Všechnu zeleninu oloupeme a umyjeme. Do hrnce s vodou vložíme 2 mrkve, nahrubo nakrájené brambory (brambory nejsou ani nutné v polévce, ale pokud by...
více o Celerový krém s celerovými lupínky
Na oleji si necháme zesklovatět pokrájené cibule, přidáme pokrájené osolené a opepřené maso, smažíme dozlatova za občasného promíchání. Po osmažení...
více o Hovězí na paprice
Do pekáčku dáme očištěnou mrkev na špalíčky pokrájenou, pokrájenou cibuli, česnek a žampiony, posypeme kořením, naskládáme nasolené kuřecí porce,...
více o Bylinkové kuře na mrkvi a žampionech
Lučinu jsem si udělala sama den předem, ale můžete také koupit - obyč bez příchutě, pokud možno i bez soli. Z jednoho velkého bílého jogurtu (400 g)...
více o Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem
Začněte s mrkví - její příprava trvá nejdéle. (http://www.recepty.cz/recept/pikantni-korenena-mrkev-157207?_fid=9db3)
Na pánev nalijte olivový olej....
více o Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví
Na pánev nalijte olivový olej. Přidejte nasekaný česnek, zázvor a chilli papričku. Teprve pak plotýnku zapněte - chutě se lépe uvolní. Krátce...
více o Pikantní kořeněná mrkev
V hrnci osmahneme na másle lehce dozlatova nakrájenou cibulku, přidáme na kousky nakrájenou dýni a ostatní zeleninu. Vše orestujeme, přidáme sůl, vodu...
více o Dýňová polévka Hokaido
Dno pekáčku vyložíme plátky šunky, na šunku položíme omyté a lehce osolené kuřecí čtvrtky. Zalejeme smetanou a mlékem, polejeme i maso. Pečeme na...
více o Babiččino kuře na šunce
Sušené houby zalijte 150-200 ml horké vody a nechte alespoň 15 minut stát. Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Na pánvi rozehřejte...
více o Jednoduchá játrová paštika s houbami
1. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek.
2. Přidáme protlak a cca 4 lžíce vody. Důkladně rozmícháme, podle chuti osolíme,...
více o Špagety s medovou omáčkou
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájené maso na kostky a smažíme do té doby za občasného promíchání, než se dám vysmaží šťáva...
více o Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím
Žampiony očistíme a pokud se rozhodneme pro jednodušší verzi smažení, která nám tolik nezamaže kuchyň, tak si vymícháme těstíčko ze žloutku, piva,...
více o Smažené žampiony
Na másle nebo oleji osmažíme cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájené žampiony a slaninu a za občasného promíchání krátce podusíme. Pak vmícháme...
více o Žampionové placičky (karbanátky)
Na trošce rozpáleného oleje v pánvi s širokým dnem zprudka orestujeme dozlatova kolečka cukety (neloupané!) a pokrájené uzeniny. Ke konci restování...
více o Cuketová směs s uzeninou
Řepu uvaříme na skus, pak necháme zchladnout, oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle. Nivu nastrouháme, přidáme k řepě, dle chuti (pozor, niva je...
více o Česneková pomazánka z červené řepy a nivy
Tip na rychlou, jednoduchou véču.
Všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme. Vše dáme na rozpálenou pánev.
Podáváme s toustíkem. Koření dáme...
více o Pikantní špenátové rolky
1. Dáme si vařit těstoviny dle návodu.
2. Nastrouháme cuketu na malé proužky a naložíme na cca 5 minut do sójové omáčky.
3. Na pánvi si rozpálíme olej...
více o Rychlé bezmasé těstoviny
1. Papriku a cibuli nakrájíme na malé kousky a smícháme s okapanou řepou a celerem.
2. Přidáme na kostičky nakrájené nebo prolisované brambory.
3....
více o Bramborový salát s červenou řepou II.
Smícháme všechny sypké suroviny, potom všechny tekuté suroviny. Opatrně smícháme vše dohromady. Pečeme asi 20-25 minut při 200°C....
více o Muffiny s ovocem
Do hrnce dáme dršťky a cca 20 minut je povařime. Radím po vzkypění zkontrolovat, že je vývar čistý, pokud ne, tak první vodu vylijeme a dáme dršťky...
více o Dršťková polévka podle mojí babičky
Uvařené brambory ve šlupce oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Maso nakrájíme a orestujme na cibuli. Takto připravené suroviny klademe do nádoby:...
více o Smetanové brambory z domácí pekárny
Osmažíme maso dozlatova a přidáme smetanu od oka. Až se začne smetana vařit, přidáme eidam, nivu, osolíme, opepříme.
