„Tohle těsto je docela snadné. Já osobně je připravuji jenom z mouky a vajec, a to v poměru na 100 g mouky jedno vajíčko,“ říká Tomáš Babinec. „Někdo...
více o Ravioli s čokoládovou omáčkou
Květák krátce povaříme, scedíme, pokrájíme na větší kusy. Cibuli osmažíme dosklovata na trošce oleje, přidáme maso, orestujeme. Přidáme nastrouhaný...
více o Květák s mletým masem po boloňsku
Kuře naporcujeme (můžeme nechat i celé) a maso potřeme česnekovou pastou, kterou si připravíme ze čtyřech stroužků česneku utřených se solí. Necháme...
více o Česnekové kuře na houbách
Mouku nasypeme do mísy, smícháme s cukry a solí, uprostřed uděláme důlek, do něj nelijeme mléko, přidáme rozdrobené droždí, necháme vzejít kvásek. Pak...
více o Pudinkové šneky Ládi Hrušky
V hlubší pánvi rozehřejte olej, přisypte do něj jemně nasekaný česnek a za stálého míchání 1 minutu smažte. Přidejte rajčata, osolte, opepřete a bez...
více o Zapečené lasagne
Svíčkovou pokrájejte na 4 steaky, posypte je černým pepřem a smažte na oleji asi 2 minuty na každé straně. Po usmažení posypte špetkou soli.
Vařící...
více o Steak s pepřovou omáčkou
Cizrnu namočíme na 3 hodiny do studené vody (nebo ještě lépe přes noc). Poté vodu slijeme a v čerstvé vodě bez soli uvaříme doměkka.
Chřest ve spodní...
více o Soté ze zeleného chřestu a cizrny
V mixéru rozmixujte mouku se solí, teplou vodou a vejcem. Následně ručně zadělejte hladké těsto. Hotové těsto dejte na 20 minut do ledničky.
Připravte...
více o Pirohy se špenátem a sýrem feta
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, houby na plátky a na části tuku krátce opečeme a necháme vychladnout.
Špenát posekáme nahrubo, plátky chleba...
více o Houbovo-špenátové noky
Z listů zelí odkrojíme tvrdý košťál a jednotlivě je spaříme v horké vodě a ihned zchladíme v ledové vodě. Šalotku oloupeme, jemně nakrájíme a krátce...
více o Lín s bílým zelím a křupavými škvarky
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a v hrnci pouze zesklovatíme na rostlinném tuku. Přidáme 2 lžíce cukru a necháme rozpustit do velmi světlého karamelu...
více o Rychlá koprová omáčka s vařeným vejcem
Protlak necháme rozmrazit a v cedníku okapat, pak dáme do mísy, přidáme žloutek, sůl, pepř, česnek, mouku s kypřidlem a dle chuti slaninu nebo sýr ...
více o Nadýchané špenátové lívance
Ze špenátu, mléka, vejce, česneku, soli, pepře, muškátového květu, mouky a kypřidla umícháme hladké středně husté těstíčko, které naběračkou lijeme na...
více o Špenátové lívance s mlékem
Tenhle recept mě naučila babička a vždycky dodala: Hlavně tam nedávej moc cibulky ani kmínu, nebo to zhořkne. Jestli váháte ohledně množství uvedených...
více o "Kýtová" omáčka
Pokud nemáte rádi rajskou omáčku a hledáte omáčku k plněným paprikám, našli jste. Ingredience na plněné papriky nenajdete v seznamu, ale níže v...
více o Papriková smetanová omáčka
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a dáme do mísy. Cibuli na oleji osmažíme dosklovata, přidáme osmažit maso, pak osolíme a opepříme a dáme do mísy...
více o Špenátové těstoviny se sýrem - zapečené
Maso nakrájíme na kostky nebo plátky (dle použitého druhu), osolíme, opepříme a dáme orestovat na dosklovata na oleji osmaženou cibuli. Až máme maso...
více o Tymiánové hovězí se zeleninou
Jablka oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, pokapeme šťávou z citronu.
Mléko smícháme s necelou lžící citronové kůry (jen žlutá část!), vanilkovým...
více o Citronovo-jablečné lívance
Mouku dáme do mísy, přidáme sůl, cukry a kůru, promícháme, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou mléka. Trochu...
více o "Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
Nakrájíme si na větší kostky kuřecí maso, ang. slaninu a na měsíčky oloupanou cibuli.
Kuřecí prsa smícháme s kořením a olejem a necháme marinovat, pak...
více o Dobré špízy
Z cibule, kořenové zeleniny a oleje připravíme základ. Do připraveného základu dáme omytá játra, které z obou stran osmahneme, přidáme víno, hrnek...
více o Vepřová játra na kořenové zelenině
Mouku, cukry, kůru, sůl a další suroviny dle vlastního výběru (kandované ovoce, ořechy...) nasypeme do mísy a promícháme, uprostřed uděláme důlek, do...
více o Bramborový věnec II.
