Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata, přidáme drobně pokrájenou slaninu a nastrouhaný česnek, vše ještě krátce osmažíme, vmícháme fazolky,...
více o Brambory (těstoviny) s fazolkami
1. Uvaříme maso. Oloupeme cibuli a česnek. Slaninu nakrájíme, pár plátků si dáme zvlášť. Kešu oříšky nasucho opražíme na pánvi, pár si jich necháme na...
více o Velikonoční nádivka s kešu oříšky
Kuřecí maso nakrájejte na kousky, osolte a na trošce oleje osmahněte. Pak přidejte nakrájenou pancettu a salám a také krátce osmahněte. Přidejte...
více o Kuřecí penne romana
Na rozpálený olej hodíme cibuli nakrájenou na kostičky, necháme zesklovatět (nezhnědnout!). Poté na pánev hodíme slaninu (na kostičky) a necháme za...
více o Gnocchi s pestem a houbami
Na másle a pokrájeném špeku osmažíme dosklovata cibuli. Pak přidáme osmažit naklepané, po straně nakrojené, osolené a opepřené řízky z obou stran. Ke...
více o Zeleninové řízky
Do mísy dáme 2 hrnečky hladké mouky, 1 vajíčko, 1 prášek do pečiva, sůl podle potřeby, majoránku podle potřeby, česnek granulovaný nebo čerstvý, salám...
více o Placičky
Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě krátce povaříme, pak scedíme, necháme okapat a vychladnout. Část růžiček (asi čtvrtinu) ponecháme na...
více o Květákový salát nebo pomazánka
Do mísy nastrouháme cuketu nahrubo, mrkev najemno, přilijeme mléko, přidáme žloutky, bylinky, sůl. Přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme,...
více o Barevné hrnkové knedlíky
Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Na pánvi orestujeme na plátky pokrájené žampiony a vsypeme do polévky, vlijeme...
více o Selská polévka II.
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky (nebo na kostky, chcete-li), osolíme. Na pánvi rozehřejeme olej, maso v něm osmažíme a vyjmeme. Mělo by být lehce...
více o Murgh curry
Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.
Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle...
více o Bramboráky (křupavé)
Na kousku másla orestujeme strouhanou mrkev s celerem, poté přidáme orestovat strouhaný česnek a na slabé plátky pokrájené žampiony. Vše po orestování...
více o Květáková polévka se žampiony
Předvařený květák hrubě pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme pokrájená rajčata, strouhaný sýr, uzeninu, bylinky nebo jiné ingredience, které máme rádi....
více o Zapékaný květák nejen s rajčaty
„Tohle těsto je docela snadné. Já osobně je připravuji jenom z mouky a vajec, a to v poměru na 100 g mouky jedno vajíčko,“ říká Tomáš Babinec. „Někdo...
více o Srdíčka s květákem a brokolicí
Do elektrického hnětače vložte všechny suroviny a vypracujte těsto. Můžete je ale docela dobře uhníst i ručně: na pracovní desku udělejte hromádku...
více o Masové ravioli s batáty a pažitkou
„Tohle těsto je docela snadné. Já osobně je připravuji jenom z mouky a vajec, a to v poměru na 100 g mouky jedno vajíčko,“ říká Tomáš Babinec. „Někdo...
více o Tvarohové ravioli se strouhankou
„Tohle těsto je docela snadné. Já osobně je připravuji jenom z mouky a vajec, a to v poměru na 100 g mouky jedno vajíčko,“ říká Tomáš Babinec. „Někdo...
více o Ravioli s čokoládovou omáčkou
Květák krátce povaříme, scedíme, pokrájíme na větší kusy. Cibuli osmažíme dosklovata na trošce oleje, přidáme maso, orestujeme. Přidáme nastrouhaný...
více o Květák s mletým masem po boloňsku
Kuře naporcujeme (můžeme nechat i celé) a maso potřeme česnekovou pastou, kterou si připravíme ze čtyřech stroužků česneku utřených se solí. Necháme...
více o Česnekové kuře na houbách
Mouku nasypeme do mísy, smícháme s cukry a solí, uprostřed uděláme důlek, do něj nelijeme mléko, přidáme rozdrobené droždí, necháme vzejít kvásek. Pak...
více o Pudinkové šneky Ládi Hrušky
V hlubší pánvi rozehřejte olej, přisypte do něj jemně nasekaný česnek a za stálého míchání 1 minutu smažte. Přidejte rajčata, osolte, opepřete a bez...
více o Zapečené lasagne
Svíčkovou pokrájejte na 4 steaky, posypte je černým pepřem a smažte na oleji asi 2 minuty na každé straně. Po usmažení posypte špetkou soli.
Vařící...
více o Steak s pepřovou omáčkou
Cizrnu namočíme na 3 hodiny do studené vody (nebo ještě lépe přes noc). Poté vodu slijeme a v čerstvé vodě bez soli uvaříme doměkka.