Necháme provařit a mezitím...
více o Špagety se sýrovou omáčkou a'la Anka
Brokolici a cuketu si pokrájíme na menší kousky. Všechny ingredience smícháme. Poté tvoříme placičky a pokládáme je na rozpálenou pánev zakapanou...
více o Placičky z brokolice a cukety
Dno pekáčku pokapeme olejem a nasypeme do něj v nízké vrstvě směs pokrájené zeleniny, uzeniny a bylinek. Místo bylinek můžeme použít Adžika koření...
více o Barevný (nejen) zeleninový pekáček
Pokrájenou cibuli osmažíme s pokrájeným špekem na malém množství oleje dosklovata. Přidáme pokrájené maso (plátky, kostky...), které osmažíme za...
více o Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách
Nejdříve připravíme marinádu. Bílý jogurt smícháme s olejem, česnekem, paprikou, kořením a nakonec dochutíme citrónem a solí. Na 10 minut položíme do...
více o Kuřecí prsa Zina Jupitera
Maso: nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji z obou stran. Šťávu z masa zahustíme.
Bramborové placky: můžeme uvařit a...
více o Kotleta s bramborovými plackami a špenátem
1. Uvaříme na skus cizrnu namočenou přes noc (já vařím cca 20 minut v klasickém hrnci).
2. Brambory prolisujeme nebo nakrájíme na kostičky a dáme do...
více o Bramborový salát s cizrnou
1. Do mísy na hrubém struhadle nastrouháme uvařenou mrkev, vejce a okurky.
2. Polovinu brambor prolisujeme (nebo nakrájíme na kostičky), druhou...
více o Jemný bramborový salát
Z ingrediencí na těsto vypracujte hladké těsto. Máslo by mělo být povolené a žloutek rozšlehaný, aby se vám s tím lépe pracovalo. Je možné, že budete...
více o Brusinkové mini meringue koláčky
Brambory a řepu nakrájíme na malé kostičky. Rozehřejeme máslo a řepu s brambory v něm promícháme. Přidáme osolenou vodu a vaříme do změknutí. V...
více o Polévka z řepy
Tradiční francouzská bageta je náročná na přípravu, co se času týká. Ovšem pokud chcete dosáhnout perfektního výsledku, nelze čas nijak ošidit....
více o Francouzská bageta
Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhané nebo rozmixované rohlíky, které zalijeme mlékem. Přidáme vejce, pepř, sůl, česnek, tymián, rozmarýn a...
více o Bylinkové šištičky (karbanátky)
Do mísy nasypeme mouky s cukry a solí, promícháme, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme žloutky, rum, vlažné mléko a máslo....
více o Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Brambory a dýni nakrájíme na stejné kousky a dáme vařit do vody společně s nastrouhaným zázvorem. Osolíme a uvaříme doměkka.
Scedíme, přidáme máslo,...
více o Bramborovo-dýňové pyré
Příprava špízu:
Nakrájíme si vepřové a kuřecí maso na malé kousky, potom si nakrájíme sýr a šunkový salám. Připravíme si špejle a začneme na každou...
více o Maso na špízu s bramborami a tatarkou
Pokrájené brambory dáme do hrnce, zalijeme vývarem (cca 400 ml), přidáme pokrájenou cuketu (dýni), sůl, muškátový květ a vaříme doměkka. Po uvaření...
více o Cuketová (dýňová) polévka se sýrem
Kozí rohy omyjeme, stopky neodkrajujeme, pouze zkrátíme. Rohy naskládáme do čistých sklenic, nejlépe širších, protože se do nich lépe zkroucené...
více o Kozí (beraní) rohy - sterilované
Rýži propláchneme a dáme vařit obvyklým způsobem, jen přidáme do vody kromě soli ještě kari koření (dobrá je směs kari + česnek).
Mezitím nakrájíme...
více o Kari rizoto s kuřecím masem a kukuřicí
Brambory nastrouháme nebo rozmačkáme do mísy, přidáme jemně nastrouhaný sýr (výraznější je lepší), zasypeme moukou s kypřidly, solí (s tou opatrně,...
více o Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle
Cuketu, špekáčky, papriku, cibuli, slaninu (lze i lilek, dýni, patizon, kukuřici, hlívu...) pokrájíme na zhruba stejně velké kousky, kolečka, dílky a...
více o (nejen) Cuketové špízy
Mouku smícháme s cukry, solí a kypřidlem. Přidáme olej, vejce a mléko. Vše řádně promícháme, těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného vyššího plechu...
více o Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný
Základní verze: zakysanou smetanu dáme do misky, přidáme pokrájené tvarůžky (syrečky), promícháme, nandáme do sklenice a necháme v chladnu alespoň dva...
více o Smetanové tvarůžky (syrečky)
Nálev svařit a nechat lehce vychladnout. Hříbky pokrájet, dát do hrnce, zalít vodou a nechat povařit cca 5 minut, po uvaření scedit a pořádně...
více o Hřibová čalamáda tety Liduš
Kuře zbavené vnitřností omyjte a potřete olivovým olejem - budete potřebovat asi polovinu uvedeného množství.
Všechno koření rozmělněte v hmoždíři ...
více o Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami
Sýr nastrouháme najemno, salám nahrubo, starší rohlíky rozmixujeme nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Vše v míse promícháme, přidáme mléko s vejci,...
více o Smažák bez prskání - sýrové placičky