Do mísy dáme jemně nastrouhané brambory, česnek, osolíme, přidáme vejce, drobně pokrájené starší housky nebo rohlíky a dobře pro mícháme. Necháme cca...
více o Česnekové bramborové knedlíky s houskou
Na másle uděláme zásmažku a vodu doplníme do 3/4 hrnce. Přidáme rajčatový protlak a na menší kostičky nakrájený řapíkatý celer.
Osolíme a dochutíme...
více o Rajská polévka s řapíkatým celerem
Těstoviny dáme do větší mísy, přidáme pokrájenou řepu, uzeninu, papriku, nastrouhaný česnek, osolíme a opepříme, dobře promícháme, nasypeme do máslem...
více o Těstoviny s řepou - zapékané
Do mísy nasypeme mouku s citronovou kůrou, cukry a solí, promícháme, uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou...
více o Bramborové buchty - kynuté
Do masa opatrně nařízneme hlubší kapsu. Maso osolíme a opepříme. Salám nakrájíme na kostičky. Hermelín v polovině prokrojíme a poté ještě přepůlíme....
více o Hermelínové řízky
Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhanou vařenou řepu, vejce, cibuli, česnek, koření, sůl, strouhanku a dobře promícháme. Pokud použijeme koření...
více o Karbanátky s řepou
Vařenou řepu nastrouháme, přidáme česnek nebo koření dle chuti, nastrouhaný sýr výraznější chuti, osolíme a dle potřeby přidáme strouhanku (nemusí být...
více o Řízky s řepou
V míse smícháme obě mouky s cukrem a solí, přidáme nastrouhané brambory, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme ho vanilkovým...
více o Makovky - sladké housky
Do mísy nasypeme mouku, přidáme jemně nastrouhané brambory, uděláme do středu důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem, zalijeme...
více o Bramborové koláče - kynuté
Vejce rozmixujte společně s banány, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, oba cukry, kakao, špetku soli, šťávu z citronu a rozpuštěné máslo....
více o Banánový dortík s kakaem
Středně velký květák rozebereme na růžičky a omyjeme. Větší růžičky můžeme pokrájet na menší kousky.
V hrnci rozpustíme trochu másla a necháme na něm...
více o Hustá květáková polévka
Nejdříve si uvaříme kaši z polenty. Vždy na 1 díl polenty připadnou 4 díly tekutiny - v tomto případě dávám 2 díly vody a 2 díly mléka (ale lze uvařit...
více o Rychlý nepečený moučník z polenty
1. Nachystejte si maso na nudličky.
2. Přidejte sůl, pepř, papriky (ostrou dle chuti), soj. omáčku, zázvor, kurkumu, skořici, med, rum. Udělejte...
více o Asijské hovězí
Dáme si vařit rýži.
Během toho si na pánvičce osmažíme filety, okořeníme kořením na ryby a na druhé pánvi si osmažíme zeleninu.
Vyndáme rýži, přidáme...
více o Rizoto s filetem
Povařte poloviny brambor ve slupkách ve vroucí vodě a přidejte 1-2 kalíšky Knorr Bohatý bujón kuřecí.
Brambory okořeňte pepřem a paprikou a uložte na...
více o Jarní brambory
Vyšleháme do pěny máslo spolu s cukrem, vanilkovým cukrem, vejcem, špetkou soli a arašídovým máslem. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a utvoříme...
více o Arašídové sušenky
250-300g kuskusu zalijeme horkým vývarem tak, aby byl ponořený tak akorát (pokud dáme víc vývaru, tak máme kuskus po oddělení hodně mokrý a to...
více o Kus Kus (Cous Cous)
Jemně nastrouhanou mrkev přidáme k Lučině, dle chuti lehce osolíme a opepříme a vše zamícháme.
Namažeme (na rohlík, celozrnnou bagetku...) a poklademe...
více o Rychlá, zdravá pomazánka
Vejce uvaříme natvrdo, dáme je vychladnout a oloupeme. Vezmeme cibuli a nakrájíme ji najemno. Nakrájenou cibuli dáme do mísy, ve které budeme...
více o Rybičkovo-vajíčková pomazánka
1. Ve velkém hrnci osmažte na 3 lžicích oleje 1 velkou, nadrobno nasekanou cibuli a 4 stroužky česneku.
2. Přidejte 1 kg hovězího masa, osmahněte...
více o Chili
Rohlíky pokrájíme, dáme do mísy a zakapeme mlékem, přidáme pokrájenou šunku, papriku, kopřivy, nastrouhaný sýr a česnek, vejce, sůl, pepř a dobře...
více o Kuře plněné kopřivovou nádivkou
Na oleji (sádle) osmažíme nadrobno pokrájené cibule a špek. Do větší mísy dáme na kostičky pokrájené starší rohlíky (housky), které pokropíme mlékem...
více o Velikonoční kopřivová nádivka
Kotlety zbavíme kosti a naklepeme. Z jedné strany osolíme, natřeme hořčicí a vložíme půlku trojúhelníku sýra do každé. Nařízneme po okrajích a...
více o Kotlety se sýrovohořčičnou náplní
Nejprve si připravíme zelí a to tak, že odřízneme dužinu a uděláme tzv. důlek, aby nám listy šly lépe sundávat. Zelí vložíme do vroucí osolené vody,...
více o Balené zelí