu vlažného mléka a mírně promícháme. Až nám...
více o Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme krupicovým cukrem a přilijeme trochu vlažného mléka...
více o Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Rajčátka omyjte a nakrájejte na poloviny. Šalotku a česnek nasekejte a orestujte na olivovém oleji. Přidejte rajčátka, pár si jich nechte stranou na...
více o Rychlá rajská polévka s pistáciemi
Papriky rozkrojíme a odstraníme semínka. Do mísy nastrouháme sýr, přidáme pomleté nebo rozmixované rohlíky, pomletou nebo drobně pokrájenou uzeninu,...
více o Pečené plněné papriky III.
Rozpustíme sádlo, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidejte hříbky, kmín a sůl a nechte 10-15 minut restovat. Můžete...
více o Guláš z hub
1/2 květáku a celou cibuli nastrouháme na struhadle s velkými oky. Přidáme vejce, otruby, sůl, pepř a důkladně promícháme.
Na silně rozehřátou...
více o Květákové placky (DUKAN)
Do hrnce nalejte vodu (cca 1 - 1,5 litru), přidejte bobkový list, kuličky pepře, 2 větší špetky soli a nakrájené a očištěné houby. Krátce povařte (10...
více o Houbová smetanová omáčka
Vymíchat řidší těsto, posypat hladkou moukou a přikrýt utěrkou. Nechat kynout 12-18 hodin při pokojové teplotě.
Potom promíchat vařečkou, znovu...
více o Chleba od Hadičky
Rozmícháme si vejce s trochou soli a poté přidáváme krupici, přidáváme ji postupně, abychom dosáhli té správné hustoty. Že je hustota správná, poznáme...
více o Babiččiny noky do polévky
Filety z lososa omyjeme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme.
Lososa obalíme v sezamu a dáme jej smažit do horkovzdušné trouby nebo konvektomatu na...
více o Losos v sezamové krustě
Nejdříve si dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Po přivedení k varu, těstoviny nasypeme do vroucí vody a dle návodu vaříme do stavu al dente.
Než...
více o Raubířovy zapečené těstoviny
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Čerstvé lesní houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na širší plátky o velikosti zhruba 1,5x2 cm. Brambory si...
více o Podzimní houbová bramboračka
Jidášovo ucho spaříme horkou vodou a necháme 15 minut odstát. Potom tvrdší část nakrájíme nadrobno.
Všechny ingredience kromě piva a rýžového papíru...
více o Jarní závitky z Vietnamu
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, proužky nebo co se vám povede. ;) Plechovku mandarinek nebo ananasu slejeme do skleničky.
Na pánev dáme...
více o Kuřecí s mandarinkami nebo ananasem
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostičky. Maso osolíme, opepříme, přidáme kari a bazalku, promícháme a necháme chvíli odležet.
Rajčata dáme spařit do...
více o Špagety s kuřecím masem, mrkví a hráškem
Pstruhům odřízněte hlavu, vykostěte, ale nechte spojené ocasem. Osolte, opepřete, přidejte bylinky, pokapejte olejem a přeložte druhým filetem. Vložte...
více o Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Filety pražmy osolte, opepřete a orestujte – nejprve stranou, na které je kůže – na olivovém oleji dozlatova z obou stran. Lehce přitom prsty přidržte...
více o Salát s pražmou
Filety naporcujte, nařízněte kůži, osolte a opepřete. Lehce pomoučněte tam, kde je kůže. Orestujte na oleji z obou stran dozlatova a přidejte kousek...
více o Candát s chřestem
Uvařit vejce a nakrájet na malé kostičky. Cibuli také nakrájet na drobné kostičky a smíchat s vejci. Přidat tvaroh a hořčici - promíchat.
Na konci...
více o Vajíčková pomazánka (DUKAN)
Prsa nadrobno pokrájíme, přidáme koření a česnek, cottage a jogurt. Vše důkladně promícháme a na 30 minut vložíme do chladničky.
Po vytažení z lednice...
více o Kuřecí placky s mozzarellou (DUKAN)
Houby pokrájíme na kousky, posolíme, zakápneme vodou a podusíme doměkka. Do velké mísy si nahrubo nastrouháme cibuli a česnek. Přidáme houby, mléko,...
více o Krkonošský hubník
Na oleji ve větším kastrolu necháme orestovat jednu větší cibuli dozlatova. Poté přidáme osolené, na kostky nakrájené maso a přidáme pepř. Přidáme...
více o Houbová omáčka s masem
Brokolici dáme spařit do vroucí vody na cca 3 minuty. Pak propláchneme studenou vodou. Rozebereme na drobné kousky.
Brambory oloupeme a nakrájíme na 1...
více o Uzené s brokolicí
Vezmeme misku, do ní nastrouháme najemno nivu, poté přidáme pomazánkové máslo a zakysanou smetanu (nebo bílý jogurt).
Promícháme a podle chuti přidáme...
více o Česneková pomazánka s nivou
Tuňáka nakrájejte na 4 stejné steaky, potřete je olejem, přidejte nakrájenou chilli papričku a koriandr a marinujte 2 hodiny. Potom steaky z tuňáka...
více o Grilovaný tuňák se salátem a broskví
Kuřecí maso potřete olejem s estragonem. Nechte hodinu odležet.
Mezitím si připravte fenykl, zbavte ho vrchní vrstvy a překrojte. Osolte, opepřete a...
více o Kuřecí prsa s grilovaným fenyklem
Panenku rozkrojte na 4 steaky, opepřete, potřete olejem smíchaným s lístky šalvěje a marinujte. Maso grilujte z každé strany 3–4 minuty a teprve pak...
více o Panenka s olivovou tapenádou
Maso nakrájejte přes vlákno na čtyři stejně velké steaky. Každý pokapejte olejem, potřete utřeným česnekem, přidejte tymián nebo rozmarýn a drcený...
více o Rib eye steak se sušenými rajčaty
Kýtu odblaníme a opláchneme, prošpikujeme sušeným ovocem a špekem, posypeme kořením a podlijeme vodou (nebo vývarem) pečeme na 200°C dozlatova....
více o Plněná kýta
Nejprve si z vejce, mouky, mléka a soli připravíme těsto na palačinky, které usmažíme na rozpáleném oleji.
Potom si připravíme náplň:
Na oleji...
více o Palačinky plněné zeleninovou čínou
Nejdříve si připravte těsto. Do mísy prosejte hladkou mouku, přidejte sušené droždí, sůl, promíchejte a poté přidejte teplou vodu s olivovým olejem a...
více o Pizza s cuketou
Brambory ve slupce omyjeme a nakrájíme na čtvrtky (větší brambory na menší kousky). Dáme na plech (jen tak nebo na pečící papír) a přidáme dle chuti...
více o Pečené brambory se zeleninou