Chřest ve spodní...
více o Soté ze zeleného chřestu a cizrny
V mixéru rozmixujte mouku se solí, teplou vodou a vejcem. Následně ručně zadělejte hladké těsto. Hotové těsto dejte na 20 minut do ledničky.
Připravte...
více o Pirohy se špenátem a sýrem feta
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, houby na plátky a na části tuku krátce opečeme a necháme vychladnout.
Špenát posekáme nahrubo, plátky chleba...
více o Houbovo-špenátové noky
Z listů zelí odkrojíme tvrdý košťál a jednotlivě je spaříme v horké vodě a ihned zchladíme v ledové vodě. Šalotku oloupeme, jemně nakrájíme a krátce...
více o Lín s bílým zelím a křupavými škvarky
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a v hrnci pouze zesklovatíme na rostlinném tuku. Přidáme 2 lžíce cukru a necháme rozpustit do velmi světlého karamelu...
více o Rychlá koprová omáčka s vařeným vejcem
Protlak necháme rozmrazit a v cedníku okapat, pak dáme do mísy, přidáme žloutek, sůl, pepř, česnek, mouku s kypřidlem a dle chuti slaninu nebo sýr ...
více o Nadýchané špenátové lívance
Ze špenátu, mléka, vejce, česneku, soli, pepře, muškátového květu, mouky a kypřidla umícháme hladké středně husté těstíčko, které naběračkou lijeme na...
více o Špenátové lívance s mlékem
Tenhle recept mě naučila babička a vždycky dodala: Hlavně tam nedávej moc cibulky ani kmínu, nebo to zhořkne. Jestli váháte ohledně množství uvedených...
více o "Kýtová" omáčka
Pokud nemáte rádi rajskou omáčku a hledáte omáčku k plněným paprikám, našli jste. Ingredience na plněné papriky nenajdete v seznamu, ale níže v...
více o Papriková smetanová omáčka
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a dáme do mísy. Cibuli na oleji osmažíme dosklovata, přidáme osmažit maso, pak osolíme a opepříme a dáme do mísy...
více o Špenátové těstoviny se sýrem - zapečené
Maso nakrájíme na kostky nebo plátky (dle použitého druhu), osolíme, opepříme a dáme orestovat na dosklovata na oleji osmaženou cibuli. Až máme maso...
více o Tymiánové hovězí se zeleninou
Jablka oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, pokapeme šťávou z citronu.
Mléko smícháme s necelou lžící citronové kůry (jen žlutá část!), vanilkovým...
více o Citronovo-jablečné lívance
Mouku dáme do mísy, přidáme sůl, cukry a kůru, promícháme, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou mléka. Trochu...
více o "Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
Nakrájíme si na větší kostky kuřecí maso, ang. slaninu a na měsíčky oloupanou cibuli.
Kuřecí prsa smícháme s kořením a olejem a necháme marinovat, pak...
více o Dobré špízy
Z cibule, kořenové zeleniny a oleje připravíme základ. Do připraveného základu dáme omytá játra, které z obou stran osmahneme, přidáme víno, hrnek...
více o Vepřová játra na kořenové zelenině
Mouku, cukry, kůru, sůl a další suroviny dle vlastního výběru (kandované ovoce, ořechy...) nasypeme do mísy a promícháme, uprostřed uděláme důlek, do...
více o Bramborový věnec II.
Do mísy dáme jemně nastrouhané brambory, česnek, osolíme, přidáme vejce, drobně pokrájené starší housky nebo rohlíky a dobře pro mícháme. Necháme cca...
více o Česnekové bramborové knedlíky s houskou
Na másle uděláme zásmažku a vodu doplníme do 3/4 hrnce. Přidáme rajčatový protlak a na menší kostičky nakrájený řapíkatý celer.
Osolíme a dochutíme...
více o Rajská polévka s řapíkatým celerem
Těstoviny dáme do větší mísy, přidáme pokrájenou řepu, uzeninu, papriku, nastrouhaný česnek, osolíme a opepříme, dobře promícháme, nasypeme do máslem...
více o Těstoviny s řepou - zapékané
Do mísy nasypeme mouku s citronovou kůrou, cukry a solí, promícháme, uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou...
více o Bramborové buchty - kynuté
Do masa opatrně nařízneme hlubší kapsu. Maso osolíme a opepříme. Salám nakrájíme na kostičky. Hermelín v polovině prokrojíme a poté ještě přepůlíme....
více o Hermelínové řízky
Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhanou vařenou řepu, vejce, cibuli, česnek, koření, sůl, strouhanku a dobře promícháme. Pokud použijeme koření...
více o Karbanátky s řepou
Vařenou řepu nastrouháme, přidáme česnek nebo koření dle chuti, nastrouhaný sýr výraznější chuti, osolíme a dle potřeby přidáme strouhanku (nemusí být...
více o Řízky s řepou